я чекав цю відповіддь, я підштовхував до неї але не ти мав це сказати а людина, яка не любить пікапи
За 50тис км на паркетнику не побачив потреби в повному приводі, а от за 50 тис на пузотерці, побачив потребу у високому кліренсі.
За 22 года владения различными пузотерками не увидел острой необходимости в высоком клиренсе.
В Німеччині фізично немає доступних місць, де можна попробувати офф-роуд, але тим не менше, в останні роки на себе долю ринку перетягнув Tiguan і T-Roc... Тому не в безпосередній потребі кліренсу справа...
За 50тис км на паркетнику не побачив потреби в повному приводі, а от за 50 тис на пузотерці, побачив потребу у високому кліренсі.
За 22 года владения различными пузотерками не увидел острой необходимости в высоком клиренсе.
В Німеччині фізично немає доступних місць, де можна попробувати офф-роуд, але тим не менше, в останні роки на себе долю ринку перетягнув Tiguan і T-Roc... Тому не в безпосередній потребі кліренсу справа...
Ну як нема місць, вони є. Ось на полювання, чи за дровами, чи собаці розвагу влаштувати подалі від людей. А тут в полях чи лісі інколи дороги то тільки назва, особливо після дощів і важкої техніки. Так що попит є і по прямому призначенню.
Коли останній раз катався по колії в лісі на своїй основній машині? Якби народ щось з досвіду говорив в цих дискусіях, то звернули б увагу, що на попередній сторінці ледь не типова фотка підзабутої лісової дороги, де кожен власник древнього жигулятора легко поведе свою автівку по цій дорозі, але куча власників нового крузака відмовляться. Бо дорого фарбу на кузові потім приводити в порядок. Тому визначальною характеристикою авто на офроуді в реалі є його "моральна" (для власника) прохідність, а лише далі вже технічна. Саме тому ніхто цей седан преміум-сегменту не поведе по наших лісових коліях на класичну для власника Ніви рибалку, але десь по асфальту біля будинку в засніжених Альпах привод знадобиться більше, аніж кліренс.
+1. Прошлым летом в Карпатах не рискнул ехать напрямую из Каменки (под Сколе) в Суколь не потому, что нет полного привода, а потому, что побоялся где-то Кугу цепануть, хотя и Вейз, и Гугл, предлагали ехать напрямую через перевал. Ну, там в объезд всего километров 60 было, и 20 из них по долине горной реки с кучей живописных водопадов, так что по ней все равно проехаться планировали, еще и по пути под Стрыем интересный замок нашли. Но и без полного привода особо не страдал, Куга забиралась по таким склонам, что был в полном шоке, только в одно место очканул лезть, правда, там пройтись всего было метров 200.
Мода переменчива. Сегодня все с ума сходять по мини, завтра - по макси. Пробовал задать вопрос пересичному немцу, нахиба ему клиренс? Думаю, ему сложно будет внятно ответить.
Часто берут потому, что ДУМАЮТ, что без него ездить невозможно.
Да можна їздити, тільки нафіга постійно дивитись під ноги, якщо можна не дивитись? Коли до тебе вже дійде, що в кожного свої критерії у виборі авто, речей, дружини і тд? Питання риторичне.
+1 есть выбор и отлично. Обсуждать что лучше.. Все под свои задачи, кайф или бюджет Как было у классиков, которые доказали, что Шкода Йети лучший в мире автомобиль.
Часто берут потому, что ДУМАЮТ, что без него ездить невозможно. Сколько я тут уже наслушался про "наши дороги" и "бордюры".
Є приклад мазди 3, яка чіпляла пузом там, де у інших авто проблем не було. І це наші "ідеальні" дороги. Але в мазді було реальних 10-11 см
Після неї вимога була "вище"
В мене є приклад із Короллою, не можу знайти в оглядах який реальний кліренс. Вже рази три черкнув захистом і пару разів бампером, зараз звісно вже приноровився, але оце постійне, тут під кутом, тут їдемо не в колії, а правіше, там приторможуєм, щоб губою не шльопнутись і тд. Нафіга воно мучаться, якщо є можливість їздити на паркетнику, або на універсалі з підвищеним кліренсом, і в 95% забути що там на дорозі.
В мене є приклад із Короллою, не можу знайти в оглядах який реальний кліренс. Вже рази три черкнув захистом і пару разів бампером, зараз звісно вже приноровився, але оце постійне, тут під кутом, тут їдемо не в колії, а правіше, там приторможуєм, щоб губою не шльопнутись і тд. Нафіга воно мучаться, якщо є можливість їздити на паркетнику, або на універсалі з підвищеним кліренсом, і в 95% забути що там на дорозі.
Один з прикладів "страшного бездоріжжя" був на спуску від ТЦ Орнамент до Вишгородської з "хвилями". Зараз вже там трохи краще
Але на авто з кліренсом 15-16 см ніяких проблем не було.
Зараз ремонтують переїзд Автозаводська-Пріорська, воно наче і вистачає, але вже розбили колесами, і потрібно дуже уважно вибирати траєкторію. На Подолі, від валів до контрактової, пару разів чухав захистом об рейки, наче нічого страшного, але із-за неочікуваності, відчуття не дуже. Пантон біля Осещини, наче і норм, але стрьомно, бо високі кути з'їзду і виїзду, перший раз було жим-жим. І це в мене ще не 12см, як у більшості Камрі, акордів, Сівіків останніх. 16 см це вже джип, бо в легковушок 10-12, дивлячись чи є захист чи немає. Можливо, якщо не робили би кліренс як в боліда, то і на паркетник так масово не пересідали би. Але, крім кліренса є і інші плюси, так само як і мінуси. Тут вже кому що ближче, краще, зручніше, спокійніше, безпечніше.
Часто берут потому, что ДУМАЮТ, что без него ездить невозможно. Сколько я тут уже наслушался про "наши дороги" и "бордюры".
Є приклад мазди 3, яка чіпляла пузом там, де у інших авто проблем не було. І це наші "ідеальні" дороги. Але в мазді було реальних 10-11 см
Не думаю, что твоя "Мазда" была ниже моего Фокуса. Не раз писал, что за 10 лет и 150 тыс км. эксплуатации имел несколько раз проблемы с наплывами в Одесской области, когда на достаточно большой скорости играла подвеска, но без каких-либо последствий. Но таки да, нужно было быть очень внимательным и иметь хороший навык езды не по колее. Ну и, на последнем году эксплуатации таки подорвал переднюю губу на бровке по темному, на парковке напротив гостинницы "Киев". Низкий клиренс, несомненно, накладывает определенные ограничения, но, IMHO, они легко выполнимы, и его достоинства с лихвой перекрывают недостатки.
Коли до тебе вже дійде, що в кожного свої критерії у виборі авто, речей, дружини і тд?
Когда у меня появится возможность выбора. Пока что, на фоне тотального помешательства кроссовками, у меня особого выбора под свои хотелки нету. Только ваген, и тот, прости господи, весь с ППД.
Зараз ремонтують переїзд Автозаводська-Пріорська, воно наче і вистачає, але вже розбили колесами, і потрібно дуже уважно вибирати траєкторію. На Подолі, від валів до контрактової, пару разів чухав захистом об рейки, наче нічого страшного, але із-за неочікуваності, відчуття не дуже. Пантон біля Осещини, наче і норм, але стрьомно, бо високі кути з'їзду і виїзду, перший раз було жим-жим. І це в мене ще не 12см, як у більшості Камрі, акордів, Сівіків останніх. 16 см це вже джип, бо в легковушок 10-12, дивлячись чи є захист чи немає. Можливо, якщо не робили би кліренс як в боліда, то і на паркетник так масово не пересідали би. Але, крім кліренса є і інші плюси, так само як і мінуси. Тут вже кому що ближче, краще, зручніше, спокійніше, безпечніше.
ну кілька моментів на все місто. заради них брати кліренс і без повного PS я от хочу рам рамчаржер на повному з кліренсом що проповзти навколішки під машиною можна... от хочу і все...я не буду кидаться фразами практичність, вантажопід'ємність, пройде по коліям. тупо хочу. але тільки послідовний гібрид, якого ще в продажі нема, а тим паче на страхових аукціонах. Але я вже дуже хочу
16 см це вже джип, бо в легковушок 10-12, дивлячись чи є захист чи немає. Можливо, якщо не робили би кліренс як в боліда, то і на паркетник так масово не пересідали би. Але, крім кліренса є і інші плюси, так само як і мінуси. Тут вже кому що ближче, краще, зручніше, спокійніше, безпечніше.
Ось приклад "жипа" при чому з непоганою керованістю, не диваннлю
Але так, дійсно, у деяких після чиркання пузом на зовсім низьких легковушках виникає бажання, щось "високе" придбати
В октави під береднім бампером наміряв трохи більше 14 см