igg 30.11.2024 14:10 пишет: Зайшов у офлайн магаз, подивитися своїми що наразі можна вибрати на заміну погорілим ледам... Й не побачив, нажаль, їм альтернативи. Оті люстри із цоколем, виглядають до сить привабливо щодо зручності їх обслуговування та довговічності, але...це поки їх не увімкнеш , бо вони того світла(що дають лед-таблетки) й близько не дають... та кімнату +- 15 кв м не освітлять. Воно згодиться, хіба що, для санвузла/передпокія/кладовки... Тому, думаю, треба обирати щось, відносно бюджетне (щоби викидати не жалко), з світлодіодних...з того, що бачив у магазі, попередньо зупинився на +- такому варианті...
Офф. Колись були лампи, яки вмикались та вимикались звичайним пультом від будь-чого. Телевізор, кондей. Нажав будь яку кнопку та держиш. Ане довго не тримались. Потім я плюнув і купив лампи Економка. Типу з діммером. Але хитрим. Перше включення - по 100 ватт (жінці для шиття), друге по 50, трете - по 10 чи 5, на пам'ятаю. Вже років так 7 працюють і хоч би шо. Дуже зручно. Зараз не знаю, чи є такі. Але я б взяв ще з п'яток штук. Вони під цоколь великий, не маленький. Але є і під малий мабуть.
Да їх там мульйон. Головна проблема що в пультах дешевих світильників коди перетинаються з більшостю пультів від телевізорів. Тому варто це перевірити ДО купівлі
Професор 11.12.2024 00:07 пишет: Порадьте, який зараз стельовий світильник купити у кімнату 18 м? Заїхав в Епіцентр,
По вашому ж посиланню - перейдіть на розділ вище "Стельові світильники", там задайте фільтр "Цоколь: Е27". Вуаля.
та перейти в "цоколь 27" - не проблема, а от що далі? Ви самі б спробували, бо тоді би зрозуміли, що знайти там світильник, що зможе ефективно (зпівставно із лед-лампами) освітити таку площу18-20 м -- не складно, а дуже складно
та перейти в "цоколь 27" - не проблема, а от що далі? Ви самі б спробували, бо тоді би зрозуміли, що знайти там світильник, що зможе ефективно (зпівставно із лед-лампами) освітити таку площу18-20 м -- не складно, а дуже складно
Якщо дуже грубо - на 20м треба 6000-8000лм.
Якщо взяти Е27 та стандартні 800 люмен з лампи - треба 10 ламп. Не забуваючи на втрату на рефлекторі/тканині.
Але великі площі краще освітлювати декількома меншими світильниками, ніж одним великим
Далі обирається світильник, згідно бажання та фінансів. Звісно, для рівномірного робочого освітлення - потрібно їх не один, а кілька штук, наприклад, 4-6 штук по кілька цоколів кожен (я думав, це очевидно).
Якщо дуже грубо - на 20м треба 6000-8000лм.
Якщо взяти Е27 та стандартні 800 люмен з лампи - треба 10 ламп. Не забуваючи на втрату на рефлекторі/тканині.
Але великі площі краще освітлювати декількома меншими світильниками, ніж одним великим
Дякую, за дуже предметний, на пальцях, приклад! Дуже допоможе пересічним користувачам та й деяким "потужним" теоретикам. Я (на правах ТС), завдяки наведеним показникам, ще більше ствердився у думці, що цокольні світильники - взагалі не варіант для освітлення кімнати....
Дуже допоможе пересічним користувачам та й деяким "потужним" теоретикам. Я (на правах ТС), завдяки наведеним показникам, ще більше ствердився у думці, що цокольні світильники - не варіант для освітлення кімнати.
Як "теоретик" - не можу не зауважити, що наявність цоколю - не вирішення проблеми освітлення. Як ви вже самі зрозуміли - гарне робоче освітлення це питання кількості та рівномірності світла в джерелі (тобто - джерелах) світла (а не відсутність цоколю). Одна потужна безцокольна LED-лампа - це яскраве, але не рівномірне освітлення. (я розумію це, як "теоретик", тому пишу, на всяк випадок, бо не впевнений, що це доходить "практикам" ).
Далі обирається світильник, згідно бажання та фінансів. Звісно, для рівномірного робочого освітлення - потрібно їх не один, а кілька штук, наприклад, 4-6 штук по кілька цоколів кожен (я думав, це очевидно).
Млі-ін, як нудно від ваших дописів: знову, "згідно бажання, фінансування..."
Я спробував, уявити 6 (!) шт. отих потворних (з минулого сторічча) цокольних світильників на стелі середньо-статистичної жилої кімнати(15-18 кв м)...але не зміг, кепе!