Mangust 03.06.2024 19:49 пишет: окрема тема Дубровнік. Якщо в селі будуть екскурсіі по Дубровніку, то моя порада - скористуватись послугами екскурсійного бюро, якщо прайс не зашкалює. В часи моїх пригод пропозиція була 50 еур на людину туди -назад, екскурсія. Я, як старий досвідчений турист, вирішив брати усе в свої руки, бо 100 еур на 2х мені здалося дофіга). Без зайвих подробиць, ми витратили на те саме 110-120 еур) громадським транспортом, з обідом та корабліком на острів Локум чи як воно там з павлінами) я ржу ще й досі з цього досвіду))
З того села навіть громадський транспорт не ходить Ну, ходить, але о п'ятій ранку Зараз екскурсія не менше 80 ойро буде коштувати. 80*4=320, а у мене бомж-тур Треба самій якось Бляха, так не люблю все це...
Roksimama 03.06.2024 20:52 пишет: Мала декілька поїздок 1500-1900 км. Чоловік роздрукував мені можливі варіанти ночівлі по маршруту. Коли я зрозуміла що пора - заїхала на найближчий. Цей варіант мені і дітям дуже сподобався. 700 км в день для мене особисто комфортно. 900 вже складно. 1200 і 16 годин дороги реально забагато. Врахуй можливі затори. Ми в минулому році їхали в Хорватію 16 годин 1200 км через тунелі, а назад теж 16 годин через перевал. Навіть не знаю що краще. В горах красиво, але стрьомно, на автобані здається що швидше але по факту вийшло ні.
З України для мене один варіант: прямий автобан через Угорщину + автобан по Хорватії. Більше нічого не розглядаю. Питання, де робити зупинки. І я хочу їх спланувати заздалегідь.
Roksimama 03.06.2024 20:52 пишет: Мала декілька поїздок 1500-1900 км. Чоловік роздрукував мені можливі варіанти ночівлі по маршруту. Коли я зрозуміла що пора - заїхала на найближчий. Цей варіант мені і дітям дуже сподобався. 700 км в день для мене особисто комфортно. 900 вже складно. 1200 і 16 годин дороги реально забагато. Врахуй можливі затори. Ми в минулому році їхали в Хорватію 16 годин 1200 км через тунелі, а назад теж 16 годин через перевал. Навіть не знаю що краще. В горах красиво, але стрьомно, на автобані здається що швидше але по факту вийшло ні.
З України для мене один варіант: прямий автобан через Угорщину + автобан по Хорватії. Більше нічого не розглядаю. Питання, де робити зупинки. І я хочу їх спланувати заздалегідь.
Зроби собі «зарубки» (потенційні готелі на ночівлю) на маршруті плюс мінус 100 км після перших (і кожних наступних) 700 км шляху. За годину до місця попроси Таню або «якусь святу людину» на букінгу зробити бронь. На наступний день так само. Чому не раджу одразу бронювати - тому що затори, кордони, діти, дорослі діти… забагато змінних в задачі. Сама свою мандрівку в 2000 км плануватиму саме так. Правда хочу в два дні вкластися.
Roksimama 03.06.2024 22:00 пишет: Зроби собі «зарубки» (потенційні готелі на ночівлю) на маршруті плюс мінус 100 км після перших (і кожних наступних) 700 км шляху. За годину до місця попроси Таню або «якусь святу людину» на букінгу зробити бронь. На наступний день так само. Чому не раджу одразу бронювати - тому що затори, кордони, діти, дорослі діти… забагато змінних в задачі. Сама свою мандрівку в 2000 км плануватиму саме так. Правда хочу в два дні вкластися.
Не хочу покладатися на випадок. Я їду в серпні, прости господи. Там ад і Палестина у зв'язку з курортним сезоном. По Україні я доїду одним днем майже до кордону. Питання другої зупинки: Будапешт, Балатон, Хорватія одразу за кордоном, Плітвіцькі озера (щоб на наступний день екскурсія дітям)?
Roksimama 03.06.2024 22:00 пишет: Зроби собі «зарубки» (потенційні готелі на ночівлю) на маршруті плюс мінус 100 км після перших (і кожних наступних) 700 км шляху. За годину до місця попроси Таню або «якусь святу людину» на букінгу зробити бронь. На наступний день так само. Чому не раджу одразу бронювати - тому що затори, кордони, діти, дорослі діти… забагато змінних в задачі. Сама свою мандрівку в 2000 км плануватиму саме так. Правда хочу в два дні вкластися.
Не хочу покладатися на випадок. Я їду в серпні, прости господи. Там ад і Палестина у зв'язку з курортним сезоном. По Україні я доїду одним днем майже до кордону. Питання другої зупинки: Будапешт, Балатон, Хорватія одразу за кордоном, Плітвіцькі озера (щоб на наступний день екскурсія дітям)?
Аааа. Ти нікуди не спішиш я бачу Тоді так, варта бронювати завчасно. І тоді мої рекомендації знімаються. Я Speedy Gonzales. Спочатку дорога, потім відпочинок.
Juliet Capulet 03.06.2024 22:05 пишет: Не хочу покладатися на випадок. Я їду в серпні, прости господи. Там ад і Палестина у зв'язку з курортним сезоном.
Дай вгадаю. Поселення у суботу? У Хорватії це напевне буде торба на банах з непрогнозованим часом прибуття.
В ответ на:
По Україні я доїду одним днем майже до кордону. Питання другої зупинки: Будапешт, Балатон, Хорватія одразу за кордоном, Плітвіцькі озера (щоб на наступний день екскурсія дітям)?
Якщо брати частинами по +-700 км, це Мукачево, Загреб/Карловац ну і далі на Дубровник. Угорщину треба проїзджати транзитом. ІМХО не плануй вечірню дорогу до Плітцівкіх озер, там від Карловаца досить (була 15 років тому) неприємна однорядна гірська дорога. Під кінець дня буде таке собі задоволення.
Зараз доїду до компутера та ще подумаю) ми завжди виїжджали у фрайдей найт з Київа, бо 2 водія, але як ми опинилися о 10-й ранку на Хорватському кордоні щось не можу згадати, де ще ніч поділася))
Дай вгадаю. Поселення у суботу? У Хорватії це напевне буде торба на банах з непрогнозованим часом прибуття.
Значит надо приехать в Хорватию в пятницу и заночевать недалеко от Плитвиц, в часе, макс. 2-х езды. Карловац или окрестности самый раз.
Часов до 14-15 там тусить, а затем выдвигаться к месту отдыха.
Как раз все немцы/австрийцы/поляки уже доедут до финиша. Там где-то 5 часов получится от Плитвицких озер.
Ну и стоит перейти венгерскую границу вечером и заночевать уже там, тогда не будет так напряжно в следующий день. Можно даже пару часов по Будапешту погулять, правда в пятницу там парковки платные и хрен найдешь, так что лучше уж на обратном пути, как раз воскресенье будет.
Disnake 03.06.2024 19:30 пишет: максимум - 500км (перший відрізок Україною можна проїхати повністю - там 760км)
по европейским автобанам ездить гораздо проще, чем по украинским дорогам, так что если получится за день проехать Украиной 760, то уж по Венгрии/Хорватии за то же самое время и 1000 спокойно можно пройти.
Я б останавливался каждые 2, максимум 3 часа езды, размяться, кофе выпить и тп. Автобаны монотонные, в этом их главный минус. Ну и планировать остановки лучше заранее, чтоб не получалось, только отъехали, а заправиться забыли и через 15 мин. опять тормозим.
В ответ на: обов’язково 2 навігатори (2 смартфони які можна підключати чи один чи інший)
тут нужно заранее роумингом озаботиться. Я б на дорогу туда пользовался б тем, что свой оператор дает. Навигация (Гугл или Вэйз) жрет не сильно траффик. А по приезду можно и местную хорватскую симку взять, с ней и обратно приехать.
Roksimama 03.06.2024 22:10 пишет: Аааа. Ти нікуди не спішиш я бачу Тоді так, варта бронювати завчасно. І тоді мої рекомендації знімаються. Я Speedy Gonzales. Спочатку дорога, потім відпочинок.
Я не те, що нікуди не поспішаю. Я не хочу їхати на межі можливостей. Це ж врешті решт відпустка, а не доба за кермом з Києва до кордону 24 лютого 2022.
nope 03.06.2024 22:30 пишет: Дай вгадаю. Поселення у суботу? У Хорватії це напевне буде торба на банах з непрогнозованим часом прибуття. Якщо брати частинами по +-700 км, це Мукачево, Загреб/Карловац ну і далі на Дубровник. Угорщину треба проїзджати транзитом. ІМХО не плануй вечірню дорогу до Плітцівкіх озер, там від Карловаца досить (була 15 років тому) неприємна однорядна гірська дорога. Під кінець дня буде таке собі задоволення.
Нє, поселення в понеділок, 5 серпня. Але мені здається, що в неділю після Будапешту теж буде весело на дорогах. Плітвіцькі якось не вписуються в безпроблемну дорогу. А хотілося б показати їх дітям.
Mangust 03.06.2024 22:32 пишет: Зараз доїду до компутера та ще подумаю) ми завжди виїжджали у фрайдей найт з Київа, бо 2 водія, але як ми опинилися о 10-й ранку на Хорватському кордоні щось не можу згадати, де ще ніч поділася))
Оскільки у мене поселення в понеділок з обіду, теоретично я можу виїхати в п'ятницю з обіду. Щоб не вмирати за кермом. Але питання в плануванні відрізків.
В Будапешті зарано робити другу ночівлю? Мене хвилює, що в твоєму варіанті два кордони за день: Україна-Угорщина і Угорщина-Хорватія. Чи встигну, враховуючи всі ці черги і перевірки документів? Якщо вирішу їхати, як ти радиш, не дотягну до Плітвіцьких озер?
Насправді кордон Угорщина-Хорватія доволі умовний, просто ставлять штамп у паспорті. А щодо Будапешта - хіба, якщо захочеш заїхати і прогулятися, але там з паркуванням повна *опа. Та і година-друга для Будапешта - це ніщо, туди на 2-3 дні треба їхати. Але проїжджати його краще через місто а не по об'їздній, виходить швидше, там все добре ознаковане, не заблудишся. До Плітвицьких озер від Мукачева - 850 км, тому вирішуй сама чи дотягнеш.
nope 03.06.2024 22:30 пишет: Дай вгадаю. Поселення у суботу? У Хорватії це напевне буде торба на банах з непрогнозованим часом прибуття. Якщо брати частинами по +-700 км, це Мукачево, Загреб/Карловац ну і далі на Дубровник. Угорщину треба проїзджати транзитом. ІМХО не плануй вечірню дорогу до Плітцівкіх озер, там від Карловаца досить (була 15 років тому) неприємна однорядна гірська дорога. Під кінець дня буде таке собі задоволення.
Нє, поселення в понеділок, 5 серпня. Але мені здається, що в неділю після Будапешту теж буде весело на дорогах. Плітвіцькі якось не вписуються в безпроблемну дорогу. А хотілося б показати їх дітям.
Взагалі там прикольно, дітям мало б сподобатися. Можна розпланувати маршрут так, аби в неділю провести на озерах, а в понеділок зранку вирушити на південь. Якщо виїхати в пятницю по обіді, і за суботу одужати ділянку від кордону ближче до озер, і у неділю зранку дістатися власне озер, то все може скластися.
ЗІ У неділю по обіді буде весело на дорогах в сторону Будапешта або можливо австрійського кордону. Але тобі в іншу сторону. І взагалі великий плюс, що у ЄС в вихідні сильно обмежений потік фур, тож у тебе є хороший шанс проскочити Угорщину і хастину Хорватії по більш менщ вільних дорогах
Оскільки у мене поселення в понеділок з обіду, теоретично я можу виїхати в п'ятницю з обіду. Щоб не вмирати за кермом. Але питання в плануванні відрізків.
Зроби маршрут в гуглі та подивись, що він пише стосовно часу на відрізках. Я вважаю, що годину можна сміло плюсовати. До угорського кордону ви будете їхати годин 12. До Львова так сяк, а далі - гори, ріки, полонини..:) Фури на вузьких дорогах і теде.
ого, ще два місяці хвилювань попереду перед виїздом) не буду радити чогось конкретного, але після поїздки в Грецію в далекому 2014р я противник брюнювання готелей по дорозі заздалегідь з двох причин: 1. в день планування оптимальний маршрут може бути один, а в день руху вже інший (десь ремонт, десь затор, десь фермери перекрили КПП, тощо) 2. от забронювали готель, приїхали туди на кілька годин раніше запланованого часу і що там кукурікати, якщо навколо нічого цікавого, або ще гірше, через затримку якусь або затор вже вечір, темно, всі втомились, а до заброньованого готелю пиляти ще 100-200 км, і так проїжджаєш повз інші "незабраньовані чудові готелі", а тобі треба їхати, бо передплатив - це не відпочинок, це стрес для всіх хто в авто. вважаю в сучасному світі загуглити найближчий доступний готель прямо в дорозі не складає труднощів для дитини 16р, поки мама зайнята кермом) головне, що їдеш не на електромобілі
euripid 03.06.2024 17:02 пишет: Тому тільки перший варіант автострадами. Гугл його малює як основний маршрут, 2000 км. Я особисто ділив би його так: 1-й день, поки ше є запас сил і енергії доїхати до Мукачево (768 км.). 2-й день вдосвіта бути на Лужанці, перехід може зайняти до 1 год. Прогнатися через Угорщину (600 км.) і в залежності від самопочуття зупинитися вже в Хорватії недалеко від кордону.
В Будапешті зарано робити другу ночівлю? Мене хвилює, що в твоєму варіанті два кордони за день: Україна-Угорщина і Угорщина-Хорватія. Чи встигну, враховуючи всі ці черги і перевірки документів? Якщо вирішу їхати, як ти радиш, не дотягну до Плітвіцьких озер?
Як тут писали вже - 700км по Україні і 700км по автобанах - то сильно різні 700км. Все таки я б більше орієнтувався на час в дорозі, а не кілометраж. Київ-Мукачево за 1 день то прям дуже амбіційно (якщо не хочеться напрягу). Я б рекомендував десь район Сколе для ночівлі. Будапешт навіть після Сколе - то зарано для зупинки. На останній день там залишиться під 900км їзди. ІМХО оптимально по часу в дорозі - ночівля в Сколе, ночівля в Nagykanizsa перед Хорватією або десь в тому районі - і після того вже останній відрізок. Ну і цей - серпень і Лужанка за 1 год - то мені здається на грані фантастики.