Сабж: 4-х колісний Ariston(без Хот-поїнта ще італійської збірки)... Встановлена у далекому 2000-му році й загалом ще жива та працює, але, останнім часом, після чергового жорсткого залиття (окропом, що википів та побіг з каструлі) потребує втручання ремонтників, я так думаю...
Бо з 4-х "комфорок" нормально працюють тільки 2, а от сама ходова(за розміром) фігаче на усі гроші - шмалить на максимумі та не регулюється рівень нагрівання, а ще одна - просто вимикає автомат, щоразу при намаганні ії вмикнути
От же, стою перед ділемою: ремонтувати або на нову міняти?
Може, хтось мав нещодавній досвід подібний? Думаю, чи варто заморочитись ремонтом або краще усі ресурси(час/гроші/нерви) зкерувати на оновлення-покращення...бо ж, вже чветь сторіччя цей арістон із нами прожив та добряче вже кульгає ...напевно ж, у (майже) 2025 році геть інші високі технології існують Будь ласка, поділіться досвідом!
Якщо самому ремонтувати , то так ( або хоча б подивитись ) . Ремотники , то вже х.з що по ціні буде
Якщо самому ремонтувати , то так ( або хоча б подивитись ) . Ремотники , то вже х.з що по ціні буде
здається (?) мені, ремонт стане не дешево, враховуючи ду-уже стару модель, а значить, запчастин не знайти або вони золоті будуть...та що казати, коли на "попередню діагностику" меньше ніж за 500 грн. ніхто не приїде, а от коли хтось й приїде, візьме ті 500 за виклик й що далі??
Сам я точно не буду ремонтувати, бо не той во
Гугліть що там по нагрівальним елементам. Можливоно вони недорогі і уніфіковані. Можливо є неоригінал.
Гугліть що там по нагрівальним елементам. Можливоно вони недорогі і уніфіковані. Можливо є неоригінал.
це ж ще треба якось добратися до назви моделі сабжу та маркування нагр. елементів, без демонтажу не обійдеться
це ж ще треба якось добратися до назви моделі сабжу та маркування нагр. елементів, без демонтажу не обійдеться
Шильд знизу. Тобі треба тільки серійний номер та індустріальний код. 9+11 цифр. Маркування на елементах не допоможуть. Якщо скинеш фото шильда, допоможу з кодами запчастин
Шильд знизу. Тобі треба тільки серійний номер та індустріальний код. 9+11 цифр. Маркування на елементах не допоможуть. Якщо скинеш фото шильда, допоможу з кодами запчастин
та розумію, що знизу)...але, знизу ж - духовка, щоб до шильда добратися, півкухні розібрати треба...а в мене на це - ні часу ні натхнення
Не факт, що вона закріплена до столешні. Не так давно у своїй (правда індукційній) міняв побите скло - теж заморочувався і виймав попередньо духовку, але виявилося дарма, так як варильна взагалі ніяк не була закріплена, а просто щільно вставлена у виріз столешні...
Сабж: 4-х колісний Ariston(без Хот-поїнта ще італійської збірки)... Встановлена у далекому 2000-му році й загалом ще жива та працює, але, останнім часом, після чергового жорсткого залиття (окропом, що википів та побіг з каструлі) потребує втручання ремонтників, я так думаю...
Бо з 4-х "комфорок" нормально працюють тільки 2, а от сама ходова(за розміром) фігаче на усі гроші - шмалить на максимумі та не регулюється рівень нагрівання, а ще одна - просто вимикає автомат, щоразу при намаганні ії вмикнути
Може, хтось мав нещодавній досвід подібний? Думаю, чи варто заморочитись ремонтом або краще усі ресурси(час/гроші/нерви) зкерувати на оновлення-покращення...бо ж, вже чветь сторіччя цей арістон із нами прожив та добряче вже кульгає ...напевно ж, у (майже) 2025 році геть інші високі технології існують Будь ласка, поділіться досвідом!
Мав цього літа даа подібних досвіди. Втратили функціонал два біля-двадцятилітні девайси- посудомийка та холодильник. Копійки б не витратив на їхній діагностику та ремонт. Замінив на нові.
В схожій ситуації перед війною прийняв рішення про ремонт варильної поверхні Вірпул, з урахуванням того, що в мене була забрана безкоштовно на запчастини схожа варильна поверхня, та того, що поверхня управлялася з духовки. Ремонт обійшовся в півдня допомоги ремонтнику та приблизно 500 грн, точну суму не пам'ятаю. Результат був ну дуже посередній, тени не підійшли нормально. Через місяць купив дешеву китайську індукційну поверхню з сенсором, поставив за годину-дві і довольний як слон. Ті дві старі поверхні готовий віддати бажаючим на скло/експерименти, але ремонтувати старі неекономні поверхні нікому не порекомендую.
Підтримую що техніку 20+ (навіть можливо 15+) ремонтувати не варто. Хоча якщо поломка чітко діагностюється, ремонт коштує менше ніж 20% від нової, то роблю першу спробу відремонтувати. Після другої поломки (тієїж самої чи іншої) відразу міняю.
В моєму випадку проблеми були в перемикачах (ті що ручками крутять).
Підтримую що техніку 20+ (навіть можливо 15+) ремонтувати не варто. Хоча якщо поломка чітко діагностюється, ремонт коштує менше ніж 20% від нової, то роблю першу спробу відремонтувати. Після другої поломки (тієїж самої чи іншої) відразу міняю.
оце мабуть, найоптимальнійший підхід до проблеми і я таке люблю!))
...лишилося знайти притомного(за апетитом та кваліфікацією) діагноста-ремонтника та занурюватись у тему вибору нової (це ж таки невідворотньо, питання часу) сучасної поверхні
В моєму випадку проблеми були в перемикачах (ті що ручками крутять).
от я теж на це сподіваюся(що не дуже дорого вони стануть), бо саме у отвори тих крутилок утікав окроп, коли траплялися викіпання/залиття
Підтримую що техніку 20+ (навіть можливо 15+) ремонтувати не варто. Хоча якщо поломка чітко діагностюється, ремонт коштує менше ніж 20% від нової, то роблю першу спробу відремонтувати. Після другої поломки (тієїж самої чи іншої) відразу міняю
Тут ключове - можна ремонтувати Бо це все нове на ремонт майже не розчитано . Виробнику простіше його замінити до кінця гарантії . Ще все максимльно пластикове . Майже кожен день з цим стикаюсь . Вважаю , що ремонтують тільки в нас , бо як вони це роблять в ЕС , Америці і т.д хз , мабуть просто міняють Ремонтувати є сенс , якщо сам в цьому шариш . Звичайно це не стосується потікших бойлерів , роздутих холодильникив та т.п. Все інше можна подивитись
оце мабуть, найоптимальнійший підхід до проблеми і я таке люблю!))
...лишилося знайти притомного(за апетитом та кваліфікацією) діагноста-ремонтника та занурюватись у тему вибору нової (це ж таки невідворотньо, питання часу) сучасної поверхні
тим часом, знайшов на кабанчику майстра з хорошим рейтингом....попередньо, за фото та моїм описом проблем, він вже зробив діагностику та визначив, що треба поміняти 2 регулятори потужності(350 грн/шт) та й буде далі норм працювати. Робота майстра = 900 грн. Подивимось
що треба поміняти 2 регулятори потужності(350 грн/шт) та й буде далі норм працювати