autoua
Autoua.netФорумКурилка

Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. (2/3)

энтузиаст *****
44 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 09.02.2011

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: kkk_GAZ240]
      11 ноября 2024 в 12:29 Гілками

Таке явище, що описав ТС, я помітив коли мав у користуванні 2 авто: робочий Yaris та профільний. Стиль керування пенсіонерський маю. Так от на Yaris мене завжди підрізають та не пропускають при перелаштуванні (тільки вмикав показник повороту - зразу пришвидшуються інші авто).
Напевно у водіїв склався стереотип що таким типом авто зазвичай керують леді, які можуть щось вчудити. Зовсім інша справа на профільному
Це моє ІМХО

Змінено AleXeyII (12:33 11/11/2024)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: Aziz]
      11 ноября 2024 в 12:43 Гілками

Aziz 11.11.2024 12:08 пишет:

у мене зв'язка дизель 1.6+РКПП, тож не поганяєш. Їду зазвичай непоспішаючи, залишаючи попереду місце, то всі лізуть кому не лінь. Ну а шо робити, заради пари хвилин часу вбивати нове зчеплення не хочеться)
П.С. на минулому пижику можна було я стартонути зі світлофора, бо двигун дозволяв

Ну я не беру обговорення саме того що може авто. Я на Ноте та на Мерсі можу зі світлофора дрюкнути все окрім спорткарів. Та мені це не треба - мені навіть до вподоби поставити підвіску в максимальний комфорт та насолоджуватися видом з вікна.

Мерс то по швидкості геть скажений для мене. Купив, бо великий сімейний універсал ( МБ пише мінівен), але максималка в 240 та 8.2 до100 на моторі 350... Та й продавався терміново, як сказав мій партнер по автобізнесу - трохи дорожче за безкоштовно. Реально півціни від ринка.
Але я цим користуюся тільки іноді на трасі, коли іжеш на обгін, а перед фурою ще хтось тягнеться і треба скоротити час обгону.
Це мабуть те авто яке я щукав всі ці роки для сім'ї. Монтерея якщо не зможуть оживити віддам на запчастини - окремо там все справно, а в купі не їздить. На поїхати по гриби (ну то маю надію що ще зможемо) відкапіталили повністю ГрандВітару, зараз як новенька.
Та й обслуговування не дорожче за сузуку чи нісан.

А по собі помітив що став їздити більш спокійно, хоча в середньому набагато швидше добиратися з пункту А в пункт Б

Достоевский *
58 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: AleXeyII]
      11 ноября 2024 в 13:08 Гілками

В ответ на:

Так от на Yaris мене завжди підрізають та не пропускають при перелаштуванні (тільки вмикав показник повороту - зразу пришвидшуються інші авто).
Напевно у водіїв склався стереотип що таким типом авто зазвичай керують леді, які можуть щось вчудити. Зовсім інша справа на профільному

В мене є свій лайфхак ) Коли треба влізти , то не сидіди та чекати уткнувшись в дзеркало , втупу піджиммати , чи щось таке .
Треба подивитись на водія , але так щоб погляди зустрілись Коли пропускають , ввічливо кивнути головою , поморгати аварійкою ( я три рази моргаю ) . Це спрацьовує в 90+ відсотках . Пропускають майже всі , навіть якщо й не збирались цього робити . Марка авто не має значення , маршрутчики теж пропускають
Психологія вона така

Змінено Gavik (13:19 11/11/2024)

V.I.P ***
30 лет за рулем, Киев
С нами с 13.07.2005

11 ноября 2024 в 13:14 Гілками

впливає. часто з гранд черокі пересаджуюсь в докера. відношення оточуючих помітно відрізняється.
з грандом ще один момент є: коли в якості дхо протитуманки то і під ньго чимало бажаючих влізти, а коли в якості дхо дальне світло з частковою потужністю - то вже більше водіїв звертають увагу і не кидаються під бампер.

СуперСтар **
45 лет (9 лет за рулем), Буча <-> Київ
С нами с 26.02.2016

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: Gavik]
      11 ноября 2024 в 15:03 Гілками

Gavik 11.11.2024 13:08 пишет:

В ответ на:

Так от на Yaris мене завжди підрізають та не пропускають при перелаштуванні (тільки вмикав показник повороту - зразу пришвидшуються інші авто).

В мене є свій лайфхак ) Коли треба влізти , то не сидіди та чекати уткнувшись в дзеркало , втупу піджиммати , чи щось таке .
Треба подивитись на водія , але так щоб погляди зустрілись Коли пропускають , ввічливо кивнути головою , поморгати аварійкою ( я три рази моргаю ) . Це спрацьовує в 90+ відсотках . Пропускають майже всі , навіть якщо й не збирались цього робити . Марка авто не має значення , маршрутчики теж пропускають
Психологія вона така

Однозначно. Читав психологічну статтю з цього приводу. Короткий зміст - поки ми в машинах то наш мозок так і ставиться до усіх, як до залізяк. Рівень емпатії невисокий. Але як тільки сконтактувати як людина з людиною (переглянутися, я приспускаю вікно і привітливо роблю помах рукою), то вже ти і не із залізякою перетинаєшся, а з людиною.

Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

11 ноября 2024 в 18:41 Гілками

kkk_GAZ240 11.11.2024 10:23 пишет:

Roksimama 10.11.2024 23:57 пишет:

Ніколи не звертала увагу на дії оточуючих стосовно мого авто. Але було декілька відгуків від чоловіків, що незаплановано їздили на моїй «маленькій червоній машині» (вона була тонована). Казали що підрізають, сигналять і дескримінують ))

Ну мазда теж була червона та тоннвана в 0. До речі дуже не зручно. Не чіпав, бо машину дружина брала в подружки на поїздити поки я був геть без авто а її Сузуку ми поставили на капремонт кузова. На мерсі планую з передніх дверей зняти тонування бо ввечері не бачу при паркуванні зовсім нічого.

Всі наступні мої авто зовсім нетоновані. Ну якщо не зважати що тут це взагалі заборонено.
До речі як і виєбони з номерами - там де я зараз живу - можна купити будь який вільний номер за 10€. Лишаються сталими лише перші дві букви міста прописки. Далі пиши шо хочеш. Якщо номер вільний - купуй. Реєструй. І корупції уникнули, і грошики в бюджет.

Змінено Roksimama (18:42 11/11/2024)

Та самая **
41 год (18 лет за рулем), Киев
С нами с 13.08.2009

11 ноября 2024 в 18:50 Гілками

Від моєї автівки ніхто не очікує, що вона пуляє, бо стереотипно тошнотна, а насправді саме ця чипована й надшвидка.
А от старий чорний тонований акорд всі боялися, хоча він нифіга не їхав, а просто виглядав по пацанськи

V.I.P *
Киев
С нами с 04.09.2003

11 ноября 2024 в 18:58 Гілками

Есть такое. Но бывают исключения.
Пасасат Б3, 92 года, хоть бы раз кто обидел. 28 лет машине было, когда продавал. Вид был далеко не товарный, но уважали и считались.
А на Эскалейде ехал, так разок жестко подрезали на мелком Лансер 9. Выперся с обочины перед узким мостом, еще за километр в правое зеркало его наблюдал. Судя по дальшейшим маневрам - явный неадекват. Была б машина моя, торчал бы в том отбойнике или кувыркался бы в кювете.

старый писатель ***
23 года за рулем, Киев
С нами с 28.01.2009

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: HC-man]
      11 ноября 2024 в 22:23 Гілками

Просто треба мати під капотом достатній табун, щоб не звертати уваги на оточуючих.

Та самая **
С нами с 13.08.2009

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: Apparator]
      11 ноября 2024 в 22:35 Гілками

Apparator 11.11.2024 22:23 пишет:

Просто треба мати під капотом достатній табун, щоб не звертати уваги на оточуючих.

Це скільки?

старый писатель ***
23 года за рулем, Киев
С нами с 28.01.2009

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: Valerievna]
      11 ноября 2024 в 23:01 Гілками

Valerievna 11.11.2024 22:35 пишет:

Це скільки?

Ну кожному своє... комусь і 300 не вистачає нормально з ситуацією розібратись. Мені 180 з головою, жодних проблем не маю. Але ж тут ще досвід і вік мають значення.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: Roksimama]
      11 ноября 2024 в 23:17 Гілками

В ответ на:

Всі наступні мої авто зовсім нетоновані. Ну якщо не зважати що тут це взагалі заборонено.
До речі як і виєбони з номерами - там де я зараз живу - можна купити будь який вільний номер за 10€. Лишаються сталими лише перші дві букви міста прописки. Далі пиши шо хочеш. Якщо номер вільний - купуй. Реєструй. І корупції уникнули, і грошики в бюджет.

дааа, особо бюджет не разбогатеет, за десяточку евро )

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

11 ноября 2024 в 23:35 Гілками

щоб не звертати уваги на оточуючих надо иметь определенный характер, умение водить и так далее. А лошади не имеют никакого, совершенно, значения.

Та самая **
С нами с 13.08.2009

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: Абрвалг]
      11 ноября 2024 в 23:40 Гілками

Абрвалг 11.11.2024 23:35 пишет:

щоб не звертати уваги на оточуючих надо иметь определенный характер, умение водить и так далее. А лошади не имеют никакого, совершенно, значения.

Имеют. Надо ж не затоптать оточуючих.

Та самая **
С нами с 13.08.2009

11 ноября 2024 в 23:41 Гілками

Apparator 11.11.2024 23:01 пишет:

Valerievna 11.11.2024 22:35 пишет:

Це скільки?

Ну кожному своє... комусь і 300 не вистачає нормально з ситуацією розібратись. Мені 180 з головою, жодних проблем не маю. Але ж тут ще досвід і вік мають значення.

Ще скажи стать

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

12 ноября 2024 в 00:00 Гілками

щоб не звертати уваги на оточуючих надо иметь определенный характер...

- і все, цього достатньо

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

12 ноября 2024 в 00:03 Гілками

В темі ж піднялося питання не твоєї уваги до оточуючих, а специфічної уваги оточуючих до тебе. А табун - він під капотом, не кожна машина його своїм видом відразу демонструє.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: Valerievna]
      12 ноября 2024 в 00:26 Гілками

Valerievna 11.11.2024 23:40 пишет:

Имеют. Надо ж не затоптать оточуючих.

ха!
на таврии-пикап, с покоцаной и имеющей ржавчину бочиной, затоптать окружающих проще, чем на мазерати. Ибо мазерати жалко и это все понимают ( хотя и понимают, на интуитивном уровне, стоимость бампера, а стоит он, БУшниый, 2000 дол ). а таврону имеющему страховку, терять нечего.

п.с. по теме: мне пофиг ( как утверждает жена, что это потому, что подрезаю я. а не меня . но это не правда!) , а утверждает, что легче всего ездить на мазерати и когда был кадиллак, то на нем. на лексусе подрезают чаще, но не глобально.

Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

12 ноября 2024 в 00:28 Гілками

Абрвалг 11.11.2024 23:17 пишет:

В ответ на:

дааа, особо бюджет не разбогатеет, за десяточку евро )

Так а в нас до бюджету за «красивий номер» хоч 10€ потрапляє?
В мене, наприклад, не крутий номер. Просто такий самий як в чоловіка (тільки дві букви місцями поміняні). В основному люди беруть ініціали і плюс рік народження наприклад, або місяць/дата. Для інших ні про що, а тобі запам’ятати легко. І 10€ не забуваємо. До речі я пам’ятаю тільки номер першої власної машини. Минуле авто було в мене 9 років - так і не вивчила номер.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: Чи впливає авто на стиль водіння та нахабство оточуючих. [Re: Roksimama]
      12 ноября 2024 в 00:47 Гілками

Конечно попадает.

как пример: ка1155... стоит 18 000 грн. А если Бонд, Джеймс Бонд, захочет номер 007, то отдаст 96 000 грн. и так далее...И это только официальных платежей.

https://hsc.gov.ua/index/poslugi/nomerni-znaki-vigotovlennya-ta-zberigannya/vartist-nomeriv/

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
1 користувачів і 52 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2798

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія