Питання організації резервного живлення від генератора при наявності гібридного сонячного інвертора.
Є звичайний неінверторний генератор. При підлюченні його до гібридного сонячного інвертора, той на нього реагує дивно, зарядка аккумулятора здається не йде. Я так розумію через те що немає синусоїди, так як гібридний інветор пряцює з фазами. Питання як їх подружити? У мене поки виникля тільки одна ідея, генератор підключити до звичайного інветора, а інвертор до аккумуляторая який підключений до сонячного інвертора. Таким чином генератор буде заряджати аккумулятор, а сонячний інвертор вже буде юзати електрику з аккумулятора. Питання чи можна одночасно на клеми аккумулятора повісили і сонячний інвертор і звичайний що працює від генератора? Які ще можуть бути варіанти?
Є звичайний неінверторний генератор. При підлюченні його до гібридного сонячного інвертора, той на нього реагує дивно, зарядка аккумулятора здається не йде.
Є звичайний неінверторний генератор. При підлюченні його до гібридного сонячного інвертора, той на нього реагує дивно, зарядка аккумулятора здається не йде.
Инвертор из режима UPS В режим APL переведен?
А до чого це? Без подвоха - поясни, бо незрозуміло.
А на що це впливає? Судячи з мануалу це просто міняється діапазон допустимих напруг. 80-280В для APL і 170-280В для UPS.
А на що це впливає? Судячи з мануалу це просто міняється діапазон допустимих напруг. 80-280В для APL і 170-280В для UPS.
У режимі UPS не буде працювати від генератора, у режимі APL буде. Це в усіх клонах вольтроніка так мабуть.
щоб гібридний інвертор працював від звичайного генератора і заряджав акб треба дві умови. 1. включити режим apl. в цьому режимі у інвертора більший діапазон по частоті вхідної напруги. 2. правильна послідовність включення інвертору. інвертор вимкнути. заводимо генератор, подаемо напругу на інвертор, вмикаемо інвертор. інвертор підлаштуеться під вхідну частоту. дізнався в ютюб. тестував на must pro, працює і заряджає акб.
А до чого це? Без подвоха - поясни, бо незрозуміло.
Ахз чем оно обусловлено, но вот так оно работает с генераторами. Видимо, в режиме APL он может при синхронизации не так четко попадать во входящую синусоиду и считает это нормой, а в режиме UPS - нет. Или по частоте у него более широкий допустимый диапазон при этом.
Mutant 06.08.2024 11:19 пишет: Питання організації резервного живлення від генератора при наявності гібридного сонячного інвертора. Питання як їх подружити? Які ще можуть бути варіанти?
Так а сонячні панелі є? Хоча навіть якщо і є, якщо вже мова про живлення від генератора - може AC/DC конвертор по параметрам "сонячного" входу?
Mutant 06.08.2024 11:19 пишет: Питання організації резервного живлення від генератора при наявності гібридного сонячного інвертора. Питання як їх подружити? Які ще можуть бути варіанти?
Так а сонячні панелі є? Хоча навіть якщо і є, якщо вже мова про живлення від генератора - може AC/DC конвертор по параметрам "сонячного" входу?
Панелі ДС, тому вони тут не грають
А от частота можливо.
Хто пам'ятає мої пошуки синуса зимою 22/223 років, той пойме, хто ні - кину картинку з мого генератора. До речі вибагливий до цього діла Юнкерс від цього генератора працює
Mutant 06.08.2024 11:19 пишет: Питання організації резервного живлення від генератора при наявності гібридного сонячного інвертора.
Є звичайний неінверторний генератор. При підлюченні його до гібридного сонячного інвертора, той на нього реагує дивно, зарядка аккумулятора здається не йде. Я так розумію через те що немає синусоїди, так як гібридний інветор пряцює з фазами. Питання як їх подружити? У мене поки виникля тільки одна ідея, генератор підключити до звичайного інветора, а інвертор до аккумуляторая який підключений до сонячного інвертора. Таким чином генератор буде заряджати аккумулятор, а сонячний інвертор вже буде юзати електрику з аккумулятора. Питання чи можна одночасно на клеми аккумулятора повісили і сонячний інвертор і звичайний що працює від генератора? Які ще можуть бути варіанти?
вистав 50,5 герц на холостому ходу і подивись чи йде заряд.
Панелі ДС, тому вони тут не грають
Де "тут" не грають? Я ж написав "AC/DC конвертор" ОК, діодний міст + згладжуючй конденсатор + DC/DC конвертор - так підходить? А то може для 48в інверторів і конвертор не знадобиться, якщо у нього до 450VDC на "сонячному" вході. Виглядає привабливо але може є якесь підводне каміння?
Якось стикнувся з тим, що інвертор перестав заряджати акум від гени, як зазвичай. Подивився уважно - частота завищена. Взяв викрутку, виставив ближче до 50 гЦ - пішов заряд. Така подія в мене сталася один раз за два роки.
Частота регулюється не обертами! На тягах є спеціальний гвинт.
ОК, діодний міст + згладжуючй конденсатор + DC/DC конвертор - так підходить? А то може для 48в інверторів і конвертор не знадобиться, якщо у нього до 450VDC на "сонячному" вході. Виглядає привабливо але може є якесь підводне каміння?
Ну в мене і на 24в інверторі по сонцю від 50 до 450. З підводних каменів треба подивитись на конденсатор... Якщо треба буде хочаб 500-1000мкф - ціна дуже не сподобається Ніби більше ніяких каменів не бачу.
ОК, діодний міст + згладжуючй конденсатор + DC/DC конвертор - так підходить? А то може для 48в інверторів і конвертор не знадобиться, якщо у нього до 450VDC на "сонячному" вході. Виглядає привабливо але може є якесь підводне каміння?
Ну в мене і на 24в інверторі по сонцю від 50 до 450. З підводних каменів треба подивитись на конденсатор... Якщо треба буде хочаб 500-1000мкф - ціна дуже не сподобається Ніби більше ніяких каменів не бачу.
Можна поставити кілька меншої ємності у паралель(як у сварочних інверторів, які власне по суті і є понижаючі AС/DC перетворювачі )
Можна поставити кілька меншої ємності у паралель(як у сварочних інверторів, які власне по суті і є понижаючі AС/DC перетворювачі )
Тільки не забути, що конденсатори мають бути розраховані на напругу 350-450 вольт.
В мне інша проблема - напруга по сонцю інвертора всього до 150 вольт. думаю чи заведеться такий варіант - на вихід генератора один діод потужний і стабілізувати конденсатором, приблизно 120-140 вольт і має бути... може хтось пробував?
Тільки не забути, що конденсатори мають бути розраховані на напругу 350-450 вольт.
В мне інша проблема - напруга по сонцю інвертора всього до 150 вольт. думаю чи заведеться такий варіант - на вихід генератора один діод потужний і стабілізувати конденсатором, приблизно 120-140 вольт і має бути... може хтось пробував?
а мож прикупити БЖ 220/48 на 1-2квт і прямо в батарею? невибагливе до струму від гєни.