В общем переезжал наш офис и среди коробок нашел мамку MSI H110M PRO-VD Весь комплект с пласмаской на рамке проца. Похожа на новую. Только проверить нечем. Продайте за недорого, подарите, дайте на поносить проц 6-7 поколение... А то покупать под ХЗ какое состояние маки проц за 100 баксов жаба давит.
kkk_GAZ240 14.08.2024 21:28 пишет: В общем переезжал наш офис и среди коробок нашел мамку MSI H110M PRO-VD Весь комплект с пласмаской на рамке проца. Похожа на новую. Только проверить нечем. Продайте за недорого, подарите, дайте на поносить проц 6-7 поколение... А то покупать под ХЗ какое состояние маки проц за 100 баксов жаба давит.
Слухай, ну щоб розуміти нова материнка чи ні глянь чи мікропилюка є на слотах PCI-E, глянь чи болтами закручувалась в материнку, буде видно що злизано сірий метал де болтик пристає до плати. Зрештою глянув на OLX є проци по 300 грн, купа їх, pentium 4560, ніби має підходити такий, може ще є і дешевші якісь, це так те що перше під очі попало і 100% підходить.
P.S. У мене є материнська плата Asrock Z68 Pro3 Gen3, теж стан не знаю, але купляти проц під неї не хочу, бо це ще старіше покоління, так і валяється плата уже років 4-5.
P.S. У мене є материнська плата Asrock Z68 Pro3 Gen3, теж стан не знаю, але купляти проц під неї не хочу, бо це ще старіше покоління, так і валяється плата уже років 4-5.
Під неї в мене є проци - то в тебе друге покоління під ддр3 Якщо вже так давно валяється - подаруй
Під неї в мене є проци - то в тебе друге покоління під ддр3 Якщо вже так давно валяється - подаруй
Та мене жаба задавить що комусь на халяву дісталась робоча материнська плата, хай краще в гаражі далі лежить
Та мене жаба задавить що комусь на халяву дісталась робоча материнська плата, хай краще в гаражі далі лежить
Чтоб через пару лет просто выкинуть в мусорник, когда она актуальность даже для браузинга потеряет?
GreenMile 15.08.2024 12:48 пишет: Чтоб через пару лет просто выкинуть в мусорник, когда она актуальность даже для браузинга потеряет?
Раз згадав за неї то вчора вечером виставив на ОЛХ, за 600 грн, сьогодні зранку приїхали й забрали, дав день на перевірку. 600 грн зараз це теж гроші, особливо якщо все витратив на всякі акумулятори - інвертори.
kkk_GAZ240 21.08.2024 15:25 пишет: Мамка виявилась новою и як мінімум стартувала. Виявилось правда, що дві планки по 4Гб разом не працюють, тількі по одній - мабуть несумісні.
В мене таке колись трапилось. З різними планками той самий результат. Вилікувалось перепайкой кондера, що біля слотів стоїть - воно по живленню не тягнуло дві планки
ну тут планки трохи з різними таймінгами, і частота теж, може із за цього, але не факт.
kkk_GAZ240 21.08.2024 22:30 пишет: А може просто взяти однакові?
Ага, створити зараз ще тему в кого є планка памяті, а потім ще тему в кого є блок живлення, корпус, накопичувач, так із одної материнської плати получиться безплатний компютер.
HDC1 21.08.2024 23:27 пишет: ну тут планки трохи з різними таймінгами, і частота теж, може із за цього, але не факт.
kkk_GAZ240 21.08.2024 22:30 пишет: А може просто взяти однакові?
Ага, створити зараз ще тему в кого є планка памяті, а потім ще тему в кого є блок живлення, корпус, накопичувач, так із одної материнської плати получиться безплатний компютер.
Не угадал ни разу. Мне надо было только проверить что материнка рабочая и имеет смысл покупать память, охлаждение Память заказана, кулер тоже. Все остальное у меня есть
А в паре эти планки не работают - на материнке есть минимальная самодиагностика и при двух планках перемигиваются диоды проца и памяти - т.е. проц не видит память
А в паре эти планки не работают - на материнке есть минимальная самодиагностика и при двух планках перемигиваются диоды проца и памяти - т.е. проц не видит память
Можна спробувати щоб запрацювали обидві так: вставити одну планку ту що CL17, виставити вручну всі характеристики памяті а не авто ( таймінги всі, напругу, може ще там щось), тоді виключити комп і вставити 2 планки, може запрацювати норм із двома.
Можна спробувати щоб запрацювали обидві так: вставити одну планку ту що CL17, виставити вручну всі характеристики памяті а не авто ( таймінги всі, напругу, може ще там щось), тоді виключити комп і вставити 2 планки, може запрацювати норм із двома.
А зачем?
Мне в него все равно надо 16. Заказал кит из 2-х по 8
kkk_GAZ240 21.08.2024 15:25 пишет: Мамка виявилась новою и як мінімум стартувала. Виявилось правда, що дві планки по 4Гб разом не працюють, тількі по одній - мабуть несумісні.
В мене таке колись трапилось. З різними планками той самий результат. Вилікувалось перепайкой кондера, що біля слотів стоїть - воно по живленню не тягнуло дві планки