Треба порада. Завтра дружина з дитиною будуть їхати з Кракова в Київ (точніше в Глеваху).Через який перехід краще їхати? І якою дорогою краще по Україні потім, щоб меньше однорядки було?
з Кракова я зазвичай їду через Смільницю. Ночую або у Східниці, або в Трускавці. І потім на Київ. Однорядка від кордону до Рівного майже всюди - інколи по два ряди, інколи по одному. Хоча можливо я помиляюсь....
Smap 02.08.2024 16:54 пишет: з Кракова я зазвичай їду через Смільницю. Ночую або у Східниці, або в Трускавці. І потім на Київ. Однорядка від кордону до Рівного майже всюди - інколи по два ряди, інколи по одному. Хоча можливо я помиляюсь....
А як там Шегині не в курсі? Дружина ночувати поки не збирається. Ранком виїзджає, а там як вийде вже. Головне щоб кордон бистро пройшли.
на переходах день на день, час на час не схожі. Але, зазвичай, черги на в'їзд не великі. Смільницю я прохожу по суботах в обід на 20-30 хвилин. Треба моніторити. Я користуюсь ось цим
Smap 02.08.2024 17:11 пишет: на переходах день на день, час на час не схожі. Але, зазвичай, черги на в'їзд не великі. Смільницю я прохожу по суботах в обід на 20-30 хвилин. Треба моніторити. Я користуюсь ось цим
До війни на Будомеж-Грушів зазвичай було набагато вільніше, ніж на Краківці. Як зараз не знаю, але можна розглянути. На інші з Кракова мабуть сенсу їхати немає.
Smap 02.08.2024 17:11 пишет: на переходах день на день, час на час не схожі. Але, зазвичай, черги на в'їзд не великі. Смільницю я прохожу по суботах в обід на 20-30 хвилин. Треба моніторити. Я користуюсь ось цим
Підтримую за Смільницю. Пам'ятаємо про блок-пост у Смільниці, може це важливо кому.
самое простое - на Краковец автобан под самый шлагбаум потом на Львов, ну и далее Броды-Ровно-Житомир-Киев по дням ехать лучше утром в понедельник в нашу сторону из Кракова стартануть часов хотя бы в 5 если не спеша, то к 8-начало 9 доберется, в 8 пересменка там дороги всего 240 км, 2-3 часа в зависимости от навыков новая смена сначала не спит, проходится быстро до Львова один ряд, я лично сразу после Львова заруливаю на ОККО на кофе-чай потом до Ровно, там обед в Айвенго ну и потом бросок до Киева при хороше погоде летом финиш засветло
А що скажете за Долгобичув? Туди довше по Польщі їхати, але потім менше по Україні. В цілому відстань така сама. Дружина через нього автобусом їхала, казала пара машин було.
kym 02.08.2024 21:21 пишет: самое простое - на Краковец автобан под самый шлагбаум потом на Львов, ну и далее Броды-Ровно-Житомир-Киев по дням ехать лучше утром в понедельник в нашу сторону из Кракова стартануть часов хотя бы в 5 если не спеша, то к 8-начало 9 доберется, в 8 пересменка там дороги всего 240 км, 2-3 часа в зависимости от навыков новая смена сначала не спит, проходится быстро до Львова один ряд, я лично сразу после Львова заруливаю на ОККО на кофе-чай потом до Ровно, там обед в Айвенго ну и потом бросок до Киева при хороше погоде летом финиш засветло
Дуже вдячний за таку розгорнуту відповідь! Дружина завтра планує в 8 виїхати, раніше ніяк не вийде. Гадаю направлю її на Краковець. Але вона не такий ас) години за 3.5-4 доїде може) ну а по Україні може десь і перепочити захоче, бо таку відстань сама ніколи не долала за кермом.
kym 02.08.2024 21:21 пишет: самое простое - на Краковец автобан под самый шлагбаум потом на Львов, ну и далее Броды-Ровно-Житомир-Киев по дням ехать лучше утром в понедельник в нашу сторону из Кракова стартануть часов хотя бы в 5 если не спеша, то к 8-начало 9 доберется, в 8 пересменка там дороги всего 240 км, 2-3 часа в зависимости от навыков новая смена сначала не спит, проходится быстро до Львова один ряд, я лично сразу после Львова заруливаю на ОККО на кофе-чай потом до Ровно, там обед в Айвенго ну и потом бросок до Киева при хороше погоде летом финиш засветло
Дуже вдячний за таку розгорнуту відповідь! Дружина завтра планує в 8 виїхати, раніше ніяк не вийде. Гадаю направлю її на Краковець. Але вона не такий ас) години за 3.5-4 доїде може) ну а по Україні може десь і перепочити захоче, бо таку відстань сама ніколи не долала за кермом.
Я протягом останніх двох років їздив сам, а дружина разів 5 з Києва до Кракова і навпаки. Сенсу їхати не через Краковець не бачу. Щодо доїхати з Кракова до Корчової за 4 години то це практично неможливо. Більше 3 годин не вийде бо там усі навалюють і треба триматися у потоці. Якщо дружина недосвічений водій то для неї найбільшою проблемою буде проїхати саме Львів. Далі усе просто навіть з урахуванням того що від Львова до Рівного більша частина траси вузька. Місяць тому їхав з Ужгорода до Києва і ніякого дискомфорту на трасі від Львова до Рівного не відчував. Там є ділянки з 4 смугами де можна обігнати. Сенсу ночувати по дорозі з Кракова до Києва не бачу. Там навіть з урахуванням кордону та зупинок на заправку їхати годин 10-11.
Я протягом останніх двох років їздив сам, а дружина разів 5 з Києва до Кракова і навпаки. Сенсу їхати не через Краковець не бачу. Щодо доїхати з Кракова до Корчової за 4 години то це практично неможливо. Більше 3 годин не вийде бо там усі навалюють і треба триматися у потоці. Якщо дружина недосвічений водій то для неї найбільшою проблемою буде проїхати саме Львів. Далі усе просто навіть з урахуванням того що від Львова до Рівного більша частина траси вузька. Місяць тому їхав з Ужгорода до Києва і ніякого дискомфорту на трасі від Львова до Рівного не відчував. Там є ділянки з 4 смугами де можна обігнати. Сенсу ночувати по дорозі з Кракова до Києва не бачу. Там навіть з урахуванням кордону та зупинок на заправку їхати годин 10-11.
Дякую за відповідь! Я також думав там години три їзди до кордону, але Гугл карти чомусь малюють 250 км більше ніж за чотири години.
Дякую за відповідь! Я також думав там години три їзди до кордону, але Гугл карти чомусь малюють 250 км більше ніж за чотири години.
Перевірено емпірично. 3 години як правило виходить. Навіть автобус великий від Корчової до Кракова без зупинок менш ніж за три години доїхав. Там автобан А04 - обмеження швидкості - 140, але камер немає і поліцаї з радаром не часто там стоять. Отже легковики усі і їдуть десь у середньому 150. Може бути халепа якщо аварія і затор, бо зʼїзди кілометрів через 30 у середньому, але таке не часто буває.
все же лучше ей ехать в понедельник по наблюдениям в выходные аншлаг и зимой и летом местные мотаются туда-сюда за товаром, в субботу скупятся, в вс домой тулят... ну и про ночевку в Украине - Айвенго на окружной Ровно - это комплекс, там же и отель я пару раз там ночевал, когда граница длинной получалось и тулить по осени\зиме в темноте не хотелось..
все же лучше ей ехать в понедельник по наблюдениям в выходные аншлаг и зимой и летом местные мотаются туда-сюда за товаром, в субботу скупятся, в вс домой тулят... ну и про ночевку в Украине - Айвенго на окружной Ровно - это комплекс, там же и отель я пару раз там ночевал, когда граница длинной получалось и тулить по осени\зиме в темноте не хотелось..
Від Рівне до Києва їхати порядку трьох годин. Який сенс там ночувати?
Планирую в конце сентября двигать в Европу на машине (из Киева). Планировал проходить границу туда в воскресенье, после обеда.... или все-же лучше в понедельник? (по логике в понедельник должно быть больше народу, бизнес всякий в начале недели двигает...) ?