Я мабуть сказав що стиль не дуже, хоча можливістть авто до динамічних маневрів іноді допомогає. Я змінив багато авто від капоса до зараз мерса. Стиль мінявся з вікомм переважно. Переважно керую спокійно ( виключення особливі ситуації). Не скажу що не порушую правила, але то переважно невеликі перевищення щвидкості - останнє на північному мосту ввечері піймався на 70 ( там висить 40).
А от щодо впливу авто на оточуючих... Тут регулярно бачу різницю. На монтереї навіть маршрутки не вилітали не дивлячись в другий ряд з зупинок. Мало в кого було бажання підставлятися під досить брутальне авто. Потім їздив півроку на мазді3 (2006р.в) літо, кондішен, слабий мотор... Ну зовсім не дінамічна машина. Було таке враження що кожен таксист намагався вскочити перед бампером, сигналити коли перед переходом пригальмовуєш ( кто в курсі, то знає які дебільні переходи між трампарком та пінгвіном). Їдеш акуратно по сирецькій так обов'язково хтось до хвота тулиться - бо "поспішає" так само повзти але перед усіма. Так склалося що зараз пересів на мерс (r350) чорний, в нуль затонований ( такий дістався). Сарай ще той. Хоч машина і дуже динамічна та швидка - їзжу так само. Я нікуди не поспішаю ( окрім особливих випадків). Так от помітив шо практично не підрізають, з провулків не вилітають, на хвості не висять...
Від марки авто та її свіжєсті звичайно все це залежіть . В мене постійно таке , коли сам комусь підрізав то довго бібікають , на заправці навіть увагу не звертають , а бігають навколо престижних Я забив , тупо в своєму ряду на отморозі , це навіть прикольно . Про таксистів , то х.з. вони по правій полосі за тупо іздять і їм все пофігу . На кільці Курбаса сцять з лівого прямо на Южну їхати , там постіно дтп з цими
Від марки авто та її свіжєсті звичайно все це залежіть .
Ну в мене співпало так що всі авто в моєму прикладі (окрім монтерея ,який 15 років не міняв кузов) всі авто були 2005-2006 р.в. Мерс також, р-ка першого покоління 2005 року. Але по фічам він набагато крутіший багатьох новіших авто в сім'ї. Тому свіжість не певен. Стиль їзди в мене тошнот-пенсіонер
Просто така стадія зрілості (частини) суспільства. А там вже як хочеш: чи просто враховуєш та приймаєш відповідні рішення, чи ж щоразу витрачаєш енергію на боротьбу з явищем, що не подобається.
помічав що відношення міняється. цікаво було спостерігати, як змінилося відношення на авто, коли повісив наліпку, що за кермом не досвідчений водій. був приємно здивований.
Гиги, я теж коли донька почала їздити то їздив з 70. Оце був досвід. Бо коли я починав їздити ще ніяких 70 не було, тож я цей досвід оминув, хоч чудив на дорозі як всі початківці. і ось так його цікаво здобув.
Костя,ти ж їздив на синій Фабі службовій? Жодних проблем на дорозі з цим не виникало.Так? А на Сенсі сірому...довелося? То вже ахтунг повний був. Фіг хто де пропустить...всі під бампер перелаштовуються...повний геноцид на дорозі. З Лєбєдєва до Офісу на Хрещатику й назад по часу ледь не вдвічі довше виходило....
Сегодня еду неспеша по небольшой пустой улочке с плохим асфальтом после небольшого ремонта машины (ланос), сзади прижалась черная октава, бибикнула, поморгала дальним. Я подумал что-то с машиной в связи с ремонтом и стал на обочину, а он с гигиканьем поехал дальше. Что это было учитывая что на встречке все время было свободно.
VIOx 10.11.2024 18:01 пишет: Костя,ти ж їздив на синій Фабі службовій? Жодних проблем на дорозі з цим не виникало.Так? А на Сенсі сірому...довелося? То вже ахтунг повний був. Фіг хто де пропустить...всі під бампер перелаштовуються...повний геноцид на дорозі. З Лєбєдєва до Офісу на Хрещатику й назад по часу ледь не вдвічі довше виходило....
Так то коли було? Зараз все набагато гірше.
Ну ти й згадав. Звісно на фабії теж було з чим порівнювати. То-ж службові були... А на чому я додму їздив, а ну пригадай. Різниця теж була. А до сенса )(службовий теж) була таврія синя. Коли була на обслуговуванні, іноді в банк їздив на КАЗі. Ото кіно було - центр міста, їде пофарбований валіком УАЗ, а за кермом мен в піджаку і краватці Щугались навіть тролейбуси
Авто та його ТТХ впливають на стиль та сприйняття оточуючих.
На лексусі 2007 року - ніхто не підрізає, на ньому не сильно відчувається швидкість. На гетсі - перелаштовуються наче на машині невидимці їдеш. На т5 транспортері - зайве не підрізають, але на трасі полюбляють поблимати, навіть якщо різниця в швидкостях не велика. Підрізають значно менше гетса. На 5 ти тоннику Івеко еврокарго - стоїть обмеження 90 км/ч, якщо вже їдеш в лівому при зайнятому правому, то не блимають, чекають поки пустиш. Підрізають частіше та жорсткіше гетса. Всі розраховують, що наче воно має їхати 40 км навіть там де можна 80. На військовому патролі, закомуфльованому, ніхто не підрізає, ніхто нічого не доводить.їдеш собі 100-120 тай все.
Ніколи не звертала увагу на дії оточуючих стосовно мого авто. Але було декілька відгуків від чоловіків, що незаплановано їздили на моїй «маленькій червоній машині» (вона була тонована). Казали що підрізають, сигналять і дескримінують ))
Да ? Я взагалі на номера не звертаю увагу , якось пофігу
А зря... дуже допомагає в прогнозуванні поведінки індивідів на київських дорогах..
Ну в мене зараз автомобілі з номерами різних регіонів. Що там воно покаже? Не номера визначають поведінку на дорозі, а саме "індивіди". І навіть підняте ТС-ом питання щодо автівок частіше визначає якісь типові шаблони поведінки, де мале та дешеве є в середньому менш шанованим на дорозі, аніж велике (важливо, щоб і в висоту) та дороге.
Якщо якась тянучка-намагаюсь не стояти за авто, чий бампер коштує як моє авто-ссу) Коли сідаю на механіку-їду як пенсіонер/новачок, бо дуже рідко таке і важко з автомата перелаштуватись, боюсь заглохнути на світлофорі)))
Roksimama 10.11.2024 23:57 пишет: Ніколи не звертала увагу на дії оточуючих стосовно мого авто. Але було декілька відгуків від чоловіків, що незаплановано їздили на моїй «маленькій червоній машині» (вона була тонована). Казали що підрізають, сигналять і дескримінують ))
Ну мазда теж була червона та тоннвана в 0. До речі дуже не зручно. Не чіпав, бо машину дружина брала в подружки на поїздити поки я був геть без авто а її Сузуку ми поставили на капремонт кузова. На мерсі планую з передніх дверей зняти тонування бо ввечері не бачу при паркуванні зовсім нічого.
у мене зв'язка дизель 1.6+РКПП, тож не поганяєш. Їду зазвичай непоспішаючи, залишаючи попереду місце, то всі лізуть кому не лінь. Ну а шо робити, заради пари хвилин часу вбивати нове зчеплення не хочеться) П.С. на минулому пижику можна було я стартонути зі світлофора, бо двигун дозволяв