autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Китайські ID.4/ID.UNIX (6/10)

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: harald67]
      16 мая 2025 в 14:53 Гілками

harald67 16.05.2025 14:27 пишет:

До речі, бачив в салоні із неофіційними китайськими електромобілями на Лесі якусь електричну Купру. Маленьку, розміром з е-гольф. У офіціалів в салоні вона є чи тільки з китаю возять неофіціали.

То Купра Борн, її з Європи тягнуть.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: Sashok_Accent]
      16 мая 2025 в 14:56 Гілками

Sashok_Accent 16.05.2025 14:13 пишет:

Igorchyk 16.05.2025 13:29 пишет:

Тоді питання як європейці купують ті дубові Таваскани... Ще й напевне за немалі кошти...

ти май на увазі... люди і салон мого Форментора дубовим вважають. Особисто чув: таке враження що в базовий Поло сів.
Так що все треба по собі дивитися. Бо ми тут понаписуємо...

Тут важливо насамперед порівнювати в практичній площині. В контексті даної теми електричку Юнікс будуть порівнювати з іншими електричками, якою вона б близькою до інших бензинових автівок корпорації ВАГ не була б. Юнікса китайці порівнюватимуть з якоюсь недалекою по позиціонуванню модель від БІД, Зікра... і ще багато китайських брендів, котрі є там у них на їх ринку. Тому і порівняння потенційними клієнтами у нас теж буде відбуватися шляхом пересідання з Юнікса в якийсь БІД... Тут на форумі хтось порадив, я ж, проїжджаючи повз один з майданчиків, так і зробив та зрозумів, що салоном Юнікс жорсткий аутсайдер в даному порівнянні, але довіра народу до значка ВВ навіть на китайці продаватиме його в великих кількостях. Ну і ще рятує справу те, що на китайщині вони не зайшли місцевій балуваній конкуренцією публіці, тож наші перепродавани можуть їх там брати з великим дисконтом, що є гуд для українського споживача.

Змінено XS1 (14:58 16/05/2025)

V.I.P ***
Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: Kudr]
      16 мая 2025 в 15:07 Гілками

UNYX хоч виглядає більш менш цікаво, на відміну від більшості інших електричок. Але так, дійсно дубовий, хоча і ID.4 не сильно краще.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

16 мая 2025 в 15:09 Гілками

Sashok_Accent 16.05.2025 14:53 пишет:

harald67 16.05.2025 14:27 пишет:

До речі, бачив в салоні із неофіційними китайськими електромобілями на Лесі якусь електричну Купру. Маленьку, розміром з е-гольф. У офіціалів в салоні вона є чи тільки з китаю возять неофіціали.

То Купра Борн, її з Європи тягнуть.

А це щось оригінальне типу форментора (у тому сенсі що не є прямим клоном якогось фольксвагена), чи просто перелицьована модель іншого підрозділу ВАГа?

IesuiT ***
40 лет (21 год за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

16 мая 2025 в 15:14 Гілками

harald67 16.05.2025 15:09 пишет:

А це щось оригінальне типу форментора (у тому сенсі що не є прямим клоном якогось фольксвагена), чи просто перелицьована модель іншого підрозділу ВАГа?

VW ID.3

Змінено Sashok_Accent (15:14 16/05/2025)

V.I.P ***
Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: vvvolf]
      16 мая 2025 в 15:15 Гілками

vvvolf 16.05.2025 14:51 пишет:

Просто за об'єктивність. От прийде якась нова людина в тему, а тут авторитет заявляє про "дубову Шкоду", людина повірить, а салон недоотримає надходжень, відповідно працівники зарплату. Тому нова людина має знати, що часто на форумах пишуть нісенітниці)))

Навіть Ауді і БМВ без опційного повного шкіряного пакету дубові, а Шкода виявляється ні? Щось на обʼєктивність не дуже схоже.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

16 мая 2025 в 15:17 Гілками

vvvolf 16.05.2025 14:51 пишет:

XS1 16.05.2025 14:45 пишет:

vvvolf 16.05.2025 14:28 пишет:

В ответ на:

...

Так взагалі не чіпляє. Навпаки кумедно, коли якраз неозброєним оком видно упереджену думку в плані уподобань.
Як може "чіпляти" коли кругле називають квадратним...

Ну зачепило ж, що аж пост писати побіг з додаванням Супербу Далі якийсь примітивний з'їзд на кругле з квадратним. Все ж рекомендую очі розкривати як на речі, так і на тексти, і не сприймати близько до серця кожне слово, де хтось без належного захоплення згадав марку авто, яку сам вибрав.

Я не прибігав, а прийшов )))
Просто за об'єктивність. От прийде якась нова людина в тему, а тут авторитет заявляє про "дубову Шкоду", людина повірить, а салон недоотримає надходжень, відповідно працівники зарплату. Тому нова людина має знати, що часто на форумах пишуть нісенітниці)))

Ну сама Шкода не така "дубова", якими можуть бути сліпі послідовники та фанати бренду. Просто продукція від ВАГ, яка здешевлена порівняно з іншими брендами корпорації, значною мірою за рахунок матеріалів. Про тих, хто це не помічає і вірить, що він двічі на...в долю, що йому задешево продали Ауді, навіть анекдоти складають. Так от, Шкода тут - це офтоп, а сам Юнікс теж виглядає в салоні здешевленим.

Супер писатель! *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: Paulskit]
      16 мая 2025 в 15:19 Гілками

Paulskit 16.05.2025 15:07 пишет:

UNYX хоч виглядає більш менш цікаво, на відміну від більшості інших електричок. Але так, дійсно дубовий, хоча і ID.4 не сильно краще.

Таки смаки різні...
Для мене якщо забрати шильдіки то цей юнікс я би не відрізнив від MG, Toyota, Honda і інших електрокарів для китайського ринку
В Id. ж все-таки дизайн більш виразний і європейський.
Ну але мені азіатські машини не подобаються в принципі. Єдине виключення можливо Mitsubishi Galant і Pajero Sport...

Змінено vvvolf (15:25 16/05/2025)

Супер писатель! *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: XS1]
      16 мая 2025 в 15:27 Гілками

XS1 16.05.2025 15:17 пишет:

Ну сама Шкода не така "дубова", якими можуть бути сліпі послідовники та фанати бренду.

Так!

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

16 мая 2025 в 19:45 Гілками

vvvolf 16.05.2025 15:19 пишет:

Paulskit 16.05.2025 15:07 пишет:

Таки смаки різні...
Для мене якщо забрати шильдіки то цей юнікс я би не відрізнив від MG, Toyota, Honda і інших електрокарів для китайського ринку
В Id. ж все-таки дизайн більш виразний і європейський.
Ну але мені азіатські машини не подобаються в принципі. Єдине виключення можливо Mitsubishi Galant і Pajero Sport...

На скільки я розумію, то Юнікс - це саме Купра. Просто вже зі значком фольца. Тобто дизайн саме Купри, а не названих тобою азіатів. Поправте, якщо це не так.

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

16 мая 2025 в 19:47 Гілками

Тоді питання як європейці купують ті дубові Таваскани... Ще й напевне за немалі кошти...

ти май на увазі... люди і салон мого Форментора дубовим вважають. Особисто чув: таке враження що в базовий Поло сів.

Ну так, все на поціновувача)

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

16 мая 2025 в 19:54 Гілками

XS1 16.05.2025 14:56 пишет:

Тут важливо насамперед порівнювати в практичній площині. В контексті даної теми електричку Юнікс будуть порівнювати з іншими електричками, якою вона б близькою до інших бензинових автівок корпорації ВАГ не була б. Юнікса китайці порівнюватимуть з якоюсь недалекою по позиціонуванню модель від БІД, Зікра... і ще багато китайських брендів, котрі є там у них на їх ринку. Тому і порівняння потенційними клієнтами у нас теж буде відбуватися шляхом пересідання з Юнікса в якийсь БІД... Тут на форумі хтось порадив, я ж, проїжджаючи повз один з майданчиків, так і зробив та зрозумів, що салоном Юнікс жорсткий аутсайдер в даному порівнянні, але довіра народу до значка ВВ навіть на китайці продаватиме його в великих кількостях. Ну і ще рятує справу те, що на китайщині вони не зайшли місцевій балуваній конкуренцією публіці, тож наші перепродавани можуть їх там брати з великим дисконтом, що є гуд для українського споживача.

Ну та не всі прямо порівнюють з електро китайськими брендами. Можливо потім вже. А спочатку чому б не порівняти фольц двз в фольцом електро? Наприклад, Тіг з Юніксом?
Ну і я не маю реального досвіду порівняння електрофольца з електрокитайцями в плані ходових якостей… Як воно? Бо досвіду напевне таки у фольца побільше. Тобто ще салон салоном, а їздові властивості то їздові властивості. Такі думки. Хто порівнював може?

V.I.P ***
Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: Igorchyk]
      16 мая 2025 в 20:01 Гілками

Можу лише сказати, що підвіска у ID.4 приблизно така ж паршива, як і у Тігуана

Супер писатель! *
Lviv
С нами с 26.09.2007

16 мая 2025 в 20:10 Гілками

Igorchyk 16.05.2025 19:45 пишет:

На скільки я розумію, то Юнікс - це саме Купра. Просто вже зі значком фольца. Тобто дизайн саме Купри, а не названих тобою азіатів. Поправте, якщо це не так.

Таки-та. Купра Таваскан.

Ну просто на фото від наших сіровозів цей юніх на фото якийсь такий:

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

16 мая 2025 в 20:39 Гілками

Igorchyk 16.05.2025 19:54 пишет:

В ответ на:

...

Ну та не всі прямо порівнюють з електро китайськими брендами. Можливо потім вже. А спочатку чому б не порівняти фольц двз в фольцом електро? Наприклад, Тіг з Юніксом?
Ну і я не маю реального досвіду порівняння електрофольца з електрокитайцями в плані ходових якостей… Як воно? Бо досвіду напевне таки у фольца побільше. Тобто ще салон салоном, а їздові властивості то їздові властивості. Такі думки. Хто порівнював може?

Дивно. Це типу теоретично чи в процесі вибору машини? Бо якщо ще можу допустити, що в межах типів ДВЗ можна байдуже ставитися, на якому типі пального буде автівка, головне, щоб якісь інші важливі критерії (напр, 7-місний СУВ...) задовольняла, але все ж вибір електрички - це вже суттєвий крок в інший бік, де і конкуренти зі свого окремого списку. І навіть ходові якості є сенс оцінювати/порівнювати вже теж в рамках нього, адже мова про іншу поведінку авто.
Ну і цей електрофольц є таки значною мірою китайцем, бо навіть з шильдиком Купри везеться в Європу з китайщини, тож з ними і веде основну конкуренцію (зважаючи на те, що софтово і по роз'єму зарядного порту призначений для китайського ринку).

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

16 мая 2025 в 21:54 Гілками

XS1 16.05.2025 20:39 пишет:

Igorchyk 16.05.2025 19:54 пишет:

В ответ на:

...

Дивно. Це типу теоретично чи в процесі вибору машини? Бо якщо ще можу допустити, що в межах типів ДВЗ можна байдуже ставитися, на якому типі пального буде автівка, головне, щоб якісь інші важливі критерії (напр, 7-місний СУВ...) задовольняла, але все ж вибір електрички - це вже суттєвий крок в інший бік, де і конкуренти зі свого окремого списку. І навіть ходові якості є сенс оцінювати/порівнювати вже теж в рамках нього, адже мова про іншу поведінку авто.
Ну і цей електрофольц є таки значною мірою китайцем, бо навіть з шильдиком Купри везеться в Європу з китайщини, тож з ними і веде основну конкуренцію (зважаючи на те, що софтово і по роз'єму зарядного порту призначений для китайського ринку).

Та яка там теорія, реальний кейс)
Яка різниця на якому двигуні буде авто, якщо авто використовується по місцю? Інші критерії однакові.
А з чайни що зараз тільки не везеться… Ті ж айфони, екофлошки, мавіки і т.д. Завод то фольцівський, яким володіють німці. Розробка фольцівська.
Ті ж коробки DSG на моїх двз мали напис мейд ін чайна.
Питання локалізації мультимедії під китайський ринок, так проблемка, але ж і вартість не європейськоно таваскана…
Такі поки думки.
Нікого ні в чому не переконую, сам розбираюся…

опытный писатель **
39 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 29.11.2010

17 мая 2025 в 00:46 Гілками

I'd.4/unix і т.д. це дуже бюджетні авто. Поки обирали, що ж взяти поїздили на всьому і на зікрах теж.
Порівняно з 7x, всі vw з Китаю барахло. Порівняно з e-tron - zeekr барахло. Якось так

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

17 мая 2025 в 07:57 Гілками

Kudr 17.05.2025 00:46 пишет:

I'd.4/unix і т.д. це дуже бюджетні авто. Поки обирали, що ж взяти поїздили на всьому і на зікрах теж.
Порівняно з 7x, всі vw з Китаю барахло. Порівняно з e-tron - zeekr барахло. Якось так

На чомусь зупинились вже? Таки е-трон бв з Європи?

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: deniszed]
      17 мая 2025 в 08:52 Гілками

deniszed 16.05.2025 12:56 пишет:

axon 16.05.2025 09:45 пишет:

deniszed 16.05.2025 09:42 пишет:

З ID4 звичайно.
Щось в юніксі воно таке грубе виявилося, дубове.
ХЗ, може суб'єктивно, але в ID4 як на мене салон якісніше.

в середину сідав?
посадка така само як і в ID4?

бо ключова біда ID4 - зі зростом 190+ там всістися просто нереально...

В мене зріст 182 см, не звернув на це увагу, якщо чесно.
В айді колись сідав, нормально. Навіть колись подобалися матеріали, окрім сидінь.

В юнікс сів нещодавно, одразу вийшов.

До речі - слушне зуваження. У мене зріст 195 і якось в обід зазирнув у салон електромоторс на Лесі і посидів у всьому, що було представлено у залі: зікер, хлаомі, бід, ід4, псевдохонда і ще щось китайське - вже і не згадаю. То мені з моїми габаритами і звичкою до вертикальної посадки зручно виявилося лише в бмв іх7. В усіх інших або місця немає, або треба лежати у кріслі, або огляд з за керма для водія максимально обмежений. У колеги є арія, то в ній якось зручніше, аніж у чистокровних китайцях і в ід4.

энтузиаст **
Херсон
С нами с 01.08.2012

17 мая 2025 в 13:54 Гілками

harald67 17.05.2025 08:52 пишет:

deniszed 16.05.2025 12:56 пишет:

axon 16.05.2025 09:45 пишет:

В ответ на:

...

в середину сідав?
посадка така само як і в ID4?

бо ключова біда ID4 - зі зростом 190+ там всістися просто нереально...

В мене зріст 182 см, не звернув на це увагу, якщо чесно.
В айді колись сідав, нормально. Навіть колись подобалися матеріали, окрім сидінь.

В юнікс сів нещодавно, одразу вийшов.

До речі - слушне зуваження. У мене зріст 195 і якось в обід зазирнув у салон електромоторс на Лесі і посидів у всьому, що було представлено у залі: зікер, хлаомі, бід, ід4, псевдохонда і ще щось китайське - вже і не згадаю. То мені з моїми габаритами і звичкою до вертикальної посадки зручно виявилося лише в бмв іх7. В усіх інших або місця немає, або треба лежати у кріслі, або огляд з за керма для водія максимально обмежений. У колеги є арія, то в ній якось зручніше, аніж у чистокровних китайцях і в ід4.

Дивина якась - у мене зріст також 195см і в Арію я взагалі не вмістився (впирався головою в кришу в самому нижньому положенні сидіння водія!).В ID4 все з місцем дуже добре (єдине, що іноді світлофор не видно і доводиться або нахилятись вперед, або через панораму дивитись вгору). А от в BYD мені середня частина торпедо просто в коліно впиралася і трохи бісило це (3 моделі пробував - Танг, Сонг, щось таке)

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 206 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 14639

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія