Точно може бути ситуація, коли на одній передачі треба їхати в складних умовах при різних швидкостях, а переключення не бажані і в такій ситуації буде суттєва перевага в бензину
згідно графіку тут бєнз має бути дуже еластичним, це факт
Ну але заради справедливості на графіку - це хоч і 1,2 турбо, але відносно старий 4-циліндровий. Кажуть хороший мотор був. Тим не менш, потім масово всі перейшли на 3 циліндри.
звісно так, але ж крутний міряється на колесах на стенді !!! тобто вже після усілякий передаточних чисел...)
а хіба в ТТХ пишуть не той, що на валу двигуна міряється? Я не впевнений на 100%, але здається, що на колесах міряється вже трансформований і потім він перераховується в реальний.
звісно так, але ж крутний міряється на колесах на стенді !!! тобто вже після усілякий передаточних чисел...)
а хіба в ТТХ пишуть не той, що на валу двигуна міряється? Я не впевнений на 100%, але здається, що на колесах міряється вже трансформований і потім він перераховується в реальний.
+1 Завжди вважав що оці графіки кривих моментів - це графік самого двигуна.
Ймовірно, так. За рахунок ширшого діапазону обертів, то в цьому випадку бенз матиме перевагу.
я відштовхувався від того, що доволі багато дивився різних роликів з усякими тюнерами та чіперами авто, так ось, там завжди спочатку роблять замір крутного та потужності у стоковому стані і кажуть - отримали стільки то номів, що відповідає заявленому заводом для даного авто. І міряють вони це саме на колесах на стенді
Ну от порівняння 1,6 дизеля ваг і 1,2 турбо. Там буде подібна картина...
До речі по відео інфокара: 1.2 бенз макс. крутний 230 на 2250 оборотах 1.3 бенз 250 на 1700 оборотах 1.5 дизель 250 при 1600 оборотах
І міряють вони це саме на колесах на стенді
... і далі йде перерахунок на показники на валу двигуна.
Ну от порівняння 1,6 дизеля ваг і 1,2 турбо. Там буде подібна картина...
До речі по відео інфокара: 1.2 бенз макс. крутний 230 на 2250 оборотах 1.3 бенз 250 на 1700 оборотах 1.5 дизель 250 при 1600 оборотах
Інколи для руху по бездору ці 1600+ обертів вже забагато. І тоді бажано б порівняти, які там показники в режимах ледь вище холостих, коли на турбіну ще небагато сподівань.
Був цікавим дастер для мене з дизелем, на передньому приводі і автоматі,але нажаль такого не існує,будемо щось ще підбирати,але уже не з французів.
ось (( турбопєрдєлку треба крутити, при цьому, щоб їхати в натяг, треба підпалювати сцепу, інакше букс...
хочу 1,3 на роботі потестувати...
... і далі йде перерахунок на показники на валу двигуна.
йес кеп
Чи дизельні Нм відрізняються від бензинових?
Відрізняються, звісно. Обертами, на яких розвиваються.
А можна цю тезу на прикладі графіків двох однакових за об'ємом двигунів з турбинами показати?
Бо щось мені здається полка крутного настає приблизно на однакових обертах - 1500-2000, а на бензинових так ще й довшою є...
...
добре, не буду сперечатися, але ти далекий від розуміння того, що таке "машина тяне", особливо під навантаженням і на малій швидвості. передивись відео від інфокару - Сальтісонов про це разів 5 сказав саме в показових місцях. навіть, якщо у цієї турбопєрдєлкі будет ті ж 250 номів - це її не спасе.
Тобто там нема 230 Нм? ))) Чи дизельні Нм відрізняються від бензинових? Сальтісонов багато говорить і часто суб'єктивно. Можливо він не вміє їздити на механіці, можливо ще якісь варіанти... А в відео, яке виклав я жодного слова, тільки відео. І абсолютно всюди, де їхав дизель проїхав і бензин...І найцікавіше, що ні разу не заглох))
вище наводив по 2,0 ваг-ам tdi/tfsi (звісно є TFSI значно більше передуті і там характеристики інші, але тут саме в межах однієї моделі) у TFSI полка шише, але там на високих обертах завал у дизеля по в Нм як у TFSI на полці якщо що, я взагалі не люблю дизеляки (в пробках, на трасі пофіг, но в основному ми стоїмо в пробках )
у TFSI полка шише, але там на високих обертах завал у дизеля по в Нм як у TFSI на полці якщо що, я взагалі не люблю дизеляки (в пробках, на трасі пофіг, но в основному ми стоїмо в пробках )
Раніше дизелі (за тих же коней) мали суттєву перевагу у крутному моменті на низьких обертах
Але з появою турб - ця перевага частково нівельована
Ще більше все змінили сучасні коробки, які тримають оберти в оптимальному діапазоні
А можна цю тезу на прикладі графіків двох однакових за об'ємом двигунів з турбинами показати?
Бо щось мені здається полка крутного настає приблизно на однакових обертах - 1500-2000, а на бензинових так ще й довшою є...
В Дизеля при тому ж об'ємі і схожій потужності буде вищий момент в вужчому діапазоні. Приклад VAG 2.0 TDI 140 кВт при 3500–4000 об/мин, 400 Н·м при 1900–3300 об/мин VAG 2.0 TSI 132 кВт при 3940–6000 об/мин, 320 Н·м при 1500–3940 об/мин
Додам від себе, що дизель на 1500 обертах здатен видати приблизно ті ж самі 320 Нм, що і бензин.
у TFSI полка шише, але там на високих обертах завал у дизеля по в Нм як у TFSI на полці якщо що, я взагалі не люблю дизеляки (в пробках, на трасі пофіг, но в основному ми стоїмо в пробках )
Раніше дизелі (за тих же коней) мали суттєву перевагу у крутному моменті на низьких обертах
Ще більше все змінили сучасні коробки, які тримають оберти в оптимальному діапазоні
Ще не знаю, як це у фізичних характеристиках виразити, але при збільшенні навантаження на автомобіль, бензинове авто сильніше втрачає потужність ніж дизель. Приклад, їзда під гору на завантаженому авто на дизелі і на бензині. Це одна з причин, чому комерційний транспорт дизельний, ну і вищий ресурс двигуна - для бізнеса це важливо.
Ще не знаю, як це у фізичних характеристиках виразити, але при збільшенні навантаження на автомобіль, бензинове авто сильніше втрачає потужність ніж дизель. Приклад, їзда під гору на завантаженому авто на дизелі і на бензині. Це одна з причин, чому комерційний транспорт дизельний, ну і вищий ресурс двигуна - для бізнеса це важливо.
Який бензин з яким дизелем порівнюємо зараз? Бо з поширенням турбобензину вже таке порівняння не зовсім актуальне...
це було актуально саме тому що у дизеля був суттєво вищий момент та ще й на менших обертах, а також ресурс вже не є перевагою через те що дизель складніший та вже не робиться з чугунним блоком зараз турбобензин пре вгору нічим не гірше за дизель, є звичайно відмінності залежно від виробника та характеристик, бо у когось полка момента з 1500 обертів а у когось з 2500 і це суттєво (правда є нюанс - 3,0 хоч з 3000 буде краще ніж 0,9 з 1500)
зараз турбобензин пре вгору нічим не гірше за дизель, є звичайно відмінності залежно від виробника та характеристик, бо у когось полка момента з 1500 обертів а у когось з 2500 і це суттєво
все вірно пишете, але, якщо говорити суто про дастер, то його турбобенз 1,2 макс крутний дає з 2250 обертів, а дизель з 1600.
доречі, з'явилась інфа, що подальша еволюція повного приводу двстера буде вже з електромотором позаду, без віскомуфт та карданів.