Питання до людей, які дружать з електрикою - є екофлоу на 1,2кВт. Є бажання замовити послугу у електрика, щоб підключив «по-розумному» батарею до мережі. Щоб була змога живити всю квартиру під час відключення електроенергії. Таку послугу надають багато електриків, але є й такі, які категорично не рекомендують цього робити щоб не спалити проводку. То думаю чи варто реалізовувати задумане чи юзати станцію як великий павербанк (не зручно, зато безпечно). Що думаєте?
Ну про спалити проводку - це вже занадто. Якась маячня. А ось станцію можливо. Потужність станції невелика, тому треба обмежувати споживачів. Добре, коли у щитку є автомат на кожну розетку. Тоді дійсно має сенс заживити освітлення та окремі розетки, на яких немає бойлерів та плит з кондеями. Наприклад, у мене автомати стоять на окремі приміщення, плиту та освітлення. Тому живити зі щітка від станції не варіант. Альтернатива - система паралельних подовжувачів, які біля станції перемикаються між 220 та станцією. Якщо є ДБЖ - це простіше
Honest. 31.08.2024 17:12 пишет: Питання до людей, які дружать з електрикою - є екофлоу на 1,2кВт. Є бажання замовити послугу у електрика, щоб підключив «по-розумному» батарею до мережі. Щоб була змога живити всю квартиру під час відключення електроенергії. Таку послугу надають багато електриків, але є й такі, які категорично не рекомендують цього робити щоб не спалити проводку. То думаю чи варто реалізовувати задумане чи юзати станцію як великий павербанк (не зручно, зато безпечно). Що думаєте?
Слишком слабая емкость и мощность для того, чтобы на нее всю квартиру вешать А так-то сделать можно, конечно, если сильно хочется, про проводку - бред. При правильной реализации никакой опасности не будет.
Там нет ни чего сложного, нужен просто переключатель ввода резерва и квартира питается либо от городской сети либо от экофлоу, просто не забудь выключать мощные потребители, что бы не посадить батарею быстро.
Honest. 31.08.2024 17:12 пишет: Питання до людей, які дружать з електрикою - є екофлоу на 1,2кВт. Є бажання замовити послугу у електрика, щоб підключив «по-розумному» батарею до мережі. Щоб була змога живити всю квартиру під час відключення електроенергії. Таку послугу надають багато електриків, але є й такі, які категорично не рекомендують цього робити щоб не спалити проводку. То думаю чи варто реалізовувати задумане чи юзати станцію як великий павербанк (не зручно, зато безпечно). Що думаєте?
Тіко електрика треба нормального А то бачив вже дибіла, який так заживив екофлоу, що в момент увімкнення електрики їй на вихід прийшло 220 і вона згоріла.
У мене особисто, я вже про це писав, своїми руками зроблено. Споживачі, яких я хочу живити від екофло я перекинув на один автомат. Цей автомат заживив від екофло. Саму станцію від іншого автомату.
З мінусів - станція постійно працює. Незалежно від того, чи є світло чи немає. З плюсів - абсолютно безпечне рішення.
Електрика який говорить про "проводка згорить" краще одразу викреслити зі списку електриків, бо він дибіл.
Yorc 31.08.2024 18:35 пишет: Там нет ни чего сложного, нужен просто переключатель ввода резерва и квартира питается либо от городской сети либо от экофлоу, просто не забудь выключать мощные потребители, что бы не посадить батарею быстро.
У меня так и организовано - естественно мощными приборами лучше не пользоваться.И про электрика правильно сказали - я бы с таким "спецом" лучше дела бы не имел
Honest. 31.08.2024 17:12 пишет: . Таку послугу надають багато електриків, але є й такі, які категорично не рекомендують цього робити щоб не спалити проводку.
Що думаєте?
Думаємо, що тих "електриків" до монтажу електрики не можна підпускати на відстань гарматного ядра
Правильне підключення дозволить безпечно вмикати станцію навіть дитині
Рубильник + спеціальний конектор і все добре
Конектор можна підключити лише в одному положенні
Рубильником переключаються на станцію лише потрібні групи
якщо з розумом - варто реалізувати правильне підлючення. я робив таке знайомому з іншою зарядною станцією (2кВтг і 2кВт/пік 3кВт) поруч з наявною шафою вісить на проводах шафа комутації і до неї приєднуєтьс язарядна станція. режим роботи роботи "дбж" відкинули, бо є досвід вмирання таких зарядних. працює в навпівавтоматичном режимі (автоматично перемикається на зовнішню мережу від'єднуючи навантаження від зарядної станції, інше за певних умов автоматично, а можна і вручну). з небезпечних споживачів бойлер - він у перемиканні не приймає участі. квартира винаймається - тож все зроблено без руйнування і з можливістю повернути все до стандартної схеми за півгодини без наслідків.
Потужність станції невелика, тому треба обмежувати споживачів. Добре, коли у щитку є автомат на кожну розетку. Тоді дійсно має сенс заживити освітлення та окремі розетки, на яких немає бойлерів та плит з кондеями.
Скоріше за все 1,2 там не потужність, а ємність, а потужність там буде 1,8 номінальна і 3.6 пікова. Тому її чудово вистачить навіть для плити, не кажучи вже про кондей. Не на довго, звісно, але принаймні станції нічого не буде.
Заживлюю усю квартиру від екофло 1,6 квт ємності по неправильному - через розетку. На щитку відключаю тільки бойлер. В режимі світло\холодильник\телевізор\і-нет\комп вистачає на 10+ годин. З кондеєм - на 2 години. Використовую електрогриль, чайник, кавоварку і навіть плиту (звісно не борщ зварити, а якщо швиденько).
Єдиний мінус - вночі, якщо треба кондей, доводиться вставати переключати. Але це вже майже неактуально, тому підключати по нормальному сенсу не бачу.
Я збираюся купляти, тільки заради того, щоб підключити квартиру. П.с. Є електрик який може підключити, якщо потрібно.
Yorc 31.08.2024 18:35 пишет: Там нет ни чего сложного, нужен просто переключатель ввода резерва и квартира питается либо от городской сети либо от экофлоу, просто не забудь выключать мощные потребители, что бы не посадить батарею быстро.
Як казала дуже розумна людина, будь яку складну роботу можна розбити на декілька простих. От я розбираюся у цьому, але я не можу сказати, що це проста задача, бо щоб розібратися я витратив роки для освіти і практики. Щоб правильно підключити станцію, чи інвертор, я витрачаю 20 років і 4 години.
Honest. 31.08.2024 17:12 пишет: є екофлоу на 1,2кВт.
живити всю квартиру під час відключення електроенергії.
Ггг. Ми з чоловіком місяць думали, чи можна всю квартиру заживити від 6 квт потужності і 5 кВт ємності, вирішили таки ризикнути:)) Але ємність треба ще докупати.
Від 1,2 я б живила лише якусь невідключайку типу холодильника-роутера і лєд-світло.
цікаве питання заторкнули і я при-тусуюсь щоб не плодити теми
якщо після ввідного автомата вивести кабель на окрему розетку в яку ввімкнути зарядне (щоб вмикалось лише від мережі) і можна на неї довішати пищалку якусь чи лампочку щоб в квартирі бачити коли появиться світло
далі в щитку механічний автомат або авл і звідти в квартиру 2 проводи вже безпосередньо в інвертор
це знайомій думаю як правильно зробити бо квартира найомна сильно курочити нічого не можна
в себе в вчасному секторі поставив механічний перемикач вводу так як бойлер е має окремого автомата та й вже бачу мінуси вночі коли лягаєш спати треба йти в гараж і перемикати все в ручну тепер хочу завести з гаража окремо лінію в ванну для бойлера стіралки і сигнальної лампочки і авл поставити але тоді зарядка буде ввімкнена постійно в гаражі а це не гуд
Если позволяет размер щитка и его схема надо ставить автомат ввода резерва и переставлять критические потребители на резервную рейку (у меня холодильник, роутер, телевизор, appleTV) если нет, делать резервній щиток и подключать потребители через удлинители.
Потужність станції невелика, тому треба обмежувати споживачів. Добре, коли у щитку є автомат на кожну розетку. Тоді дійсно має сенс заживити освітлення та окремі розетки, на яких немає бойлерів та плит з кондеями.
Скоріше за все 1,2 там не потужність, а ємність, а потужність там буде 1,8 номінальна і 3.6 пікова. Тому її чудово вистачить навіть для плити, не кажучи вже про кондей. Не на довго, звісно, але принаймні станції нічого не буде.
Заживлюю усю квартиру від екофло 1,6 квт ємності по неправильному - через розетку. На щитку відключаю тільки бойлер. В режимі світло\холодильник\телевізор\і-нет\комп вистачає на 10+ годин. З кондеєм - на 2 години. Використовую електрогриль, чайник, кавоварку і навіть плиту (звісно не борщ зварити, а якщо швиденько).
Єдиний мінус - вночі, якщо треба кондей, доводиться вставати переключати. Але це вже майже неактуально, тому підключати по нормальному сенсу не бачу.
світло\холодильник\телевізор\і-нет\комп вистачає на 10+ годин? Це ж яка потужність цього всього, що вистачає на +10 годин? А ще " електрогриль, чайник, кавоварку і навіть плиту ". Фантастика якась.
світло\холодильник\телевізор\і-нет\комп вистачає на 10+ годин? Це ж яка потужність цього всього, що вистачає на +10 годин? А ще " електрогриль, чайник, кавоварку і навіть плиту ". Фантастика якась.
не скажупро єкофлю, а в мене на гібриді Акума 5кВт вистачає на 3 компи, відеонагляд, инет, два холодиьника, два телевізора, світло два поверхи (120-130 квадратів), зарядки фігятки... 8-9 точно є. Більше не випробовував.
не скажупро єкофлю, а в мене на гібриді Акума 5кВт вистачає на 3 компи, відеонагляд, инет, два холодиьника, два телевізора, світло два поверхи (120-130 квадратів), зарядки фігятки... 8-9 точно є. Більше не випробовував.
В мене знайомий думав, що 2 кВт*Г це назавжди. Два компи, два ноути, холодильник, кава, СВЧ. А ввечері, після 6 годин блекауту, коли прокинулись американці та почався час нарад, на станції 10%. Після цього на вікнах жалюзі та монітори на 50% яскравості (вони великі та жеруть багато) , їжа на туристичній плитці.