а ви як цей інвертор вибрали просто так наугад? чи дивились якісь огляди?
Ті огляди що дивився кажуть що все це барахло китайське +- одинакової якості. Тому купив собі 2 інвертори, один 4 кВт, другий 4.2 кВт, в другому, оцьому ESGsolax в характеристиках вага вказана чуть більша, але підозрюю що по-факту може виявитись така сама. Ще тиждні 3-4 назад на алі був значно більший вибір інверторів, зараз наші все вигребли, причому китайці настільки це розуміють що ми зараз в цьому сегменті основні покупці що навіть часто опис і картинки пишуть українською мовою.
Питання до спеціалістів, а наскільки важливо ці ячейки зажимати з двох сторін? З однієї сторони потрібно, з іншої не потрібно, дивився якесь відео на ютубі де цю необхідність спростовують. Воно то не велика проблема взяти 2 шпильки і зажати з двох сторін, але це лишній оголений метал в конструкції, якось не подобається.
а ви як цей інвертор вибрали просто так наугад? чи дивились якісь огляди?
Ті огляди що дивився кажуть що все це барахло китайське +- одинакової якості. Тому купив собі 2 інвертори, один 4 кВт, другий 4.2 кВт, в другому, оцьому ESGsolax в характеристиках вага вказана чуть більша, але підозрюю що по-факту може виявитись така сама. Ще тиждні 3-4 назад на алі був значно більший вибір інверторів, зараз наші все вигребли, причому китайці настільки це розуміють що ми зараз в цьому сегменті основні покупці що навіть часто опис і картинки пишуть українською мовою.
Питання до спеціалістів, а наскільки важливо ці ячейки зажимати з двох сторін? З однієї сторони потрібно, з іншої не потрібно, дивився якесь відео на ютубі де цю необхідність спростовують. Воно то не велика проблема взяти 2 шпильки і зажати з двох сторін, але це лишній оголений метал в конструкції, якось не подобається.
про вагу. 4квт зовсім інша платформа, навіть екран інший. на сайті виробника вказано 7кг. по 4.2 кВт моделі на сайті виробника вказано 9кг. про стиснення, це як, що краще дизельний двигун чи бензиновий ... різні блогери кажуть різне. в даташит виробник пише що кількість циклів гарантується при стиснені комірок. але вони при тестах на цикли струм заряду і розряду заявляють 1с для комірок невеликої емності до 200а. як я зрозумів при великих струмах комірки можуть роздуватися і це впливає на ресурс. в брендових збірках заводських металевих і наборах для самозбіру комірки стиснені. один відомий блогер австраліець з off-grid garage тримає свої батареї на полицях без стиснення. і сказав, що стиснення не потрібне, комірки швидше по іншим причинам помруть. я свої стиснув. у мене шпильки як частина корпусу. з двох боків з обрізків ДСП стінки. між ними комірки стиснені 4а шпильками. небезпеки металевих шпильок не бачу. яка там може бути небезпека? по такій логіці в металевих корпусах небезпека.
Я привык верить тому, что в даташитах пишут производители. Раз там написали такое вот условие, что надо сжимать, значит лучше сжать. Чем-то же они руководствовались, когда свой даташит писали.
А по поводу оголенного металла - никто не мешает натянуть на шпильку силиконовую трубку или термоусадку подходящего диаметра по всей длине
Я привык верить тому, что в даташитах пишут производители. Раз там написали такое вот условие, что надо сжимать, значит лучше сжать. Чем-то же они руководствовались, когда свой даташит писали.
А по поводу оголенного металла - никто не мешает натянуть на шпильку силиконовую трубку или термоусадку подходящего диаметра по всей длине
вони написали це, тому що при тестах використовують струми заряду розряду 1с. довготривало. в реальному житті хтось довготривало, зарядив таким струмом і розрядив і так 4000 циклів. розряджає чи заряджає струмом 1с? а комірки великої емності взагалі такі струми ніколи не побачать. так що це на вибір...
В жодному даташиті не написано "треба стискати". Там написано, що коли елементи тестувалися - їх при цьому стискали, бо тестуються крайні максимальні режими, від яких комірку грітиме і пучитиме. Тому, їх перед тестуванням - стискають. І виробник описує - як саме їх стискали при тестуванні.
Отже, якшо ви не збираєтеся витискати з комірок максимум, тобто, постійно споживати від них стру 1С (варто брати максимум 0.5С), і те ж з зарядом - варто заряджати стумом до 0.25-0.30С замість 0.5С - то пучитиме їх мінімаьно, або ніяк.
Отже, якшо ви не збираєтеся витискати з комірок максимум, тобто, постійно споживати від них стру 1С (варто брати максимум 0.5С), і те ж з зарядом - варто заряджати стумом до 0.25-0.30С замість 0.5С - то пучитиме їх мінімаьно, або ніяк.
Я вот даже не знаю, откуда все берут цифру "1С", когда на дешевых призматиках обычно 0.5С. У той же ходовой евы 105-й в даташите заряд/разряд 0,5С при давлении 320кг. Куда уж тут еще меньше делать, если это всего 52.5А
Ну и, при отсутствии реальных заводских тестов в лабораторных условиях, вот этот вот самый вывод "их будет пучить минимально или никак, что не повлияет на их жизненный цикл" получить можно только методом тыканья пальцем в небо.
Конечно, каждый сам себе начальник и указ, но лично я буду сжимать
Label 14.07.2024 20:30 пишет: Сьогодня знижки ще діють. BMS JK 2A, 200A, вихід на heat (підігрів) 2500грн - краще що є. Ті що каміни обкладають, з фольгою. Як-то так.
Дайте , будь ласка, ссилку на цей BMS з підігрівом, де воно є на Али важко орієнтуватись. P.S. Теж купив ECGSOLAX 4200W . всім дяка за бонус коди, але трохи не дочитав до кінця, застосував тише той з 20$ знижкою і оплатив зразу.
Я вот даже не знаю, откуда все берут цифру "1С", когда на дешевых призматиках обычно 0.5С. У той же ходовой евы 105-й в даташите заряд/разряд 0,5С при давлении 320кг. Куда уж тут еще меньше делать, если это всего 52.5А
Ну и, при отсутствии реальных заводских тестов в лабораторных условиях, вот этот вот самый вывод "их будет пучить минимально или никак, что не повлияет на их жизненный цикл" получить можно только методом тыканья пальцем в небо.
Конечно, каждый сам себе начальник и указ, но лично я буду сжимать
подивився даташит по Eva 105. дійсно ,тестування на кількість циклів проводилося при струмі 0.5с. до цього я орієнтувався по даташит на АКБ,котрі у мене, calb 125а. думав що Eva не гірше. по моїм вказано більше 4000 циклів при тестуванні швидким зарядом за 1 годину і розряді 1с. https://www.kirich.blog/download/700154802700162501686850791
Label 15.07.2024 12:43 пишет: Подивився цього мужика, у нього на каналі дуже багато користного, і про шпілі, і про настройки bms та інвертора. Що скажете?
про стеклотекстолит ... у мене комірки пласкі. прекрасно стали з текстолітом між ними. і вони повинні бути рівні. якщо з заводу вже вздуті то це вже щось з ними не те. розбірка брендових https://youtu.be/kAKiniyZLpo тут Eva радить мякі прокладки але для вздутих комірок не рекомендує. https://youtu.be/eBCJxwiNxto я думаю, для невзлутих текстоліт підійде. для вздутих значить щось помякше. '
Глянув чуть відео, заспокоїло каплю бо він там приємно обізвався про інвертор Foval, а я саме вчора такий замовив 3000 Foval, получився за 2300 грн, такий це родичам треба буде щоб холодильник + котел + телевізор + дрібниці, з однієї сторони не віриться що за таку ціну буде +- працювати норм, та ще і вага в характеристиках якась маленька, з іншої сторони якщо щось чуть дорожче взяти то нема нічого по вигідній ціні, якби були зараз DatouBoss 1500 по 90 доларів ( як тут хтось відписувався що взяв) то взяв би з радістю його.
Label 14.07.2024 20:30 пишет: Сьогодня знижки ще діють. Наприклад, АВР - 700грн вони всі однакові, ліплять тільки свою назву BMS JK 2A, 200A, вихід на heat (підігрів) 2500грн - краще що є.
HDC1 15.07.2024 17:52 пишет: вчора такий замовив 3000 Foval, получився за 2300 грн, такий це родичам треба буде щоб холодильник + котел + телевізор + дрібниці
Как по мне, слегка странный выбор. вот такого типа инвертор под разными именами (но с одинаковым внешним видом и цветом) вроде как лучше. И по цене +- те же деньги (где-то за 59 баксов можно сейчас взять вот конкретно по этой первой-попавшейся ссылке даже без поисков более хороших предложений). Для азартных даже есть версия 60Гц дешевле на 13 баксов (раньше они перенастраивались на 50Гц, если китайцы не выпаяли соответствующую кнопку управления внутри )
У Фовала много отзывов про перегрев, что даже 1кВт он не тянет в итоге. А у этого красного отзывы лучше. Его тестил даже уже известный тут обзорщик VM на ютубе.
P.S. И еще на 10 баксов дороже есть вот такой . Судя по весу/размерам и отзывам - это уже другая лига, по сравнению с вышеупомянутыми