Gavik 14.10.2024 11:29 пишет: Цікаво , при бюджеті до 5К грн. це з регістрацією в мрео ?
Новий комплект ГБО 2 покоління 2000 грн, це без балона. Потім ще робота, якщо не самостійно, буде вартувати скоріш за все стільки скільки і комплект з балоном. Так, що реєстрація явно далеко поза бюджетом.
А у чому проблема? Чисто теоретично, це мабуть можливо. Там, що нема впускного колектора? 4 покоління, це газові форсунки врізані у впускний колектор. Але з іншого боку, це ніяк не влізе в бюджет 5 тис грн, і це не не має ніякого сенсу, оскільки для карбюраторного корча достатньо балона, редуктора, кнопки, клапана для перекривання бензину і врізка у карбюратор. І щоб поміститись в озвученйи бюджет - встановлювати власноруч.
Четверте покоління використовує сигнал з БЕНЗИНОВИХ ФОРСУНОК для розрахунку роботи газових форсунок. Тобто, щоб встановити його на карбюраторну машину, її спочатку потрібно переробити на інжекторну.
А у чому проблема? Чисто теоретично, це мабуть можливо. Там, що нема впускного колектора? 4 покоління, це газові форсунки врізані у впускний колектор. Але з іншого боку, це ніяк не влізе в бюджет 5 тис грн, і це не не має ніякого сенсу, оскільки для карбюраторного корча достатньо балона, редуктора, кнопки, клапана для перекривання бензину і врізка у карбюратор. І щоб поміститись в озвученйи бюджет - встановлювати власноруч.
Четверте покоління використовує сигнал з БЕНЗИНОВИХ ФОРСУНОК для розрахунку роботи газових форсунок. Тобто, щоб встановити його на карбюраторну машину, її спочатку потрібно переробити на інжекторну.
Якщо погуглити, то в інтернеті є звіти про працюючу діч 4го покоління ГБО на карбюраторі. Сигнал береться з трамбльора. Але, як на мене, треба бути на всю голову упоротим, щоб таким займатись.
В ответ на: Якщо погуглити, то в інтернеті є звіти про працюючу діч 4го покоління ГБО на карбюраторі. Сигнал береться з трамбльора. Але, як на мене, треба бути на всю голову упоротим, щоб таким займатись
Воно ще може так не хило іпанути , та рознести впускний колєктор
Фэт Фрумос 12.10.2024 21:10 пишет: Реально? Не получается найти второе за недорого. Посмотрел на ютубе, люди ставят на карбюраторные машины. Или не стоит заморачиваться?
на новую Таврию я бы поставил 4 поколение, оно реально приятнее в эксплуатации и экономичнее. Но поскольку даже самая ухоженная Таврия сейчас далеко не идеал....только врезки в карбюратор.
У ТС карбова Таврія, яке 4 покоління?
Да, потребуется ДПДЗ и так лалее. Ещё раз: на новую я бы заморочился, но поставил. Оно и экономнее, и с эксплуатации приятнее. Но при бюджете в 5т грн...не вижу предмета обсуждения.
В ответ на: Якщо погуглити, то в інтернеті є звіти про працюючу діч 4го покоління ГБО на карбюраторі. Сигнал береться з трамбльора. Але, як на мене, треба бути на всю голову упоротим, щоб таким займатись
Воно ще може так не хило іпанути , та рознести впускний колєктор
не более, чем при традиционном "газовом карбюраторе". То есть, никогда
Gavik 14.10.2024 11:29 пишет: Цікаво , при бюджеті до 5К грн. це з регістрацією в мрео ?
. Служу на южном направлении, заправки тут не очень близко. И полиции нет. К тому же, заправлять приходится за свои)). Поэтому и возникла идея поставить газ.
В ответ на: Служу на южном направлении, заправки тут не очень близко. И полиции нет. К тому же, заправлять приходится за свои)). Поэтому и возникла идея поставить газ.
Так бы сразу и сказал имхо я бы ставил самое простое из доступного
на новую Таврию я бы поставил 4 поколение, оно реально приятнее в эксплуатации и экономичнее. Но поскольку даже самая ухоженная Таврия сейчас далеко не идеал....только врезки в карбюратор.
У ТС карбова Таврія, яке 4 покоління?
Да, потребуется ДПДЗ и так лалее. Ещё раз: на новую я бы заморочился, но поставил. Оно и экономнее, и с эксплуатации приятнее. Но при бюджете в 5т грн...не вижу предмета обсуждения.
Це виглядає як просто лютєйший колхозінг, краще вже просте 2 покоління, ніж оцей весь треш.
Фэт Фрумос 15.10.2024 10:17 пишет: Вот и пытаюсь решить вопрос за минимум вложений.
Из того, что можно купить Б\у - это редуктор (1400 новый), переключатель вида топлива (450 новый), клапан бензиновый (250 новый), баллон 40 л с мультиклапаном (это действительно проще купить б/у ~1500). Остальное - это трубки и крепеж - все равно покупать новое - смысл это все искать комплектом. Вот и спокойно укладывается в бюджет
Фэт Фрумос 15.10.2024 08:29 пишет: Служу на южном направлении, заправки тут не очень близко. И полиции нет. К тому же, заправлять приходится за свои)). Поэтому и возникла идея поставить газ.
вот с этого надо было начинать. Не знаю, насколько "не очень близко" заправки, но общая логика такая: газ хорош, если ваши типичные поездки пролегают мимо газовых АЗС. Если же на заправку приходится специально ездить "в тыл", то эффективнее будет купить несколько канистр для бензина и таким образом кратно уменьшить "непроизводительные" поездки за топливом.
Це виглядає як просто лютєйший колхозінг, краще вже просте 2 покоління, ніж оцей весь треш.
зависит от "прямоты рук". Не вижу, почему тот же ДПДЗ больше "колхоз", чем засверливание в карбюратор.
YSK 14.10.2024 10:54 пишет: Та й взагалі як буде налаштовано перемикання між видами палива за відсутності бензинових форсунок?
откуда это допущение про отсутствие бензиновых форсунок? Как минимум, одна (под карбюратором) будет
Це як? Де у таврюші бензинова форсунка під карбюратором? Що означає "будєт"? Та чим вона "будєт" керуватися?
NID 14.10.2024 12:19 пишет:
Якщо погуглити, то в інтернеті є звіти про працюючу діч 4го покоління ГБО на карбюраторі. Сигнал береться з трамбльора.
Саме "діч". Бо ГБО-4 для керування ГФ використовує сигнали від БФ вносячі корекції. Брати сигнали з трамблеру - особисто мені ця ідея не подобається, бо іскра подається вже після вприску палива, тобто сигнал з трамблеру це як мінімум запізнювання на один цикл, або я мінімум зсув на іньший циліндр, як це вплине на роботу двигна - окрема історія. Окрім того (не знаю як на таврії) на старому попарно-паралельному вприску доволі часто іскра подається на пару циліндрів одночасно.
juristkostya 14.10.2024 22:46 пишет: Да, потребуется ДПДЗ и так лалее. Ещё раз: на новую я бы заморочился, но поставил. Оно и экономнее, и с эксплуатации приятнее. Но при бюджете в 5т грн...не вижу предмета обсуждения.
І як пан збирається сінхронізувати момент відкриття ГФ від ДПДЗ, чи що там далєє? Тривалість відкриття ще можна якось притягнути до ДПДЗ, а от момент - ні і от тоді час відкриття брати вже не від ДПДЗ, а від вакуму буде краще. А от саме момент треба брати від датчику коленвалу, або роспредвалу (якщо є) та городити газовий ECU, який буде вираховувати момент, та буде дорощий за все ГБО-4, чи має це сенс для "заморочился" для машини навіть без лямбди? Як на мене - ні, хоча для "заморочился" можна і лямбду вкрячити, тобто народити свій контроллер керування (щось накшалт ECU), який буде коштувати стільки ж, скільки таврюша чи не дороще, потім витратити купу часу на його налаштування, а їздити коли? І це лише навскидку, бо ще є режим, коли сумиш у циліндри взагалі не подається, а що там вилізе ще - я навіть мало уявляю, бо у штатного інжекторного ECU купа режимів, які реалізовувати, а які ні? Тобто так - теоретично з карбової машини можна зробити газовий інжектор, але якими зусиллями? Скільки часу та коштів знадобиться вбити на це, замість іздити і для чого, бо "Оно и экономнееї" тут і поряд не валялося.
NID 14.10.2024 12:19 пишет: Але, як на мене, треба бути на всю голову упоротим, щоб таким займатись.
Отут згоден на всі 100%
Тут трошки від модератора: Читаю повідомлення від juristkostya, розумію, що у нього багато вільного часу, а на кожне питання мається своя думка, якою йому просто "необхідно поділитися", буде вона комусь цікава, яка від неї користь - то окреме питання, але виплеснути її заради пофлудити - отут будьласка. Людина (ТС) - війсковий прйшов з конкретним запитанням, замість відповіді - 70% флуду у темі, половина флуду від juristkostya, друга половина спроваковані відповіді на його флуд. Поки дивлюся на це "крізь пальці", але терпець може і урватися. На правах усного попередження.
Тобто так - теоретично з карбової машини можна зробити газовий інжектор, але якими зусиллями? Скільки часу та коштів знадобиться вбити на це, замість іздити і для чого, бо "Оно и экономнееї" тут і поряд не валялося.
осталось понять, против чего именно вы решили возразить, если выше раз 5 прямым текстом указано, что затея крайне экзотическая, головняковая и в случае ТС однозначно нецелесообразная :-)))))))))))