Є зворотня сторона питання бажественних крутилок. Оце їду сьогодні о 5 ранку. Дивлюся, якось запотіває. Кажу йому, hola-hola, defog windows. Щось помінялося у тоні роботи кондиціонера, почало відпускать. І тут питання, я особисто хз як то саме зробить бажественними крутилками, хіба що збільшити подачу повітря
Елементарно: крутілку обертів вентилятора на макс, крутілку вибора напрямку потоку на скло, кнопку кондиціонера (якщо він є) на вкл - і все це навпомацьки, бо екранчікі ж відволікають
Здається, на Шкоді для цього була спеціальна кнопко-крутилка для тупих з написом МАХ. На Купрі рішення проблеми виглядає ще тупішим
насколько я помню, если регулятор потоков перевести в положение "всё на лобовое стекло" и при этом вентилятор уже дует - система воспринимает это как команду "распотей мне лобовое" и сама включает кондиционер+рециркуляцию. То есть, да, одно движение не отрывая глаз от дороги - поскольку ручка направлений воздушного потока по форме и размеру отличается от соседних, это специально так сделано. Предельно интуитивно и безопасно.
В ответ на: Здебільшого тому, що як клімат в авторежимі працює, то те термінове відпотівання, швидше за все, просто не знадобиться, бо і так нічо не запотіє.
Не знаю, є дві кнопочки. Одна - обігрів заднього і бокових, інша - все на лобове скло.
Далі два варіанти. Друга кнопочка чисто щоб зайняти водія, бо клімат і так все знає. Друга - це таки особливий режим.
Друга кнопка ясно треба на короткий час, пару хвилин чи щось таке.
В ответ на: Саме цей - "макс" - не може, але звільнити водія від необхідності постійно крутити крутілочкі функцією автоматичного клімат-контролю першим зміг Крайслер у... 1964р, рівно 60 років тому.
Ще згадав В машинах, де клімат має більше однієї зони, і пасажири іноді "підступно" міняються, то пасажир попереду чи невдахи позаду можуть потребувати окремого регулювання
А ще іноді є різні водії, які можуть мати різні власні вимоги щодо температури
Звісно можна всім сказати що богоподібний клімат все і так знає і розуміє, а що кому не подобається, то хай пишуть листи в Крайслер
В ответ на: Саме цей - "макс" - не може, але звільнити водія від необхідності постійно крутити крутілочкі функцією автоматичного клімат-контролю першим зміг Крайслер у... 1964р, рівно 60 років тому.
Ще згадав В машинах, де клімат має більше однієї зони, і пасажири іноді "підступно" міняються, то пасажир попереду чи невдахи позаду можуть потребувати окремого регулювання
А ще іноді є різні водії, які можуть мати різні власні вимоги щодо температури
... і все це - робиться водієм і відбувається на ходу на швидкості в 150 км/год, яка ж ніяк не дозволяє відірвати оцей від дороги і перевести погляд на сенсорний екран, ніяк же ж інакше.
В ответ на: ... і все це - робиться водієм і відбувається на ходу на швидкості в 150 км/год, яка ж ніяк не дозволяє відірвати оцей від дороги і перевести погляд на сенсорний екран, ніяк же ж інакше.
Можна багато чого робити, але ... я не розумію, що захищати? Менш зручно - очевидно. Критично - ні.
Я ж десь писав, людинеа така тваринка, що до всього звикне. Просто за свою гроші не дуже приємно звикати
... і все це - робиться водієм і відбувається на ходу на швидкості в 150 км/год, яка ж ніяк не дозволяє відірвати оцей від дороги і перевести погляд на сенсорний екран, ніяк же ж інакше.
А навіщо, щоб щось довести наводити "дивні" аргументи? Чому всього 150? Не 200?
І тут питання, я особисто хз як то саме зробить бажественними крутилками, хіба що збільшити подачу повітря
а ніяк) бо немає потреби ) в Кіа Сід в мене був датчик запотівання скла, який автоматично вмикав розпотівання, навіть хола-хола не треба казати ) просто от раз - і перемкнув потоки, і на екрані клімата відповідний значок з'явився.
в Кодіаку хз, за 2 роки вікна не потіли ні разу, навіть з повним салоном лижників після кататння цілий день під дощем, тому як раптом запотіють - перевірю і напишу
хм, чомусь зламалося редагування повідомлень на форумі
В Кіа Спортедж друзів така сама історія як і в моєму колишньому Сіді, все автоматично. Воно з заводу трохи криво працювало, тому була навіть відзивна, де перепрошивали ШГУ, щоб виправити алгоритм работи автодефогу
В Кіа Спортедж друзів така сама історія як і в моєму колишньому Сіді, все автоматично. Воно з заводу трохи криво працювало, тому була навіть відзивна, де перепрошивали ШГУ, щоб виправити алгоритм работи автодефогу
Та питання ж було не про те. Тут і так ясно, що чим дорожче авто - тим більше датчиків, профілі користувача і т.п
А в тому, що для економії виробники переносять частину органів керування в мультимедіа, замість окремих кнопок, регуляторів і т.п та подають це, як неймовірний емейзінг
Та питання ж було не про те. Тут і так ясно, що чим дорожче авто - тим більше датчиків, профілі користувача і т.п
А в тому, що для економії виробники переносять частину органів керування в мультимедіа, замість окремих кнопок, регуляторів і т.п та подають це, як неймовірний емейзінг
дик для розпотівання скла, навіть в наглухо сенсорній Купрі - окрема кнопка.
Я хочу ще раз сказати - я волів би мати нормальний клімат на кнопках і крутілках. Але, як показує моя особиста практика за 29 тисяч пробігу, не так вже і часто він мені треба, його кламцать, аби воно було критично. Плюс для налаштування температури таки є окрема сенсорна полоска під екраном. Хоч вона і коряво реалізована, але в меню лізти все ж не треба.
Sashok_Accent 16.08.2024 16:49 пишет: Я хочу ще раз сказати - я волів би мати нормальний клімат на кнопках і крутілках. Але, як показує моя особиста практика за 29 тисяч пробігу, не так вже і часто він мені треба, його кламцать, аби воно було критично.
Ну от якщо не давати виробнику хоча б якийсь фідбек, що покупцям не подобається, а ще і агресивно виправдовувати (як тут дехто з наших адептів "прогресивності"), то скоро і кермо стане сенсорним, допоки не здійсниться мрія тих адептів громадського транспорту, щоб і його прибрали.
Sashok_Accent 16.08.2024 16:49 пишет: Я хочу ще раз сказати - я волів би мати нормальний клімат на кнопках і крутілках. Але, як показує моя особиста практика за 29 тисяч пробігу, не так вже і часто він мені треба, його кламцать, аби воно було критично.
Ну от якщо не давати виробнику хоча б якийсь фідбек, що покупцям не подобається, а ще і агресивно виправдовувати (як тут дехто з наших адептів "прогресивності"), то скоро і кермо стане сенсорним, допоки не здійсниться мрія тих адептів громадського транспорту, щоб і його прибрали.
Я дав Толку Не ну у мене хоч на рулі фізичні кнопки:)
Кермо і так сенсорне. Ідеш собі на круїзі, воно постійно стогне - ну вазьмі міня. А потім сенсором провіря, взяв чи ні
boyko_s 13.08.2024 13:58 пишет: Стекло начинает потеть. Твои действия?
Скло може спітніти, якщо сідаєш у вологій одежі в авто, якщо сухо всередині і почався дощ, то скло не пітніє. Якщо увімкнений кондиціонер, то пофіг куди він дує, скло буде сухе.