До речі, про «надійність». Я бачив і бачу чимало громадських ландрі саме з пралками Кенді. До чого б це?
Бо в таких місцях зазвичай не використовують побутову техніку, а ставлялть проф (або "напів"-проф). Ринок виробників, що робить таку техніку, не такий вже й великий, бо він не масовий, взагалі не перетинається з виробництвом побутової техніки і на ньому дуже часто присутні мало-кому знайомі виробники. То Candy, що там стоїть, скоріш за все ще "старого" виробництва, коли власниками компанії були італійці. Наскільки я пам'ятаю, їх викупили китайці і як там зараз, я навіть не знаю
Ні. Стоять цілком нові Кенді Рапідо - серія, що пішла віднедавна. І цілком побутові моделі. А в Китаї зараз виробляється все. Ну, майже…
нема сенсу профі сегмент зі споживачами порівнювати. там зовсім інші речі працюють - лізинг, підтримка, сервіс, ліцензування і так далі.
я думаю в даному випадку, власник вирішив їх використовувати, як одноразові шкарпетки Зламалася - викинув. Бо вартість однієї проф. більше вартості усіх побутових пралок в прачці.
В мене у брата, в "нормальні часи" в аренду була хімчистка з обладнанням в Херсоні. Серед всього того проф. ноунеймовського обладнання, в нього постійно стояло пара побутових пралок, які він використовував, щоб попрати щось маленьке, не запускаючи великі машини. Здається там були якісь найдешевші doewoo. В них мінялися тільки теги. Якщо виходило з ладу щось інше, вона відставлялась в кут, як "донор" для ремонту інших і потім викидалася.
egorka 24.12.2024 14:34 пишет: Е стара пральна машинка ЛЖ років 10 вже, гуде підшипник, треба міняти ремонт коштує приблизно 3 чотири тис грн. Ремонтувати та хай далі працює? Чи може купити нову? Щось до 20 тис в оплату частинами, що скажете? І якщо нову то яку? Дивився ЛЖ Китай робить, але в ЛЖ прямий привід в інших ремень то і думаю шо робити?
на квартирі під оренду ще десь там з нульових пралка Самсунг якась, двічі вже ремонтувалась. перший раз плату ремонтували, щось там коштувало, приїжджав сервіс, по місцю замінили. потім років 5-6 тому почав гудіти підшипник. орендар був рукастий, сам відремонтував (казав, що там став "жигулівський" передній підшипник), досі пралка працює норм.
egorka 24.12.2024 14:34 пишет: Е стара пральна машинка ЛЖ років 10 вже, гуде підшипник, треба міняти ремонт коштує приблизно 3 чотири тис грн. Ремонтувати та хай далі працює? Чи може купити нову? Щось до 20 тис в оплату частинами, що скажете? І якщо нову то яку? Дивився ЛЖ Китай робить, але в ЛЖ прямий привід в інших ремень то і думаю шо робити?
на квартирі під оренду ще десь там з нульових пралка Самсунг якась, двічі вже ремонтувалась. перший раз плату ремонтували, щось там коштувало, приїжджав сервіс, по місцю замінили. потім років 5-6 тому почав гудіти підшипник. орендар був рукастий, сам відремонтував (казав, що там став "жигулівський" передній підшипник), досі пралка працює норм.
У самсунга тих років бак був розбірний, та й ціна на полубак була не космічна.
Вчора був майстер, розібрав машинку на гвинтики забрав барабан і сказав пару днів і привезе і збере до купи. Підшипник купив SKF, ціна за ремонт приблизно 3000 тис
egorka 05.01.2025 11:42 пишет: Вчора був майстер, розібрав машинку на гвинтики ...пару днів і привезе і збере до купи. ціна за ремонт приблизно 3000 тис
egorka 05.01.2025 11:42 пишет: Вчора був майстер, розібрав машинку на гвинтики ...пару днів і привезе і збере до купи. ціна за ремонт приблизно 3000 тис
а, хоч якусь, дає гарантію на такий ремонт?
приїде робити запитаю, а так дядько порядний бо до того в Мами машинку робив, поки працює , на іншому форумі давав номер цього майстра то теж потрібно було замінити підшипник то хлопець потім відписав шо все зробили добре і все працює
alex_b 09.01.2025 17:25 пишет: Я зрозумів, що заморочок з прямим приводом немає
вчора майстер привіз барабан, поміняв хрестовину і підшипник і все зібрав до купи за 1,5 години. В ЛЖ барабан розбірний. Ремонт із запчастинами вийшов 4000 тис. Підшипник SKF