Їдуть комірки з Нкону, готуюсь збирати аккум. Відповідно створюю тему щоб знайти відповіді на свої питання щодо збірки, там можливо тема стане корисною іншим хто буде збирати. Комірки їдуть 315А Grade В. Приїхала вже БМСка JK 200A. Я вже замовив металічний корпус, такий як на фото. Також замовив на промі текстолітові проставки по 36грн за штучку. Провода у мене є від мого поточного аккумулятора, вони 16мм2 25мм2. У мене інвертор 4.2 Квт тож має хватити. Власне які є питання: 1.БСКа металічна, корпус металічний чи не проблема БМСку чіпляти прямо на корпус, чи її треба ізолювати від корпусу? 2. На відео по збірках пишуть що після збірки БМСку треба запрограмувати під свої комірки. В чому саме полягає програмування? 3. У інверторі Ecgsolax в меню виставляється є опції: гелевий аккум, літієвий аккум і власні налаштування. Lifepo4 підходить під опцію літієвий аккум?
1.БСКа металічна, корпус металічний чи не проблема БМСку чіпляти прямо на корпус, чи її треба ізолювати від корпусу? 2. На відео по збірках пишуть що після збірки БМСку треба запрограмувати під свої комірки. В чому саме полягає програмування? 3. У інверторі Ecgsolax в меню виставляється є опції: гелевий аккум, літієвий аккум і власні налаштування. Lifepo4 підходить під опцію літієвий аккум?
направление движения правильное. 1. ХЗ сам послушаю 2. на цю тему бачив багато відео, але тех не розбирався. 3. ЛФП - кастом. Програмувати згідно даташита батареї
3. ЛФП - кастом. Програмувати згідно даташита батареї
А де можна даташит скачати?
А шо в описі товару не було даташиту? Це поганий знак. Для налаштування батареї потрібно ввести в інвертор 4ри параметри макс заряд, мін заряд, балансування та ще шось 4-те не пам'ятаю. Також по даташиту треба подивитись та запрограмувати токи заряду від різних входів ( солар, ктиль та змішаний) І не брати це "з інтернету", де всі авторитетно розказують про те що вот треба виставляти такі параметри. І всі кажуть різне. ТІЛЬКИ З ДАТАШИТУ КОНКРЕТНОЇ БАТАРЕЇ
Mutant 13.09.2024 09:52 пишет: Провода у мене є від мого поточного аккумулятора, вони 16мм2. У мене інвертор 4.2 Квт тож має хватити.
Мало. Особенно, если длина проводов больше метра. Основная проблема в переходе с провода на клемму и у малых сечений с этим проблемы. Так что 35мм кв. бери если хочешь сделать по-человечески, а не как попало.
Mutant 13.09.2024 09:52 пишет: Власне які є питання: 1.БСКа металічна, корпус металічний чи не проблема БМСку чіпляти прямо на корпус, чи її треба ізолювати від корпусу? 2. На відео по збірках пишуть що після збірки БМСку треба запрограмувати під свої комірки. В чому саме полягає програмування? 3. У інверторі Ecgsolax в меню виставляється є опції: гелевий аккум, літієвий аккум і власні налаштування. Lifepo4 підходить під опцію літієвий аккум?
1. Изолировать не обязательно, БМС сама по себе изолирована от своего металлического корпуса, он там чисто как радиатор. 2. В задании разного рода параметров для своего аккумулятора: типа аккумулятора, максимальное напряжение, минимальное напряжение, напряжение балансировки, ток заряда и разряда и так далее, и тому подобное. Делается через приложение, гугл по своей БМС, в ютюбах полно гайдов что и как писать. 3. Подходит для любого типа АКБ в п.3 - все задается вручную. Первые два просто предустановленные параметры для ленивых.
Mutant 13.09.2024 09:52 пишет: Їдуть комірки з Нкону, готуюсь збирати аккум. 2. На відео по збірках пишуть що після збірки БМСку треба запрограмувати під свої комірки. В чому саме полягає програмування?
Полезная тема, вот заказал клеммы для лайфпо4, потом где-то на нашем сайте прочитал что они на 60а(( китаец писал от 100)) пишу ему, а какие купить, чтоб хотя бы 170 а, пишет, эти up 170a))))
Mutant 13.09.2024 09:52 пишет: Провода у мене є від мого поточного аккумулятора, вони 16мм2. У мене інвертор 4.2 Квт тож має хватити.
Мало. Особенно, если длина проводов больше метра. Основная проблема в переходе с провода на клемму и у малых сечений с этим проблемы. Так что 35мм кв. бери если хочешь сделать по-человечески, а не как попало.
Ну там якраз добжина біля метра. 16 брав тому що такі вказані в інструкції до інвертора.
Mutant 13.09.2024 15:30 пишет: Замовив ще на Аліку ось такий DC автомат на 250А. Можливо поставлю між аккумом і інвертором, але то ще не точно.
інвертор який?
автоматичний розмикач потрібно ставити обовязково. чомусь його обовязково ставлять в заводських збірках.
В мене більша довіра до запобіжників. Але про це можна сперечатися годинами.
Хоча моя точка зору в тому хо "автомат" бере до уваги і напругу і струм. Тобто "автомат" з фото витримує 250А при 125вольтах. А от запопіжник "дивиться" тільки на струм. Тому я ставлю запобіжники по номіналу навантаження. Це моя думка, яку я вважаю правильною.