Всіх вітаю. Хочу купити своє перше авто. З умов це обов'язково седан на автоматі. За такий бюджет (6.000-6.500) вибір не великий, прдивившись багато автомобілей виніс для себе такий список: Huyndai Accent (2014-2018) Hyundai Elantra (2010-2012) Hyundai Sonata (2009-2011) Mitsubisi Lancer 9 - (2008-2011) Chevrolet Epica (2007-2009) Nissan Almera - 2010 Nissan Altima - 2010 +- VW Jetta 2008 Mazda 3 2008 Kia Magentis 2008
Якщо розбираєтесь в цих автомобілях дайте рекомендацію щодо вибору, розкажіть яке авто краще, які плюси та мінуси. Якщо є інші гарні моделі недорогі в обслуговуванню також радий буду прочитати, але звертайте увагу на умови на початку повідомлення, дуже дякую!!!
fastoviy 12.01.2025 02:09 пишет: Всіх вітаю. Хочу купити своє перше авто. З умов це обов'язково седан на автоматі. За такий бюджет (6.000-6.500) вибір не великий, прдивившись багато автомобілей виніс для себе такий список: Huyndai Accent (2014-2018) Hyundai Elantra (2010-2012) Hyundai Sonata (2009-2011) Mitsubisi Lancer 9 - (2008-2011) Chevrolet Epica (2007-2009) Nissan Almera - 2010 Nissan Altima - 2010 +- VW Jetta 2008 Mazda 3 2008 Kia Magentis 2008
Якщо розбираєтесь в цих автомобілях дайте рекомендацію щодо вибору, розкажіть яке авто краще, які плюси та мінуси. Якщо є інші гарні моделі недорогі в обслуговуванню також радий буду прочитати, але звертайте увагу на умови на початку повідомлення, дуже дякую!!!
Я б до цього списку додав свою профільну Хонду CIVIC 4D седан.
я б прибрав з списку Альтіму й Епіку за повну неремонтопридатність Сонату і Маджентіс похилого віку недешево підтримувати в гарному стані Мазда3 та Лансер дуже ймовірно будуть гниляки Альмера з Акцентом капець тісні Залишаються Джетта та Елантра. І тут я за останню.
markush 13.01.2025 09:54 пишет: я б прибрав з списку Альтіму й Епіку за повну неремонтопридатність Сонату і Маджентіс похилого віку недешево підтримувати в гарному стані Мазда3 та Лансер дуже ймовірно будуть гниляки Альмера з Акцентом капець тісні Залишаються Джетта та Елантра. І тут я за останню.
а хіба мазда не цинкована? дружина свою подерла до металу і їздила так років 5 поки продали, їржі не було.
Kia Magentis 2 покоління досить комфортне авто, хоча коробка - 4-ступка гідротрансформатор, відповідно не надто ощаливе по пальному. В мене виходило в змішаному циклі мати 10-10.5 літрів бензу, або 12-13 літрів газу. Оскільки володів рестайловою версією - скажу що її не брати ні в якому разі, бо крім різниці в формі кузова, є певні нюанси по запчастинах - пригадую що банально замінити сайленти заднього стаба(років 5 тому), треба було гривень 40-50 за 2 штуки оригінал. Але!!! вони не підходять на рестайл, а на рестайл одна штука тоді коштувала 200-250 грн...і були інші дрібниці які теж або малодоступні, лише під замовлення, або ж за кінську ціну. По ідеї від сонати 5 можна було пробувати підбирати, але...в наш час гадаю може бути ще більше проблем
fastoviy 12.01.2025 02:09 пишет: Всіх вітаю. Хочу купити своє перше авто. З умов це обов'язково седан на автоматі. За такий бюджет (6.000-6.500) вибір не великий, прдивившись багато автомобілей виніс для себе такий список: Huyndai Accent (2014-2018) Hyundai Elantra (2010-2012) Hyundai Sonata (2009-2011) Mitsubisi Lancer 9 - (2008-2011) Chevrolet Epica (2007-2009) Nissan Almera - 2010 Nissan Altima - 2010 +- VW Jetta 2008 Mazda 3 2008 Kia Magentis 2008
+1 за Honda Civic, вище вже он згадали Або ще глянути Honda Accord, теж десь +-2008~2010 років.
Traveler 13.01.2025 13:48 пишет: Трохи дивно з таким обмеженим бюджетом дивитись на Д-клас
Який буде дорожче за С-клас в ремонті
З того, що тут перелічували реально цивік 1,8
ти це серйозно? там же двигуни часто однакові. морда у всіх на макферсоні (крім акорда) і тікі на дупі може бути різниця. звісно, що в такому віці ніхто не міняє важелі на оригинальні, а просто сайленти перепресовують (особливо якщо шарові можна поміняти). он на доджі на 150 ткм на moog-овскі сайленти перепакуав дупу, а морда досі рідна. і катається без проблем. капець затрати ... от була б балка на якомусь C-класі, то зекономив би пару тисяч за 150 ткм
хоча за цивік таки плюсую. У сусіда був 2008 року седан на автоматі. продав в 2020. все було ціле...пробіг 450 ткм. В приватній розмові зізнався, що зкрутив пробіг (я це засуджую якщо що), але "підборщики" не помітили...вони ж тільки товщиноміром зазвичай вміють тикати
markush 13.01.2025 09:54 пишет: я б прибрав з списку Альтіму й Епіку за повну неремонтопридатність Сонату і Маджентіс похилого віку недешево підтримувати в гарному стані Мазда3 та Лансер дуже ймовірно будуть гниляки Альмера з Акцентом капець тісні Залишаються Джетта та Елантра. І тут я за останню.
а хіба мазда не цинкована? дружина свою подерла до металу і їздила так років 5 поки продали, їржі не було.
Ні, наскільки я знаю, жодна модель мазди не оцинкована.
fastoviy 12.01.2025 02:09 пишет: З умов це обов'язково седан на автоматі.
Не знаю, чи автор тут не одноденка, тож чи варто занурюватися в такі поради... Ну та добре, нехай пост в підтримку життєдіяльності форуму. Про провальні авто з цього списку (як та ж Епіка), яких варто оминати, вже написали. А список цікавий тим, що вибір розмірів авто дивний: тут є одночасно B, C і D-класи навіть одного виробника. Машини Б-класу в вибраному типі кузова є якоюсь пародією. Та і для С - теж сумнівно, але вже хоч на щось схоже і вибір буде найбільший. Здивувало, що в списку Соната покоління 2009+ (здається якраз тоді пішли на корейцях проблемні двигуни), але є Маджентіс 2008, коли відповідної йому Сонати НФ немає, яка в ті часи надавала дещо кращу комплектацію. А обслуговування - так тут же преміум-німців немає, а вже для кожного з 15+ річних автомобілей цього сегменту пропозиція типових витратних запчастин буде містити продукцію навіть того сегменту, котрий колись звали "рубль - вєдро".
Daugava 13.01.2025 19:06 пишет: Дивно за Октавію ніхто не згадав. Хоч на АвтоУА тих років, що зараз можна взяти за 6500Є, вона вважалася еталоном серед седанів C-класу.
На неї дуже дивне ціноутворення буває. Тут декілька місяців викладали для поціновувачів 2008 чи 2009 рік по ціні лише на декілька тисяч дешевше, ніж я взяв 2017 рік
markush 13.01.2025 09:54 пишет: я б прибрав з списку Альтіму й Епіку за повну неремонтопридатність
Ну з Епікою зрозуміло - виробник давно помер, та навіть і як був живий ліпив ту Епіку з комплектуючих ледь не від австралійського Холдена. А от які проблеми з Алтімою? Чи на неї немає запчастин, бо ні у нас, ні взагалі в Європі не продавалася? Так наче ж з США зараз на битки запчастини возять ледь не цілими пароплавами до нас. Я не заради спору, а цікаво про Алтіму почути. Бо насправді цікаве і комфортне авто - мені більше за Кемрі сподобалося.
А от які проблеми з Алтімою? Чи на неї немає запчастин, бо ні у нас, ні взагалі в Європі не продавалася? Так наче ж з США зараз на битки запчастини возять ледь не цілими пароплавами до нас. Я не заради спору, а цікаво про Алтіму почути. Бо насправді цікаве і комфортне авто - мені більше за Кемрі сподобалося.
Та навіть тєана, яку в нас продавали досить успішно, проблемна по запчастинах