Хочу поміняти SSD у ноуті. Стоїть 500Гб вже забитий, хочу поставити 1Тб. Слот PCIe є тільки один. Питання, чи є якісь способиби перелити всі дані разом з системою щоб не переставляти все наново?
ivatuning 03.11.2024 13:08 пишет: Качай реаніматор на флешку, завантажуєшся з неї, в роділі робота з хдд, запускаєш парагон, клонування дисків(міграція).
Він на флешку клонує? Має бути 500 гігабайтна флешка?
ivatuning 03.11.2024 13:08 пишет: Качай реаніматор на флешку, завантажуєшся з неї, в роділі робота з хдд, запускаєш парагон, клонування дисків(міграція).
купи карман под свою 500, новый в ноут и перелить, или новый в карман перелить и поменять местами. Карман под м2 стартует от 78 грн на али. Бонусом получишь 500 внешник.
купи карман под свою 500, новый в ноут и перелить, или новый в карман перелить и поменять местами. Карман под м2 стартует от 78 грн на али. Бонусом получишь 500 внешник.
Если в ноуте сетка быстрая, то можно через нее слить образ на другой ноут, комп, NAS. C хорошо сжимаемыми данными выйдет быстро и компактно. Но я бы диск почистил и систему переустановил, нам наверняка половина ненужного и если винда, то тоже распухла значительно. Можно и на раздел с компрессией поставить, тогда и имеющегося накопителя хватит еще на какое-то время, разве что перманентно забитый девайс уже сильно изношен, но это можно утилитами почекать.
Не забуваємо що в 90% ноутах в дефолті активавно бітлокер. Склонувати з росширенням простору с кондачка не вийде. Найпростіше, всеж, встановити нову ОС і перенести профіля.
Купив USB коробочку під такий SSD. Коли підключаю до компа, комп каже що на USB порті не вистачає електрики щоб працював цей девайс. Зовнішнього живлення коробочка не має. Можна її якось запустити?
Купив USB коробочку під такий SSD. Коли підключаю до компа, комп каже що на USB порті не вистачає електрики щоб працював цей девайс. Зовнішнього живлення коробочка не має. Можна її якось запустити?
Повтикати в різні роз'єми USB на компі, особливо позаду - там може бути більш потужний
Повтикати в різні роз'єми USB на компі, особливо позаду - там може бути більш потужний
Взяв інший кабельок, замість комплектного. Здається завелось. Втикаю, лапочка горить, система пілікає як під"єднано новий USB девайс, але диск не з"являється в системі. SSD новий тільки куплений, відчуваю що може бути не відформатований. Але як його відформатувати якщо його не видно в системі?
Mutant 29.11.2024 17:56 пишет: Взяв інший кабельок, замість комплектного. Здається завелось. Втикаю, лапочка горить, система пілікає як під"єднано новий USB девайс, але диск не з"являється в системі. SSD новий тільки куплений, відчуваю що може бути не відформатований. Але як його відформатувати якщо його не видно в системі?
Mutant 29.11.2024 17:56 пишет: . SSD новий тільки куплений, відчуваю що може бути не відформатований. Але як його відформатувати якщо його не видно в системі?
перевірте в керуванні дисками, може йому не присвоєно букву
Mutant 29.11.2024 17:56 пишет: . SSD новий тільки куплений, відчуваю що може бути не відформатований. Але як його відформатувати якщо його не видно в системі?
перевірте в керуванні дисками, може йому не присвоєно букву
На новому з магазину треба хоча-б розділи поробити. А краще клонувати існучий на іншому компі.
Mutant 29.11.2024 17:56 пишет: Взяв інший кабельок, замість комплектного. Здається завелось. Втикаю, лапочка горить, система пілікає як під"єднано новий USB девайс, але диск не з"являється в системі. SSD новий тільки куплений, відчуваю що може бути не відформатований. Але як його відформатувати якщо його не видно в системі?
ПКМ на кнопці ПУСК, диспетчер дисків, при заході в нього воно (якщо диск фізично справний та підключений) запропонує його ініціалізувати, після цього там можна зробити розділи та визначити їм букви ну або склонувати на нього систему
ПКМ на кнопці ПУСК, диспетчер дисків, при заході в нього воно (якщо диск фізично справний та підключений) запропонує його ініціалізувати, після цього там можна зробити розділи та визначити їм букви ну або склонувати на нього систему
Так коли відкриваю диспечер дисків, пропонує ініціювати новий диск. Але що б я не вибрав, після натискання OK видає помилку "Incorrect function".
В ответ на: Я думаю, що мій твердотільний накопичувач m.2 помер у вікні Windows 10, і я намагаюся перевірити, чи можна відновити дані. Я витягнув його та помістив у зовнішній USB-корпус. Коли я підключаю його до іншого комп’ютера, я бачу, що накопичувач підключено в диспетчері пристроїв, але диск не відображається у файловому провіднику.
Я перевірив у Керуванні дисками, і диск відображається як Невідомий та неініціалізований. Я спробував ініціалізувати його за допомогою параметрів MBR і GPT, і обидва видали помилку з повідомленням про неправильну функцію.
В ответ на: Чи може бути так, що ваш USB-корпус підтримує лише NVMe, а у вас замість нього твердотільний накопичувач SATA M2, чи навпаки?