igg 10.10.2025 14:19 пишет: Несподівано (для себе), відкрив сільпошну каву...виявилася дуже пристойна, особливо за акційну ціну (по 249 грн). Вже спробував: Колумбію, Ефіопію , Ель Сальвадор(навіть є світле обсмаження, як я полюбляю), Гондурас, Бразилію... Усі - зайшли. Найбільше спадобалися Ель Сальвадор, Ефіопія, Колумбія
igg 10.10.2025 14:19 пишет: Несподівано (для себе), відкрив сільпошну каву...виявилася дуже пристойна, особливо за акційну ціну (по 249 грн). Вже спробував: Колумбію, Ефіопію , Ель Сальвадор(навіть є світле обсмаження, як я полюбляю), Гондурас, Бразилію... Усі - зайшли. Найбільше спадобалися Ель Сальвадор, Ефіопія, Колумбія
Мед Хедс - непогано смажать, минулого місяця їх ефіопію пив. Ще раджу Пеньору спробувати: https://specialtycoffee.com.ua/ Взагалі в Україні немало хороших обсмажувачів, треба просто вибрати на свій смак. Чи міняти постійно - кому як до вподоби. Ось тут є підбірка більшості: https://filterpls.com/ А кавомолку краще купити, жернову, бо свіжозмелена кава - то найкраще )
Дуже гарний бленд Italy у нашого відомого форумного постачальника, як на мене дуже збалансований, хоч і не дуже дешевий. З недорогих непоганий BUKO у форітрашісільпо. В траші часто на нього акції.
hollywood 17.10.2025 13:39 пишет: Я якось спробував 100% робусту в обжарці 4/5 і більше нічого змінювати не хочу... Для мене навіть 10% арабіки вже сильно "кислить"
Розумію. Теж колись постійно пив Чібо 100% робусти та Лавацу кремагусто 80%робусти. Але, бленди форумчанина, з того, що пробував - найкращі для мене. Їх два, різні, але не можу віддати перевагу якомусь, чергую.
до речі, наразі у сільпо/фозі просто шалені знижки на каву, такого ще не бачив
Дуже радий, що Українська обсмажка таки потроху набирає обертів. Поки що в Україні нема чого ділити між Українськими обсмажчиками, основний наш конкурент контрабанда. Тому від чистого серця радію, коли те ж Сільпо змогло когось пересадити з умовної лаваци на свою обсмажку.
Єдине, дуже прошу звертати увагу на дату обсмажки. Це дуже важливо, часто саме мою каву обирають тільки тому, що ми слідкуємо аби кава була в піковому смаку. І по акції кава майже завжди більше місяця після обсмажки
PS Вперше побачив цю тему. Дякую за відгуки, це дуже мотивує. І так, дійсно всім ми вгодити не можемо і краще будемо концентруватись на тому, що вміємо. Іноді забуваю сказати. Але якщо щось не сподобалось я краще поверну гроші, ніж ви будете пити і згадувати недобрим словом
PS2 Для аналізу ринку і вподобань тема дуже цікава, занотовував собі багато моментів
я до тебе став частенько заскакувати за кавою. Та що ти дав на пробу моїм вдома так зайшла... Мама в 86 років, вже пила з молоком ... Тепер перстала І питає коли знов поїду в твою сторону
Одно время контрафактная лавацца была норм,лучше чем польска чёрная карта а сейчас капец зерна разного размера, часть спаленных, часть недожаренных и т.д.((