autoua
Autoua.netФорумКурилка

Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... (12/13)

СуперСтар *
Харьков
С нами с 12.01.2004

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: nope]
      15 августа 2024 в 15:31 Гілками

nope 15.08.2024 13:51 пишет:

Nofate 15.08.2024 13:24 пишет:

nope 15.08.2024 13:18 пишет:

Є зворотня сторона питання бажественних крутилок. Оце їду сьогодні о 5 ранку. Дивлюся, якось запотіває. Кажу йому, hola-hola, defog windows. Щось помінялося у тоні роботи кондиціонера, почало відпускать.
І тут питання, я особисто хз як то саме зробить бажественними крутилками, хіба що збільшити подачу повітря

Елементарно: крутілку обертів вентилятора на макс, крутілку вибора напрямку потоку на скло, кнопку кондиціонера (якщо він є) на вкл - і все це навпомацьки, бо екранчікі ж відволікають

Здається, на Шкоді для цього була спеціальна кнопко-крутилка для тупих з написом МАХ. На Купрі рішення проблеми виглядає ще тупішим

насколько я помню, если регулятор потоков перевести в положение "всё на лобовое стекло" и при этом вентилятор уже дует - система воспринимает это как команду "распотей мне лобовое" и сама включает кондиционер+рециркуляцию.
То есть, да, одно движение не отрывая глаз от дороги - поскольку ручка направлений воздушного потока по форме и размеру отличается от соседних, это специально так сделано. Предельно интуитивно и безопасно.

Змінено juristkostya (15:32 15/08/2024)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P *
46 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 25.03.2004

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: Drunkard]
      15 августа 2024 в 15:47 Гілками

В ответ на:

Здебільшого тому, що як клімат в авторежимі працює, то те термінове відпотівання, швидше за все, просто не знадобиться, бо і так нічо не запотіє.

Не знаю, є дві кнопочки. Одна - обігрів заднього і бокових, інша - все на лобове скло.

Далі два варіанти. Друга кнопочка чисто щоб зайняти водія, бо клімат і так все знає. Друга - це таки особливий режим.

Друга кнопка ясно треба на короткий час, пару хвилин чи щось таке.

V.I.P *
С нами с 25.03.2004

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: Nofate]
      15 августа 2024 в 15:50 Гілками

В ответ на:

Саме цей - "макс" - не може, але звільнити водія від необхідності постійно крутити крутілочкі функцією автоматичного клімат-контролю першим зміг Крайслер у... 1964р, рівно 60 років тому.

Ще згадав В машинах, де клімат має більше однієї зони, і пасажири іноді "підступно" міняються, то пасажир попереду чи невдахи позаду можуть потребувати окремого регулювання

А ще іноді є різні водії, які можуть мати різні власні вимоги щодо температури

Звісно можна всім сказати що богоподібний клімат все і так знає і розуміє, а що кому не подобається, то хай пишуть листи в Крайслер

V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: batal]
      15 августа 2024 в 16:04 Гілками

batal 15.08.2024 15:50 пишет:

Звісно можна всім сказати що богоподібний клімат все і так знає і розуміє, а що кому не подобається, то хай пишуть листи в Крайслер

Якщо авто не вміє в профілі водія і "не знає - не розуміє" хто сидить в авто, то завжди ж можна налаштувати під себе - на екранчіках або крутілочками

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: juristkostya]
      15 августа 2024 в 16:14 Гілками

juristkostya 15.08.2024 15:31 пишет:

воспринимает это как команду "распотей мне лобовое" и сама включает кондиционер+рециркуляцию.

а хіба для розпотівання не знадвору береться повітря? якщо ганяє по салону то ще більше запотіють

СуперСтар *
Харьков
С нами с 12.01.2004

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: nickka]
      15 августа 2024 в 16:19 Гілками

nickka 15.08.2024 16:14 пишет:

juristkostya 15.08.2024 15:31 пишет:

воспринимает это как команду "распотей мне лобовое" и сама включает кондиционер+рециркуляцию.

а хіба для розпотівання не знадвору береться повітря? якщо ганяє по салону то ще більше запотіють

надо перепроверить, честно говоря, я этим летом кондюк ещё ни разу не включал, могу и забыть :-)

30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: Sashok_Accent]
      15 августа 2024 в 16:29 Гілками

Sashok_Accent 15.08.2024 14:36 пишет:

nope 15.08.2024 13:51 пишет:

Здається, на Шкоді для цього була спеціальна кнопко-крутилка для тупих з написом МАХ. На Купрі рішення проблеми виглядає ще тупішим

на купрі у тебе зліва біля керування світлом є така ж кнопка "на скло"

Аааааа шаман! Вийшов спеціально подивитись - таки да, є така кнопочка. Ніколи не звертав уваги на ту панель.

С нами с 03.09.2001

15 августа 2024 в 16:29 Гілками

batal 15.08.2024 15:50 пишет:

В ответ на:

Саме цей - "макс" - не може, але звільнити водія від необхідності постійно крутити крутілочкі функцією автоматичного клімат-контролю першим зміг Крайслер у... 1964р, рівно 60 років тому.

Ще згадав В машинах, де клімат має більше однієї зони, і пасажири іноді "підступно" міняються, то пасажир попереду чи невдахи позаду можуть потребувати окремого регулювання

... і все це - робиться водієм і відбувається на ходу на швидкості в 150 км/год, яка ж ніяк не дозволяє відірвати оцей від дороги і перевести погляд на сенсорний екран, ніяк же ж інакше.

Достоевский **
46 лет, Одесса
С нами с 14.09.2003

15 августа 2024 в 18:30 Гілками

В ответ на:

В сегменті умовно до 5 штук так - головне щоб їхало, але там такої проблеми немає

скорее в сегменте до 15-20 штук. инфляция никуда не делась за последние 20 лет и 5 штук - это дрова.

V.I.P *
С нами с 25.03.2004

15 августа 2024 в 18:36 Гілками

В ответ на:

... і все це - робиться водієм і відбувається на ходу на швидкості в 150 км/год, яка ж ніяк не дозволяє відірвати оцей від дороги і перевести погляд на сенсорний екран, ніяк же ж інакше.

Можна багато чого робити, але ... я не розумію, що захищати? Менш зручно - очевидно. Критично - ні.

Я ж десь писав, людинеа така тваринка, що до всього звикне. Просто за свою гроші не дуже приємно звикати

Дядя Сь **
42 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

15 августа 2024 в 22:39 Гілками

Drunkard 15.08.2024 16:29 пишет:

А навіщо, щоб щось довести наводити "дивні" аргументи? Чому всього 150? Не 200?

Що ти хочеш довести? Що це зручніше?

важничающий писатель ***
45 лет (18 лет за рулем), Подгород
С нами с 10.10.2005

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: nope]
      16 августа 2024 в 16:10 Гілками

nope 15.08.2024 13:18 пишет:

І тут питання, я особисто хз як то саме зробить бажественними крутилками, хіба що збільшити подачу повітря

а ніяк) бо немає потреби )
в Кіа Сід в мене був датчик запотівання скла, який автоматично вмикав розпотівання, навіть хола-хола не треба казати ) просто от раз - і перемкнув потоки, і на екрані клімата відповідний значок з'явився.

в Кодіаку хз, за 2 роки вікна не потіли ні разу, навіть з повним салоном лижників після кататння цілий день під дощем, тому як раптом запотіють - перевірю і напишу

важничающий писатель ***
45 лет (18 лет за рулем), Подгород
С нами с 10.10.2005

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: Soulless]
      16 августа 2024 в 16:14 Гілками

хм, чомусь зламалося редагування повідомлень на форумі

В Кіа Спортедж друзів така сама історія як і в моєму колишньому Сіді, все автоматично.
Воно з заводу трохи криво працювало, тому була навіть відзивна, де перепрошивали ШГУ, щоб виправити алгоритм работи автодефогу

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: Soulless]
      16 августа 2024 в 16:19 Гілками

Soulless 16.08.2024 16:14 пишет:

В Кіа Спортедж друзів така сама історія як і в моєму колишньому Сіді, все автоматично.
Воно з заводу трохи криво працювало, тому була навіть відзивна, де перепрошивали ШГУ, щоб виправити алгоритм работи автодефогу

Та питання ж було не про те. Тут і так ясно, що чим дорожче авто - тим більше датчиків, профілі користувача і т.п

А в тому, що для економії виробники переносять частину органів керування в мультимедіа, замість окремих кнопок, регуляторів і т.п та подають це, як неймовірний емейзінг

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: Traveler]
      16 августа 2024 в 16:49 Гілками

Traveler 16.08.2024 16:19 пишет:

Soulless 16.08.2024 16:14 пишет:

Та питання ж було не про те. Тут і так ясно, що чим дорожче авто - тим більше датчиків, профілі користувача і т.п

А в тому, що для економії виробники переносять частину органів керування в мультимедіа, замість окремих кнопок, регуляторів і т.п та подають це, як неймовірний емейзінг

дик для розпотівання скла, навіть в наглухо сенсорній Купрі - окрема кнопка.

Я хочу ще раз сказати - я волів би мати нормальний клімат на кнопках і крутілках. Але, як показує моя особиста практика за 29 тисяч пробігу, не так вже і часто він мені треба, його кламцать, аби воно було критично. Плюс для налаштування температури таки є окрема сенсорна полоска під екраном. Хоч вона і коряво реалізована, але в меню лізти все ж не треба.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: Sashok_Accent]
      16 августа 2024 в 21:20 Гілками

Sashok_Accent 16.08.2024 16:49 пишет:

Я хочу ще раз сказати - я волів би мати нормальний клімат на кнопках і крутілках. Але, як показує моя особиста практика за 29 тисяч пробігу, не так вже і часто він мені треба, його кламцать, аби воно було критично.

Ну от якщо не давати виробнику хоча б якийсь фідбек, що покупцям не подобається, а ще і агресивно виправдовувати (як тут дехто з наших адептів "прогресивності"), то скоро і кермо стане сенсорним, допоки не здійсниться мрія тих адептів громадського транспорту, щоб і його прибрали.

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: XS1]
      17 августа 2024 в 10:52 Гілками

XS1 16.08.2024 21:20 пишет:

Sashok_Accent 16.08.2024 16:49 пишет:

Я хочу ще раз сказати - я волів би мати нормальний клімат на кнопках і крутілках. Але, як показує моя особиста практика за 29 тисяч пробігу, не так вже і часто він мені треба, його кламцать, аби воно було критично.

Ну от якщо не давати виробнику хоча б якийсь фідбек, що покупцям не подобається, а ще і агресивно виправдовувати (як тут дехто з наших адептів "прогресивності"), то скоро і кермо стане сенсорним, допоки не здійсниться мрія тих адептів громадського транспорту, щоб і його прибрали.

Я дав
Толку
Не ну у мене хоч на рулі фізичні кнопки:)

30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: XS1]
      17 августа 2024 в 18:04 Гілками

XS1 16.08.2024 21:20 пишет:

Кермо і так сенсорне. Ідеш собі на круїзі, воно постійно стогне - ну вазьмі міня. А потім сенсором провіря, взяв чи ні

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: boyko_s]
      19 августа 2024 в 16:30 Гілками

boyko_s 13.08.2024 13:58 пишет:

Стекло начинает потеть. Твои действия?

Скло може спітніти, якщо сідаєш у вологій одежі в авто, якщо сухо всередині і почався дощ, то скло не пітніє.
Якщо увімкнений кондиціонер, то пофіг куди він дує, скло буде сухе.

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

Re: Походу, в "ваген-груп" упоролись окончательно ... [Re: boyko_s]
      21 августа 2024 в 12:08 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Все нове - давно забуте старе. Пальцвагн повертає шайбу - гучність, режими руху, може ще щось на ній зав'язано

Все нове - давно забуте старе.  Пальцвагн повертає шайбу - гучність, режими руху, може ще щось на ній зав

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
4 користувачів і 38 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 15514

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія