Власне питання в сабжі. Гуглив, є 100500 варіантів, різних розмірів та функціоналу. Беру для себе. Чи принципово велика діагональ щоб була? 9-10 дюймів буде достатньо? Ну і окреме питання щодо підсвітки - бо вдень читаю норм, ввечорі не переношу через штучне світло - тому хотілося б можливість читати і вночі.
Ну і питання з зірочкою - сильно різнитиметься читання на "книжці" та планшеті, бо він вже є в наявності і додатково не треба ніц купувати
В мене кіндл 6,8". До цього були просто кіндл, потом пейпервайт, потім вояджер
Фішкою 6,8" є змінна кольорова температура. Вдень можна білий обрати, вночі більш м'який теплий
І розмір оптимальний. 9-10" це вже"стаціонарний" пристрій
Планшет поступається через інший принцип виведення інформації
На книжці зображення фіксоване та не мерехтить.
Фішкою 6,8" є змінна кольорова температура. Вдень можна білий обрати, вночі більш м'який теплий
6.8 - це ж розмір більшості сучасних телефонів. якщо порівняти з більшістю книжок, то останні явно більші. ну і читалка береться для дому, якщо вірно зрозумів посил про стаціонарність
дюйми читалки та телефону різні через різні пропорції.
у мене був nook, його вкрали, купив якогось недорогого китайця в розетці різниці не побачив, хіба що на нук ставився андроїд через танці з бубном, а на китайця нічого не ставилось. вже 10 років працює, читає всі основні формати. не менше 10" і підсвітка обов'язкові. Як на мене то ті всі електронні книги однакові.
6.8 - це ж розмір більшості сучасних телефонів. якщо порівняти з більшістю книжок, то останні явно більші. ну і читалка береться для дому, якщо вірно зрозумів посил про стаціонарність
при схожій діагоналі у книжок площа екрану буде у 1.5-2 рази більша за рахунок ширини. Смартфон робиться під розмір долоні, а книжка не обмежується цим і тому на ній більше тексту вміщається. Імхо, якщо не читаєш пдф або тексти з великою кількістю графіки, то 10 дюймів не потрібно.
10 дюймів класно, але однією рукою не втримаєш.
Взяв лінійку:
6,6" екран смарту - 15 х 7 = 105 кв. см 6,8" екран книжки - 14 х 10 = 140 кв. см
Наче лише 0,2" але реальна площа екрану більша на третину
10 дюймів класно, але однією рукою не втримаєш.
це безумовно класно , набагато краще ніж 7, але тут вже треба дивись, що більш пріоритетно: менша вага та компактність, чи великий екран
Є всі варіанти на почитать. 6.3" смарт, читаю коли є хвилинка не дома. 7" Кіндл Оазіс, основне читання на ньому, художка. Самий комфортний варіант для очей. 11" планшет, якщо в тексті присутні багато кольорових фото, карт та іншої графіки. ПДФ формат мені зручніше на планшеті. Але це все окремі приклади, а в основному Кіндл.
Кіндл мені ще подобається відсутністю інтернету, телеграму і тому подібного хламу, що відволікає)).
кіндл
Стосовно питання з зірочкою в 1 повідомленні про читалка vs планшет. Девайс вагою 160-180г набагато зручніше читать тривалий час(хват хоч 1 рука, хоч дві), ніж вагою 460г.
По-перше, треба визначитися, що саме ви плануєте читати. Для текстових книжок в mobi-epub достатньо звичайної ~7" книжки. Для технічних пдф з картинками краще більша діагональ. Пдф без картинок хз, років 10 тому, коли я купувала попередню книжку, адекватно ресайзити будь-який пдф не вмів ніхто. Зараз не знаю.
Я фанат нука, але його нормально у нас не купиш. З андроїдом можна було будь-яку читалку (софт) поставити, ех. Скоріше за все наступним буде кіндл, тільки треба розібратися, що там без реклами.
Підсвітка еінка рулить неймовірно порівняно із планшетом.
Також, якщо є така потреба, можна читати одну і ту саму книжку на різних девайсах (тобто закладка синхронізується), треба дивитися, чий софт це дозволяє, точно знаю про кінлд, не пам'ятаю, чи працюватиме на книжках з умовної флібусти чи лише на куплених.
кіндл, тільки треба розібратися, що там без реклами
Там реклама лише на заставці, не заважає взагалі.
подивився цінник на кіндл . спробую почитати з планшету, для розуміння наскільки то погано. плюс може в кого зі знайомих вицуплю яку читалку на пробу - ну бо брати 7 дюймів якось не бачу приколу, коли можна взяти більшу і мати більшу зручність при читанні - 100% якого буде вдома.
Раніше користувався майже такою читалкою: 6-inch E-ink Plus сторінка
бо брати 7 дюймів якось не бачу приколу, коли можна взяти більшу і мати більшу зручність при читанні - 100% якого буде вдома
тільки чомусь всі виробники читалок думають, що цього достатньо) Девайс компактніший та легший, як вже вище зазначали. А яка різниця читати з 7 дюймів текст чи з 10? Частіше сторінки перегортати - єдиний недолік. Ну або якщо зір поганий і треба величезний шрифт - тоді так, на 7 дюймів зовсім мало рядків тексту напевно поміститься
- ну бо брати 7 дюймів якось не бачу приколу, коли можна взяти більшу і мати більшу зручність при читанні - 100% якого буде вдома.
7 це наймасовіший сегмент, і, думаю, це не просто через транспортабельність. Він наближений до звичних книжок і забезпечити оптимальну довжину рядка. 10, як на мене, то вже на межі до необхідності 2 стовпців, як в журналах.
Більша діагональ є у покетбука також, але вони теж значно дорожче.
тільки чомусь всі виробники читалок думають, що цього достатньо) Девайс компактніший та легший, як вже вище зазначали. А яка різниця читати з 7 дюймів текст чи з 10? Частіше сторінки перегортати - єдиний недолік. Ну або якщо зір поганий і треба величезний шрифт - тоді так, на 7 дюймів зовсім мало рядків тексту напевно поміститься
як показує практика окуляри краще рішення ніж збільшення шрифту.
коли можна обирати планшет чи читалку, планшет ніколи не обираю.
окуляри потреби нема, зір повноцінний, 100%, чи як там правильно пишуть окулісти. щодо формфактору більшості читалок - дивують широкі краї та відносно малий розмір екрану. книги зазвичай значно більші за 7 дюймів, імхо