autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Бігова доріжка для дому (2/3)

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: Бігова доріжка для дому [Re: Джин]
      13 ноября 2024 в 10:07 Гілками

В ответ на:

Тебе не нужна беговая дорожка. Какую форму ты с ней поддержишь?
45 - это уже идет процесс саркопении, потеря мышц с каждым прожитым годом. Плюс суставы теряют подвижностью. Бег тебе тут никак не поможет. Спаливать калории ( то есть топить жирок )кардио- вообще фигня. Ты же не будешь на ней по несколько часов в день бегать. А час, полтора проведенный на дорожке - это фигня по калориям.Сладкий кофе или чай выпьешь, конфетку сьешь -вот и весь твой час скомпенсировался.

Позволю себе немного поспорить. У меня возраст уже не 45 даже, есть определенный избыточный вес, еще не ожирение, но он мне точно не нужен. Плюс надо работать в плане кардио, а бегать низзя из-за коленей. Вот при таких исходных заполняю таблицу калорий (важно) и считаю нагрузку. Так вот цифры. Сейчас установил себе рубеж 1500-1600 ккал без определенной какой-нибудь модной диеты. Это итоговая еда минус физнагрузка. Поэтому все четко видно в телефоне. Пресловутые 10000 шагов активной ходьбы засчитываются как 400 ккал примерно. Это не чашка кофе, это завтрак, к примеру, яичница в два яйца, две больших чашки чая с сахаром, немного сыра, чуть джема. Хороший завтрак, не скудный. Поэтому та же ходьба позволяет жить нормально, не голодать, давать нагрузку сердцу и мягко - суставам.И да, результат есть.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
53 года (25 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

Re: Бігова доріжка для дому [Re: Mutant]
      13 ноября 2024 в 10:27 Гілками

Що краще для чоловіка біля 50 років для підтримання себе у фізичній формі бігова доріжка чи орбітрек ?

ChatGPT
Вибір між біговою доріжкою і орбітреком залежить від особистих уподобань, фізичного стану, цілей тренувань і наявності проблем із суглобами чи серцево-судинною системою. Ось основні фактори, які варто врахувати:

Бігова доріжка:
Переваги:
Імітує природний рух ходьби або бігу.
Ефективно спалює калорії та покращує серцево-судинну систему.
Регулювання швидкості та нахилу дозволяє контролювати інтенсивність тренування.
Підходить для тренувань як із низькою, так і з високою інтенсивністю.
Недоліки:
Може спричинити навантаження на суглоби (коліна, щиколотки, спину).
Підвищений ризик травм при неправильному використанні.

Орбітрек (еліптичний тренажер):
Переваги:
Мінімальне навантаження на суглоби, що важливо для чоловіків із артритом чи іншими проблемами суглобів.
Забезпечує кардіотренування та тренує як верхню, так і нижню частину тіла.
Можна варіювати інтенсивність тренувань.
Менший ризик травм через плавність рухів.
Недоліки:
Можливо, менш ефективний для тренування бігових навичок.
Для деяких людей тренування може здаватися менш динамічним, ніж на біговій доріжці.

Рекомендації:
Якщо є проблеми з суглобами або спиною, орбітрек буде кращим вибором завдяки низькому впливу на суглоби.
Якщо метою є підготовка до бігу або змагань, бігова доріжка стане кращим вибором.
Для загального покращення фізичної форми і різноманітності можна чергувати обидва тренажери.
Крім того, важливо порадитися з лікарем, якщо є хронічні захворювання або травми.

Достоевский **
29 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Re: Бігова доріжка для дому [Re: alex_b]
      13 ноября 2024 в 10:30 Гілками

alex_b 13.11.2024 10:07 пишет:

В ответ на:

45 - это уже идет процесс саркопении, потеря мышц с каждым прожитым годом. Плюс суставы теряют подвижностью. Бег тебе тут никак не поможет. Спаливать калории ( то есть топить жирок )кардио- вообще фигня. Ты же не будешь на ней по несколько часов в день бегать. А час, полтора проведенный на дорожке - это фигня по калориям.Сладкий кофе или чай выпьешь, конфетку сьешь -вот и весь твой час скомпенсировался.

Позволю себе немного поспорить. У меня возраст уже не 45 даже, есть определенный избыточный вес, еще не ожирение, но он мне точно не нужен. Плюс надо работать в плане кардио, а бегать низзя из-за коленей. Вот при таких исходных заполняю таблицу калорий (важно) и считаю нагрузку. Так вот цифры. Сейчас установил себе рубеж 1500-1600 ккал без определенной какой-нибудь модной диеты. Это итоговая еда минус физнагрузка. Поэтому все четко видно в телефоне. Пресловутые 10000 шагов активной ходьбы засчитываются как 400 ккал примерно. Это не чашка кофе, это завтрак, к примеру, яичница в два яйца, две больших чашки чая с сахаром, немного сыра, чуть джема. Хороший завтрак, не скудный. Поэтому та же ходьба позволяет жить нормально, не голодать, давать нагрузку сердцу и мягко - суставам.И да, результат есть.

Яким додатком користуєтесь для всіх цих підрахунків і контролю?

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

13 ноября 2024 в 11:44 Гілками

В ответ на:

Ходьба -отличная нагрука на самом деле, один минус- времезатратная. Чтобы нормльано дать нагрузку организму и нормально потратить энергию ходить надо каждый день ну минимум час, лучше два. Есть ньюанс. Основной потребитель энергии -мышцы. Грубо говоря -нарастив себе силовыми упражнениями пару килошграмм мышц - в повседневной жизни в процессе обычной жизнедеятельности, без упраженний , без ходьбы, будещь тратить энергии больше , как если без этих мышц ходить активно пару часов.
В противополжнось -если не будешь использовать мышцы -они будут деградировать. Так как мышцы есть основной потребитель энергии ,то умный организм от них избавляется если они ему не нужны( не используются. ) И таким образом даже если ты не тренируешь мышцы, ешь умеренно, но постоянно одинаково -то постепенно тввой организм будет тратить все меньше и меньше энергии ( за счет уменьшющихся мышц) а значит при постоянных питательных привычках по количеству еды - остаток неиспользованной энергии все время увеличивается. Следствие - растет жир,вроде и ещь немного, как всегда ,а жир растет.Причем скорость накопления жира все время увеличивается по мере уменьшения мышечной массы.
Сейчас если послушать специалистов в сфере здоровья,то рекомендации для людей старшего возраста для сохранения формы и здоровья
- разработка подвижности( амплитуда движения суставов)
- силовые упраженния
- больше есть белка. 1,5 гр на килограмм веса( оптимального , расчситанного по формуле)

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

Re: Бігова доріжка для дому [Re: Daugava]
      13 ноября 2024 в 12:45 Гілками

чатжпт це класно, але трохи узагальнююче. що таке менше навантаження на суглоби? якщо проблеми з кульшовими, наприклад, суглобами, то ти ще на тому орбітреку ноги розведи в сторони на ті педалі (бо між ними механізм) і в такому положенні поорбітреч. все стано зрозуміло. Треба на конкретну модель ще дивитися і краще вибирати не в інтернеті, а ногами спробувати. А по доріжці походити можна.

Чомусь раніше, якщо протипоказань немає, лікарі для спалювання калорій рекомендували найкраще велотренажер, може зараз наукова думка змінилася.

Достоевский **
29 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Re: Бігова доріжка для дому [Re: Джин]
      13 ноября 2024 в 13:55 Гілками

Джин 13.11.2024 11:44 пишет:

В ответ на:

Ходьба -отличная нагрука на самом деле, один минус- времезатратная. Чтобы нормльано дать нагрузку организму и нормально потратить энергию ходить надо каждый день ну минимум час, лучше два. Есть ньюанс. Основной потребитель энергии -мышцы. Грубо говоря -нарастив себе силовыми упражнениями пару килошграмм мышц - в повседневной жизни в процессе обычной жизнедеятельности, без упраженний , без ходьбы, будещь тратить энергии больше , как если без этих мышц ходить активно пару часов.
В противополжнось -если не будешь использовать мышцы -они будут деградировать. Так как мышцы есть основной потребитель энергии ,то умный организм от них избавляется если они ему не нужны( не используются. ) И таким образом даже если ты не тренируешь мышцы, ешь умеренно, но постоянно одинаково -то постепенно тввой организм будет тратить все меньше и меньше энергии ( за счет уменьшющихся мышц) а значит при постоянных питательных привычках по количеству еды - остаток неиспользованной энергии все время увеличивается. Следствие - растет жир,вроде и ещь немного, как всегда ,а жир растет.Причем скорость накопления жира все время увеличивается по мере уменьшения мышечной массы.
Сейчас если послушать специалистов в сфере здоровья,то рекомендации для людей старшего возраста для сохранения формы и здоровья
- разработка подвижности( амплитуда движения суставов)
- силовые упраженния
- больше есть белка. 1,5 гр на килограмм веса( оптимального , расчситанного по формуле)

Тому ніхто і не використовує бігову доріжку саму по собі.
Спочатку фіз. вправи з годинку, спалити весь енергетичний запас у м"язах, потім доріжка з контролем пульсу.
Багато років жив у такому режимі все було норм. Зараз треба повернути але в домашній обстановці. То трохе важче, бо коли приїха в у спортзал то вже приїхав. Вдома спокус профілонити більше.
І дуже не вистачає басейну... але то нерішабельна задача.

СуперСтар ***
45 лет (24 года за рулем), Киев
С нами с 31.10.2005

13 ноября 2024 в 15:23 Гілками

Хотіли б, бігали і на вулиці і взимку. Тут бажання треба, а не доріжка.

Сама корисна порада була про собаку.

Достоевский **
29 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Re: Бігова доріжка для дому [Re: Researcher]
      13 ноября 2024 в 16:29 Гілками

Researcher 13.11.2024 15:23 пишет:

Ніколи не розумів тих хто бігає по вулиці, якщо у тебе є міце під бігову доріжку. Чисто бігати з усвідомленнням що зекономив на доріжці? Може у когось є такий фетиш, у мене нема.
Мені комфортніше бігати у себе, тим більше що у мене не біг, а скоріше швидка хода. А біг у селі то окремий вид "розваг".

Сама корисна порада була про собаку.

Що там корисного я не зрозумів. Мучити потім собаку життям в квартирі, відсутністю прогулянок і більшу частину доби без людей? Дивні у вас поняття корисності.

Змінено Mutant (16:37 13/11/2024)

опытный писатель **
Киев
С нами с 28.08.2006

14 ноября 2024 в 16:49 Гілками

Mutant 13.11.2024 16:29 пишет:

Ніколи не розумів тих хто бігає по вулиці, якщо у тебе є міце під бігову доріжку.

Це тому що немає що порівнювати. Доріжка то не біг взагалі якщо що.

Змінено netm@n (16:52 14/11/2024)

Достоевский **
29 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Re: Бігова доріжка для дому [Re: netm@n]
      14 ноября 2024 в 17:16 Гілками

netm@n 14.11.2024 16:49 пишет:

Це тому що немає що порівнювати. Доріжка то не біг взагалі якщо що.

Без різниці як воно називається. Аби приносило користь.

А те що біг на доріжці то не біг, це щось новеньке. У вас якось ноги по іншому рухаються на доріжці? Чи біг це тільки коли тіло рухаться у горизоттальному напрямку?

Заради цікавості запитав у ШІ:
На біговій доріжці більшість людей трохи коротше крокують і частіше пересуваються, оскільки доріжка рухається під ногами. Це може трохи відрізнятися від природного ритму бігу на відкритому просторі, де потрібні власні зусилля для відштовхування.

Так, мабуть можна доколупатись що то не біг, але то треба сильно постаратись.

Змінено Mutant (17:21 14/11/2024)

патриарх **
36 лет (17 лет за рулем), Рівне
С нами с 23.05.2018

14 ноября 2024 в 18:30 Гілками

теж розглядаю собі такий варіант. поки погода дозволяє та є трохи час, ходжу вечорами по селу - дороги всі асфальтовані, деякі з нуля пару років тому, недавно наново все підлатали. але ж питання в тому що не завжди така можливість є, а ще і погода фактор негативний - не рахуючи шанси нарватися на доблесних "цивільних 99.99% поранених", що періодично прочісують місцевість.
Ті хто пропонує орбітрек - а ви на ньому пробували займатися? бо мені доріжка це топ, включив і пішов. а орбітрек з постійнив вивертанням ніг і намаганням перебороти рвотний рефлекс - таке собі. свого часу ходив в зал, з тренером - він мені пробував саме орбітрек додавати. але за тиждень спроби скінчилися, бо інакше могло бути все геть сумно.

З практичного - я так розумію, варто розглядати доріжку з запасом по вазі? тобто на 100кг брати 120, а на 150 всі 200? та чи є якісь виробники, на яких варто орієнтуватися?

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

Re: Бігова доріжка для дому [Re: nickka]
      14 ноября 2024 в 19:42 Гілками

nickka 13.11.2024 12:45 пишет:

Чомусь раніше, якщо протипоказань немає, лікарі для спалювання калорій рекомендували найкраще велотренажер, може зараз наукова думка змінилася.

Менi наукова думка пiдказує, що теоретично сабж ще можливо використовувати в якостi самокатотренажера. Бо влiтку пробiги ще бiльшменш, а от взимку гадки не маю що з цим робити.

Змінено SARS (19:44 14/11/2024)

приверженец **
С нами с 25.12.2007

Re: Бігова доріжка для дому [Re: SARS]
      14 ноября 2024 в 21:05 Гілками

велосипед + станок + zwift(чи інший софт) саме найкраще що придумали... особливо непогано для 45+

Достоевский **
29 лет за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Re: Бігова доріжка для дому [Re: alexey_mas]
      14 ноября 2024 в 21:09 Гілками

alexey_mas 14.11.2024 21:05 пишет:

велосипед + станок + zwift(чи інший софт) саме найкраще що придумали... особливо непогано для 45+

Я вже уявив. Зараз на вулиці дощ зі снігом, я витягую велосипеда, одягаю гідрокостюм, чіпляю прожектора на лоба і їду кататись по сільській багнюці. Така романтикаааа... Якраз про те що я мрія і про що питав у цій темі.

приверженец **
С нами с 25.12.2007

14 ноября 2024 в 21:26 Гілками

Mutant 14.11.2024 21:09 пишет:

alexey_mas 14.11.2024 21:05 пишет:

Я вже уявив. Зараз на вулиці дощ зі снігом, я витягую велосипеда, одягаю гідрокостюм, чіпляю прожектора на лоба і їду кататись по сільській багнюці. Така романтикаааа... Якраз про те що я мрія і про що питав у цій темі.

це ви від нерозуміння питання

берете велосипед на якому влітку ви зможете іздити також на вулиці...
берете станок (тут вже від кошельку залежить)
на відео приклад як це працює
https://www.youtube.com/watch?v=UFEM4b0UnM0

Софт (гра) https://www.zwift.com/eu
або наприклад ця https://rouvy.com/

опытный писатель **
Киев
С нами с 28.08.2006

15 ноября 2024 в 09:55 Гілками

Mutant 14.11.2024 17:16 пишет:

потрібні власні зусилля для відштовхування.

Ключовий момент, як не дивно, був вказаний.

Власна оцінка з'явиться коли буде досвід.

Якщо вік поважний а досвіду недостатньо, краще слідкувати за пульсом. Навіть на доріжці яка сама біжить

Змінено netm@n (09:57 15/11/2024)

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

15 ноября 2024 в 10:18 Гілками

В ответ на:

Яким додатком користуєтесь для всіх цих підрахунків і контролю?

Калории считаю на программе "Таблиця калорійності" из Плеймаркета. Она мне нравится. В нее заведен миллион готовых продуктов из маркета или просто составляющих. Можно самому туда добавить какой-то неведомый продукт или составить свое любимое сложное блюдо. Причем, знает продукты именно из украинских и польских супермаркетов. Т.к. я сейчас часто перемещаюсь по жизни между этими странами, то отлично. Честно, не знаю, то ли программа персонализировалась именно под меня, то ли она так локализована по сути. Очень оперативно заполняется.
Ходьбу/шаги она автоматом подтягивает и учитывает расход калорий из Самсунг Health. Но у меня сейчас нет фитнес-браслета, поэтому фиксирую только ходьбу.
Вот этот момент я хочу улучшить и расширить.

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

15 ноября 2024 в 10:26 Гілками

В ответ на:

І дуже не вистачає басейну... але то нерішабельна задача.

Я пробовал пару раз устраивать регулярное посещение бассейна. Общественный бассейн, Киев. И бросал, потому что нереально низкий временнОй КПД этого занятия. Дорога к бассейну и обратно, душевые процедуры до и после, минимальное обсыхание, жесткое расписание воды... Не-е, только персональный многометровый бассейн на своей вилле

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

15 ноября 2024 в 11:39 Гілками

В ответ на:

Не-е, только персональный многометровый бассейн на своей вилле

Навіщо багатометровий басейн? Є так річ я протитечія. 6-ти метрового достатньо (було б бажання).

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: Бігова доріжка для дому [Re: мелкий-2]
      15 ноября 2024 в 12:21 Гілками

мелкий-2 15.11.2024 11:39 пишет:

В ответ на:

Не-е, только персональный многометровый бассейн на своей вилле

Навіщо багатометровий басейн? Є так річ я протитечія. 6-ти метрового достатньо (було б бажання).

ОК! Бажаю жити за містом у власному особняку з басейном, обладнаним протитечією. Бо в мене дуже скромні бажання
ЗІ.Про басейни з протитечією обізнаний.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 19 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1527

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія