В ответ на: Наприклад, зараз у Варні +25, а Бухарест +35.
Знаєте, ви іноді мені нагадуєте офіціанта з анекдоту " ... не прокатило". В Варні, як і по узбережжю в день стабільно 30+. А ваші "середні" 25 забезпечуються нічною прохладою, коли всі сплять. В реальності, в фазу активного життя там завжди 30+
Ціль - відвезти родину з дітьми на море влітку (6 людей). На авто, до двох діб в дорозі зі стартом від Чернівців.
Самий зрозумілий план це Греція, останні три роки були один раз Халкідіки і два Тасос.
Дивлюсь які ще є варіанти по країнам/регіонам, так щоб без русні, адекватні ціни, якість. З побажань, трохи більше місць для подивитись, бо на Тасосі не дуже з цим.
Зараз, окрім знову Греції і Халкідіків, в голову приходить тільки Хорватія, але читав, що там москалі. Про всякі Чорногорії нічого не знаю.
Зараз, окрім знову Греції і Халкідіків, в голову приходить тільки Хорватія, але читав, що там москалі. Про всякі Чорногорії нічого не знаю.
Вони скрізь є, але шифруються. Якщо говорити про тих, хто там вже 5+ років, то їх вистачає, але якщо про свіженьких, то в ЄС/Шенген (а Хорватія також в шенгені) вони не лізуть наче массово.
В Ксамілі гарне море. Двічі був до ковіда. В цьому році надіюсь вирватись туди. Також через Чернівці планую стартувати. Ті рази через Мукачево та Рені їздив.
Скаут 27.01.2025 12:30 пишет: на півдні Албанії гарне море і без русні, албанці наче не пускають.
ви були там?
Я був 25.06-10.07.2024 - море супер сервіс - так собі, ціни дорожче ніж в Греції. Знайдете дешевше житло, але програєте по цінах на харчування. Наприклад апартаменти хороші 60 кв. за 14 діб - 740 евриків , а харчування (молочка вся Грецька, макарони і соуси Італія) 70/30 (кафе/дома) двоє дорослих і двоє дітей - приблизно 2100 . добавте за лежаки червень 15 евро з 1 липня 20 евро - 2 лежака і зонтик ну і плюс супутні витрати. Пляжі чисті і прибрані, але за ними таке собі. На великі супермаркети не розраховуйте - через 6 днів змотався в Ігуменницю там і скуплявся. В Ксаміль їхав через Охрід і Лагара - повертався через Грецію, але там була ціль добу побути в Нікіті (порівнював по гарячих слідах). Як сказав син очікування не виправлалися І Море в цей період в Халкідіках на 3-5 градусів вище - по відчуттях (та й по дітях було видно).
Порівнюю з Нікіті де був у 2023 році в цей же період - житло 1400, харчування десь в межах 1500 і економія на пляжах, ну окрім платних, які ми відвідували
Researcher 27.01.2025 23:42 пишет: Доречі, як вам Нікіті? Може є перевірене місце там?
Особисто нам сподобалося вже 3 раз туди їдемо.
Море супер, пляж великий і чистий, їжа супер, теверен багато, фаст-фуд присутній ну і можливість вискочити на інші пляжі. Брали лежаки - замовили соки воду пиво і користувалися цілий день.
Апартаменти зараз замовляєм на всім відомому сайті, берем за відгуками не нижче 8.7 і бронюємо (бесплатне) декілька варіантів з можливістю відмовитися за 14 днів від одного з них.
Якщо є натхнення то захожу в Гугл карти вибираю апартаменти і напряму списуюся і домовляюся за ціну - виходить дешевше.
Останні 2 поїздки нам добавили перший раз 3 доби (бронювали 14 по факту 17) бескоштовно другий раз 2 доби (бронь 11 факт 13) типу з України, але можливо то я фартовий
Researcher 26.01.2025 21:28 пишет: Зараз, окрім знову Греції і Халкідіків, в голову приходить тільки Хорватія, але читав, що там москалі. Про всякі Чорногорії нічого не знаю.
Була в Хорватії з двома дітьми і мамою в серпні 2024. При всій моїй любові до цієї країни ціни там зараз шалені! І дуже виснажлива дорога з постійними пробками від Угорщини до узбережжя. Словом, я зараз розглядаю саме Тасос як варіант на це літо.
Ціль - відвезти родину з дітьми на море влітку (6 людей). На авто, до двох діб в дорозі зі стартом від Чернівців.
Самий зрозумілий план це Греція, останні три роки були один раз Халкідіки і два Тасос.
Вітаю. До літа ще дожити треба, але все ж таки теж цікавить Греція на 06 місяць (навіт є апарти які бронвали до війни і власники чекають кожен рік...). Підкажіть будь ласка, які зараз маршрути доступні для виїзду (малює гугл через Чернівці, але до цього неодноразово їздив через маяки - паланка і т.д...)? Всі КПП працюють. Які додаткові документи потрібні (для Ч зрозуміло, а от по авто? Грін карта, він'єтки, сертифікат ТО для авто?). Дякую.
Скаут 27.01.2025 12:30 пишет: на півдні Албанії гарне море і без русні, албанці наче не пускають.
ви були там?
Я був 25.06-10.07.2024 - море супер сервіс - так собі, ціни дорожче ніж в Греції. Знайдете дешевше житло, але програєте по цінах на харчування. Наприклад апартаменти хороші 60 кв. за 14 діб - 740 евриків , а харчування (молочка вся Грецька, макарони і соуси Італія) 70/30 (кафе/дома) двоє дорослих і двоє дітей - приблизно 2100 . добавте за лежаки червень 15 евро з 1 липня 20 евро - 2 лежака і зонтик ну і плюс супутні витрати. Пляжі чисті і прибрані, але за ними таке собі. На великі супермаркети не розраховуйте - через 6 днів змотався в Ігуменницю там і скуплявся. В Ксаміль їхав через Охрід і Лагара - повертався через Грецію, але там була ціль добу побути в Нікіті (порівнював по гарячих слідах). Як сказав син очікування не виправлалися І Море в цей період в Халкідіках на 3-5 градусів вище - по відчуттях (та й по дітях було видно).
Порівнюю з Нікіті де був у 2023 році в цей же період - житло 1400, харчування десь в межах 1500 і економія на пляжах, ну окрім платних, які ми відвідували
і я був, за море згоден, дуже красиве і чисте особливо вранці до 09:00 поки ще більшість спить/їсть. Щодо пляжів, то лежаки так густо натикані, що не було де своє покривало розстелити) Щодо їжі не знаю, як в супермаркетах, бо під час відпустки харчуємося переважно в ресторанах (це ж відпочинок від приготувань також має бути ІМХО), то в ресторанах середній чек був нижче порівняно з Чорногорією, але дуже смачно пам'ятаю було все.
ви були там?
Можливо я неправильно розумію, але за житло 740 євро Албанія і 1400 Греція це сіттєво
Вітаю. До літа ще дожити треба, але все ж таки теж цікавить Греція на 06 місяць (навіт є апарти які бронвали до війни і власники чекають кожен рік...). Підкажіть будь ласка, які зараз маршрути доступні для виїзду (малює гугл через Чернівці, але до цього неодноразово їздив через маяки - паланка і т.д...)? Всі КПП працюють. Які додаткові документи потрібні (для Ч зрозуміло, а от по авто? Грін карта, він'єтки, сертифікат ТО для авто?). Дякую.
Привіт! Також в червні збираюсь на Грецію і цікавлять ті ж само запитання. Так що примажусь і тихенько послухаю...
Майже нічого не змінилося, Зелена карта, вінєтки і Сертифікат ТО (має відкриватися при зчитуванні Qr-коду) ну можливо ще страхівка для подорожуючих, Румини ввійшли в Євросоюз, то стали прискіпливіше дивитися документи, а ну і тонування бічних передніх в 2024 перший раз просили підняти вікна щоб пересвідчитися що не затоновані. За 7 попередніх поїздок один раз відкривав сумки (перехід Орлівка) на Порубному жодного разу не перевіряли речі (тільки відкрив і закрив багажних), цього року ще не знаю, як буде.
Майже нічого не змінилося, Зелена карта, вінєтки і Сертифікат ТО (має відкриватися при зчитуванні Qr-коду) ну можливо ще страхівка для подорожуючих, Румини ввійшли в Євросоюз, то стали прискіпливіше дивитися документи, а ну і тонування бічних передніх в 2024 перший раз просили підняти вікна щоб пересвідчитися що не затоновані. За 7 попередніх поїздок один раз відкривав сумки (перехід Орлівка) на Порубному жодного разу не перевіряли речі (тільки відкрив і закрив багажних), цього року ще не знаю, як буде.
Зрозумів, дякую. Стосовно сертифікації напевно до літа більше зручних місць в Києві будуть їх робити. Стосовно тонування і підняття вікон - це молдова любить так робити.... По маршруту через чернівці чи якось по іншому вже буду дивитись ближче до дат, але попередньо на чернівці - румунія..болгарія..греція - тут все стандартно.