autoua
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Дорога в Хорватію: як спланувати

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Дорога в Хорватію: як спланувати
      3 июня 2024 в 13:41 Гілками

Забронювала апарти в Хорватії. Аж на півдні, не доїжджаючи до Дубровніка. Їду за кермом з двома дітьми і мамою з Києва
Допоможіть, пліз, спланувати дорогу. Хвилююсь дуже, бо не вмію їздити по 1000 км за раз. А я - єдиний водій в такому складі. І взагалі - єдиний дорослий, так би мовити. Де краще робити ночівлі?
І друге питання. Якщо вже будемо недалеко від Дубровніка, діти захочуть туди на день з'їздити. Мене хвилює питання парковки. Хтось знає, як там все влаштовано, щоб залишити машину вранці, погуляти цілий день і ввечері поїхати додому?
І взагалі порадьте щось корисне. А то замість радості від того, що знайшла прийнятне житло, тепер хвилююся, як їхати

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
аццкая сотона **
26 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

Re: Дорога в Хорватію: як спланувати [Re: Juliet Capulet]
      3 июня 2024 в 14:10 Гілками

Juliet Capulet 03.06.2024 13:41 пишет:

Забронювала апарти в Хорватії. Аж на півдні, не доїжджаючи до Дубровніка. Їду за кермом з двома дітьми і мамою з Києва
Допоможіть, пліз, спланувати дорогу. Хвилююсь дуже, бо не вмію їздити по 1000 км за раз. А я - єдиний водій в такому складі. І взагалі - єдиний дорослий, так би мовити. Де краще робити ночівлі?
І друге питання. Якщо вже будемо недалеко від Дубровніка, діти захочуть туди на день з'їздити. Мене хвилює питання парковки. Хтось знає, як там все влаштовано, щоб залишити машину вранці, погуляти цілий день і ввечері поїхати додому?
І взагалі порадьте щось корисне. А то замість радості від того, що знайшла прийнятне житло, тепер хвилююся, як їхати

Дивлячись, який вік дітей..
Але все одно, я б планував не більше 700км за день, і через кожні 3-4 години зупинку погуляти на годину-півтори. Все що швидше - то же треба мати досвід, і водія і дітей на такі "стрибки".

Парковка в Дубровніку дуже дорога (десь 6 євро за годину) і місць мало. Взагалі, Дубровнік влітку - це саме дороге місто в Хорватії. Але так, якщо поруч з Дубровніком, то на стіни залізти - обовязково.

старый писатель **
С нами с 15.11.2005

3 июня 2024 в 14:13 Гілками

Колись, плануючи роадтріп в 7к км по західному узбережжю Греції + острови, дуже допоміг furkot.com
Враховуючи те, що за кермом були два водії-початківці і це була перша подорож на авто за кордон - за день проїзжали десь 400-700км.

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Дорога в Хорватію: як спланувати [Re: AL®]
      3 июня 2024 в 14:17 Гілками

AL® 03.06.2024 14:10 пишет:

Дивлячись, який вік дітей..
Але все одно, я б планував не більше 700км за день, і через кожні 3-4 години зупинку погуляти на годину-півтори. Все що швидше - то же треба мати досвід, і водія і дітей на такі "стрибки".

Діти вже не малі - 12 і 16 років дочкам. З ними проблем точно не виникне в дорозі.
Проблема зі мною Я хоч і багато років за кермом, але завжди їжджу в кордонах міста плюс пригород. І майже ніколи на великі відстані. Тож, і боюся, і досвіду довгих переїздів немає...

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Дорога в Хорватію: як спланувати [Re: Reject]
      3 июня 2024 в 14:18 Гілками

Reject 03.06.2024 14:13 пишет:

Колись, плануючи роадтріп в 7к км по західному узбережжю Греції + острови, дуже допоміг furkot.com
Враховуючи те, що за кермом були два водії-початківці і це була перша подорож на авто за кордон - за день проїзжали десь 400-700км.

Здається, 700 км - це і мій максимум

старый писатель **
Киев
С нами с 28.03.2013

3 июня 2024 в 14:38 Гілками

Дорога не повинна бути тягарем. Повинна бути частиною мандрівки.
Навіть для досвідченого водія планував би 3 дні у дорозі/2 ночівлі.
Перша до/в Мукачево, друга до або після кордону Угорщини.

На автобусі не варіант?

аццкая сотона **
26 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

3 июня 2024 в 15:33 Гілками

Мене хвилює питання парковки. Хтось знає, як там все влаштовано, щоб залишити машину вранці, погуляти цілий день і ввечері поїхати додому?
І взагалі порадьте щось корисне.

Парковка, яка норм по ціні: https://dubrovnikcityparking.com/
Тут є контакти, можна і подзвонити, можна і через ватсап писати, можна навіть бронювати, здається, місце. Але трохи може бути далеко.

Корисне пораджу: Запланувати декілька поїздок до Дубровніку. В квиток на стіну входить і відвідування поруч замку Ловрінаць. Стіну можна проходити тільки 1 раз, а відвідати замок можна залишити і на інший день, бо в жару воно важко буде. Обовязково брати з собою достатньо води!

Недалеко від Дубровніка є острів Локрум. Там є стілець трону GoT, і там же знімали декілька сцен цього серіалу. Ходять лодочки часто, але таке, на любителя. Коли багато часу - рекомендував би, а якщо пару днів тільки - то мабуть іншого разу можна спробувати.

А, ще згадав. Кожного дня, здається о 12-ій годині дня, в старому місті Дубровника, конкретніше тут: 42.640134, 18.1085513, годують голубів. І вони (птахи) це знають, і до цієї години злітаються, їх там тьма. Приходить чел, з відром корму, висипає, і починається пташина вакханалія. Дітям і дорослим заходить на ура.

Змінено AL® (15:38 03/06/2024)

Достоевский **
Lucca, Italia
С нами с 16.06.2008

Re: Дорога в Хорватію: як спланувати [Re: Specu]
      3 июня 2024 в 16:32 Гілками

1. Берите второй ключ от машины с собой и храните подальше от первого

2. Купите заранее в интернете матрицу для Венгрии. С этого года ввели однодневные, но они несуразно дорогие, так что наверное выгоднее на месяц взять чем два раза однодневные

3. Заправляться лучше вне автобана, дешевле существенно

4. Ну и определитесь с маршрутом.
Вариантов по большому счету два.
Первый практически весь по автостраде
М3, М7 по Венгрии и потом по Хорватии до упора.
Простой, но на 200-300км длиннее если срезать через Боснию или Сербию с Румынией
где ехать придется медленней, поэтому времени
сэкономить не получится
Но горючее да.

приверженец ****
Львов
С нами с 12.06.2007

Re: Дорога в Хорватію: як спланувати [Re: valkrav]
      3 июня 2024 в 17:02 Гілками

valkrav 03.06.2024 16:32 пишет:

Простой, но на 200-300км длиннее если срезать через Боснию или Сербию с Румынией
сэкономить не получится
Но горючее да.

Бро, гнати жінку без досвіду довгих поїздок на серпантини Сербії і Боснії - це неправильно. Знаю добре ті дороги, втомллють ніпадєцкі.
Тому тільки перший варіант автострадами. Гугл його малює як основний маршрут, 2000 км. Я особисто ділив би його так: 1-й день, поки ше є запас сил і енергії доїхати до Мукачево (768 км.). 2-й день вдосвіта бути на Лужанці, перехід може зайняти до 1 год. Прогнатися через Угорщину (600 км.) і в залежності від самопочуття зупинитися вже в Хорватії недалеко від кордону.

старый писатель ***
46 лет (27 лет за рулем), Київ - Мюнхен
С нами с 28.09.2003

Re: Дорога в Хорватію: як спланувати [Re: euripid]
      3 июня 2024 в 18:40 Гілками

euripid 03.06.2024 17:02 пишет:

сэкономить не получится
Но горючее да.

Бро, гнати жінку без досвіду довгих поїздок на серпантини Сербії і Боснії - це неправильно. Знаю добре ті дороги, втомллють ніпадєцкі.
Тому тільки перший варіант автострадами. Гугл його малює як основний маршрут, 2000 км. Я особисто ділив би його так: 1-й день, поки ше є запас сил і енергії доїхати до Мукачево (768 км.). 2-й день вдосвіта бути на Лужанці, перехід може зайняти до 1 год. Прогнатися через Угорщину (600 км.) і в залежності від самопочуття зупинитися вже в Хорватії недалеко від кордону.

+1
На додачу до "неприємної" дороги, додається ще 1-2 додатковий кордон, що веде до втрати часу. В Боснії мене розводили на швидкість - довелося згадувати давно забуту навичку сперечатися з шахраями в погонах.
До того ж: менша/уривчаста швидкість - більша витрата пального.
Резюме: у автобанного варіанту самі переваги

Достоевский *
48 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

3 июня 2024 в 19:30 Гілками

додам від себе:
1) порада про другий ключ - абсолютно слушна, віддати комусь з інших членів сім’ї
2) судячи по своїй дружині (вона не любить їздити швидко якщо це не Київ ) то її максимум - 500км (перший відрізок Україною можна проїхати повністю - там 760км)
3) обов’язково 2 навігатори (2 смартфони які можна підключати чи один чи інший)
4) готелі по дорозі брати зі сніданками - суттєво спрощує, поїв і поїхав далі
5) заздалегідь в картах поставити міткі на які орієнтуватися в подорожі
6) сплатити всі вінєтки які можна сплатити онлайн
7) забити офіційні СТО мітками - на всяк випадок (+телефони асистентів в тих країнах де будете їхати - інколи безкоштовний евакуатор просто бімба, якщо авто свіже і підтримується в Європі)
8) не знаю чи великий стаж водіння трасами то може ця порада не доречна, але є такий нюанс як сонливість - мені допомагає гризти горішки/сухарики/чіпси

бЭндеровец **
10 лет (29 лет за рулем), Донецк - Киев
С нами с 10.10.2005

3 июня 2024 в 19:43 Гілками

1 зупинка - десь біля кордону, Ужгород, Чоп там є маса пропозицій.
2 зупинка - Ужгород- Каловац - 700 км по банам. Карловац юзер френдлі мисто, як і вся Хорватія. Я бронював апартмент у 23.40-45 користуючись вайфаєм зачиненого супермаркету ( бо так вийшло) хост підтвердив бронювання, ніяких складнощів не було.
Карловац - Дубровнік - 560 км по банам, тут ночівля не потрібна вже?

бЭндеровец **
С нами с 10.10.2005

3 июня 2024 в 19:49 Гілками

окрема тема Дубровнік. Якщо в селі будуть екскурсіі по Дубровніку, то моя порада - скористуватись послугами екскурсійного бюро, якщо прайс не зашкалює. В часи моїх пригод пропозиція була 50 еур на людину туди -назад, екскурсія. Я, як старий досвідчений турист, вирішив брати усе в свої руки, бо 100 еур на 2х мені здалося дофіга). Без зайвих подробиць, ми витратили на те саме 110-120 еур) громадським транспортом, з обідом та корабліком на острів Локум чи як воно там з павлінами) я ржу ще й досі з цього досвіду))

бЭндеровец **
С нами с 10.10.2005

3 июня 2024 в 20:00 Гілками

будемо недалеко від Дубровніка, діти захочуть туди на день з'їздити. Мене хвилює питання парковки.

В неті блукали легенди про якийсь супермаркет на краю Дубровніка, де була безкоштовна парковка, погугліть. Але вони перейшли на євро і багато чтого змінилося.

Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

3 июня 2024 в 20:52 Гілками

Мала декілька поїздок 1500-1900 км.
Чоловік роздрукував мені можливі варіанти ночівлі по маршруту. Коли я зрозуміла що пора - заїхала на найближчий. Цей варіант мені і дітям дуже сподобався.
700 км в день для мене особисто комфортно. 900 вже складно. 1200 і 16 годин дороги реально забагато.
Врахуй можливі затори. Ми в минулому році їхали в Хорватію 16 годин 1200 км через тунелі, а назад теж 16 годин через перевал. Навіть не знаю що краще. В горах красиво, але стрьомно, на автобані здається що швидше але по факту вийшло ні.

бЭндеровец **
С нами с 10.10.2005

Re: Дорога в Хорватію: як спланувати [Re: Roksimama]
      3 июня 2024 в 20:58 Гілками

Roksimama 03.06.2024 20:52 пишет:

Коли я зрозуміла що пора - заїхала на найближчий. Цей варіант мені і дітям дуже сподобався.

а вони були вільні? В сезон без попереднього бронювання?

Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

Re: Дорога в Хорватію: як спланувати [Re: Mangust]
      3 июня 2024 в 21:03 Гілками

Mangust 03.06.2024 20:58 пишет:

Roksimama 03.06.2024 20:52 пишет:

Коли я зрозуміла що пора - заїхала на найближчий. Цей варіант мені і дітям дуже сподобався.

а вони були вільні? В сезон без попереднього бронювання?

Це в Україні було. І так, серед літа вільні номери. Це ж не курортні місця, а по дорозі.
Коли їхали через Вроцлав, то теж за годину до міста забронювали на букінгу. А нам тоді треба було одразу два номери чи один великий.

Змінено Roksimama (21:05 03/06/2024)

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

3 июня 2024 в 21:39 Гілками

4. Ну и определитесь с маршрутом.
сэкономить не получится
Но горючее да.

Це точно не для мене. Я по автобану краще.

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Дорога в Хорватію: як спланувати [Re: euripid]
      3 июня 2024 в 21:42 Гілками

euripid 03.06.2024 17:02 пишет:

В Будапешті зарано робити другу ночівлю?
Мене хвилює, що в твоєму варіанті два кордони за день: Україна-Угорщина і Угорщина-Хорватія. Чи встигну, враховуючи всі ці черги і перевірки документів?
Якщо вирішу їхати, як ти радиш, не дотягну до Плітвіцьких озер?

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Дорога в Хорватію: як спланувати [Re: Mangust]
      3 июня 2024 в 21:44 Гілками

Mangust 03.06.2024 19:43 пишет:

1 зупинка - десь біля кордону, Ужгород, Чоп там є маса пропозицій.
2 зупинка - Ужгород- Каловац - 700 км по банам. Карловац юзер френдлі мисто, як і вся Хорватія. Я бронював апартмент у 23.40-45 користуючись вайфаєм зачиненого супермаркету ( бо так вийшло) хост підтвердив бронювання, ніяких складнощів не було.
Карловац - Дубровнік - 560 км по банам, тут ночівля не потрібна вже?

Каловац - це Хорватія недалеко від кордону?
Я за один день встигну два кордони пройти + 700 км?

Autoua.netФорумАвтотури за кордон
Додаткова інформація
0 користувачів і 8 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 11863

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія