juiT 27.11.2024 16:01 пишет: Завжди вважав, що такі дтп по принципу, коли перше авто різко зупиняється, а автомобіль позаду їде із дуже короткою дистанцією. А виявляється, довбні не дивляться вперед?
Поки довбні будуть в нас дороги і розв'язки будувати - ніколи. В нормальних країнах таке неможливо, бо на таких розв'язках виїзжають спочатку на полосу розгону, на яку з головної дороги ніхто не заїде, бо це фізично неможливо.
Z@B 29.11.2024 08:32 пишет: Там смуга для розгону є? По відео ознаки її початку..
Немає. На другорядній - перехід, підйом, обмежена оглядовість і можливість об'їзду стоячого ліворуч. Головна - взагалі унікальний для Львова відтинок. Дві прямісінькі смуги між світлофорами, без ПП і забудови, перед цим перехрестям - спуск, хоч і невеличкий. Летять там приблизно усі... А при креативному і формальному підході , "зупинятись трохи подалі від головної" - порушення вимог розмітки 1.13 чи п.16.3 або 15.9"г".
breakneck 28.11.2024 14:20 пишет: Свого часу (але це було вже 26 років тому) саме в автошколі інструктор вчив дивитися завжди на машину попереду, поки вона не поїде. І тільки після того вже дивимося наліво...
Справжні довбні на тому відео Львівавтодор. Той виїзд з Луганської найаварініше перехрестя у Львові, на відео не видно, але там ще й досить крутий підйом для авто, що виїжджають. Плюс потік транспорту там постійний (один з основних виїздів траспорту з Сихівського масиву, найбільшого у Львові). Там по вулиці Стрийській достатньо розмітку трошки змінити, рух прямо тільки в лівій, права, для з'їзду на Луганську. Але чомусь навіть експериментально ніхто і ніколи не пробував того зробити..
juiT 27.11.2024 16:01 пишет: Завжди вважав, що такі дтп по принципу, коли перше авто різко зупиняється, а автомобіль позаду їде із дуже короткою дистанцією. А виявляється, довбні не дивляться вперед?
Traveler 27.11.2024 16:58 пишет: Це питання до інструкторів та шкіл в першу чергу.
+1. Я когда жену водить учил, постоянно на таких выездах повторял: "Верти головой, смотри влево и вперед, влево, и вперед...".
Мене декілька разів просили поїздити перед купівлею авто. На таких виїздах я зупиняв від повороту голови ліворуч. Є авто попереду - дивитись тільки на нього, і тільки коли пусто - можна голову повертати
breakneck 28.11.2024 14:20 пишет: Свого часу (але це було вже 26 років тому) саме в автошколі інструктор вчив дивитися завжди на машину попереду, поки вона не поїде. І тільки після того вже дивимося наліво...
Часто подобные ДТП происходят в момент, когда впереди едущий практически ушел с перекрестка, но внезапно остановился: ему чего-то там показалось, или, что часто бывает, кто-то на главной внезапно решил перестроится вправо. Стоять вдалеке от поворота, и начинать двигаться уже после того, когда передний явно ушел с перекрестка - слишком долго, поэтому именно "влево<->вперед, влево<->вперед...". А инструктор учил так, как надо учить новичка, новичку простительно потупить на перекрестке.
Traveler 27.11.2024 16:58 пишет: Це питання до інструкторів та шкіл в першу чергу.
+1. Я когда жену водить учил, постоянно на таких выездах повторял: "Верти головой, смотри влево и вперед, влево, и вперед...".
Мене декілька разів просили поїздити перед купівлею авто. На таких виїздах я зупиняв від повороту голови ліворуч. Є авто попереду - дивитись тільки на нього, і тільки коли пусто - можна голову повертати
Ну, там другая ответственность, можно перестраховаться.
Поки довбні будуть в нас дороги і розв'язки будувати - ніколи. В нормальних країнах таке неможливо, бо на таких розв'язках виїзжають спочатку на полосу розгону, на яку з головної дороги ніхто не заїде, бо це фізично неможливо.
ну і щоб небути голослівним ти ж звісно зможеш навести приклад такої країни.
ну і щоб небути голослівним ти ж звісно зможеш навести приклад такої країни.
чтоб далеко не ходить - дороги той же польши на гугл-картах в режиме обзора улиц