Куди поділись евакуатори з Либідської? Десь після останнього обстрілу як раз їх не видно зовсім. Переділ бізнесу? Канікули? Втопились у болоті на виїзді із майданчику?
DimonDSV 18.01.2025 23:19 пишет: Паркуйтесь по правилам і вони збанкрутують та зникнуть назавжди. І не треба розказувати що немає можливості.
Оно сусідня тема, де камрад із 26 річнем досвідом відкрив для себе нову інтерпретацію правил) Скільки метрів/хвилин ок пройти до потрібної локації, щоб запаркуватись по правилах?
та мені не проблема пройтись. але не далі ніж 200-300 метрів частіше за все знаходиться місце. а ще я легко користуюсь платними паркінгами. єдине, коли надовго їду в центр - користуюсь транспортом, а не власним авто.
DimonDSV 19.01.2025 16:05 пишет: та мені не проблема пройтись. але не далі ніж 200-300 метрів частіше за все знаходиться місце. а ще я легко користуюсь платними паркінгами. єдине, коли надовго їду в центр - користуюсь транспортом, а не власним авто.
Але ж будемо справедливі - замість того, щоб зробити платний паркінг на крайній смузі чи на широкому тротуарі, тротуари закатуються стовпчиками, а на крайні смуги або вішається знак, або різко малюється суцільна розмітка. Бо парковка коштує лише 35 грн, а евакуатор заробляє 340 грн в бюджет і 1600 в карман. Та і той самий штрафмайданчик - замість зробити його паркінгом, він використовується тими самим карманними структурами.
Зрозумійте, завдання стовпчика замість парковки - це зробити максимально дискомфортним заїзд в центр міста, щоби Ви або взагалі не їхали, або поїхали на таксі, чи громадському транспорті. Бо скільки дороги не розширяй, скільки парковок не роби - не вистачить. Це так написано в книжках урбаніздів, але там не написано, де у Києві нормальний ГТ і метро у кожному кварталі, як у Парижі.
opexkiev 20.01.2025 10:13 пишет: Зрозумійте, завдання стовпчика замість парковки - це зробити максимально дискомфортним заїзд в центр міста, щоби Ви або взагалі не їхали, або поїхали на таксі, чи громадському транспорті. Бо скільки дороги не розширяй, скільки парковок не роби - не вистачить. Це так написано в книжках урбаніздів, але там не написано, де у Києві нормальний ГТ і метро у кожному кварталі, як у Парижі.
Я цю думку не сильно розділяю. Задача стовпчиків- заробити побільше бабла власниками евакуаторів. Тільки но один стовпчик пошкодиться і буде змога заїхати на тротуар - ледь не миттєво прискакують комунальники і його на місце ставлять. Такої швидкості я не бачив в жодній іншій сфері їх контролю. Заради справедливості - біля дому так стовпчик кудись дівся перед Новим роком,то досі щось не повернули,але в суботу вже обілечували за парковку. Але це ,походу, пов'язано з пропажею евакуаторів
opexkiev 20.01.2025 10:13 пишет: Зрозумійте, завдання стовпчика замість парковки - це зробити максимально дискомфортним заїзд в центр міста, щоби Ви або взагалі не їхали, або поїхали на таксі, чи громадському транспорті.
А стовпчики на 10 м завширшки тротуарах коло М. Васильківська, на яких навіть в час пік "натовп" не здатен перекрити ширину, це зробити максимально дискомфортним що? Там стояли авто ялинкою і ще для пішоходів лишалася купа місця. І зовсім це не центр.
opexkiev 20.01.2025 10:13 пишет: Зрозумійте, завдання стовпчика замість парковки - це зробити максимально дискомфортним заїзд в центр міста, щоби Ви або взагалі не їхали, або поїхали на таксі, чи громадському транспорті.
А стовпчики на 10 м завширшки тротуарах коло М. Васильківська, на яких навіть в час пік "натовп" не здатен перекрити ширину, це зробити максимально дискомфортним що? Там стояли авто ялинкою і ще для пішоходів лишалася купа місця. І зовсім це не центр.
Давайте ще раз- паркуватися на тротуарах заборонено, в кращому випадку штраф,в гіршому - штрафмайданчик.
Давайте ще раз- паркуватися на тротуарах заборонено, в кращому випадку штраф,в гіршому - штрафмайданчик.
та можне ще хоч сто разів, є навіть знак спеціальний як саме паркуватися на тротуарі: паралельно, попіндикулярно чи двомами колесами. Якщо на ньому дозволити паркування.
15.10 Стоянка забороняється: в)
на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м;
15.10 Стоянка забороняється: в)
на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м;
Я цитую слова інспектора з паркування. В їх інтерпретації це треба стати половинкою авто на тротуарі,половиною- на проїзній частині.
та можне ще хоч сто разів, є навіть знак спеціальний як саме паркуватися на тротуарі: паралельно, попіндикулярно чи двомами колесами. Якщо на ньому дозволити паркування.
А якщо знаку нема, просто заїхали на тротуар,лишивши 2 метри- штраф чи евакуація.
Задача стовпчиків- заробити побільше бабла власниками евакуаторів.
Я звісно свічку не тримав, але наприклад загородили стовпчиками тротуар біля мого будинку (ПОХ) і стало прекрасно - зручний тротуар, де можуть спокійно розійтися люди, ще і не загомняканий землею яку колись паркованці наносили. У воплі "нема місця паркуватися" не повірю поки бачитиму вільні місця на парковках в радіусі 200-300 м. Да, доведеться кілька хв іти і еквівалент кави на заправці за ніч платити, жизньболь.