В ответ на: - от Франкфурта до Будапешта 1000 км. В две стороны 2000. По бензину это будет 250-280 евро. Еще нужно где-то заночевать 50-80 евро х 2 минимум, питание 30-50. Плюс платные дороги, сколько там, 10-15 евро? Итого минимум в 450 евро поездочка выйдет.
Ну ви можете звісно і в, ну не знаю, Стамбул з'їздити
Чехія набагато ближче, Польша вже є. Машинку закинув, погуляв по екскурсіях і назад
Ну то таке, страждання німців по своїх цінам мені важко зрозуміти.
Для прикладу, дружина на цьому тижні зробила ТО на Аутбек + заміна батареї == 484 євро. Офіціальне СТО, Загреб. Без нього, думаю було в стандартні 250 євро плюс-мінус.
Але то таке
До речі в Угорщині німецьку купа народу знає, бо туди німців їздить до фіга
В ответ на: - от Франкфурта до Будапешта 1000 км. В две стороны 2000. По бензину это будет 250-280 евро. Еще нужно где-то заночевать 50-80 евро х 2 минимум, питание 30-50. Плюс платные дороги, сколько там, 10-15 евро? Итого минимум в 450 евро поездочка выйдет.
Ну ви можете звісно і в, ну не знаю, Стамбул з'їздити
Чехія набагато ближче, Польша вже є. Машинку закинув, погуляв по екскурсіях і назад
Ну то таке, страждання німців по своїх цінам мені важко зрозуміти.
Для прикладу, дружина на цьому тижні зробила ТО на Аутбек + заміна батареї == 484 євро. Офіціальне СТО, Загреб. Без нього, думаю було в стандартні 250 євро плюс-мінус.
Але то таке
До речі в Угорщині німецьку купа народу знає, бо туди німців їздить до фіга
Ідея мікро бізнесу для виїзних чоловіків з руками з правильного місця. Пересувний варштат. Ще задовго до війни один мій знайомий, що жив в Німеччині, час від часу викликав іншого мого знайомого, у якого була своя автомайстерня. Той знав, який обʼєм робіт, відповідно брав інструмент, їхав і робив, що треба. Після такого, я майже не здивувався, коли побачив як сусід казах витягнув двигун з лексусу is на підземному паркінгу)))
juristkostya 29.09.2024 15:01 пишет: да, но при этом опасений о "ломучести" - как при покупке за 3 кЕ...
Опасіння щодо "ломучості" стосується будь-якого бюджету покупки. Просто поцікавтесь виміром прайсів на ремонт/обслуговування авто в Німеччині і ви все зрозумієте.
Як приклад, потрапити в історію ремонту коробки DQ200 на бензиновому 2016-2018 VW Golf з наче незначним пробігом 100-150т.км (при ціні авто на вторинному ринку 13-15кЄ) коштуватиме ~5-7т.євро. Погодьтесь, така собі перспектива. І судячи з відгуків самих німців імовірність отримати такий "мані-челендж" з ВАГом 20-30%.
Саме по цій причині німці після закінчення гарантії на авто її просто скидують на вторинний ринок/експорт. Німцям дешевше і простіше взяти в кредит нове авто, ніж гратись в "дорогий ремонт" зі старою.
P.S. При поломці авто за 3кЄ її просто віддають на шрот/розбірку/утиль.
В ответ на: И про Ford - надо очень тщательно смотреть, какая там коробка, не уверен насчет последних поколений, но до этого был робот PowerShift - и это ад.
В последнем поколении от них отказались. Сейчас там нормальные надежные 8-ступенчатые коробки.
Хрен там. "Пума" - опять на "Павершифте". Я потому и Джука на механике взял, потому что альтернатива - "старый добрый" печально известный робот от "Getrag".
juristkostya 29.09.2024 15:01 пишет: да, но при этом опасений о "ломучести" - как при покупке за 3 кЕ...
Опасіння щодо "ломучості" стосується будь-якого бюджету покупки. Просто поцікавтесь виміром прайсів на ремонт/обслуговування авто в Німеччині і ви все зрозумієте.
Як приклад, потрапити в історію ремонту коробки DQ200 на бензиновому 2016-2018 VW Golf з наче незначним пробігом 100-150т.км (при ціні авто на вторинному ринку 13-15кЄ) коштуватиме ~5-7т.євро. Погодьтесь, така собі перспектива. І судячи з відгуків самих німців імовірність отримати такий "мані-челендж" з ВАГом 20-30%.
Саме по цій причині німці після закінчення гарантії на авто її просто скидують на вторинний ринок/експорт. Німцям дешевше і простіше взяти в кредит нове авто, ніж гратись в "дорогий ремонт" зі старою.
Мда... читаю та дивуюсь цінам. У автівки ціною 15 т. євро може зламатися коробка на 7 т. євро... Тут важко мені щось порадити, бо ми живемо у різних цінових масштабах, що відрізняються десь на порядок. Якщо у мого майже 20 річного Гольфа 1,4 TSI і зламається механічна коробка, її за 300 євро можна в України полагодити або з розборки іншу поставити.
Мда... читаю та дивуюсь цінам. У автівки ціною 15 т. євро може зламатися коробка на 7 т. євро... Тут важко мені щось порадити, бо ми живемо у різних цінових масштабах, що відрізняються десь на порядок. Якщо у мого майже 20 річного Гольфа 1,4 TSI і зламається механічна коробка, її за 300 євро можна в України полагодити або з розборки іншу поставити.
Это ж Германия. У них, если работяга свою от кресла оторвал, ему уже весь мир по гроб должен, стоимость работ с нашими условиями не сравнить. А сам комплект сцеплений у нас варьируется от 500 до 1500 евриков, так и не понял, от чего зависит ценник. Лично я решил, что если таки до DSG когда-нибудь докачусь, то, в случае вылета, поменяю ее нахер на старую добрую механику с разборки, и выдохну.
Это ж Германия. У них, если работяга свою от кресла оторвал, ему уже весь мир по гроб должен, стоимость работ с нашими условиями не сравнить. А сам комплект сцеплений у нас варьируется от 500 до 1500 евриков, так и не понял, от чего зависит ценник. Лично я решил, что если таки до DSG когда-нибудь докачусь, то, в случае вылета, поменяю ее нахер на старую добрую механику с разборки, и выдохну.
Мінявся в мене мехатронік на DSG у офіціалів по куланцу. Повна ціна з розрахунком заміни старої детяалі на нову 60 тис грн тут, тобто приблизно 1.5К Євро. Заміна достатньо проста, десь 4 нормогодини. Навіть з набагато вищоб ціною нормогодини не уявляю як цю суму роздути до 7 К Євро. Приблизний розклад буде і по зчепленню.
Ідея мікро бізнесу для виїзних чоловіків з руками з правильного місця. Пересувний варштат. Ще задовго до війни один мій знайомий, що жив в Німеччині, час від часу викликав іншого мого знайомого, у якого була своя автомайстерня. Той знав, який обʼєм робіт, відповідно брав інструмент, їхав і робив, що треба. Після такого, я майже не здивувався, коли побачив як сусід казах витягнув двигун з лексусу is на підземному паркінгу)))
Цим мабуть клієнтура такого "мікро бізнесу" й обмежиться, бо уявити собі сценарій за яким людина не поїде до найближчої сто (або хоча б шайтан-гаражу), а дозволить у своєму авто ковирятися на асфальті під будинком, вкрай важко.
Мінявся в мене мехатронік на DSG у офіціалів по куланцу. Повна ціна з розрахунком заміни старої детяалі на нову 60 тис грн тут, тобто приблизно 1.5К Євро. Заміна достатньо проста, десь 4 нормогодини. Навіть з набагато вищоб ціною нормогодини не уявляю як цю суму роздути до 7 К Євро. Приблизний розклад буде і по зчепленню.
Тут ключове "по куланцу". А з ним там є достатньо багато умов, коли він працює і коли ні. Можу уявити, що пост гарантійне авто не їздило на обслуговування до дилера, а масло міняли десь в сусідніх СТО. І ось, привіт мехатрон по повній ціні.
Тут ключове "по куланцу". А з ним там є достатньо багато умов, коли він працює і коли ні. Можу уявити, що пост гарантійне авто не їздило на обслуговування до дилера, а масло міняли десь в сусідніх СТО. І ось, привіт мехатрон по повній ціні.
я навів повну ціну, яку виставив дилер виробнику за цю роботу і запчастини. По куланцу я заплатив третину, без нього було б щось в районі 1500 евро.
Seeker 17.12.2024 11:22 пишет: Мінявся в мене мехатронік на DSG у офіціалів по куланцу. Повна ціна з розрахунком заміни старої детяалі на нову 60 тис грн тут, тобто приблизно 1.5К Євро. Заміна достатньо проста, десь 4 нормогодини. Навіть з набагато вищоб ціною нормогодини не уявляю як цю суму роздути до 7 К Євро. Приблизний розклад буде і по зчепленню.
Швидше за все вам просто поміняли махач і всьо. Лиш би "їхало". Якщо б довелось перебрати коробку більш принципово (як це роблять в нас, коли вже лізуть в середину коробки), було б напевне більше.
Не буду нічого категорично стверджувати, оскільки практичного досвіду не маю, але згідно моїх нотаток за наслідком вивченяя/моніторингу цін на ремонт DSG7 на +/- профільних VW-Хаусах наступні: - самий дешевий/розповсюджений варіант ремонту - відновлення мехатроніка з заміною корпуса, акума, фільтра, сепараторної пластини, пильників, соленоїдів 1000-3000 євро в залежності від "комплектації ремонту" - Заміна сцепи + маховика 2000-3500+ євро - Банальна заміна мастила 300-500 євро (хз чи сюди входять фільтри, не записав) - Заміна плати від 2000 євро - Ремонт вилки 1500-2500 євро - Ремонт гідравлки мехатроніка - 1000-1500кЄ
Всі ціни нотував +/- по сердньостат показникам цін, які знаходив в мережі/відгуках.
Щодо прайсу в 7кЄ - такий цінник на ремонт ДСГ зустрічав у відгуках неодноразово. Однак, що в цей прайс конкретно входить не можу точно сказати. Німці особливо не вникають в те, що їм робили, а просто ниють, що ВАГ їх робить банкрутом.
За наслідком моніторингу "перспектив прилипнути на значний кеш" просто пішов подалі від всього, що їздить на DSG, в напрямку "вузькооких брендів". Далі час покаже.
P.S. Якщо комусь цікаво, прайс на реглментне ТО на офіціалі Тойоти (звісно в DE) коштує 400-850 євро в залежності від переліку/об'єму регламентних робіт
Как страшно жьіть (с) Оце звикаюся з думкою, що треба взять і подовжити гарантію на мого корча. Три роки додаткової гарантії десь за 1300 євро. За перших кілька місяців експлуатації їздив евакуатором аж два раза.
Paulskit 17.12.2024 11:10 пишет: Можу уявити, що пост гарантійне авто не їздило на обслуговування до дилера, а масло міняли десь в сусідніх СТО. І ось, привіт мехатрон по повній ціні.
А в чем проблема поменять масло у неофициала? Я 7 лет так свой "Форд" обслуживал. Масло, правда, всегда у официальной СТО покупал.
Ваген продолжает держать своих клиентов за бета-тестеров? Хоть приплачивает?
Думаю VW вже відтестували, десь у 2020-2022 роках. Звісно що доплачували, або списували платежі по лізингу за фактичну участь у програмі бета тестування
nope 17.12.2024 23:24 пишет:
Гарний жовтий евакуатор їй навіть личить
В стоке шел, или опция?
Завідуєм молча Під час поїздок евакуатором вияснився цікавий нюанс. Всі корчі до 2024 року випуску мають необмежену можливість виклику евакуатору та надання підмінного авто у випадку гарантійної поломки. Але з 2024 року випуску принаймні підмінна автівка буде надаватися на обмежену кількість днів у випадку поломки, типу 10 чи 15. Імхую це один з наслідків економії бюджетів Фольксвагена.
Краще скажи, що могло зламатись, що автівка самостійно не поїхала ? Я ж не думаю що ти її просто не зарядив... ЗИ оскільки маю трошки схожу електрофавельницю хотілось би розуміти до чого готуватись.
мелкий-2 18.12.2024 11:17 пишет: Краще скажи, що могло зламатись, що автівка самостійно не поїхала ? Я ж не думаю що ти її просто не зарядив... ЗИ оскільки маю трошки схожу електрофавельницю хотілось би розуміти до чого готуватись.
Власне ця фотка була зроблена безпоседредньо біля зарядної станції після зарядки. Вони не признаються, але щось пов'язане з реле або управлінням живленням. Виглядало так, що автівка була повністю як жива, але на мотор не передавалося живлення. Причому після рестартів на станції мотор міг крутити назад, але не вперед. І здається так, що після другого разу вони зрештою зробили те, що треба було зробити, тож вже тисяч 10 км жодних зауважень