Чому так? В Грецію їздив багато разів машиною, доволі нудно і повільно. В Хорватії не був ніколи.
В Грецію їзати через молдаван, румун і болгар. Кордони, вінетки, транзитні ночовки т.д.... І дійсно- нудно і повільно. Мадяри конєшно тоже ребята з нюансами, але їх можна проїхати без зупинки, лише кордон і вінетка. +хороша дорога
тільки через румун і болгар, але через Чернівці 500км повільного трафіку по Румунії а через Орлівку - черга на паром (без неї набагато швидше ніж через Чернівці) якщо не гнати 150+ а їхати в межах 120-130 то час в дорозі до Хорватії та Греції відрізняються не критично (їздив і туди і туди), в Хорватію реально з однією ночівлею, але особисто я б не поїхав бо це спринт виходить - тім хто їздить з однією ночівлею (або взагалі без) Хорватія буде здаватись що швидше доїхати
А якщо не паромом в Орлівці, а через Джурджулешти? Не швидше буде? Та 2км ділянка Молдови до Рені сильно затримує?
В Грецію їзати через молдаван, румун і болгар. Кордони, вінетки, транзитні ночовки т.д.... І дійсно- нудно і повільно. Мадяри конєшно тоже ребята з нюансами, але їх можна проїхати без зупинки, лише кордон і вінетка. +хороша дорога
тільки через румун і болгар, але через Чернівці 500км повільного трафіку по Румунії а через Орлівку - черга на паром (без неї набагато швидше ніж через Чернівці) якщо не гнати 150+ а їхати в межах 120-130 то час в дорозі до Хорватії та Греції відрізняються не критично (їздив і туди і туди), в Хорватію реально з однією ночівлею, але особисто я б не поїхав бо це спринт виходить - тім хто їздить з однією ночівлею (або взагалі без) Хорватія буде здаватись що швидше доїхати
А якщо не паромом в Орлівці, а через Джурджулешти? Не швидше буде? Та 2км ділянка Молдови до Рені сильно затримує?
зараз не скажу (якийсь міст будували, якщо відкрили то може краще), а раніше так там крюк вже виходив на 100км, бо після Орлівки їдеш на Констанцу та в Болгарію (Румунія десь за 3 години проїзжалась) а з Джурджулєшти плетешся полями мінімум на годину довше а враховуючи збільшення часу ще й зупинятись десь вже потрібно буде а з цим в Румунії взагалі все погано проте якщо їхати на Русе (Рум/Болг) то вже не так однозначно це мої особисті таргани за багато поїздок через Румунію, комусь і через Чернівці чудово їздиться
vvvolf 24.06.2025 10:21 пишет: Можливо хтось має досвід - пороми між Адріатичним узбережжям Хорватії і Італії (наприклад Венеція-Пула, Анкона-Спліт): 1 - яка регулярність рейсів, чи треба бронювати? 2 - чи є доцільність в плані часу і грошей, чи простіше машиною зробити гак?
Я б не брав паром. Хіба що в Венецію, там машина не потрібна. Спліт-Анкона там якщо 3+ людей, та ще й машину брати - виходить по грошах десь в 2 рази дорожче, ніж якщо машиною їхати, включаючи топливо та толи за дорогу. По часу - десь так же виходить. Єдина економія(вигода) - це типу ти відпочиваєш поки пливеш. Але розмір каюти, можливі незручності типу забитого повітря (замкнутий простір) в каюті, і т.п речі кажуть, що я вранці буду ні разу не відпочившим і готовим до подорожі. Тож я так і не наважився це спробувати.