autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Skoda Karoq vs Opel Grandland (5/8)

читатель
С нами с 23.05.2024

Re: Skoda Karoq vs Opel Grandland [Re: ratnay]
      24 мая 2024 в 15:59 Гілками

Якщо брати ввідні дані від ТС то мабуть краще карок.Опель точно ні тоді вже сітроен с5 ейркрос.Якщо критична увага до клірієнсу то хіба дастер,він більше менш щось на таке претендує.Всі решта будуть як паркетники які мало чим один від одного відрізняються.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: Skoda Karoq vs Opel Grandland [Re: ratnay]
      24 мая 2024 в 16:01 Гілками

ratnay 24.05.2024 15:45 пишет:

AM 24.05.2024 14:46 пишет:

ratnay 24.05.2024 14:41 пишет:

В ответ на:

...

Ціна, зовнішній вигляд (ну не йде мені він, розумію, що зовн. вигляд то таке, але для чого купувати те, що не дуже подобається).

Я от шось не дуже розумію як може подобатись Опель чи Шкода - і в той же час не подобатись Рено чи Сітро Там всюди нічого особливого, СУВ як СУВ. Доставляє 5ту точка між точками А і Б - та й добре. Хоча, звісно, про смаки не сперечаються.
До речі в купипродайці симпатичний 5008 за 25к є. Але, мабуть, теж не сподобається.
П.С.: Хоча він по віку не дуже проходить.
П.П.С.: Здавалось би - 2018 рік, майже нова машина. А ніт, вже 6 рочків

Ну це десь, як одні люблять борщ, інші суп, а треті кажуть - а яка різниця - і то рідке, і то рідке, тільки би м'яса побільше було.

Хоча з іншого боку, може я неправий і до всього звикається і за місяць я буду казати, що машина бомба і кращої нема.

Теж себе ловлю деколи на думці, о 2017-18 рік, ніби свіжа, а потім такий - та це вже 6-7 років.

Я б казав подивитись вживу. Бо часто все вижву виглядає зовсім по-іншому. Мені наприклад новий Таксон дуже подобався по фото - а вживу якась фігня. До речі, може і він влізає в бюджет в якійсь низькій комплектації

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Skoda Karoq vs Opel Grandland [Re: harald67]
      24 мая 2024 в 16:18 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

harald67 24.05.2024 15:55 пишет:

ratnay 24.05.2024 15:47 пишет:

AM 24.05.2024 15:36 пишет:

В ответ на:

...

Так ТС 90% не сидів ні в Сітро - ні в в Рено. Тому казати щось по ергономіці і органах управління практично неможливо.
По екстер'єру - всі практично однакові. Сув та й сув.
По інтерєру - ну хз, я не бачу нічого критичного в жодному авто.

Рено і сітро вже на етапі екстер'єру не подобаються.

Невже абсолютно сумна і безлика ззовні шкода може подобатися більше за досить оригінальний, хоча і дещо епатажний сітроєн?

Ні, такого бути не може. Це очевидно.

Ні, такого бути не може. Це очевидно

Змінено vvvolf (16:27 24/05/2024)

member
43 года, Черновцы
С нами с 02.07.2015

24 мая 2024 в 16:19 Гілками

AM 24.05.2024 15:36 пишет:

В ответ на:

...

Так ТС 90% не сидів ні в Сітро - ні в в Рено. Тому казати щось по ергономіці і органах управління практично неможливо.
По екстер'єру - всі практично однакові. Сув та й сув.
По інтерєру - ну хз, я не бачу нічого критичного в жодному авто.

Невже абсолютно сумна і безлика ззовні шкода може подобатися більше за досить оригінальний, хоча і дещо епатажний сітроєн?

ну кожному своє, хтось любить чіткі строгі вертикальні лінії, хтось круглі фари, хтось квадратні. У когось у квартирі на стелі точкові світильники, у когось люстра церковно-вокзального стилю.

Якби ми всі були однакові, то їздили би всі на однакових машинах.

Сорі за офтоп.

AM 24.05.2024 16:01 пишет:

Я б казав подивитись вживу. Бо часто все вижву виглядає зовсім по-іншому. Мені наприклад новий Таксон дуже подобався по фото - а вживу якась фігня. До речі, може і він влізає в бюджет в якійсь низькій комплектації

З цим погоджуюсь, є таке, шкоду дивився, опель не встиг (тут ще така річ, що дивитись треба у Франківську або Тернополі, бо.в Чернівцях з салонами ЖУРБИНКА).

Відносно тусона - схожі думки. на фото - файне, але на дорогах часто бачу (він своїм передком зразу виділяється і саме отой передок не подобається).

Кугу дивився у знайомого - не зайшло.

От що реально сподобалось - форестер (так сталось, що мав змогу трошки поїздити за кермом і в горах в т.ч), але там ціни зовсім інші (плюс я ще і в топовій комплектації їздив) і то зовсім інша тема.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Skoda Karoq vs Opel Grandland [Re: vvvolf]
      24 мая 2024 в 16:41 Гілками

vvvolf 24.05.2024 16:18 пишет:

В ответ на:

...

Ні, такого бути не може. Це очевидно.

Хюндаїв також купують більше за ягуар. Статистика ні про що. Тим більше якщо мова про вибір між двома конкретними моделями, а не брендами взагалі.

важничающий писатель **
29 лет за рулем, Киев
С нами с 01.08.2003

24 мая 2024 в 17:08 Гілками

Я на мене вживу у Рено Колеоса найбільш стриманий та ближче до класичного дизайн. Всі інші якійсь машинки Лего ні про що.

Дядя Сь **
42 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

24 мая 2024 в 18:28 Гілками

harald67 24.05.2024 15:30 пишет:

Це усе суб'єктивно. Просто ти звик до свого авто і усі інші, в яких ти відчуваєш себе істотно відмінно, вдаються тобі такими, що "не твоє".

Я маю досвід керування різними авто, немає проблем сісти і поїхати на будь-якій. Але в одних авто швидко ти звикаєш, в інших довше.

Минулого року регулярно пересідав з Астри на Мазду 3. Зараз з Октави на Камік.

І після багатьох сотень км на мазді все одно не всі речі міг швидко знайти. І хоч опель всередині вигадав "бідніше", він був тихіше на ходу, зручніше в плані ергономіки. На мазді побив двері сусіду бо там не було банальних дверних стопорів, які фіксують двері. І поки щось діставав - поета вітру відкрив двері у сусіднє авто

На обох Шкодах майже одразу до всього звик, набагато швидше, ніж на Мазді

Змінено Traveler (18:30 24/05/2024)

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Skoda Karoq vs Opel Grandland [Re: Traveler]
      24 мая 2024 в 20:58 Гілками

Traveler 24.05.2024 18:28 пишет:

harald67 24.05.2024 15:30 пишет:

Це усе суб'єктивно. Просто ти звик до свого авто і усі інші, в яких ти відчуваєш себе істотно відмінно, вдаються тобі такими, що "не твоє".

Я маю досвід керування різними авто, немає проблем сісти і поїхати на будь-якій. Але в одних авто швидко ти звикаєш, в інших довше.

Минулого року регулярно пересідав з Астри на Мазду 3. Зараз з Октави на Камік.

І після багатьох сотень км на мазді все одно не всі речі міг швидко знайти. І хоч опель всередині вигадав "бідніше", він був тихіше на ходу, зручніше в плані ергономіки. На мазді побив двері сусіду бо там не було банальних дверних стопорів, які фіксують двері. І поки щось діставав - поета вітру відкрив двері у сусіднє авто

На обох Шкодах майже одразу до всього звик, набагато швидше, ніж на Мазді

Ти користувався переважно авто, зробленими у німецьких традиціях і один раз сів за кермо авто, зробленої за японськими стандартами. Звісно звикання до німецьких традицій у тебе стале, а усе що у японця зроблене по іншому було новим і відповідно незручним. У мене наприклад навпаки.Вчився їздити я взагалі на волзі. Але останні роки у мене у родині було дві автівки у японських традиціях - субару та сітроєн с1 (насправді це тойота айго) І от коли вже звик до них довелося сісти на пару місяців за кермо справжнього сітроєна - с4. Відчуття були такі, що усе, що тільки можна зробити в авто не так, зроблено у ньому не так. Такі самі враження були від службового суперба. А коли сідав у службовий аутлендер то відчував що усе більш менш нормально, хоча авто і не ахті. Тобто просто звички і стандарти сприйняття.

Дядя Сь **
42 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

24 мая 2024 в 22:16 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

harald67 24.05.2024 20:58 пишет:

Ти користувався переважно авто, зробленими у німецьких традиціях і один раз сів за кермо авто, зробленої за японськими стандартами. Звісно звикання до німецьких традицій у тебе стале, а усе що у японця зроблене по іншому було новим і відповідно незручним.

Так, переважно німецька школа. Але були і рено, і славута. Ну і на мазді не один раз, а не один ДЕСЯТОК разів.

Ну там можна по пунктах пройти, але це довго. Деякі рішення у мазді - не "не такі", а не зручні. Це можна легко показати, коли авто поруч.

Зараз вже по ергономіці багато хто підігнав так, що немає відверто незручних авто. Але нікуди не дівається питання дизайну

Наприклад 2008 було відкинуто через "Не подобається це піаніно". Потім ще додалась відсутність підігріву керма. А комусь навпаки заходить

Так, переважно німецька школа. Але були і рено, і славута

Змінено Traveler (22:21 24/05/2024)

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Skoda Karoq vs Opel Grandland [Re: NID]
      24 мая 2024 в 23:58 Гілками

NID 24.05.2024 10:54 пишет:

ratnay 24.05.2024 09:52 пишет:

juiT 24.05.2024 00:52 пишет:

В ответ на:

...

Не знаю це багато чи мало.
На швидку руку.
https://auto.ria.com/uk/auto_kia_sportag...campaign=ads_bu

По багатому.
https://auto.ria.com/uk/auto_nissan_x_tr...campaign=ads_bu

Придбали, і не дивно.
https://auto.ria.com/uk/auto_mitsubishi_...campaign=ads_bu

Потрібно, сидіти і моніторити постійно.
Це якщо є бажання.
https://auto.ria.com/uk/auto_mazda_cx_5_...campaign=ads_bu

Дякую за варіанти, X-Trail, між іншим, хороший варіант

Хороший, але 2,5 бенз неприємно здивує жором палива, на фоні 1,4 турбо бенза, а тим більш 1,5 дизель.

Хтрейла треба шукати на 1,6 дизелі.

Можна газ поставити, ціна за км буде однакова.

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

Re: Skoda Karoq vs Opel Grandland [Re: Ревизор]
      25 мая 2024 в 00:07 Гілками

Ревизор 24.05.2024 15:20 пишет:

у знайомого (49 років) Колеос, сину (19 років) купив Карока.
каже по якості їзди шкода відпочиває.

Щось не сильно вірю я таким, особливо 45+ . Купив би він собі Карока, було б навпаки. Колеос відпочиває, в порівнянні із Шкодою.
Це ефект жаби яка хвалить своє болото.

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

Re: Skoda Karoq vs Opel Grandland [Re: Liaxey]
      25 мая 2024 в 00:13 Гілками

Liaxey 24.05.2024 17:08 пишет:

Я на мене вживу у Рено Колеоса найбільш стриманий та ближче до класичного дизайн. Всі інші якійсь машинки Лего ні про що.

Мені вже надоїв цей дизайн.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Skoda Karoq vs Opel Grandland [Re: juiT]
      25 мая 2024 в 06:25 Гілками

juiT 25.05.2024 00:07 пишет:

Щось не сильно вірю я таким, особливо 45+ . Купив би він собі Карока, було б навпаки. Колеос відпочиває, в порівнянні із Шкодою.

От я ще один, якому 55+ і який вважає що колеос набагато комфортніший за карок. Насамперед за рахунок того що колеос банально просторіший у салоні, у нього зручні широкі сидіння, комфортніша підвіска. Взагалі колеос треба порівнювати із кодіаком, а карок із кашкаєм.
А стосовно зовнішнього дизайну авто то у мене таке враження, що якщо взяти якогось гарного студента художнього інституту, який гарно малює але не цікавиться автомобілями і їх дизайном взагалі і не розуміється на брендах авто, і доручити йому намалювати якийсь стандартний автомобіль без особливих рис, то він намалює саме щось дуже схоже на шкоду або фольксваген. Тобто ці авто ззовні не мають якихось істотних важ, але і не мають ніякої індивідуальності, особливості, родзинки. Просто якась штамповка з конвеєру. Не дратує але і жодних емоцій не викликає.

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

25 мая 2024 в 08:02 Гілками

harald67 25.05.2024 06:25 пишет:

juiT 25.05.2024 00:07 пишет:

От я ще один, якому 55+ і який вважає що колеос набагато комфортніший за карок. Насамперед за рахунок того що колеос банально просторіший у салоні, у нього зручні широкі сидіння, комфортніша підвіска. Взагалі колеос треба порівнювати із кодіаком, а карок із кашкаєм.
А стосовно зовнішнього дизайну авто то у мене таке враження, що якщо взяти якогось гарного студента художнього інституту, який гарно малює але не цікавиться автомобілями і їх дизайном взагалі і не розуміється на брендах авто, і доручити йому намалювати якийсь стандартний автомобіль без особливих рис, то він намалює саме щось дуже схоже на шкоду або фольксваген. Тобто ці авто ззовні не мають якихось істотних важ, але і не мають ніякої індивідуальності, особливості, родзинки. Просто якась штамповка з конвеєру. Не дратує але і жодних емоцій не викликає.

Та може вже досить свої помилкові штампи постити ))) Вже всім зрозуміло, що Шкода не твоє авто ))
На рахунок дифірамб Колеосу - ну значить ти не докінця відчуваєш хороші/погані автомобілі, бо думаю навіть ген. директор Рено визнає, що ця модель провальна у всіх відношеннях.
Хоча якщо відкинути красивий/некрасивий, то виходить Колеос - це можливо одна з кращих пропозицій в плані "кількість машини на 1 гривню" - великий багажник, комфортний, мабуть газ можна втулити. Тобто для невибагливого споживача мав би бути ідеальний вибір, але не продається. Підозрюю - через те, що як альтернативу вибирають БУ X-trail або битого Ружа зі штатів. Та сама машина + 10-13 тис. дол. в кишені в подарунок...

Змінено vvvolf (08:24 25/05/2024)

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

25 мая 2024 в 15:34 Гілками

Як можна порівнювати колеос і карок?
Це ж різного розміру авто.
Колеос треба порівнювати з кодіаком, який у нас теж не дуже продається, бо там ціна.
А карок з каджаром, і то каджар буде більший і, до речі, цікавіший з 1,5 дизелем.

А хоч колеос і попредній х-трейл одна машина, і до того ж у колеоса більше машини за ті ж гроші, але для пересічного українця, це все ж якесь хранцузьське рино, а то божествєнний японській НІССАН, і до того ж х-трейл трохи девшевше і плюс є ще биті роги з америки.

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

25 мая 2024 в 15:47 Гілками

NID 25.05.2024 15:34 пишет:

Колеос треба порівнювати з кодіаком

Для чого?

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

25 мая 2024 в 15:55 Гілками

vvvolf 25.05.2024 15:47 пишет:

Для чого?

Тому, що якщо порівнювати, то між аналогічними автомобілями.
А якщо мірятись продажами, то найкраща машина, то взагалі тойота корола. ))

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

25 мая 2024 в 16:03 Гілками

NID 25.05.2024 15:55 пишет:

Для чого?

Тому, що якщо порівнювати, то між аналогічними автомобілями.

В чому їх аналогічність, якщо найдешевший Кодіак від найдорожчого Колеоса коштує на 20% більше, а від найдешевшого - на 40%???
З таким самим успіхом можна і з BMW X3 почати порівнювати тільки ціль незрозуміла...

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

25 мая 2024 в 16:16 Гілками

Для чого?

В більшості випадків авто порівнюють по ціні, так було і буде.
Маючи 30 тис, то і вибраєш ти в цій ніші +- 10-20%. І дивишся в першу чергу, що тут влазить і обираєш, що подобається саме тобі, а не дяді Петі з гаража.
Якщо більшість поїздок по місту, то велике авто не завжди кращий вибір. Я би з превеликим задоволенням пересів на ГольфСпорстван, або щось типу такого. Саме короткий і високий багажник більш зручний, чим довгий і низький.

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

25 мая 2024 в 17:12 Гілками

Я не знаю, як ви там собі вибираєте авто, але якщо мені потрібен хетч В класу я вибираю хетч В класу, а не те, що поміститься в бюджет, якщо потрібен сімейний паркетник, то буду вибирати з х-трейла, колеоса, кодіяка, хз ще з чого там ще, але ніяк
не буду дивитись на карок. Якщо щось середнє, тоді вже каджар, карок, грандленд, спортедж.

І тим білш ТС починав вибір між новим грандлендом і кароком, а хтрейли, колеоси і тп, це вже запропонували вибирати з вживаних, а там, якщо подивитись на авторіа, то між колесоами і кодіяками не така вже і пропасть.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
2 користувачів і 83 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 13383

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія