Спробував, пити можна. Я ще той "експерт", але не пережарена хоч. І зараз акція 755 грн за кг
Не занадто кисла?
Трохи є, але в міру. В кав'ярні під будинком більш кисла
Внізапно сподобалась Gemini Brasil Mogiana. Ну, й акції норм...
Гораздо дешевле с Италии лаваццу заказать, по 20 евро и дост))
і як і де таке можна замовити?
Я жо войны еще заказывал, lavazza.it, оттуда meest
Я жо войны еще заказывал, lavazza.it, оттуда meest
дякую
Лавацца оро 39.69 на офіційному сайті Це якщо брати класичний самий популярний сорт. Там нічого едакого, будь-яка умовна Колумбія в рази різнобарвніша по смаку. Але в них є плюси з точки зору максимально універсального смаку + стабільність від обсмажки до обсмажки. Але я за те, якщо купувати Лаваццу, то в магазині з усіма податками і по ціні як в самій Італії Бо оці всі контрабанди завжди або в нас смажені, або давно списані з заводу і йдуть нам по ціні вдвічі дешевше магазину. Італійці також не дурні.
Доречі, майже 40 євро, це так ціна, яка без якихось акцій має бути на каву. Порівняйте з тим, яку ціну дають Українські обсмажчики і на скільки нижчі в нас націнки. Чесно, думав Лаваца все ще трішки дешевша
Може, я щось не так рахую, але 20 ойро - це 980 грн. По моєму посиланню виходить 710 грн. Я таки хочу побачити щось стосовно "гораздо дешевле"! І це ще без врахування доставки!
1 кг ефіопії в сільпо (іх обсмажування) зара коштує усього 699 грн. Свіже, жовтень 2025р - коли йде багато кави з молоком/вершками - ідеальний, як на мене, варіант! Втім, навіть найбюджетніша арабіка Діми усе одно краще за сільпошні! Було протестовано багаторазово всліпу!
1 кг ефіопії в сільпо (іх обсмажування) зара коштує усього 699 грн. Свіже, жовтень 2025р - коли йде багато кави з молоком/вершками - ідеальний, як на мене, варіант! Втім, навіть найбюджетніша арабіка Діми усе одно краще за сільпошні! Було протестовано багаторазово всліпу!
Це так! Діма підсадив за роки на якісну каву за адекватними цінами До 1000 грн навіть не розглядаю те що продається в роздрібних звичайних магазинах
Може, я щось не так рахую, але 20 ойро - це 980 грн. По моєму посиланню виходить 710 грн. Я таки хочу побачити щось стосовно "гораздо дешевле"! І це ще без врахування доставки!
Я такое ещё до войны заказывал, старые припасы, на идеало тоже такие цены, но дизайн пачки давно поменялся Хотя это как про соль, 450млн лет лежит, а попала в магаз так срок годности 2 года))
відкинемо в сторону стабільність обсмажки, європейську якість і тд, візьмемо чисто саму сировину.
Недоречно порівнювати чисту арабіку, наприклад Ефіопію з Сільпо за 700грн та цю Лавацу, бо чиста арабіка і купажі з великим процентом робусти то є різна кава.
зі всією повагою до всіх виробників, рівень +/- базової арабіки наших обсмажчиків це Лаваца оро, яка без акцій коштує майже 40 євро. По акції, напевне, дешевше. Але по акції наврядчи буде свіже. А в нас за ті ж гроші буде цікавіша кава, зазвичай нещодавно обсмажена.
Плюси лавац в тому, що стабільна якість з року в рік, свої ферми, лабораторії і тд Але наші будуть свіжіші і це також великий плюс.
Намагаюсь просувати Український продукт. Прошу не сприймати тут мене як виробника кави, просто ділюсь своїми думками. Може комусь буде корисно, з повагою до вибору кожного
PS Ідея скасувати всі мита і пдв на всю імпортовану саме під переробку продукцію здається все більш актуальною
Внізапно сподобалась Gemini Brasil Mogiana. Ну, й акції норм...
доречі, це прямий конкурент по самку і класу зерна до Лаваци оро. Можна порівнювати просто в лоб
Я такое ещё до войны заказывал, старые припасы, на идеало тоже такие цены, но дизайн пачки давно поменялся Хотя это как про соль, 450млн лет лежит, а попала в магаз так срок годности 2 года))
ні, з кавою трішки не так. Кава, звичайно, не помідори, але смак змінюється дуже швидко. Це не так відчутно в темному обсмаженні і на недорогих сортах, але якщо це якісна кава, то максимум через 3 місяці вона досі питна, але відчутно гірша відносно свіжого обсмаження. З європейською кавою так само, коли з заводу нам прислали за 3 тижні після обсмажки, то це була одна кава, коли проходило 2 місяці, то різниця була сильно відчутна
Також, з власного досвіду. На початку війни ми деякий час не смажили каву і використовували старі запаси. Я дуже переживав з цього приводу, але кава була смачна смачна навіть через 3 місяці. Ми дуже дивувались цьому.. але як тільки посмажили цю ж каву знову світ перевернувся знову в правильну сторону.
Звичайно, як такого строку придатності не має, вона і через 5 років буде кавою. В нас взагалі ще радянський ДСТУ. Тому якщо бачите ТУ, то це краще. Але у хороших Європейських виробників кави ставлять best before. І там часто максимум 6 місяців після обсмаження
в мене кавоварка варить 99.9% капучіно або лате. тому за багато років не побачив різниці (пережарена тільки не подобається). ну і без робусти втрачається смак кави в капучіно. на рахунку 3 кавоварок 45 000 чашок)
в мене кавоварка варить 99.9% капучіно або лате. тому за багато років не побачив різниці (пережарена тільки не подобається). ну і без робусти втрачається смак кави в капучіно. на рахунку 3 кавоварок 45 000 чашок)
Має бути місце, кожному своє, смаки у всіх різні
Кава доволі різноманітний продукт і часто виникають суперечки. До мене, наприклад, якось заходив один товариш який з порогу почав "а смажите десь під Києвом?", "а 80% робусти є купаж"? , "щоб ви знали це найсмачніша кава 80% робусти" Ми ввічливо обслужили, але хотілось темпером в голову засадити. Тому я за це, щоб поважали смаки один одного
Другий момент різні сорти і ціна кави. Наприклад, іноді намагаються порівняти якусь хорошу арабіку з купажем 50/50. Кажеш, що то різні речі і арабіка не може коштувати так само, да і по смаку інша. Хтось таку п'є, хтось таку, просто різна кава, різна ціна І тут чомусь люди починають ображатись, наче їх каву назвали дешевою і не якісною. Але вона і є дешевша, просто в цьому нема нічого погано, навпаки, як казав один форумчанин "щастить же людям, полюбили недорогу каву і не витрачають купу грошей"
Тут головне аби смачно було.. ну і якісно, без цвілі і тд