Та все взагалі складно. Навіть, якщо вважати, що акум ідеальний - треба, щоб інвертор-дбж правильно вмів працювати з залізо-фосфатними. Контроль заряду, а головне - розряду
Та все взагалі складно. Навіть, якщо вважати, що акум ідеальний - треба, щоб інвертор-дбж правильно вмів працювати з залізо-фосфатними. Контроль заряду, а головне - розряду
готові зібрані батареї в пластикових корпусах це лотерея, особливо дешеві. від LP я би не брав. при якісній батареї, нормальній бмс і інверторі можна навіть без конекту бмс з зарядним налаштувати нормально систему. але для цього потрібно щоб інвертор мав як мінімум можливість налаштувань по заряду, напруга струм. а максимум конектився з бмс акб.
готові зібрані батареї в пластикових корпусах це лотерея, особливо дешеві. від LP я би не брав. при якісній батареї, нормальній бмс і інверторі можна навіть без конекту бмс з зарядним налаштувати нормально систему. але для цього потрібно щоб інвертор мав як мінімум можливість налаштувань по заряду, напруга струм. а максимум конектився з бмс акб.
Ти маєш на увазі, що треба мати BMS з WiFi, і інвертор, якщо має функцію WiFi BMS має зв'язуватися по якось єдиному стандарту, з BMS і якось взаємодіяти? Чи як це робиться?
Ти маєш на увазі, що треба мати BMS з WiFi, і інвертор, якщо має функцію WiFi BMS має зв'язуватися по якось єдиному стандарту, з BMS і якось взаємодіяти? Чи як це робиться?
є брендові гібридні інвертори і брендові акб, котрі про протоколу конектяться через дроти. це по багатому. є продаються окремо бмс для самозбірки з функцією такою з підтримкою can шини. підеднуються до інвертора з підтримкою can шини. але вони ще повинні підтримувати якісь протоколи, їх багато. я зробив простіше і дешевше. вибрав модель гібридного інвертора котра може працювати без акб. на всяк випадок , якщо бмс вимкне акб по якійсь причині, щоб інвертор не згорів. бо інвертори котрі не працюють без акб , при заряді при пропаданні акб можуть вийти з ладу. на справді більш менш якісні івнертори , не самі дешеві , майже усі можуть працювати без акб. мало того, такі інвертори звичайно і підтримують протокол для спілкування з акб. але у мене бмс без підтримки can протоколу, вірніше з підтримкою. але нормально не працює . треба удвічі дорожчу модель для нормальної роботи цієї функції. в інверторі налаштував нижню напругу відключення розряду акб вище ніж налаштував в бмс і верхню напругу відключення заряду акб нижче ніж налаштував в бмс. в результаті усе добре працює. бмс не вимикає батарею.
alexa11 19.06.2024 13:54 пишет: свинцеві акб ще більш менш виконували свої функції при рідких відключеннях і розрядом не до кінця. працювали роками. при щоденних відключенннях по пару раз в день і з розрядом до повного з їх сотнями циклів проживуть пару місяців.
chEL 20.06.2024 16:59 пишет: А перевірений інвертор під 48v LiFePO4 на 5-6 кВт хтось підскаже?
Думаю, надо начинать с желаемого бюджета. Т.к. те же Deye относятся к проверенным, но цена...
Инверторы с алика проверенными будут лишь условно, т.к. китайцы меняют модели часто, а ревизии плат не особо меняя название/внешний вид - еще чаще. Например, PowMr 6.2kWt, который человек купил год назад и сделал обзор на ютубе, уже отличается от продаваемого сейчас как минимум наличием второго, не отключаемого при перегрузе инвертора, выхода. Что там еще в схемотехнике поменялось - одни китайцы знают. А как эти изменения повлияют на надежность - боюсь, даже китайцы не очень знают.
Если же все же али, то я бы взял вот тут с bms + wi-fi. Сейчас с купоном от али мне пишет 248 баксов Пока писал сообщение, они походу закончились. Но можно посмотреть чуть позже, у этого продавца оно регулярно каким-то случайным образом на разные модели то "не может быть доставлено", то нормально дает выбрать и заказать
chEL 20.06.2024 16:59 пишет: А перевірений інвертор під 48v LiFePO4 на 5-6 кВт хтось підскаже?
Себе по совету людей, которые мне продали Lifepo4 аккумулятор и монтировали систему, купил UPSEN Продавали не они, брал у их знакомого поставщика, они сами Deye закупают, но закончились На 5 кВт уже не было, брал на 6 А 5-ку они последнюю забрали для клиента, при мне достали из коробки инвертор и батарею, подключили и продемонстрировали работу По их словам, PowMR это как Жигули Весит 12 кг, а мой 30 По внешке тоже лучше выглядит
Себе по совету людей, которые мне продали Lifepo4 аккумулятор и монтировали систему, купил UPSEN Продавали не они, брал у их знакомого поставщика, они сами Deye закупают, но закончились На 5 кВт уже не было, брал на 6 А 5-ку они последнюю забрали для клиента, при мне достали из коробки инвертор и батарею, подключили и продемонстрировали работу По их словам, PowMR это как Жигули Весит 12 кг, а мой 30 По внешке тоже лучше выглядит
от такі важкі інвертори низькочастотні мають нижче кпд, до 85%. з плюсів, тихіші, і можуть витримувати трьохкратне короткочасне перевантаження. важкі через стару низькоефективну низькочастотну технологію перетворення і величезний трансформатор. інвертори по сучасній високочастотній технології перетворення мають кпд вище 95%, витримують двократне короткочасне перевантаження. мала вага завдяки на порядок меншим трансформаторам. і ціна суттево дешевше.
jollyroger 31.08.2024 09:00 пишет: Кому цікаво- набрав 4.2 під різними назвами (daxtromn, pyrosolar, eggsolax). один ще навіть не приїхав, дуууже довго відправляли.
шумлять вони як прокляті. шуму немає тільки при роботі від батареї під невеликим навантаженням.
вирішив замінити рідні кулери на інші серверні. стало значно краще. з температурою все окей.
замовив парочку, відрізав старі, підпаяв нові.
можна було по іншому зробити. в ютюб е купа відео. поставити плати керування кулерами по температурі без заміни кулерів.
можна було по іншому зробити. в ютюб е купа відео. поставити плати керування кулерами по температурі без заміни кулерів.
Этот фокус не катит на старших моделях (4.2+). Там уже есть регулирование оборотов кулеров из коробки и, соответственно, плата (вот так из видео в ютубе) просто выключается, когда инвертор снижает обороты кулеров своими встроенными средствами.
Так что из доступных вариантов замена кулеров (только смотреть, чтобы тихие не оказались менее производительными) или запитка их от отдельного источника 12В через эти самые платы-регуляторы. Только внимательно смотреть, чтобы там после замедления дроссель не закипел, т.к. ИМХО оно не просто так маслает этими кулерами как-будто идет на взлет даже тогда, когда радиаторы холодные. Я бы еще на продувку врезал сверху или парочку 80-х кулеров на низких оборотах, или один 120/140 (но надо рукожопить "переходник").
Ну и выпилить нафиг вот те декоративные решетки, которые перед вентиляторами стоят. Они сильно добавляют шума, т.к. делали их "чтобы было красивенько", а не "чтобы воздух оптимально и бесшумно проходил".
jollyroger 31.08.2024 09:00 пишет: Кому цікаво- набрав 4.2 під різними назвами (daxtromn, pyrosolar, eggsolax). один ще навіть не приїхав, дуууже довго відправляли.
шумлять вони як прокляті. шуму немає тільки при роботі від батареї під невеликим навантаженням.
вирішив замінити рідні кулери на інші серверні. стало значно краще. з температурою все окей.
Так робити не бажано. От дивись, виробник хоч якось ( маю надію що так) порахував потік, оберти залежно від температури. Тому я вважаю що коректніше міняти самі кулери. Ставити щось по типу гідродінамічних Ноктуа - мабуть занадто, але щось підбрати з тих самих дипкулов помітно знизить шум.
Так робити не бажано. От дивись, виробник хоч якось ( маю надію що так) порахував потік, оберти залежно від температури. Тому я вважаю що коректніше міняти самі кулери. Ставити щось по типу гідродінамічних Ноктуа - мабуть занадто, але щось підбрати з тих самих дипкулов помітно знизить шум.
я тестував на 4.2квт з автоматичним регулюванням обертів. при роботі від мережі в байпас без навантаження при зарядженій батареї крутить обидва вентилятори дуже сильно. шумить відповідно сильно. температура на обох радіаторах 25с. що цікаво при роботі в режимі інвертора без мережі без навантаження крутиться один кулер на мінімальних обертах. ледве чутно, навіть з навантаженням сотні ват тихий. і є вже реальні результати переробки саме по аналогічним інверторам . розраховувати на логіку виробника в самому дешевому інверторі не завжди варто. у must pro в аналогічному режимі від мережі без навантаження кулери крутяться на мінімальних обертах . https://youtu.be/pyWCphzR0bI точно такий. копія, дисплей плата. три дроти на кулери.
я тестував на 4.2квт з автоматичним регулюванням обертів. при роботі від мережі в байпас без навантаження при зарядженій батареї крутить обидва вентилятори дуже сильно. шумить відповідно сильно. температура на обох радіаторах 25с. що цікаво при роботі в режимі інвертора без мережі без навантаження крутиться один кулер на мінімальних обертах. ледве чутно, навіть з навантаженням сотні ват тихий. і є вже реальні результати переробки саме по аналогічним інверторам . розраховувати на логіку виробника в самому дешевому інверторі не завжди варто. у must pro в аналогічному режимі від мережі без навантаження кулери крутяться на мінімальних обертах . https://youtu.be/pyWCphzR0bI точно такий. копія, дисплей плата. три дроти на кулери.
це якось нелогічно. в мене easun, в режимі байпас ледь чутно крутиться - бо ж на сам інвертор мінімум навантаження. а коли батарея віддає то навпаки тоді шум - бо ж заводиться постійний струм з акума і перетворється в змінний, а особливо коли чайник чи кавову машинку ввімкнути