А ранфлет ніяк не відчувається коли пробитий? Ну типу кермо нітрохи не тягне в сторону? Непрямі датчики (по обертах) не визначать приспущеність при пробитті/порізі?
Це трохи складне питання. Скажу так, в нормальному режимі їзди, на швидкості до 120 км/г не помітно ніяк. Датчики тобі скажуть, що є проблема швидше, ніж ти помітиш різницю. Можливо вона є на шині з 0 тиском і режимах інтенсивного прискорення чи гальмування, але я до такого не доводив, просто їдеш далі в потоці на найближчий шиномонтаж і все. Зовні на пробитій шині ніякої різниці немає, абсолютно, принаймні в моєму розмірі. Зрозуміти де пробита, а де ні дуже складно. Тому і через ESP різниці не побачити, датчики обовʼязкові. Хоча, можливо, на вищому профілі різниця буде більш яскраво виражена.
Буває різний ранфлет і різний неранфлет. Я перейшов зі звичайних стареньких кумхо на новий ранфлет гудйеар і був дуже здивований тим, що стало суттєво м'якіше. Розмір 225\55 17. А коли їздив на 19му діаметрі ранфлет (профіль не знаю, мабуть 45), то було жорстко. Це до питання про неважливість профілю для ранфлету. По моєму досвіду навпаки, з високим профілем ранфлет не відчувається. Ще один плюс ранфлету - грижостійкість і взагалі міцність. Дуже жорско влітав, гумі пофіг.
був у мене на Х5 ранфелет Мешлін зимовий 19 радіс. з мінусів тільки, що важкі колеса, як траспортувати))) А так тільки плюси, міцні, комфортні, ніякої жорткості не помітив.
Є ще невеликий мінус ранфлету - вони суттєво важчі за звичайні шини. Тому, якщо авто з не дуже потужним двигуном, збільшиться розхід палива та знизиться динаміка розгону.
Wave 09.10.2024 14:34 пишет: Буває різний ранфлет і різний неранфлет. Я перейшов зі звичайних стареньких кумхо на новий ранфлет гудйеар і був дуже здивований тим, що стало суттєво м'якіше. Розмір 225\55 17. А коли їздив на 19му діаметрі ранфлет (профіль не знаю, мабуть 45), то було жорстко. Це до питання про неважливість профілю для ранфлету. По моєму досвіду навпаки, з високим профілем ранфлет не відчувається. Ще один плюс ранфлету - грижостійкість і взагалі міцність. Дуже жорско влітав, гумі пофіг.
Ну, міцність, підозрюю, теж залежить від моделі. Колись давно стояв якийсь Піреллі Соттозіро, то дорогою на Буковель на швидкості +/- 120 на невеликій ямі вилізла гуля, яка потім під кінець дороги на іншій ямі розірвалась. Ну, думаю, добре, шо в мене РФ, то зараз дошкандибаю до монтажа і перевзуюсь. Ага - хер, боковий поріз 4 см і покришка вже не тримає форму. Другу покришку порвав дорогою назад так само на житомирській трасі. Розмір 225/50 17. Ну і жорстка вона, ясно.
Короче, прокляв я тоді той ранфлет і більше не хочу.
От я таке вже не вперше чую про піреллі, якісь з ними завжди у людей пригоди. Я на БМВ вже більше 4-х років на ранфлеті (ханкук, контік і гудйеар), проїхав 100+ тис, влітав неодноразово і дуже жорстко - жодної грижі чи пошкодження. До того на Мерседесі на неранфлеті у мене не було жодного сезону без заміни коліс по причині гриж чи бокових порізів об ями, зимою до 3-х покришок міняв, колись 2 за раз. Тому для себе вирішив, що ранфлет онлі.
За 3 роки, усього 2 рази на ранфлеті влетів в яму, в результаті мінус 4 колеса. Спочатку вся права сторона мінус, боковий поріз на передньому та гуля на заднему, потім вся ліва, теж боковий поріз і з заду гуля. А пробив я її по дорозі на дачу, була ніч, діти, машина забита "гостинцями" на дачу, навіть не зупинявся, доїхав, а вже з ранку дивився що трапилось. З одного боку комфорт та безпека, що не зупинявся на нічній дорозі міняти запаску.
ДОРЕЧІ, пробитий ранфлет, це тільки траса, будь який поворот керма, чи грунтовка її починає жувати. В любому випадку, якщо на ній довго їхати, як заявляють, до 80 км, навіть з проколом, резина на викид.
Для наших доріг, для ранфлета докатка обов'язкова!
ivatuning 26.11.2024 18:45 пишет: За 3 роки, усього 2 рази на ранфлеті влетів в яму, в результаті мінус 4 колеса. Спочатку вся права сторона мінус, боковий поріз на передньому та гуля на заднему, потім вся ліва, теж боковий поріз і з заду гуля. А пробив я її по дорозі на дачу, була ніч, діти, машина забита "гостинцями" на дачу, навіть не зупинявся, доїхав, а вже з ранку дивився що трапилось. З одного боку комфорт та безпека, що не зупинявся на нічній дорозі міняти запаску.
ДОРЕЧІ, пробитий ранфлет, це тільки траса, будь який поворот керма, чи грунтовка її починає жувати. В любому випадку, якщо на ній довго їхати, як заявляють, до 80 км, навіть з проколом, резина на викид.
Зараз все більше авто не мають взагалі докатки… І часто взагалі навіть штатного місця… Тому не завжди реально мати з собою докатку…
ivatuning 26.11.2024 18:45 пишет: За 3 роки, усього 2 рази на ранфлеті влетів в яму, в результаті мінус 4 колеса. Спочатку вся права сторона мінус, боковий поріз на передньому та гуля на заднему, потім вся ліва, теж боковий поріз і з заду гуля. А пробив я її по дорозі на дачу, була ніч, діти, машина забита "гостинцями" на дачу, навіть не зупинявся, доїхав, а вже з ранку дивився що трапилось. З одного боку комфорт та безпека, що не зупинявся на нічній дорозі міняти запаску.
Зараз все більше авто не мають взагалі докатки… І часто взагалі навіть штатного місця… Тому не завжди реально мати з собою докатку…
Це европейська культура дорожнього асистента , якщо щось не так, приїде евакуатор. При чому машина, наприклад БМВ асіст, сама його визове. У нас, нажаль, інші реалії.
А який профіль і виробник гуми? Якщо возити докатку, то який вже сенс переплачувати за ранфлет і терпіти інші його незручності?) А з приводу ассістанса - у нас теж часто можна викликати евакуатор чи шиномонтаж) Я якось мінуснув 2 колеса по дорозі в Дніпро, за Кобеляками, ще до відкриття нового об'їзду. Забите село, 9 вечора, а аккурат навпроти ями телефон евакуатора десь за годину-півтори вже їхав далі з залатаними колесами)
Це европейська культура дорожнього асистента , якщо щось не так, приїде евакуатор. При чому машина, наприклад БМВ асіст, сама його визове. У нас, нажаль, інші реалії.
Все так. І виглядає так, що в цих реаліях, в авто без штатної докатки краще таки напевне мати ранфлет, бо він таки витриваліший звичайної гуми при однакових ввідних... Сам не пробував якщо що, виключно теоретизую...
А який профіль і виробник гуми? Якщо возити докатку, то який вже сенс переплачувати за ранфлет і терпіти інші його незручності?) А з приводу ассістанса - у нас теж часто можна викликати евакуатор чи шиномонтаж) Я якось мінуснув 2 колеса по дорозі в Дніпро, за Кобеляками, ще до відкриття нового об'їзду. Забите село, 9 вечора, а аккурат навпроти ями телефон евакуатора десь за годину-півтори вже їхав далі з залатаними колесами)
Все так. І виглядає так, що в цих реаліях, в авто без штатної докатки краще таки напевне мати ранфлет, бо він таки витриваліший звичайної гуми при однакових ввідних... Сам не пробував якщо що, виключно теоретизую...
Щось в мене складається така думка, шо навпаки, ранфлет дубовий, гума дубова, там де звичайна еластична, прийме на себе удар, ранфлет як пластик, просто лопається.
Щось в мене складається така думка, шо навпаки, ранфлет дубовий, гума дубова, там де звичайна еластична, прийме на себе удар, ранфлет як пластик, просто лопається.
Це взагалі не так працює. Ранфлет від звичайної відрізняється лише посиленим кордом боковини, а сама гума має звичайну еластичність. І шина не лопається сама по собі, дірки і грижі з'являються від зустрічі гострого краю ями з ободом диску, от між ними і виникає пошкодження. Ранфлет же таку зустріч робить менш ймовірною. Від порізу об саму яму звісно не захистить, але і ніяк йому не сприяє.
Мені здається, що тут в темі не зовсім правильно розуміють концепцію RunFlat. Немає цілі, щоб вона була бронебійною. Вся ідея в тому, що якщо ти пробʼєш шину десь в полі, то зможеш доїхати до міста і не стояти посеред ночі незрозуміло де. Чим більше дистанція/швидкість на спущеній шині, тим більше шансів, що шину доведеться викинути. Я в місті без проблем доїжджав до шиномонтажу без докаток, евакуаторів і мобільних шиномонтажів. Це дуже зручно. Але наступну таки буду брати звичайну, немає гарних варіантів ран флету серед UHP шин поки що.
Paulskit 28.11.2024 22:56 пишет: Мені здається, що тут в темі не зовсім правильно розуміють концепцію RunFlat. Немає цілі, щоб вона була бронебійною. Вся ідея в тому, що якщо ти пробʼєш шину десь в полі, то зможеш доїхати до міста і не стояти посеред ночі незрозуміло де. Чим більше дистанція/швидкість на спущеній шині, тим більше шансів, що шину доведеться викинути. Я в місті без проблем доїжджав до шиномонтажу без докаток, евакуаторів і мобільних шиномонтажів. Це дуже зручно. Але наступну таки буду брати звичайну, немає гарних варіантів ран флету серед UHP шин поки що.
Ось це можна детальніше, будь ласка? Ну і загалом так розумію вибір ранфлету сильно менший, ніж звичайних шин...
Та, в принципі, як написано, так і є. Взяти, наприклад, Michelin Pilot Sport 4s чи Contitental ContiSportContact 7. Немає їх в ранфлетах. Вірніше є, буквально декілька розмірів, частіше всього омологація під якогось виробника під конкретну модель, і все. Тобто, обираючи критерій "Run Flat", вибір шин дуже відчутно зменшується.