Грек 26.06.2024 11:55 пишет: Хтось стикався? Рекомендації якісь є? Бо продаванів повно. А вот так, щоб під ключ з гарантією хтось робив так поки не знайшов.
Ми нашим будинком "думали", але не спромоглися. Головне питання - зібрати гроші. Бо комусь "нижче" не треба, бо хтось "пенсіонер" і грошей не має, бо, бо, і бо... А ще шум і вихлоп (пижнім поверхам), а шє паливо, а ще місце, а ще обслуговувати і доглядати.
Грек 26.06.2024 11:55 пишет: Хтось стикався? Рекомендації якісь є? Бо продаванів повно. А вот так, щоб під ключ з гарантією хтось робив так поки не знайшов.
ЖК Галактика, декілька будинків поставили генератори на ліфт і воду. Як, що і звідки - я не в курсі, я тільки скидався грошима. Все рішали активні громадяни з ініціативної групи.
Rucha 26.06.2024 16:03 пишет: А ящко ліфти стоять, то генератор працює все-одно?
Ну звісно. Стоять і молотять. Ну якщо в людей є гроші, то хай бавляться. Я так вважаю, что рішення по якому можна було б визволити людину із лифта що застряг було б з головою. А воду можна просто запасати. Невже набрати два бутля по 19 литрів не вистачить на сутки? Кому мало, можна ще ванну набрати.
AlexAudiCoupe 26.06.2024 16:13 пишет: Я так вважаю, что рішення по якому можна було б визволити людину із лифта що застряг було б з головою. А воду можна просто запасати.
Я взагалі вважаю, що рішення могло б бути надто радикальнішим (та й не вчора). Але ж правда нині неначасі, тому можна лише спостерігати розвиток тем бензогенерації, купівлі АКБ та видобутку сталі у домашніх умовах. Такий собі "атріцатєльний прогрес" (на жаль). Шлях в нікуди.
AlexAudiCoupe 26.06.2024 16:13 пишет: Я так вважаю, что рішення по якому можна було б визволити людину із лифта що застряг було б з головою.
Живеш не на 30му, а лише на 29 поверсі? Ну й з тепло взимку теж враховуй - віддача тепла, яке може щось прогріти, десь хвилин за 20-30 з'являється від того як стартують насоси.
Коли був період коли світло вимикали на 6 годин й вмикали на 2 - майже не встигали прогрітися приміщення (до 14-16 градусів температура була), це ще без суттєво пошкодженої генерації.
Rucha 26.06.2024 16:03 пишет: А ящко ліфти стоять, то генератор працює все-одно?
Працює коли нема світла до 24:00 здається. Гена один на три парадних по приблизно 20 поверхів, плюс насоси на воду, і якщо буде опалення, то на нього. Десь так, я детально не в курсі, наразі там не мешкаю.
Ну звісно. Стоять і молотять. Ну якщо в людей є гроші, то хай бавляться. Я так вважаю, что рішення по якому можна було б визволити людину із лифта що застряг було б з головою. А воду можна просто запасати. Невже набрати два бутля по 19 литрів не вистачить на сутки? Кому мало, можна ще ванну набрати.
Звісно, якщо є гроши - хай бавляться.
Пропонуєш, по рекомендаціям телемарахвону, переїхати у село? )))
NID 26.06.2024 18:35 пишет: Пропонуєш, по рекомендаціям телемарахвону, переїхати у село? )))
Не обов'язково - в хрущі чи сталінці має бути більш-менш, газова плита та ЦО міське, без всіляких насосів для підйому тепла. Але якщо нема хруща, будинку в селі, та 30 поверх, то генератор буде, можливо, куди дешевшим варіантом за всі інші.
AlexAudiCoupe 26.06.2024 16:13 пишет: Я так вважаю, что рішення по якому можна було б визволити людину із лифта що застряг було б з головою.
Живеш не на 30му, а лише на 29 поверсі? Ну й з тепло взимку теж враховуй - віддача тепла, яке може щось прогріти, десь хвилин за 20-30 з'являється від того як стартують насоси.
Коли був період коли світло вимикали на 6 годин й вмикали на 2 - майже не встигали прогрітися приміщення (до 14-16 градусів температура була), це ще без суттєво пошкодженої генерації.
Так, чекай. На 29 поверх можу зайти. Довго, але можу. Про тепло там ані слова - про ліфт та воду. Якось в нас вода та опалення іде по різних трубах, тобто "на воду" - це "на воду", а не на опалення.
AlexAudiCoupe 26.06.2024 19:21 пишет: Так, чекай. На 29 поверх можу зайти. Довго, але можу.
1 раз й без побутового вантажу?
В ответ на: Про тепло там ані слова - про ліфт та воду. Якось в нас вода та опалення іде по різних трубах, тобто "на воду" - це "на воду", а не на опалення.
Це має бути не один, а щонайменше півбудинку збоченців, які готові придбати й встановити генератор, який живитиме ліфти та воду та не живитиме опалення (а його треба живити, бо вода й опалення від централізованих мереж підіймаються на висоту ну нехай 11 поверху, якщо в будинку більше поверхів - треба насоси й для того й для іншого).
AlexAudiCoupe 26.06.2024 19:21 пишет: Так, чекай. На 29 поверх можу зайти. Довго, але можу.
В ответ на: Про тепло там ані слова - про ліфт та воду. Якось в нас вода та опалення іде по різних трубах, тобто "на воду" - це "на воду", а не на опалення.
Це має бути не один, а щонайменше півбудинку збоченців, які готові придбати й встановити генератор, який живитиме ліфти та воду та не живитиме опалення (а його треба живити, бо вода й опалення від централізованих мереж підіймаються на висоту ну нехай 11 поверху, якщо в будинку більше поверхів - треба насоси й для того й для іншого).
Так. Один раз. Нехай за годину, але доберуся. Якщо з вантажем - то тоді раз на 2-3 дні прийдеться ходити. Витримаю. А про опалення не було ані слова.
Тут знайома на 7 з 9 каже, що в них вода пропадає без світла. То нормально?
DKTigra 26.06.2024 18:53 пишет: в хрущі чи сталінці має бути більш-менш, газова плита та ЦО міське, без всіляких насосів для підйому тепла. Але якщо нема хруща, будинку в селі, та 30 поверх, то генератор буде, можливо, куди дешевшим варіантом за всі інші.
Переїхати через тису в хруща таки може виявитись дешевше