Я себе поставил в 26 то же самое напряжение, что в настройках БМС как "SOC 100%". По-дефолту там у меня 3.56В для профиля лифепо4.
В 27 - когда-то читал на каком-то профильном форуме, что желательно ставить то напряжение, до которого падает после полной зарядки аккума за сутки (если аккум отключить от всего после заряда и дать постоять). Где-то 3.35-3.4В на ячейку. У меня после данной проверки было 3.4В на ячейке. Столько и поставил.
Спс. Приблизно на таке і поміняли сьогодні, тільки трохи ласкавіше до батареї, а саме: 26 - 27.8. 27 - 26.8 29 - 23.3.
P.S. таки правда що брехунці оці вольтметри вбудовані в гівноінвертори, бреше курва на 0.2 вольта, причому перевіряли навіть без навантаження чи зарядки (щоб відкинути падіння напруги на проводах). Трохи в голові не вкладається як у пристроях що коштують нехай там 150-200 доларів може на стільки брехати вольтметр, коли в деяких пристроях типу мультиметр, екран з вольтметром по 1-2 долари цей вольтметр показує правильно.
P.S. таки правда що брехунці оці вольтметри вбудовані в гівноінвертори, бреше курва на 0.2 вольта, причому перевіряли навіть без навантаження чи зарядки (щоб відкинути падіння напруги на проводах). Трохи в голові не вкладається як у пристроях що коштують нехай там 150-200 доларів може на стільки брехати вольтметр, коли в деяких пристроях типу мультиметр, екран з вольтметром по 1-2 долари цей вольтметр показує правильно.
Эти же мысли посещали и меня. Но вот тот факт, что он у всех брешет +- одинаково наталкивает на мысль, что это сделано специально. С какой целью - хз, то только делавшие это инженеры ответят, но явно специально
Эти же мысли посещали и меня. Но вот тот факт, что он у всех брешет +- одинаково наталкивает на мысль, что это сделано специально. С какой целью - хз, то только делавшие это инженеры ответят, но явно специально
Теж думав про це і була думка, що це, як в спідометрах +5 км/г закладають.
Відламав роз'єм кнопки активації в JK BMS. Підкажіть як цей тип називається, а то вже годину по гуглу шукаю, не можу знайти. Вийшов в найближчий ремонт телефонів під домом, там хлопець щось дивився, каже що відламаний не зможе підпаяти. Каже, або шукайте такий самий або можу спробувати напряму дроти припаяти, але не факт що вийде.
Xit 28.10.2024 18:33 пишет: Відламав роз'єм кнопки активації в JK BMS. Підкажіть як цей тип називається, а то вже годину по гуглу шукаю, не можу знайти. Вийшов в найближчий ремонт телефонів під домом, там хлопець щось дивився, каже що відламаний не зможе підпаяти. Каже, або шукайте такий самий або можу спробувати напряму дроти припаяти, але не факт що вийде.
А чим не підійде напряму припаяти? Не розумію в чому проблема і чому він сказав що не факт що вийде. Продзвонюється які контакти на не зламаній БМС, дивимось які використовуються, ті припаюються, і все, на скільки пригадую там в кнопці 4 контакти максимум. По суті це елементарна робота неспіша за 25 хвилин. Якщо треба зроблю за пиво, але я в Бучі. Але глянув на фото, там паяльником можливо незручно підзізти, так що не хочу це робити
В іншому сервісі взялись. Зробили. Але коли збирали, то плату в корпусі перевернули догори ногами. Не знаю, чи погоріла б БМС, якщо б я заживив Р- та В- навпаки, але, мабуть, не працювала б. Добре, що я побачив, розібрав перезібрав вже правильно. Коротше, навкруги суцільні рукожопи, яких треба контролювати у всьому.
alexkit 31.10.2024 17:42 пишет: А хтось стикався, ці недорогі інвертори daxtromn конект є з бмс жекою по rs485, чи не заморочивуться?)) Мені китаєць якусь разпіновку скинув
alexkit 31.10.2024 17:42 пишет: А хтось стикався, ці недорогі інвертори daxtromn конект є з бмс жекою по rs485, чи не заморочивуться?)) Мені китаєць якусь разпіновку скинув
alexkit 01.11.2024 08:06 пишет: Дякую) буду кабель покупати, думаю распіновка завжди стандартна
не завжди. мені прийшлося робити свій для інвертора must. як пам'ятаю для daxtromn і jk bms розпіновка навпаки. 1-2, 2-1. в самій бмс піни зеднані між собою 1-8, 2-7. тому можна до любих зелнаних. землю підеднувати не потрібно. ну і там ще є ньюанси з налаштуваннями. в інструкції не все написано. як завжди по китайські. через це тільки вибраним вдалося підключити через метод перебору в одному з пунктів налаштувань. і в бмс повинна стояти прошивка не нижче 27 версії. якщо нижче, то отрібно оновити через пк.
Панове, а хтось пробував дістати з балансувальних розʼємів бмс зайві дроти? Відрізати не хочеться - ну що як потім на інший вольтаж захочеться перейти, а вони там наче якимось герметиком залиті. Може феном підігріти? Чи забити, обрізати, а потім якшо шо, то замовити новий шлейф
ssb 05.11.2024 23:25 пишет: Панове, а хтось пробував дістати з балансувальних розʼємів бмс зайві дроти? Відрізати не хочеться - ну що як потім на інший вольтаж захочеться перейти, а вони там наче якимось герметиком залиті. Може феном підігріти? Чи забити, обрізати, а потім якшо шо, то замовити новий шлейф
Заізолювати термоусадкою і примотати стяжкою до всіх. Хай собі там будуть поки не згодяться.
ssb 05.11.2024 23:25 пишет: Панове, а хтось пробував дістати з балансувальних розʼємів бмс зайві дроти? Відрізати не хочеться - ну що як потім на інший вольтаж захочеться перейти, а вони там наче якимось герметиком залиті. Може феном підігріти? Чи забити, обрізати, а потім якшо шо, то замовити новий шлейф
там якийсь силікон, просто зіскреби нігтем голкою натискай збоку контакту і одночасно витягуй провід по одному з розєму
Я вынимал. Тот герметик почти ничего не держит, его даже отскребать не надо, вынимаешь просто пин из колодки и все, он вместе с тем герметиком вынимается.
Проблема намалювалась, у пятницю має мені нарешті приїхати інвертор, після того як позбирав акуми всім кому треба і не треба то вже й собі майже зібрав, ось фото, вроді норм, так, корпус дерево, але товсте, міцне, зроблено професійним мебельщиком під замовлення, комірки хоч і Grade B, Hithium 280, але дуже рівні фізично і за напругою, а сьогодні якось спонтанно зїздив і забрав комплект барахла тут з форуму в людини, залізний корпус, Eve LF280K V3, і тепер голова болить страшно який собі зібрати а який продати.
офтоп питання - як ти цю батарею на 16 комірок тягаєш? Вона ж важить десь під 90 кіло. П.с. Ну і трохи власних вражень від живлення квартири від 4,2 інвертора з Алі. Я так і не зрозумів його рандомний режим роботи вентиляторів. Якщо є мережа, то вони працюють завжди, навіть, якщо він вже не живить акумулятор, немає балансування та інвертор не віддає нічого в мережу. Під час відсутності міської мережі, коли він працює від акумулятора, то інвертор включає вентилятори на 30 секунд раз на кожні 5-10 хвилин незалежно від навантаження. При цьому, коли я включив тостер - інвертор у цей час показував споживання близько 1 КВт загального навантаження - кулер у цей час навіть не вмикався.