Доброго дня! Підкажіть така проблемка спускають всі 4 колеса десь на 0,5 за тиждень Думаю що це вентилі, так як їх років 5 не міняли. Ціна заміна вентиля копійки але ж не хочеться знімати, балансувати колесо. Бачив в інтернеті що міняють без зняття колеса https://www.youtube.com/watch?v=5htADKdWg8I
Italianec 04.12.2024 12:50 пишет: Доброго дня! Підкажіть така проблемка спускають всі 4 колеса десь на 0,5 за тиждень Думаю що це вентилі, так як їх років 5 не міняли. Ціна заміна вентиля копійки але ж не хочеться знімати, балансувати колесо. Бачив в інтернеті що міняють без зняття колеса https://www.youtube.com/watch?v=5htADKdWg8I
Питання може хтось знає де в Києві таке роблять?
в мене повільне зниження тиску вилікували чисткою дисків (сталевих) та промазування герметиком+антикор площу прилягання гуми/диск.
Italianec 04.12.2024 12:50 пишет: Доброго дня! Підкажіть така проблемка спускають всі 4 колеса десь на 0,5 за тиждень Думаю що це вентилі, так як їх років 5 не міняли. Ціна заміна вентиля копійки але ж не хочеться знімати, балансувати колесо. Бачив в інтернеті що міняють без зняття колеса https://www.youtube.com/watch?v=5htADKdWg8I
а коли це почалося? може зниження температури вплинуло? Бо щось дуже рівномірно і мало як для проблемного вентиля, в мене як вентиль потріскався, то на 0,5 за ніч спускало, а потім одного ранку просто сіло колесо на обод.
а коли це почалося? може зниження температури вплинуло? Бо щось дуже рівномірно і мало як для проблемного вентиля, в мене як вентиль потріскався, то на 0,5 за ніч спускало, а потім одного ранку просто сіло колесо на обод.
А яке зниження температури дасть зниження тиску на 0.5?
в мене від 0 до -5 за ніч буває з 2.7 до 2.3-2.4 легко спускається, потім знову повертається, як прогрівається повітря. Ми ж не знаємо, як і коли мірявся тиск, чи є датчики на шинах. В мене поки датчиків не було, я й не знав, що так стрибає тиск.
за 5 лет с вентилем ничего не происходит, если его специально не портить. Тем более, не могут они пошабашить сразу 4 и в равной мере. Но больше всего бесит, когда не хватает смекалки просто снять колесо и проверить на пузырьки в ванне с водой.
в мене від 0 до -5 за ніч буває з 2.7 до 2.3-2.4 легко спускається, потім знову повертається, як прогрівається повітря. Ми ж не знаємо, як і коли мірявся тиск, чи є датчики на шинах. В мене поки датчиків не було, я й не знав, що так стрибає тиск.
За шкільним курсом фізики для зниження на 0.3 потрібна зміна температури на 30 град. Це якщо я не забув той курс фізики. У всіх цих цифрах є велике питання до похибки тих датчиків. Там може бути своє дуже цікаве життя
За шкільним курсом фізики для зниження на 0.3 потрібна зміна температури на 30 град. Це якщо я не забув той курс фізики. У всіх цих цифрах є велике питання до похибки тих датчиків. Там може бути своє дуже цікаве життя
я вже фізику цього процесу підзабув і мені ліниво освіжати в пам"яті, але там точно ще фігурує початковий тиск та початкова температура. Щодо датчиків, погоджусь, особливо враховуючи те, що вони працюють від батарейок, які з мінусом можуть падати по напрузі і відповідно міряти з більшою похибкою. Але головне питання, чому колеса так рівномірно спустили? Ймовірність, що всі 4 вентилі одномоментно втратили свої якості, мені здається не дуже високою.
За шкільним курсом фізики для зниження на 0.3 потрібна зміна температури на 30 град. Це якщо я не забув той курс фізики.
+/- таки значення отримуємо, якщо скористатися законом Шарля (P2=P1*T1/T2) для перепаду +20 на -10 та початковому тиску 2.7. При нижчих температурах зміни будуть більшими.
за 5 лет с вентилем ничего не происходит, если его специально не портить. Тем более, не могут они пошабашить сразу 4 и в равной мере. Но больше всего бесит, когда не хватает смекалки просто снять колесо и проверить на пузырьки в ванне с водой.
Шикарна порада Знімаємо брудне і важке колесо, волочимо його в квартиру на десятий поверх, пхаємо його у ванну, воно не влазить, набираемо води, крутимо то колесо туди сюди, нічо не бачимо, волочимо його вниз, і так чотири рази. Просто от ну задача на п'ять хвилин
їдеш на монтажку і просиш віджати борт навпроти вентиля і зразу не знімаючи зі станку міняєте вентиль
принаймні мені так робили на одній точці в області і на Героїв Дніпра просив - не відмовили
Літня гума ще з оригінальними заводськими вентилями, а це 15! років, є мікротріщини, але нічого не спускає. Зимова ж 3-4 роки і вентилі в хлам. Це той дешман, типу Дорожньої Карти по 3 копійки за відро, що ставлять на монтажках. В цьому році взяв у дилера оригінальні тойотовські іентилі по 85 грн. Думаю вони вже походять точно. Наче дорого, але на шинці гівно за 50
Видимо Вы себе представляете колесо от мопеда, под который брусок положил и в сарай занес колесо положил в тазик, а если смоделировать что, колесо 19 радиуса то положить его нужно не в ванну, а в джакузи, или Чан, чтоб проверить где оно спускает, и так все 4 колеса ... И если мы ищем прокол то он во всех 4-х колесах по этой логике!
Шикарна порада Знімаємо брудне і важке колесо, волочимо його в квартиру на десятий поверх, пхаємо його у ванну, воно не влазить, набираемо води, крутимо то колесо туди сюди, нічо не бачимо, волочимо його вниз, і так чотири рази. Просто от ну задача на п'ять хвилин
Еслишо, на любой шиномонтажке есть или бадья для окунания колеса, или пульверизатор.
Если кому влом даже на шиномонтаж поехать - берётся кусок мыла + миска с водой + любая достаточно крупная кисть, да хоть даже старый помазок для бритья. И через несколько минут вы прекрасно наблюдаете утечку, если, конечно, она есть.
В обоих случаях высшего образования не требуется, достаточно будет среднего соображения.
Для проверки вентилей потребуется всего пара капель, и даже колеса снимать не нужно.
не собирался писать, был уверен, что все помнят из велосипедного детства, но.... чтобы проверить вентиль, достаточно одного плевка собственной слюны и 5 секунд времени. Иными словами, создание данной темы на форуме заняло в несколько раз больше времени, чем реально занимает проверка всех 4-х вентилей, как-то так...
И если мы ищем прокол то он во всех 4-х колесах по этой логике!
это вообще к чему было написано? Вы сами написали, что у вас утечка во всех четырёх колёсах
В ответ на:
Підкажіть така проблемка спускають всі 4 колеса десь на 0,5 за тиждень
а когда вам описывают единственный реальный способ диагностики - "ой, мне это не подходит, придумайте что-то, чтоб мне понравилось" Капризная барышня, честное слово, тьфу....
0,5 за нделю на всех 4х колесах? - о какой проверке может идти речь? банально из-за понижения температуры и ничего никуда таскать не нужно и даже плевать на колеса не придется
И если мы ищем прокол то он во всех 4-х колесах по этой логике!
это вообще к чему было написано? Вы сами написали, что у вас утечка во всех четырёх колёсах
В ответ на:
Підкажіть така проблемка спускають всі 4 колеса десь на 0,5 за тиждень
а когда вам описывают единственный реальный способ диагностики - "ой, мне это не подходит, придумайте что-то, чтоб мне понравилось" Капризная барышня, честное слово, тьфу....
Изначально вопрос был не в том КАК диагностировать, а ГДЕ делают то что описано выше! Про капризную барышню, наверное не очень уместно!