Народ, а поясніть таку штуку. Якщо в мене немає споживання газу, ніяких квитанцій на розподіл не приходила, але все село як стадо платить якусь ліву суму в 300 грн кожного місяця.
Щодо 300 гривен не скажу, я плачу за можливість подачі газу в кількості достатній для опалення дачі близько 50 гривен щомісяця останні кілька років. При тому, що я газ споживаю там тільки літом в обсягах 1-2куба на місяць .
XS1 30.10.2024 19:12 пишет:
kkk_GAZ240 30.10.2024 19:02 пишет: Але наголошую. В мене споживання 0.
Відрізати трубу, відключитися і тоді сміливо не платити.
Не певний, здається цей кейс обговорювали, маєш платити, бо раптом тобі закортить підключитися .
kkk_GAZ240 30.10.2024 19:02 пишет: Народ, а поясніть таку штуку. Якщо в мене немає споживання газу, ніяких квитанцій на розподіл не приходила, але все село як стадо платить якусь ліву суму в 300 грн кожного місяця.
Але наголошую. В мене споживання 0.
Плата "за трубу" не залежить від об'єму споживання. Далі вже в конкретному населеному пункті є якась компанія, яка обслуговує трубу. Вона формує тарифи. Ну і квитанція штука нестабільна. Десь губиться або десь чекає на отримувача. На якомусь смітнику...
kkk_GAZ240 30.10.2024 19:02 пишет: Але наголошую. В мене споживання 0.
Відрізати трубу, відключитися і тоді сміливо не платити.
Не певний, здається цей кейс обговорювали, маєш платити, бо раптом тобі закортить підключитися .
Якась фантазія. Давай без договірних відносин і мені платити просто абонплату. Ну а, може, тобі колись від мене корисна порада знадобиться. Відрізав трубу, відключився від газопостачання - з якого переляку хтось має платити тому, з ким немає ніяких відносин? Далі за підключення заплатиш по-повній, якщо захочеться газку, але не в момент, коли ти не є їх клієнтом. Просто якщо все ж людина хоче мати можливість при потребі відкрити кран і спалити певну кількість газу, то за підтримку системи має платити.
Плата "за трубу" не залежить від об'єму споживання.
Плата "за трубу" (она же транспортировка) пропорционально зависит от объема потребления за предыдущий (о чем часто забывают) год. И еще там есть "но не менее хх кубов" и дальше градация - у кого сколько хх в зависимости от наличия плиты/колонки/котла. ПРо это большинство вообще не знает и теперь в праведном гневе волают "за что насчитывают ироды, если у меня потребление 0"
kkk_GAZ240 30.10.2024 19:02 пишет: Народ, а поясніть таку штуку. Якщо в мене немає споживання газу, ніяких квитанцій на розподіл не приходила, але все село як стадо платить якусь ліву суму в 300 грн кожного місяця.
Плата "за трубу" не залежить від об'єму споживання. Далі вже в конкретному населеному пункті є якась компанія, яка обслуговує трубу. Вона формує тарифи. Ну і квитанція штука нестабільна. Десь губиться або десь чекає на отримувача. На якомусь смітнику...
Прикол в том что я пытался найти хоть одну квитанцию, но кроме чеков с оплаты на местной почте ничего не нашел.
Зареєструйся в компанії по доставці газу на сайті, телеграмі, вайбері , що в них є. І будеш отримувати рахунок в електронному вигляді. В мене те саме, будинок в селі в якому ніхто не живе , приходять рахунки на транспортування і споживання. Дічь звичайно, але така в нас філософія, не користуєшся але плати
Yura-8 01.11.2024 00:07 пишет: Зареєструйся в компанії по доставці газу на сайті, телеграмі, вайбері , що в них є. І будеш отримувати рахунок в електронному вигляді. В мене те саме, будинок в селі в якому ніхто не живе , приходять рахунки на транспортування і споживання. Дічь звичайно, але така в нас філософія, не користуєшся але плати
Ну про споживання таке діло. Це неправільно. А транспортування? А якщо ти не платиш, хто повинен обслуговувати ті газопроводи, перевіряти, лагодити? За який рахунок? Щоб ти через 5 років прийшов і сказав "А чого це в мене не працює"?
мне на даче за транспорт выставляют 55грн, помимо плиты есть конвертор. за сезон потребляю кубов 10-15 вначале ругался, ща успокоился. думал отрезать конвертор, но узнав цену процедуры решил оставить. хай будет резервным источником тепла до подключения пользовался баллоном, есть с чем сравнить
Yura-8 01.11.2024 00:07 пишет: Зареєструйся в компанії по доставці газу на сайті, телеграмі, вайбері , що в них є. І будеш отримувати рахунок в електронному вигляді. В мене те саме, будинок в селі в якому ніхто не живе , приходять рахунки на транспортування і споживання. Дічь звичайно, але така в нас філософія, не користуєшся але плати
Alex2064 01.11.2024 09:02 пишет: мне на даче за транспорт выставляют 55грн, помимо плиты есть конвертор. за сезон потребляю кубов 10-15 вначале ругался, ща успокоился. думал отрезать конвертор, но узнав цену процедуры решил оставить. хай будет резервным источником тепла до подключения пользовался баллоном, есть с чем сравнить
Нашел каакую-то квитанцию, даже две за начало года. Похоже на передачу показаний ( мамапо телефону передавала) они хер ложили. По факту передавалось 0 ( там никто не жил) а они вносили по норме 36 кубов за месяц. Буду бла туда ехать в район, там у меня есть знакомый юрист - пойдем с ним их раком ставить.
Alex2064 01.11.2024 09:02 пишет: мне на даче за транспорт выставляют 55грн, помимо плиты есть конвертор. за сезон потребляю кубов 10-15 вначале ругался, ща успокоился. думал отрезать конвертор, но узнав цену процедуры решил оставить. хай будет резервным источником тепла до подключения пользовался баллоном, есть с чем сравнить
Нашел каакую-то квитанцию, даже две за начало года. Похоже на передачу показаний ( мамапо телефону передавала) они хер ложили. По факту передавалось 0 ( там никто не жил) а они вносили по норме 36 кубов за месяц. Буду бла туда ехать в район, там у меня есть знакомый юрист - пойдем с ним их раком ставить.
а ще можна фото лічильника на сайті передати (залежить від оператора мережі) звісно, це не заміняє "поставити раком", але час може зекономити.
а ще можна фото лічильника на сайті передати (залежить від оператора мережі) звісно, це не заміняє "поставити раком", але час може зекономити.
Та й Зазвичай "ставлять раком" юриста, а клієнт йде в банк і платить.
Та й Зазвичай "ставлять раком" юриста, а клієнт йде в банк і платить.
Мне так на квартире тепло гарячую воду при наличии счетчика от фонаря писали по нормам. Було пару жестких разговоров - пришел инспектор ( даже не пришел, а попросил вот сделать сейчас фото счетчика. Сделали перерасчет. Теперь я еще года два платить не должен.
Ну про споживання таке діло. Це неправільно. А транспортування? А якщо ти не платиш, хто повинен обслуговувати ті газопроводи, перевіряти, лагодити? За який рахунок? Щоб ти через 5 років прийшов і сказав "А чого це в мене не працює"?
Дивно як же ми раніше, десятками років цим всим користувались не плативши ? А тут бац і давайте платіть . То може тепер ще електрикам за провода будемо платити, водникам за труби, телевізійникам за повітря (через нього ж сигнал іде ) і т.д ? Чистої води розводняк, ніразу вжитті не бачив щоб біля будинка та навіть по вулиці робили ремонт газомереж, як закопали ще при совку так і лежать.
nickka 02.11.2024 19:42 пишет: Але якщо зламаються то з цих коштів візьмуть на ремонт. А не зламається то на премію.
Тобто водоканал і теплоенерго собі в збиток працюють? Плати ж за доставку/обслуговування у них немає.Доречі труби вони таки часто ремонтують на відміну від газовиків.
Ну реально, був тариф в який все входило і тут починається...ой, а ми за доставку забули, за утримання, за адміністрування, ...за відпочинок топ менеджерів і т.п.Ну давайте всюди так.На заправці оплатили бензин, а далі ще за доставку, обслуговування оператором, абонплата за можливість користування, підтримка функціонування колонок і т.д.З хлібом в магазині аналогічно.Чи там доставки немає? "Ти кого хочеш ноєбать?"(С)
Ну не 300, а около 50грн в месяц нужно платить при нулевом потреблении, в том случае если у вас газ используется для приготовления пищи и обогрева. Плюс зависит от циферки на счётчике. G2.5 будет около 50, а вот G6 возможно и 300 будет.