Очікую від вас посилання на кабель з тригером, який не буде нагріватися. Порівняємо ваш варіант і мій за 100 грн.
Робота над відповідним проектом - вимагає відповідного 1) фінансування 2) уточнення ТЗ 3) власне, виконання роботи, і т.п. Ви фінансуватимете п. 2 (уточнення ТЗ)?
Все з вами зрозуміло. Людині було потрібне практичне і не дороге рішення. Я йому підказав, а також розказав (нехай і на побутовому рівні) чому краще взяти той чи інший кабель, з практичної точки зору. Ви ж втрутилися в розмову і почали розвивати свою лінію, яка з практичної точки зору явно виходить за рамки даної теми. Чому я маю фінансувати ваші ідеї? Ви ж мій час не фінансували, яки я витратив на такі самі муки і пошуки, як у автора. Я таких ідей про USB type A вже стільки наслухався, але жодна не привела до практичного вирішення проблеми. Всі "порадники" одразу зливалися або включали "задню" на етапі від теорії до практики з такими самими "аргументами", як і ви. В теорії багато чого можна зробити.
Якщо ви втрутилися в розмову і сказали, що не обовʼязково мати type C, то приведіть готове рішення, а не щось там теоретичне, або яке коштує, як крило від Боінга. Ми ж в темі обговорюємо саме практичне рішення. Яка цінність вашого повідомлення про те, що можна зробити те саме, але з type A? Що треба робити проект, когось фінансувати і т.д.? Ну, в теорії можна. Але чи допоможе це комусь? Той, кому це допоможе явно не питатиме про таке, а той хто не знає сам не зробить.
Чому немає нормальних недорогих кабелів для роутерів з USB type A з високим вольтажем без нагрівання? Бо економічно не вигідно їх робити, коли можна робити все те саме, але вже з USB type C і НЕ пихати в кабель різні перетворювачі. Нікому буде непотрібен кабель ціною в роутер, якщо аналогічний можна взяти в 10-50 разів дешевше.
holstenberg 11.12.2024 10:41 пишет: От тут треба перетворювач (називайте хоче тригером, хоч чим іншим) з 5 на 9-12.
Різниця між перетворювачем та тригером - суттєва. Далі по тексту - я бачу, що ви не зовсім розумієте, про що ви пишете. USB type C - це лише форм-фактор роз'єму, і сам цей роз"м не вміє видавати потрібний рівень напруги. Напруги, вищі за типові 5 В - моуть видаватися лише за підтримки пристроями на обох кінцях відповідних (однакових) протоколів зв'язку швидкої зарядки (Fast Charge, Power Delivery, Quick Charge, і т.п.). Протоколи швидкої зарядки
Очікую від вас посилання на кабель з тригером, який не буде нагріватися. Порівняємо ваш варіант і мій за 100 грн.
якась манєчка з цим нагрівом Гріється кабель в залежності від навантаження, а не просто так. Особисто в мене кабель з перетворювачем (з алі, 70 грн.) нормально живив простенький роутер від повербанки. Не грівся.
Різниця між перетворювачем та тригером - суттєва. Далі по тексту - я бачу, що ви не зовсім розумієте, про що ви пишете. USB type C - це лише форм-фактор роз'єму, і сам цей роз"м не вміє видавати потрібний рівень напруги. Напруги, вищі за типові 5 В - моуть видаватися лише за підтримки пристроями на обох кінцях відповідних (однакових) протоколів зв'язку швидкої зарядки (Fast Charge, Power Delivery, Quick Charge, і т.п.). Протоколи швидкої зарядки
якась манєчка з цим нагрівом Гріється кабель в залежності від навантаження, а не просто так. Особисто в мене кабель з перетворювачем (з алі, 70 грн.) нормально живив простенький роутер від повербанки. Не грівся.
Звичайно, що нагрівання від навантаження. Доречі, якщо почитаєте специфікацію таких кабелів, то там на них написано, що не більше 0.5А, деякі пишуть про 1А, але то дійсно, маячня. Грітися починає від 0.75А, про що я вище зазначав.
Робота над відповідним проектом - вимагає відповідного 1) фінансування 2) уточнення ТЗ 3) власне, виконання роботи, і т.п. Ви фінансуватимете п. 2 (уточнення ТЗ)?
Все з вами зрозуміло. Людині було потрібне практичне і не дороге рішення. Я йому підказав...з практичної точки зору. Ви ж втрутилися в розмову і почали розвивати свою лінію, яка з практичної точки зору явно виходить за рамки даної теми...
Це дійсно, явний перебор із теоріями випендрьожем крутого проджект мєнеджера Для чого це тут?? добре, хоч діаграму Ганта не притягнув сюди за вуха
Тим часом, замовив кабелів - й тайп сі(по 100грн) й юсб-а(по 30), вже їдуть
Я зовсім не проект-менеджер. І, я допомагаю людям, але ця допомога має межі. Іноді, я лише даю зауваження, де хтось не правий (в надії, що його нерозуміння зміниться на розуміння, і припинить поширюватися). Вважаю, що це, саме по собі - досить достойна мета :-), а шукати комусь шнурочки - вибачайте, не щодня є настрій. Зверніть увагу, натомість - я знайшов цілу статтю, по темі, у Вікіпедії, і дав на неї посилання.
holstenberg 11.12.2024 12:08 пишет: Чому немає нормальних недорогих кабелів для роутерів з USB type A з високим вольтажем без нагрівання? Бо економічно не вигідно їх робити, коли можна робити все те саме, але вже з USB type C і НЕ пихати в кабель різні перетворювачі. Нікому буде непотрібен кабель ціною в роутер, якщо аналогічний можна взяти в 10-50 разів дешевше.
нормальні кабелі зазвичай дорожчі, бо там провідники трохи товщі (це дорого). у мене таких кілька штук, просто USB-A-type-C, не гріються під час заряджання гаджетів з підтримкою PD. порти USB-A двох різних павербанків підтримують PD, але тригер не в кабелі - кабель просто засіб зв'язку і передачі енергії. функції тригера виконують смартфони/планшети - вони керують павербанком - павербанки окремо відображають роботу по PD. чому не роблять USB-A з тригером, переходом в 5,5мм штекер, з потужнішими проводами живлення - запитай у виробників/продавців (я думаю з огляду на перспективу не бачать сенсу, всі новітні гаджети на type-C). із цікавинок, чому саме type-C: може підтримувати двонаправлену роботу (чого USB-A не вміє за стандартом), що досить практично (у мене на одному павербанку два USB-A з PD і один type-C, останній підтримує PD і на заряджання, я на розряджання).
В мене кабель за 50 грн. Коли вмикаєш якесь відео то воно пару трійку хвилин показує і все вам фай вирубается. ( це я маю на увазі коли нема світла і роутер підключений до павербанка) у когось таке теж бувае? Відео вмикав на планшеті
egorka 12.12.2024 12:42 пишет: В мене кабель за 50 грн. Коли вмикаєш якесь відео то воно пару трійку хвилин показує і все вам фай вирубается. ( це я маю на увазі коли нема світла і роутер підключений до павербанка) у когось таке теж бувае? Відео вмикав на планшеті
такого у себе не помічав, але можливо при збільшенні трафіку через віфі збільшується потужність роутера. І шнурок вже не витягує.
egorka 12.12.2024 12:42 пишет: В мене кабель за 50 грн. Коли вмикаєш якесь відео то воно пару трійку хвилин показує і все вам фай вирубается. ( це я маю на увазі коли нема світла і роутер підключений до павербанка) у когось таке теж бувае? Відео вмикав на планшеті
такого у себе не помічав, але можливо при збільшенні трафіку через віфі збільшується потужність роутера. І шнурок вже не витягує.
ти візьми вольтметр і поміряй скільки на виході вольт. Бо багато продаванів продають звичайний кабель на 5 в від якого багато пересічних роутерів запускаються.
nickka 12.12.2024 13:53 пишет: ти візьми вольтметр і поміряй скільки на виході вольт. Бо багато продаванів продають звичайний кабель на 5 в від якого багато пересічних роутерів запускаються.
egorka 12.12.2024 14:02 пишет: Так все працює окрім відео
цікаво ...бо, коли розриває з'єднання, то нема інету - на усіх приладах та відповідно не працює нічого, а ні відео, а ні жоден сайт не вантажиться
та то я трішки не так написав. Коли включаєш відео то через пару хвилин вимикається вай вай потім знову шнурка вставив роутер налаштувався і все працює якщо не вмикати відеоPS, почекаємо Твої кабелі та будемо робити тест драйв
egorka 12.12.2024 16:14 пишет: та то я трішки не так написав. Коли включаєш відео то через пару хвилин вимикається вай вай потім знову шнурка вставив роутер налаштувався і все працює якщо не вмикати відеоPS, почекаємо Твої кабелі та будемо робити тест драйв
В мене таке ж колись давно було на D-Link без всяких ДБЖ ще. Тільки замісь відео - торренти. Вилікувалось на якийсь рік перепайкой кондеєв в його рідному блоку живлення. Але з тих пір D-Link'и стараюсь оминати То ж кабель таки може допомогти, якщо ні -інший ДБЖ, можливо.
egorka 12.12.2024 16:14 пишет: та то я трішки не так написав. Коли включаєш відео то через пару хвилин вимикається вай вай потім знову шнурка вставив роутер налаштувався і все працює якщо не вмикати відеоPS, почекаємо Твої кабелі та будемо робити тест драйв
В мене таке ж колись давно було на D-Link без всяких ДБЖ ще. Тільки замісь відео - торренти. Вилікувалось на якийсь рік перепайкой кондеєв в його рідному блоку живлення. Але з тих пір D-Link'и стараюсь оминати То ж кабель таки може допомогти, якщо ні -інший ДБЖ, можливо.
В мене така саме ситуація, провадер Тріолан. Павербак підключен нормальним шнурком.Виявилось що роутер самостійно перезавантажується , причина поки не виявлена
Отже, вчора мав змогу повноцінно протестувати новий (PD-тригерний) кабель тайп-сі отакий
Впродовж 3+ годин не виникло жодних ознак того, що було до заміни кабелю. Продовжую спостереження
Дуже дякую, всім хто відгукнувся
а якщо вимкнути відео то працює?
не зрозумів, про що запитання ще раз: впродовж 3-х годин(поки не було світла та роутер був заживлений від павербанка через новий кабель) не виникло жодних проблем із інтернет-з'єднанням. Увесь цей час, троє користувачів активно юзали свої пристрої (смартфони/ноути/планшет), звісно вмикали/вимикали/знову вмикали(якщо ти це мав на увазі) відео/аудіо контент...все працює, жодних проблем.