А шо з цими? TS011F_plug_3 замовляв на алі два роки тому, гривень по 200 наче
300-332грн, і то тільки тому, що в цих 30A, а не 16. Купувати китайське лайно на амазоні - це збочення якесь.
Головний месседж в тому, шо туя-хаб підтримує тільки девайси tuya-compatible. usb-dongle зжере майже будь-шо - і туя, і не-туя.
У мене десь валяється zigbee-хаб від філіпс і вгадай шо? Він підтримує лише девайси від філіпс + обмежену кількість сторонніх брендів типу ikea через touchlink. Навіть не хочу згадувати як потрібно було плясати, щоб забіндити напряму вимикач від ikea з групою лед-ламп від філіпс через отой їх хаб
так разница между вставкой и монтируеміми в подрозетник все таки есть. Про тую - так у меня ДВА способа управления и просмотра показаний - приложуха и ассистант, в противном случае будет только один (и тот может біть недоступен как тогда когда спалил pico psu и сервер не запускался)
Про тую - так у меня ДВА способа управления и просмотра показаний - приложуха и ассистант, в противном случае будет только один
Це одвічний холівор - довіряти китайським серверам VS створювати свою власну екосистему. Прихильники другого підходу часто піднімають mqtt сервер та/або переносять бд самої HA на окремі девайси, з бекапом і реплікацією. Особливо упороті - відмовляються від бездротових рішень взагалі, бо "а шо як раптом мене взломають"
Доречі, дефолтні порти веб-морди HA сканять досить часто, з цікавих країн типу ru/by/ir/kp/af
Нове питання - вибір ДЦ реле вагон, а от чим моніторити напругу (а ще бажано було б ще й ток у обох напрямках) на акумуляторах? Ну окрім БМС по 50+ баксів а штуку.. Поки що знайшов хіба що есп+мах471 та доробити напилком..
FanCase 28.06.2024 21:18 пишет: Реле - це кінцевий пристрій.
виявилось нажаль що це правильна відповідь. Проблему вирішив покупкою https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/zigbe...om-IDUNHg0.html Тепер починаю пробувати зробити те що у Туйі нема серед налазячих на голову ціною пристроїв: вольтметр акумулятора. В теоріі можна зробити й ваттметр. Теорію по esp+arduino+tuya уже трохи повивчав. На ардуінці вольт-амперметр на МАХ471 вже на колінках збирав, тепер лишилось це звести до купи, як докуплю розсипуху то почну по наявності часу. Ніхто не хоче за компанію?
Є "люстра" та торшер. Хочу змінити вимикача на вході. Замість старого поставити подвійний зігбі щоб керував люстрою;(замиканням контактів) і торшером, в який буде вмонтовано зігбі-реле.
Вимикач треба "без нуля".
А от питання: чи буде вимикач працювати по другому каналу (керувати дистанційно віддаленим торшером), якщо я до нього підімкну тільки одну лампочку на перший канал?
1) На підрозетник ставити Smart Scene Switch - для управління реле. Не потребує живлення. Типу такого 2) На люстру і торшер свої реле без 0. Монтувати можна в підрозетник/корпус світильника. 3) Налаштувати сцени - дії на натискання кнопок. В Туя чи що там у вас буде. UPD: Можна з нулем (що краще), якщо монтувати в корпус люстри. Торшер і так з нулем (в підрозетник)
Смотрю, иногда проскакивают разные железки для умного дома, завезенные вместе с барахлом в стоковые магазины. Попадались от SilverCrest (торговая марка Lidl) и какие-то от Innogy. Как я понимаю, они все заточены на работу со своими приложениями. Но, не думаю, что они работают по какому-то уникальному протоколу и какого-то особого стандарта. Скорее всего, совместимы Tuya. Никто не сталкивался? Реально-ли подключить, допустим, к Smart Life?
Alter EGO 29.12.2024 10:14 пишет: 1) На підрозетник ставити Smart Scene Switch - для управління реле. Не потребує живлення. Типу такого 2) На люстру і торшер свої реле без 0. Монтувати можна в підрозетник/корпус світильника. 3) Налаштувати сцени - дії на натискання кнопок. В Туя чи що там у вас буде. UPD: Можна з нулем (що краще), якщо монтувати в корпус люстри. Торшер і так з нулем (в підрозетник)
В данному випадку не хочу реалізовувати саме такий варіант. 1) Для люстри хочу, щоб було "нормальне/штатне" керування релюхою, на випадок коли "зігбі/сервак" помре... 2) Люстра - насправді це лед світильник, під ним нічого не втулиш, а в нього теж невпевнений, бо він тонкий, та й видно буде через розсіювач.
Але на торшері прикроватні вимикачі саме так і будуть зроблені.