В теоріі повинні працювати а на практиці з вітальні шлюз бачить розетку та ближню у спальні, дальню у спальні не знаходить хоча вона в 4 метрах від тої що біля дверей. Нажаль приходиться сповзати на зігбі бо вайфай вже стає нестабільним, а на 5 ггц китайці уперто не хочуть переходити..
В теоріі повинні працювати а на практиці з вітальні шлюз бачить розетку та ближню у спальні, дальню у спальні не знаходить хоча вона в 4 метрах від тої що біля дверей. Нажаль приходиться сповзати на зігбі бо вайфай вже стає нестабільним, а на 5 ггц китайці уперто не хочуть переходити..
Вважається, що зігбі прилади, які працюють від мережі, автоматично працюють роутерами. В принципі на цьому і основана зігбі мережа.
От вже й тут дві діаметрально протилежні відповіді Я теж рахую що все що працює від мережі то роутер але щось не спрацьовує. Завтра якщо буде час хочу це реле підчепити на вилку у розетку та пройтись по квартирі подивитись покриття. Може їх треба ініціалізовувати до встановлення... Другий неприємний момент xtend tuya в home assistant не вірно зчитує з них споживані кіловати, буду списуватись з розробником. У застосунку все добре працює.
А карту мережи зігби подивитись в НА? Там різним кольором відмічені роутери і кінцевики.
А карту мережи зігби подивитись в НА? Там різним кольором відмічені роутери і кінцевики.
Я ж викладав моделі, вони працюють у tuya , в ha через інтеграцію. (Світлана пішла прогулятись тому повноцінно скріни не зробити)
спробую як світло з'явиться підняти mqtt на НА, подивлюсь чи побачить воно взагалі шлюз та розетки, якщо так то спробую встановити мапу за твоїм посиланням. Сервер працює на акумі, шлюз можу заживити по юсб від нього а от самі вимикачі/розетки заживити нема чим.
Тут в відео добре розжовано, як по крокам підняти zigbee2mqtt
В тебе ж є шлюз, його і потрібно налаштовувати Zigbee2mqtt
В тебе ж є шлюз, його і потрібно налаштовувати Zigbee2mqtt
Ніби той tuya-шлюз, як я розумію - закритий пропрієтарний девайс, для zigbee2mqtt потрібний usb-стік, який й стане фактично окремим шлюзом?
может я не доглядел, но у него 2 юсб-сериал стика и один лан координатор SLZB-06 у меня https://www.youtube.com/watch?v=LszS7aA_e54 и в упор не нахожу как его к zigbee2mqtt подключить. Опять-же ни шлюза ни розеток/віключателей я тут https://www.zigbee2mqtt.io/supported-devices/#v=TuYa не нахожу. Получается мне надо или юсб координатор или юсб экстендер (в случае если розетки не роутеры а конечные девайсы) чтоб растянуть по квартире, при этом оставаться в экосистеме туя и с НА работать через интеграцию.
підключення шлюзу - гуглиться таке, але підтримка, схоже, тільки в ZHA і з танцями.
Але ще раз пораджу зафіксувати збитки після купівлі wifi-tuya модулів, перейти на нормальний zigbee-свисток+HA і забути отой tuya-hub як страшний сон.
Upd: як варіант - купи в ту кімнату, де слабкий сигнал, zigbee-led лампи - буде і вумне світло, і додатково - роутер
может я не доглядел, но у него 2 юсб-сериал стика и один лан координатор SLZB-06 у меня https://www.youtube.com/watch?v=LszS7aA_e54 и в упор не нахожу как его к zigbee2mqtt подключить. Опять-же ни шлюза ни розеток/віключателей я тут https://www.zigbee2mqtt.io/supported-devices/#v=TuYa не нахожу. Получается мне надо или юсб координатор или юсб экстендер (в случае если розетки не роутеры а конечные девайсы) чтоб растянуть по квартире, при этом оставаться в экосистеме туя и с НА работать через интеграцию.
Якщо не хочеш залежати від хмари Tuya, то так. Де-які шлюзи під'єднують, від Athom наприклад, де-які прошивають. Але я тут не знаю подробиць. В мене стоїть USB координатор, на мої задачі по всій квартирі його вистачає.
підключення шлюзу - гуглиться таке, але підтримка, схоже, тільки в ZHA і з танцями.
Але ще раз пораджу зафіксувати збитки після купівлі wifi-tuya модулів, перейти на нормальний zigbee-свисток+HA і забути отой tuya-hub як страшний сон.
Upd: як варіант - купи в ту кімнату, де слабкий сигнал, zigbee-led лампи - буде і вумне світло, і додатково - роутер
проблема в тому що пристрій з вимірюванням споживання на зігбі не в системі туя один коштує як усі 10 туєвських. Тут уся фіча в тому щоб міряти споживання та сумарну витрату по кожній розетці а потім аналізувати. В принципі вже тим що таким чином був спійманий на некоректній роботі новий холодильник шарп та в ньому ще по гарантіі встиг поміняти плату керування та датчик температури в морозилці вже покрило витрати на цю систему. Зниження температури в бойлері з 65 до 48 привело до зниження витрат в 2 рази. При тому води вистачає і на душ і на побутові, переналаштування акваріуму теж знизило витрати, так що тепер в місяць навіть по новому рахунок ДО 1000 а не більше. Якщо з якогось дива зможу від більш необхідних витрат викроїти гроші на заміну всіх туєвських приладів на зігбі тоді поміняю. Причому вже на ФБ мені процитували що ці вимикачі таки роутери, тож треба розбиратись з локальним глюком.
проблема в тому що пристрій з вимірюванням споживання на зігбі не в системі туя один коштує як усі 10 туєвських.
Вопрос закрыт. Все будет работать. Хитрость в том что надо поиск устройства делать возле шлюза (специально прикрутил провод с вилкой) а после этого оно отлично работает. Как смог переборол день и нарисовал на плане: Зелёное - шлюз. Оранжевокрасное - уже установленные розетки. Синее - места куда уже инициализированную розетку подключал и проверял работоспособность. Теперь осталось чтоб автор xtend tuya нашел баг в интеграции. На вайфай розетках energy читает отлично, а вот на этих, видно свежая модель, мощность вольтаж и ток читает нормально а energy consumption какой то бред. Запрос на гитхабе открыл, диагностику ему выслал, пишет что исправит.
300-332грн, і то тільки тому, що в цих 30A, а не 16. Купувати китайське лайно на амазоні - це збочення якесь.
Головний месседж в тому, шо туя-хаб підтримує тільки девайси tuya-compatible. usb-dongle зжере майже будь-шо - і туя, і не-туя.
У мене десь валяється zigbee-хаб від філіпс і вгадай шо? Він підтримує лише девайси від філіпс + обмежену кількість сторонніх брендів типу ikea через touchlink. Навіть не хочу згадувати як потрібно було плясати, щоб забіндити напряму вимикач від ikea з групою лед-ламп від філіпс через отой їх хаб