autoua
Autoua.netФорумSubaru форум

Допоможіть обрати Subaru Forester/Outback 2011-2013рр

member **
39 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 05.09.2007

Допоможіть обрати Subaru Forester/Outback 2011-2013рр
      8 декабря 2024 в 17:05 Гілками

Вітаю! треба порада.
На яку саме модель і рік краще звертати увагу, а яку оминати? Цікавить лише автомат-коробка.
Пробіг - вище якого не дивитись?
Буду дуже вдячна тим, хто розуміється на них!

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
ExГазировщик **
62 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 14.07.2003

Re: Допоможіть обрати Subaru Forester/Outback 2011-2013рр [Re: Neznakomka]
      15 декабря 2024 в 14:01 Гілками

2008—2012 - трете покоління - SH, а з 2012р вже ліснички йдуть 4го покоління - SJ.
Якщо коротко - SJ переважніше, трохи полікували двигун від болячки єжей (EJ), з мінусів (як на мене) на "автомати" ставлять варіаторну коробку Lineartronic CVT, хоча субаристи та СТО-шники її хвалять.

важничающий писатель **
43 года, Станіславів
С нами с 04.05.2016

15 декабря 2024 в 17:30 Гілками

примажуся до теми. Теж поглядаю на Форік SJ XT. Є власники, чи може в когось був досвід експлуатації? Пробіги заявлені продавцями 150-160К - наскільки ще живий турбодвигун та варіатор на такому етапі? Раніше мав Форік SG - враження супер позитивні, але двигун таки капіталив

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Допоможіть обрати Subaru Forester/Outback 2011-2013рр [Re: Amateur]
      15 декабря 2024 в 18:35 Гілками

Amateur 15.12.2024 14:01 пишет:

2008—2012 - трете покоління - SH, а з 2012р вже ліснички йдуть 4го покоління - SJ.
Якщо коротко - SJ переважніше, трохи полікували двигун від болячки єжей (EJ), з мінусів (як на мене) на "автомати" ставлять варіаторну коробку Lineartronic CVT, хоча субаристи та СТО-шники її хвалять.

А хіба на форях з 2012 року двигуни EJ йшли? Начебто ж вже FB. До речі розмовляв з сервісниками субару на їх думку EJ менш проблемний за FB. У FA вже пофіксили проблеми серії F. Щодо варітора субарівського - практично усі кажуть що і приємніший в експлуатації, і надійніший і економічніший за гідроавтомат субару. На оф сервісі нещодавно спілкувався то казали що уперше бачили щоб порвало цей варіатор лише цього року на аутбеці 2,4 турбо (офіційному, японському не американському, на 250 коней).

ExГазировщик **
С нами с 14.07.2003

Re: Допоможіть обрати Subaru Forester/Outback 2011-2013рр [Re: harald67]
      15 декабря 2024 в 22:13 Гілками

harald67 15.12.2024 18:35 пишет:

А хіба на форях з 2012 року двигуни EJ йшли? Начебто ж вже FB.

А ще раз уважніше прочитати?

В ответ на:

Щодо варітора субарівського

...
То я б краще мішалкю мішав, але тут вже щось про фломастери..

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

16 декабря 2024 в 05:35 Гілками

Amateur 15.12.2024 22:13 пишет:

harald67 15.12.2024 18:35 пишет:

В ответ на:

...

В ответ на:

Щодо варітора субарівського

...
То я б краще мішалкю мішав, але тут вже щось про фломастери..

Тобто та вважаєш що двигун FB25 це "трохи покращений " ЕJ253? u

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

16 декабря 2024 в 07:57 Гілками

Neznakomka 08.12.2024 17:05 пишет:

Вітаю! треба порада.
На яку саме модель і рік краще звертати увагу, а яку оминати? Цікавить лише автомат-коробка.

Якщо коротко то:
- автомат гідротрансформатор не брати;
- двигун 2.0 не брати;
- двигун 3,6 не брати категорично;
- якщо обирати між японським збиранням та американським то тільки японця;
- турбовані не брати (як правило убиті не через властивості двигуна, а через "властивості" попередніх власників);
- пробіг - звісно краще до 100 000, але щоб вже були замінені свічки, пасок грм (якщо там не ланцюг) задні аморти і сайлентблоки.

Змінено harald67 (07:58 16/12/2024)

ExГазировщик **
С нами с 14.07.2003

16 декабря 2024 в 09:25 Гілками

harald67 16.12.2024 05:35 пишет:

Вирішив до слів поприскипуватись, чи розвести флуду "а чи можна ..?"
В єжей була суттева болячка - за рахунок олійного голодання 4го циліндра він постійно перегрівався, якщо не встежити - аж до зміни геометрії головки, втрати герметичності і потім витікання олії.
Субару заявила що FB25 цієї болячки вже не мають. Але в мене мотор приїхав з пробігом 80ККм, за межсервісні 10ККм олійку доливав кожні 2-2,5ККм грам по 400. Питання: А чому?
Зараз трохи пристосувався... "Мій механік"™ завжди казав, що олію треба заливати до середнього рівня, так і заливали, а через дві тисячи я бачив олію по нижньому рівню, одного разу випадково плюхнув "трохи більше", так що навіть на пару мм вище верхнього рівня, проїхав 2Ккм поліз дивитися - рівень стоїть майже на тому ж місті і вже тільки перед заміною став опускатися. Зараз так і роблю, тобто на ТО заливають по верхню мітку, лише десь після 4Ккм трохи доливаю, потім вже після 8Ккм. Тобто на мою думку лікували, лікували, але ж повністью не вилікували, тому і написав "трохи полікували". Тобто на мою думку "полікували" не дуже вдало, мої "по верхню мітку" - це аналог проставки під фільтр, тобто трохи підняти рувень олії, на стільки, щоб вистачало на хворий 4й циліндр, бо олія - це не тільки змащування, а й ще і охолодження, тобто меньш вигряє олійка.
А вважати "трохи покращеним", "суттево переробленим, "повністю переробленим", чи "абсолютно новим/іньшим" - то вже ті ж самі фломастери, з одного боку це такий же субарівский 2,5л опозитнік, з другого відмінності доволі суттеви: цеп замість ременю ГРМ, змінилась геометрія циліндрів, шатунів і ще багато чого.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

16 декабря 2024 в 11:17 Гілками

Amateur 16.12.2024 09:25 пишет:

harald67 16.12.2024 05:35 пишет:

Вирішив до слів поприскипуватись, чи розвести флуду "а чи можна ..?"
В єжей була суттева болячка - за рахунок олійного голодання 4го циліндра він постійно перегрівався, якщо не встежити - аж до зміни геометрії головки, втрати герметичності і потім витікання олії.
Субару заявила що FB25 цієї болячки вже не мають. Але в мене мотор приїхав з пробігом 80ККм, за межсервісні 10ККм олійку доливав кожні 2-2,5ККм грам по 400. Питання: А чому?
Зараз трохи пристосувався... "Мій механік"™ завжди казав, що олію треба заливати до середнього рівня, так і заливали, а через дві тисячи я бачив олію по нижньому рівню, одного разу випадково плюхнув "трохи більше", так що навіть на пару мм вище верхнього рівня, проїхав 2Ккм поліз дивитися - рівень стоїть майже на тому ж місті і вже тільки перед заміною став опускатися. Зараз так і роблю, тобто на ТО заливають по верхню мітку, лише десь після 4Ккм трохи доливаю, потім вже після 8Ккм. Тобто на мою думку лікували, лікували, але ж повністью не вилікували, тому і написав "трохи полікували". Тобто на мою думку "полікували" не дуже вдало, мої "по верхню мітку" - це аналог проставки під фільтр, тобто трохи підняти рувень олії, на стільки, щоб вистачало на хворий 4й циліндр, бо олія - це не тільки змащування, а й ще і охолодження, тобто меньш вигряє олійка.
А вважати "трохи покращеним", "суттево переробленим, "повністю переробленим", чи "абсолютно новим/іньшим" - то вже ті ж самі фломастери, з одного боку це такий же субарівский 2,5л опозитнік, з другого відмінності доволі суттеви: цеп замість ременю ГРМ, змінилась геометрія циліндрів, шатунів і ще багато чого.

Про оливу і 4-й циліндр це дуже давно було. Мабуть ще у EJ 251. У EJ 253 ця проблема вже була виправлена. А от про FB 25 мені проблему показував Сергій - власник неофіційного субарівського СТО Дарниця-1. Він колись працював в оффсервісі субару-богдан і вважався класним фахівцем по двигунам субару. Потім пішов, стоврив власне сто і постить багато роликів про субару і не про субару зі змістом яких багато хто не згоден. То от як раз він і казав що у FB 25 значно полегшили шатуни (ще й подовжили) і коли варіатор намагається тримати мінімальні оберти при великих навантаженнях на двигун то ці шатуни часто деформує. Можеш вірити йому, можеш ні. 2 форя з такими проблемами він мені роки 4 тому на своєму сервісі показав - сказав - стоять чекають ці деталі з Німеччини.

патриарх *
Киев
С нами с 27.10.2005

19 декабря 2024 в 10:03 Гілками

harald67 16.12.2024 07:57 пишет:

Вітаю! треба порада.

Якщо коротко то:
- двигун 2.0 не брати;
- турбовані не брати (як правило убиті не через властивості двигуна, а через "властивості" попередніх власників);
- пробіг - звісно краще до 100 000, але щоб вже були замінені свічки, пасок грм (якщо там не ланцюг) задні аморти і сайлентблоки.

А що такого страшного в заміні свічок? Міняються спокійно за 10 хв. з перекурами.
І з чого така дивна вимога "щоб вже були замінені аморти і сайлентблоки"? Нахіба їх міняти просто так? може треба просто перевірити їх стан?
На Outback BR зараз пробіг близько 200 тис. км. аморти всі рідні (і передні і задні самовирівняйки) ніяких показників для заміни немає.

Стосовно збирання. Раніше їздив на Outback японського збирання, а зараз американське збирання. Я не бачу якихось кардинальних відмінностей у збірці цих авто, щоб звертати на це увагу

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Допоможіть обрати Subaru Forester/Outback 2011-2013рр [Re: civic]
      19 декабря 2024 в 15:31 Гілками

civic 19.12.2024 10:03 пишет:

Вітаю! треба порада.

Якщо коротко то:
- двигун 2.0 не брати;

А що такого страшного в заміні свічок? Міняються спокійно за 10 хв. з перекурами.
І з чого така дивна вимога "щоб вже були замінені аморти і сайлентблоки"? Нахіба їх міняти просто так? може треба просто перевірити їх стан?
На Outback BR зараз пробіг близько 200 тис. км. аморти всі рідні (і передні і задні самовирівняйки) ніяких показників для заміни немає.

Стосовно збирання. Раніше їздив на Outback японського збирання, а зараз американське збирання. Я не бачу якихось кардинальних відмінностей у збірці цих авто, щоб звертати на це увагу

У свічок та задніх амортів заявлений ресурс в районі 90 тис. Задні сайлентблоки і стільки не виходжують. Стосовно чому краще брати японський аутбек, ніж американський. Два моменти: американський - гарантовано биток. Крім цього багато запчастин не взаємозамінні. За японськими у крайньому випадку можна на оффсервіс звернутися, а от несумісні американські - лише наосліп десь брати.

патриарх *
Киев
С нами с 27.10.2005

23 декабря 2024 в 14:05 Гілками

harald67 19.12.2024 15:31 пишет:

В ответ на:

...

Якщо коротко то:
- двигун 2.0 не брати;

У свічок та задніх амортів заявлений ресурс в районі 90 тис. Задні сайлентблоки і стільки не виходжують. Стосовно чому краще брати японський аутбек, ніж американський. Два моменти: американський - гарантовано биток. Крім цього багато запчастин не взаємозамінні. За японськими у крайньому випадку можна на оффсервіс звернутися, а от несумісні американські - лише наосліп десь брати.

Що значить заявлений ресурс? Ким заявлений? по свічкам є регламент заміни, по амортам такого звісно немає. Замінити свічки на цих моторах не космічних грошей коштує.
Стосовно запчастин Європа та Америка. Можу впевнено казати про Outback покоління BS. Так, деякі кузовні запчастини можуть не підходити, в основному це стосується бамперів і т.д. Зараз на американські Subaru стільки запчастин привезли/везуть, що придбачти навіть легше, ніж на європейське.
Основна більшість запчастин повністю однакові. Ще не зустрічав жодної запчастини по ходовій, які б не підходили з Європи на Америку. Так, номери різні, але по факту все однакове.
В номері американської запчастини останній символ як правило "А". Якщо його замінити на цифру - буде номер європейської запчастини.
Для прикладу, на Outback 2018 року задні колодки Америка - 26696AL01A, на Європу - 26696AL000.

Більше того, деякі запчастини по ходовій навіть з попереднього Outback BR підходять.

Вважаю, що така сама ситуація і по іншим моделям Subaru.

Змінено civic (14:08 23/12/2024)

member **
39 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 05.09.2007

23 декабря 2024 в 15:35 Гілками

Усе, я вже з колесами, мене знайшов варіант куди кращий, ніж я розраховувала всім дякую за відповіді

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

23 декабря 2024 в 17:52 Гілками

Neznakomka 23.12.2024 15:35 пишет:

Усе, я вже з колесами, мене знайшов варіант куди кращий, ніж я розраховувала всім дякую за відповіді

Вітаю з прибанням. Нехай приносить лише задоволення і користь.

ExГазировщик **
С нами с 14.07.2003

24 декабря 2024 в 17:24 Гілками

civic 23.12.2024 14:05 пишет:

Стосовно запчастин Європа та Америка.

Є болюча для мене тема - фари.
CAN-шини різні, прошивки різні, по-перше зіткнувся із цим коли сігналку ставив (установнику довелося трохи збоченнями позайматися разом із виробником, добре хоч виробник з прибалтики адекватний та швидко реагував), ну і європейську фару у амеріканця може засунути і можна, але коректор всеодно працювати не буде.
Довелсь ставити Bi-Led T-Rex Pro, не дешево, але маю гарне світло, бо амеріканське галогенове "корито" не для нас.

читатель *****
22 года за рулем, Львов
С нами с 28.11.2008

3 января 2025 в 15:00 Гілками

Ми говоримо про EZ36 (чи EZ30)? Наче Інтернети кажуть, що EZ36 більш ресурсний, ніж той же FB25. Якщо не складно, можна трішечки розгорнути, що не так з цим двигуном, чи, навіть, в комплексі, з гіпотетичним Subaru Outback 2018 року?

Дякую!

V.I.P **
50 лет (34 года за рулем), Киев
С нами с 14.07.2001

7 января 2025 в 23:15 Гілками

harald67 16.12.2024 11:17 пишет:

А от про FB 25 мені проблему показував Сергій - власник неофіційного субарівського СТО Дарниця-1. Він колись працював в оффсервісі субару-богдан і вважався класним фахівцем по двигунам субару. Потім пішов, стоврив власне сто і постить багато роликів про субару і не про субару зі змістом яких багато хто не згоден. То от як раз він і казав що у FB 25 значно полегшили шатуни (ще й подовжили) і коли варіатор намагається тримати мінімальні оберти при великих навантаженнях на двигун то ці шатуни часто деформує. Можеш вірити йому, можеш ні. 2 форя з такими проблемами він мені роки 4 тому на своєму сервісі показав - сказав - стоять чекають ці деталі з Німеччини.

Ще раз повторю... Дарниця1 і якісний сервіс - це різні полюси планети. Спеціалісти з маркетології - згоден.
2 чи 3 роки на тій СТО, мій попередній Outback B13 ставав старіше в геометричній прогресії. Мої питання чому таке відбувається - "ну що ж ви хочете, їй вже 10 років..."
Поки я після них не поїхав перевірити розвал-схід... І відбулося диво. Машина стала їхати як і раніше. Рівно і прогнозуємо. А до того була перетрушена вся ходова з заміною амортизаторів. Ще один раз після цього, довелося приїхати до них, на "гарантійний" ремонт неякісно відремонтованої рейкі. І знову машина як 20-річний "тазік"...
Після заміни СТО, в машині були відремонтовані/замінені тільки ті деталі, яки впливали на загальну роботу. І ще два роки я проїздив на Субарі, а не на відрі з гайками.

Так що прохання. Більше тут не згадувати і не рекламувати цю СТО.
*Можливо вони змінилися, але судячи з ваших рекомендацій і припущень, я впізнаю вплив "фахівців" цього СТО.

Змінено Bivaliy (23:20 07/01/2025)

V.I.P **
С нами с 14.07.2001

7 января 2025 в 23:24 Гілками

То ти просто не обслуговуєшся на СТО з "фахівцями"

V.I.P **
С нами с 14.07.2001

7 января 2025 в 23:25 Гілками

Neznakomka 23.12.2024 15:35 пишет:

Вітаю! Хороший вибір!

V.I.P **
С нами с 14.07.2001

7 января 2025 в 23:49 Гілками

Amateur 16.12.2024 09:25 пишет:

.

Або масло не те що треба, або був перегрів. В FB25 дійсно "все по іншому", але там немає проблеми "4 циліндру". І нагріти його, ще треба постаратися.

Моя машина приїхала з пробігом 100тис. Перше масло на СТО мені залили 0в20.
І перший час, за старою звичкою, я смикав щуп кожні 1000км, перевіряв рівень. До наступної заміни (8000км), я так нічого і не долив. Потім почав перевіряти через 4-5тис. км. Але теж не доливав.
А потім почалася війна і коли приїхав в 22му на чергове ТО, у них не було 0в20 (не пам'ятаю бренд) і почали лити Мотюль 5в30. Це було десь на 150тис.
Швидкість вигорання масла таж сама, а може і трохи більша.
До 8000 пробігу - на 0в20 залишалось трохи більше півщупа, на 5в30 півщупа і трохи менше.
Від заміни до заміни не доливаю. Пробіг зараз 170т.км.
Можливо спробую знову перейти на 0в20.

Яке масло ти використовуєш?

Autoua.netФорумSubaru форум
Додаткова інформація
0 користувачів і 2 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Bivaliy, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5560

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія