Схоже, військовий збір буде адмініструватись майже так само, як і єдиний податок — у ті ж терміни та з використанням тих самих форм звітності. Однак, сплата здійснюватиметься на окремі спеціальні рахунки. https://taxer.ua/uk/blog/207
А хіба вже підписано Президентом? Будуть в кабінеті реквізити то і будемо платити.
А хіба вже підписано Президентом? Будуть в кабінеті реквізити то і будемо платити.
Я був в районній податковій цього тижня. Закон не підписаний і рахунку куди сплачувати військовий збір немає, в цьому місяці точно його ще не платимо
так там же все задним числом принято. я бы не расслаблялся
так там же все задним числом принято. я бы не расслаблялся
Ну знайома вчора телефонувала в податкову - ще не прийнято. Не зрозуміло, як платити і т.п
Закон підписан, Для фізичних осіб-підприємців (ФОПів) першої, другої та четвертої груп платників єдиного податку обов’язок сплати військового збору з'являється з 1 січня 2025 року
Зміна ставки військового збору для фізичних осіб на заробітну плату, доходи з банківських депозитів, оренди нерухомості, виграшів та інших доходів збільшується з 1,5% до 5% і набуває чинності з 1 грудня 2024 року
Зміна ставки військового збору для фізичних осіб на заробітну плату, доходи з банківських депозитів, оренди нерухомості, виграшів та інших доходів збільшується з 1,5% до 5% і набуває чинності з 1 грудня 2024 року
Внесено поправку до податкового законопроєкту №11416-д, яка змінює дату запровадження нових податків для ФОПів та юросіб єдиного податку "заднім числом" з 1 жовтня 2024 року на 1 січня 2025 року.
судячи з цього, в законі податок зараз з 01.10. Чи нє?
По лінку в новині таке:
Внесено поправку до податкового законопроєкту №11416-д, яка змінює дату запровадження нових податків для ФОПів та юросіб єдиного податку "заднім числом" з 1 жовтня 2024 року на 1 січня 2025 року.
Питання про військовий збір та електронний кабінет
ФОП першої групи на спрощеній
Зараз в кабінеті податкової на вкладці "стан розрахунку з бюджетом" першим номером іде такий запис
1 ГУ ДПС У М.КИЄВІ 11011001 UA80000000000093317 ВIЙСЬКОВИЙ ЗБIР(КРIМ ЗАЗНАЧ ПП.4 ПП.1.3 П.161 ПIДР.10 Р.ХХ ПКУ ФIЗ.ОС-ПIДПРИЄ ТА ЮР.ОС.НА СПРОЩ)РIЧ бюджетний рахунок UA788999980313010137000026001
Цей запис давно вісить в кабінеті. Наскільки я розумію, це не зовсім те, що треба платити з 01.01.2025
Ось тут є рахунки для сплати податків https://kyiv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv і там є такий запис UA328999980313020198000026001 11011700 Військовий збір що підлягає сплаті фізичними особами - підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування
Виходить так, що цей військовий збір в кабінеті поки не видно і можливості сплати з кабінету немає?
Чи я щось туплю і не туди тицяю?
туди, немає ще його в кабіінеті. він там з'явиться як буде перше нарахування або сплата.
туди, немає ще його в кабіінеті. він там з'явиться як буде перше нарахування або сплата.
так він же авансовий і до 20го числа. Чи ще не на часі?
на мою думку треба сплатити за реквізитами, якщо раніше не з'явиться в кабінеті.
на мою думку треба сплатити за реквізитами, якщо раніше не з'явиться в кабінеті.
слушна думка
Я ось вчора сплатив з привату по їх шаблону. Скоріш за все - не туди. Буде нагода згадати свої теми тут про повернення податків.
Військовий збір в кабінеті з'яиться або після першої сплати або після штрафу. Податкова не буде нічого міняти.
Реквізити для сплати можна знайти на сайті казначейства або податкової.
Код класифікації доходів бюджету 11011700 (саме 700 наприкінці).
Після сплати контролюйте відображення в особистому кабінеті.
слушна думка
Я ось вчора сплатив з привату по їх шаблону. Скоріш за все - не туди. Буде нагода згадати свої теми тут про повернення податків.
Є продовження історії Вчорашній платіж вже видно в кабінеті, але з помилковим кодом Піду гратись з формою [F1302002] Заява про повернення помилково та/або надмiру сплачених сум грошових зобов'язань та пенi
Ви зверніть увагу що ще дпси поміняли, тепер три на Київ. В райцентрах типу Таращі і Богуслава взагалі закрили, тепер в Білу Церкву або в Обухів.
В дії підтягнувся військовий збір
слушна думка
Є продовження історії Вчорашній платіж вже видно в кабінеті, але з помилковим кодом Піду гратись з формою [F1302002] Заява про повернення помилково та/або надмiру сплачених сум грошових зобов'язань та пенi
і так що на зараз 20.01 з'явилось "Сформовано електронний висновок/повiдомлення про повернення коштiв з бюджетного/небюджетного рахунку". Це, як так розумію, реакція на форму F1302002 від 14.01 В кабінеті зараз три записи про військовий збір 11011000, 11011001, 11011700. Останній - це те, що треба Запис про повернення є у 11011000, але у 11011700 запису про зарахування немає. ХЗ, чи з'явиться. Поки так