Варіанти є. 7 років жив з просто 3 точками доступу з однаковим ім'ям + проводной роутер. Тому що вони "вже були". Працює. Але проблеми є. Не завжди телефон обирає найкращу точку. Одна з точок пішла в світ вечного вайфая. Вирішів купити Mercsys Halo. Теж працює. Так, проблем стало набагато менш. Тому, якщо гаманець дозволяє - купуй mesh.
SerjioMr 17.01.2025 10:42 пишет: Дивлячись яке планування будинку У знайомих вхід мережі / роутер в сходовому прольоті (~центр будинку (~160м)), все стабільно працює. А от територію навколо будинку вже треба планувати покриття
Redmi AX6S китайська версія покриває весь будинок два поверхи плюс участок 12с. нема проблем зі швидкістю, глючністю. раз налаштував і забув. два роки працює, жодних проблем. стоїть на першому поверсі біля однієї з зовнішніх стін. не посередині будинку. між поверхами зб перекриття. що цікаво, навіть на другому поверсі усюди покриття 5ж з гарною швидкістю. спочатку брав з прицілом докупити ще пару для меsh. але як виявилося, нема потреби.
Знову ж таки, є сумнів що в офійному сертифікованому девайсі буде активний 6Ггц.
Однак в Україні досі не врегульовані питання гармонізації радіочастотного спектра. Тому легальне ввезення і експлуатація таких пристроїв в Україні буде неможливою. Причому, ця прикрість розповсюджується не лише на пристрої з підтримкою новітнього стандарту Wi-Fi 7, а також стосується моделей з попереднім стандартом Wi-Fi 6Е (802.11ax).
Щоб виправити це прикре непорозуміння та пришвидшити процес нормального використання в Україні сучасних пристроїв з підтримкою передових стандартів бездротового зв’язку, Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) звернулася до уряду. Так, АПІТУ просить Кабмін гармонізувати радіочастотний спектр для експлуатації пристроїв з підтримкою Wi-Fi 6Е та Wi-Fi 7.
alexa11 23.01.2025 21:25 пишет: https://youtu.be/On-7UzuKbm4 за 40 Дол шикарне покриття з усіма новими стандартами.
він буде кращий за меш:? чи просто дешевший )
складно сказати. все залежить від потреб і особливостей приміщення. дешевше це точно. такий роутер легко підтримує mesh і якщо буде мало одного то можна докупити ще один. ще трохи тестів. для прикладу в моему випадку вистачило одного роутера з гарним покриттям, хоча планував mesh. до речі при умовах відключень теж дешевше. достатньо одного упса для одного роутера. з mesh треба вже декілька. https://www.youtube.com/watch?v=lYM0Frb-RRw&t=13s&ab_channel=TECHNOZON
Softkpk 24.01.2025 10:56 пишет: в Україні не має ціни 40 дол але то таке вже по тестах дуже не поганий
ви дивитесь не ті тести. Це є гілка про інформатику, а не про побутові проблеми. Тоді і підхід до аналізу має бути професійним - друковані антени, галімий проц і замало пам'яті. Є довгий, але з тайм-кодами, детального огляду цього "чуда" народного. Ось тут
Softkpk 24.01.2025 10:56 пишет: в Україні не має ціни 40 дол але то таке вже по тестах дуже не поганий
ви дивитесь не ті тести. Це є гілка про інформатику, а не про побутові проблеми. Тоді і підхід до аналізу має бути професійним - друковані антени, галімий проц і замало пам'яті. Є довгий, але з тайм-кодами, детального огляду цього "чуда" народного. Ось тут
до того суперпрофесійного тесту є теж купа питань... з коментів
Дивний огляд, та порівнння....якщо, брати вартість моделі від Xiaomi грубо 2500грн, то для порівняння потрібно взяти модель від Asus RT-AX53U. Щось в характеристиках роутера від Asus, Я не знайшов, дорогих компонентів, багатофункціонального меню та підвищеної уваги до безпеки?! Зовсім не зрозумілий підхід в порівнянні компонентів роутера для дому та варіантів для бізнесу від Asus , в три-чотири раза дороще! Це як порівнювати Ланос з Мерседесом і скаржитись що у Ланоса бідна комплектація і кондюк не 3-ох зонний...)
За таку ціну з такими характеристиками аналогів я не знаю. 3 кімнатну квартиру покрив повністю, всюди стабільний сігнал. Не один роутер із біль іменитих і дорожчих мені таке не давав. Постійно підключено 8-9 пристроїв ( тв.бокси , планшети , телефони , стаціонарний пк). За місяць користування жодних проблем з ним не було . Вирішив перевірити агрегацію wan , бо в квартиру заведено 2 провайдера, все запрацювало ідеально, на пк 2.5 gb порт видає майже під 2 gb. Комп'ютер працює в такому режимі по 12 годин в день без нарікань на інтернет . Потрібно розуміти що це домашній роутер і вимагати в нього можливостей як у корпоративних пристроїв які коштують в 4-5 разів дорожче не потрібно але для домашніх потреб він себе оправдує повністю
Дякую за дуже детальний огляд, на ютубі такий формат зараз трапляється дуже рідко. Але все ж таки залишилися дівні відчуття від перегляду. Мабуть я просто не розумію того use case який ви намагаєтеся цьому бюджетному роутеру нав'язати. Якщо мій вже не новий AX3000 повинен за всіма висновками відео помирати від одного комп'ютера з торрентом (обмеження швидкості у клієнті - наше все), чотирьох телефонів та пари планшетів і тв боксу з кінотеатрами та мегого через DHCP 500Мбіт, а він чогось не помирає та якось працює без помітних затримок, то мені важко зрозуміти претензії до кращого за характеристиками девайсу. І це не про те що "в мене все працює", а мабуть про питання, "а для кого це відео створювалось?". Якщо для професіоналів з максимальними вимогами до швидкостей то вони на роутер за 50 баксів навіть не будуть дивитися. Якщо для домашніх користувачів (головної ЦА цього девайсу), то критикуючі ви не надали зовсім ніяких альтернатив у тому ж ціновому сегменті. Ще й фраза про "розраховано на бабусів дідусів" якось взагалі зовсім з іншої реальності, бо вони будуть сидіти на тплінку за 300 грн від провайдера на 100Мбіт у найкращому випадку (це ми ще за DSL від УТ не згадували), а не брати з алі WiFi7 за 30-50$. В будь якому випадку, не зважаючи на мої персональні претензії, з відео я отримав багато корисної інформації.
Припаяна антена це нормальна практика для незнімних антен. У того ж асуса таке зустрічається в роутерах дорожчих за цей сяомі. Щодо друкованих антен, то без вимірювань стверджувати про їх направленність теж не варто. Правильно порахована антена цілком може бути всенаправленою. Теж саме з процем: рахувати продуктивність по ядрах це мало залишитись десь давно в минулому разом з рекламою "2 ядра 2 гіга". Ну і на останок це дійсно роутер для народу: людям які зараз сидять на умовних 740 тплінках якісь там QoSи, PPPoE, окремі підмережі та тонкі налаштування WIFI не потрібні від слова взагалі. Тому чим простіший інтерфейс тим краще.