Це ж треба стільки флуууууду В темі про "новий дастер" ну мабуть тільки бентлі не обсмоктали, хоча... може я не уважно пролистав А шукав я конкретно що там по передачам на механічному дизелі? Бо після умовного "тест-драйву" - дозволили проїхатись навколо автосалона, ну начебто все сподобалось, майже... Але умови не дозволяли увімкнути навіть третю передачу, і на другій їхало начебто нормально. А вже після цього через декілька днів попався якийсь огляд на ютубі, так там казали, що передачі дуже короткі, хоча це начебто бензинову тестили, а як на дизелі? Така ж коробка? Є вже тут хто повноцінно хоча до 120 розганявся?
antibond 17.02.2025 02:56 пишет: А шукав я конкретно що там по передачам на механічному дизелі?
не їздив, але з того, що бачив з тестів - дизель з 60-ти легко їде на 6-й передачі. тобто від світлофора до світлофора у місті можна перебрати усю передачі))
antibond 17.02.2025 02:56 пишет: А шукав я конкретно що там по передачам на механічному дизелі?
не їздив, але з того, що бачив з тестів - дизель з 60-ти легко їде на 6-й передачі. тобто від світлофора до світлофора у місті можна перебрати усю передачі))
Але в дизелі виникає питання - до скількох він крутиться без відчуття, що над двигуном знущаються
Але в дизелі виникає питання - до скількох він крутиться без відчуття, що над двигуном знущаються
профільний дизель Рено - від 1500 до 2500 - ну прям дуже добре відчуваєшь реакцію авто на педаль газу. Якщо намагатися крутити більше - наприклад десь вляпався в обгін на грані фолу - то далі воно просто реве і таке відчуття, що навпкаки гальмувати починає ))) Цей мотор, припускаю, веде себе приблизно так само.
якщо хтось, можливо планує дастер саме на автоматі - не поспішайте. є неочікуваний конкурент - пежо 2008 так, він трішки коротший та трішки вужчий але, турбобенз на автоматі - саме автоматі, 6-ступ Аісін коштує на рівні дастера. щодо кліренсу реального - сам прифігів - ті ж самі 19 см .
тим, хто продовжує шукати альтернативи - є Jeep Avenger 25-го року. він на 20 см коротший за дастер, на 5мм ширший. за ту ж саму вартість - 1,07 млн - буде монопривод с гібридним мотором 1,2 та 6-ступ мокрим роботом (насправді він 7-ступ, але сьома програмно відключена). ну а комплектація - значно краще дастера. ну і кліренс - чесних 20 см.
якщо хтось, можливо планує дастер саме на автоматі - не поспішайте. є неочікуваний конкурент - пежо 2008 так, він трішки коротший та трішки вужчий але, турбобенз на автоматі - саме автоматі, 6-ступ Аісін коштує на рівні дастера. щодо кліренсу реального - сам прифігів - ті ж самі 19 см .
тим, хто продовжує шукати альтернативи - є Jeep Avenger 25-го року. він на 20 см коротший за дастер, на 5мм ширший. за ту ж саму вартість - 1,07 млн - буде монопривод с гібридним мотором 1,2 та 6-ступ мокрим роботом (насправді він 7-ступ, але сьома програмно відключена). ну а комплектація - значно краще дастера. ну і кліренс - чесних 20 см.
Можна було коротше написати: "тим, хто продовжує шукати альтернативи - є значно менший Jeep Avenger"...
Бо 10 см. різниці в колісній базі це можна сказати різниця в клас...
Можна було коротше написати: "тим, хто продовжує шукати альтернативи - є значно менший Jeep Avenger"...
Бо 10 см. різниці в колісній базі це можна сказати різниця в клас...
Тупо різні за ЦА машини. Авенжер - машина для однієї двух дуп та великого міста. Дастер - робоча конячка
vvvolf 28.02.2025 09:24 пишет: Поки-що на європейському ринку в Дастера все чудово. Українські плачі за багаторазовим дизелем там не на часі
я чомусь впевнений, що ота 1,2 турбо 3 циліндри - спокійно 100к пробігає а це 3-4 роки середньому європейцю. він далі просто купить нове авто, а це - скрутять пробіг і продадут до нас, як ідеальне, бабушка до церкви їздила.
vvvolf 28.02.2025 09:24 пишет: Поки-що на європейському ринку в Дастера все чудово. Українські плачі за багаторазовим дизелем там не на часі
я чомусь впевнений, що ота 1,2 турбо 3 циліндри - спокійно 100к пробігає а це 3-4 роки середньому європейцю. він далі просто купить нове авто, а це - скрутять пробіг і продадут до нас, як ідеальне, бабушка до церкви їздила.
Та самому цікаво скільки пробігає. Бо всі інтернет-хейтери - це зазвичай люди, які справи з такими моторами не мали... Хоча однозначно є більш-вдалі і менш. Наприклад вагівський 1,0 вже на ринку майже 10 років і взагалі не чути якихось історій про "ранню смерть". На mobile.de є купа машин з пробігом 200+ По ПСА 1,2 - вже є питання. З власного досвіду - на 60+ тисячах один раз впав рівень оливи. З досвіду знайомих - на 80 тис. при поїздці в Польщу якраз мотор "помер", але деталей не знаю. 2,5 тис. обійшлась заміна чи ремонт... Фордівські екобусти 1,0 - теж з одного боку давні, чавунні і перевірені. В знайомого на автобані в Угорщині втикнув, але там ремінь специфічний - в масляній ванні і якраз він і рванув. Він чи-то прострочив з заміною, чи вже якраз був час...
juiT 28.02.2025 12:19 пишет: Проблеми з мотором починаються з великим інтервалом заміни масла. Який інтервал заміни ременя який в маслі? 90-120тис?
Ну я міняв на +- 10 тис. зазвичай. Формально проблем з мотором не було, але один раз засвітились червона гірлянда про рівень масла...Зрештою офіційні сервісмени і ствреджували, що після 80 тис. це норма. Ну незнаю, для мене така норма морально не дуже заходить... В Пежо/Опель - 100 тис. На Форді там якісь взагалі 200+ тис. Якраз на такому пробігу в нього і рванув. В будь-якому випадку теперішній 1,6 110 к.с. в цілому подобається більше ніж попередній 1,2 турбо 110 к.с. Так, "знизу" тяга була приємна і недосяжна для поточного (хоча враховуючи наявність фазорегуляторів на поточному - то все набагато краще ніж на класичному атмо без цієї приблуди), але "зверху" на атмосфернику все більш передбачувано, тому комфортно... Фактично цей 1,2 турбо по відчуттях дуже подібний до дизеля (покупець, який прокатався це теж зразу відмітив). Тобто хороший момент на низьких оберах, а на високих відбувалося таке, що страшно згадувати ))) Тому я в тому числі не сприймаю дизелі, бо люблю на фіксованій передачі їхати в разі потреби від 2 до 6 тис. обертів.
10тис. то вже багато якщо міська їзда. Також жор починається із-за низької якості пального, детонації, задири і масложор, + перехід на масло іншої в'язкості, бо так порадив гаражний експерт. Взагалі потрібно міняти по моточасам, не розумію чого таку приблулу не ставлять виробники? Щоб продавати авто в лізинг із заміною 30тис?
Взагалі потрібно міняти по моточасам, не розумію чого таку приблулу не ставлять виробники?
Середня швидкість на бортовуому ж є? Ну от помнож середню на 250 то і буде пробіг для заміни якщо хочеш по мотогодинах... Ну та зрештою інший показник - "час в дорозі"...
Це називається через "костилі". Я мав на увазі, чому виробник це не внесе в базовий показник, так само як і витрата пального? А власник хай сам вирішує, як йому бути.
juiT 28.02.2025 14:46 пишет: Це називається через "костилі". Я мав на увазі, чому виробник це не внесе в базовий показник, так само як і витрата пального? А власник хай сам вирішує, як йому бути.
В принципі - згоден. Набагато логічніший параметр для визначення інтервалів ТО...
juiT 28.02.2025 14:46 пишет: Це називається через "костилі". Я мав на увазі, чому виробник це не внесе в базовий показник, так само як і витрата пального? А власник хай сам вирішує, як йому бути.
В принципі - згоден. Набагато логічніший параметр для визначення інтервалів ТО...
Тоді і не було би питань коли міняти масло, бо хтось їздить тільки на дачу і в магазин, інший в час пік з лівого на правий, або в 7 ранку з Ірпіня на Шулявку по вільній дорозі.
Цікаво чи імпортер привезе повнопривідну версію Avenger з 136 сил
Профільне авто (Peugeot 2008 1.2 Puretech) проїхало 100к і жере мастило. Треба або капіталити, або міняти двигун, так шо я тепер, як тут вище писали, хейтер. Піжо мене повністю влаштовує, за вийнятком фактору надійності. Бо коли в 22 році ми виїхали в Хмельницький, і там авто з пробігом 60К після свіжого ТО внєзапно перейшло в аварійний режим на помилці "тиск масла" і виявилося, що ремінь ГРМ злущується в систему, я крєпко здивувалася. Якби це сталося на 1К раніше під час євакуації на трасі, з родиною і собакою в машині, це була б реально катастрофа. Ну і заміну двигуна на 100К мені щось теж важко осягнути, мабуть вже вік дається взнаки.
Отже, треба кросс, єдине авто в сім'ї, їздити на роботу (12 км в один бік), по місту і на дачу (трохи грунтовки, але прілічної). На дальняк рідко, і навряд в карпати. По трасі я більше 110 не їжджу. Якщо я на ньому поїду в умовну Польщу, то ситуація скоріше за все буде така, що комфорт мене буде цікавити в останню чергу, головне надійність і вантажопідйомність. Водія 2, але я - основний. Вантажи вожу досить часто, бо ремонт, дача, окопні свічки і т.д.
На комфорт мені +- пофіг, нічого особливого не треба, навпаки, навіть в Піжо мені багато зайвого. Кліматом я користуюся в режимі кондиціонера, круїз і тд не треба, камера не треба. ПП не треба. Телевізор на панелі теж не треба, але на жаль він вже всюди. 19 см кліренсу (наміряв інфокар ніби) теж не треба, але нехай.
Питання в тому, що на умовне авто мрії зараз все одно грошей немає, а дастер дешевий (830-860К дизель в кредит з Рено бонус), і я його можу купити хоч завтра, не продаючи Пежо, і той кредит не помічати. І як захочу, то продати швидко, бо відчуваю, що продати піжо буде ще той квест. І зовні він мені прям сильно нравиця, всередині по картинках більш-менш, ще не сиділа.
Але з їхніх комплектацій мене влаштовує лише дизель (хочу як там пишуть "багато джипу за мало дєнєг і точно не хочу мілкий турбобенз). На ручці я проіздила років 5, і не скажу, щоб на автоматі була якась інша якість життя. На дизелі не їздила ніколи, але я так розумію, що з т.з. їзди воно має бути приблизно як турбобенз. Які підводні камні їзди по місту на недалекі дистанції?
З недоліків в базі немає підігріву сидінь (це прям критично), підігріву руля і сліпих зон (це те, що дуже nice to have). І я так розумію, що додавати - це злетіти з гарантії?
Також з недоліків те, що чоловік не хоче повертатися на механіку, а також я мабуть не зможу нормально механіку потестити, бо після 10 років на автоматі навряд одразу сяду і поїду, і все про ньог зрозумію. А в інфокарі казали, що передачі короткі, що мабуть таки буде підбішувати.