Наявність авто - так це мінус, але ж він би зник при швидкому розвитку, особисто у мене майже завжди є в 10-15 хвилинній доступності, хоча звісно так не завжди і не в усіх. Пофоткати - 5 хвилин є безкоштовних. Перепробіг тільки в погодинній оплаті і він повністю прийнятний по ціні порівнюючи з таксі, але можна брати і по кілометражу і там немає переробігів)
Для того щоб робити висновки, потрібно поїздити в однакових умовах, на трьох варіантах. Поки не бачу плюсів, порівняно з таксі, а із власним авто і подавно. В тривогу тарифи вже давно не космос. Ідеш до авто 10-15 хвилин , от прям кожного разу? Не вірю. Або це дуже популярна локація і твій випадок, це більше виключення, ніж закономірність.
Я для себе бачив би два варіанта каршерінга, якщо у мене зараз нема машини - на СТО, хтось у сім'ї забрав, приїхав у інше місто. - підписка на день - тут порішав, там в магазин, там заїхав пообідати, тут зустріч. - зганяти у передмістя, куди таксі буде космос.
Просто замість таксі із точки А в точку Б по місту - ніт.
opexkiev 21.01.2025 12:18 пишет: Я для себе бачив би два варіанта каршерінга, якщо у мене зараз нема машини - на СТО, хтось у сім'ї забрав, приїхав у інше місто. - підписка на день - тут порішав, там в магазин, там заїхав пообідати, тут зустріч. - зганяти у передмістя, куди таксі буде космос.
Просто замість таксі із точки А в точку Б по місту - ніт.
Ось на такі кейси, це і розраховано, особливо поїздки за місто. А через день бігати шукати авто, таке собі заняття. Коли авто на сто чи хтось забрав, все рівно таксі простіше і зручніше. 3грн/хвилина очікування. Тому напевно і не популярне, бо більше геморою, особливо по місту.
Скачав,глянув карту- авто розкидані по якихось дворах,взагалі невідомо чи той двір не закритий шлагбаумом. Сірих зон дуже багато,причому інколи вони не виглядають логічними. Фотка з останньої поїздки отака,як її взагалі пропустили модератори
В мене досвід використання аж 1 раз тому і запитав про досвід інших) До, під час і після поїздки декілька разів перевіряв наявність авто поруч - авто були в доступності 5-15 хв пішки. Але для повсякденного використання машин звісно повинно бути в рази і рази більше. Це (недостатня кількість) поки що вимальовується як єдиний суттєвий мінус, бо тарифи з таксі схожі, інколи таксі суттєво дорожчі (на початку грудня десь за годину до комендантської 5 км з березняків на позняки ніхто не хотів їхати за 250грн.) І ще, мабуть, людей яким би було цікаво покататися за кермом нової(для тебе) автівки і поєднати приємне з корисним дуже мало, навіть на автофорумі)
Romik2108 21.01.2025 13:30 пишет: В мене досвід використання аж 1 раз тому і запитав про досвід інших) До, під час і після поїздки декілька разів перевіряв наявність авто поруч - авто були в доступності 5-15 хв пішки. Але для повсякденного використання машин звісно повинно бути в рази і рази більше. Це (недостатня кількість) поки що вимальовується як єдиний суттєвий мінус, бо тарифи з таксі схожі, інколи таксі суттєво дорожчі (на початку грудня десь за годину до комендантської 5 км з березняків на позняки ніхто не хотів їхати за 250грн.) І ще, мабуть, людей яким би було цікаво покататися за кермом нової(для тебе) автівки і поєднати приємне з корисним дуже мало, навіть на автофорумі)
От мені цікаво спробувати було б нову автівку, але думати як виїхати з двора,а потім шукати вулицю, на якій парковка ними дозволена - якось вже бажання перебиває.
opexkiev 21.01.2025 13:36 пишет: Та шо там унікального, коли я цікавився - були равони, фабії і i20. Не сказать щоб машини мрії на них спробувати покататися
Фокуси, Джетти, Пассати. Звісно не машини мрії, але якісь нові враження, тим паче порівнюючи із таксі на Логані/301
opexkiev 21.01.2025 13:36 пишет: Та шо там унікального, коли я цікавився - були равони, фабії і i20. Не сказать щоб машини мрії на них спробувати покататися
От як раз равон Р2 і хотів спробувати, не очікувано жорстка підвіска, в іншому сподобався для міста. А так ще є, окрім вище зазначених, навіть невеликі кросовери до яких хтось може приглядається, кемрі всілякі і т.д.
От як раз равон Р2 і хотів спробувати, не очікувано жорстка підвіска, в іншому сподобався для міста. А так ще є, окрім вище зазначених, навіть невеликі кросовери до яких хтось може приглядається, кемрі всілякі і т.д.
а у нас равон викликав більше всього емоцій. таке відро, але кайфонули значно. їздив на фокусі, фієсті, ескейпі, джеті та пасаті. все було ушатане в мінімальній комплектації. чому я не користуюся: мало машин. обмежено по місцю для паркування. жахливий стан машин.
але нормальні машини в оренду від 100 доларів за добу.
PS. головний кейс використання: дружина не переносить таксистів. тому, коли недоступне власне авто, і складний маршрут по місту. а якщо можна легко громадським транспортом, то каршерінг не варіант.
13% залишок палива - а якщо треба їхати довго, то сам заправляєш? І папірець під двірником дуже нагадує штраф за паркування [зображення][/зображення] [зображення][/зображення]
Заради цікавості спробував. Технічно не до кінця зрозумів всі нюанси по організації поїздці, але в цілому все швидко. Авто було прикольне,але із своїми нюансами (не працює обігрів дзеркал, зламані регулювання сидінь, погана оглядовість). Припаркувати в необхідній зоні трошки складно,бо не зовсім ідеально працює геолокація. Отож Як регулярний засіб пересування - навряд,багато умов має співпасти. Як у вільний час покататись - цілком ок.
Один час, коли не було власного авто то користувався регулярно, були і свіжі і трохи втомлені машини. Мене влаштовувало все, були час від часу проблеми типу не блокувалось авто (аппка глючила), питання саппорт вирішував швидко і оперативно.
Було що сам заправляв, там в авто є (була?) картка для оплати, і треба їм чек сфоткати.
Було пару раз що прийшов до авто а в нього вмер акумулятор і не заводиться, ото образливо. Якихось проблем зі списанням зайвих грошей не було ніколи, пошкодження на авто завжди фоткав прискіпливо якщо великі, дрібні коцки не фоткав.
Вже якась статистика З приводу заправки - коли сідаєш в авто в бардачку тех паспорт і паливна карта, можна заправляти при необхідності, і за че якісь бонуси на рахунок прийдуть.
Досвід №2 Із незрозумілого: - вчора наче як активував функці. "прогрів" (вже прикол, що її треба окремо шукати), сьогодні не побачив де тиснути щоб скористатись. Вже після поїздки запитав підтримку - кажуть, що не активована була - наробив фотки при прийомі авто, додаток закрився, фотки пропали, стій роби заново Із неприємного: - авто (Пассат) помітно грюкає підвіскою, взагалі відчуття наче то Джетта - камера то є, але толку від неї не дуже багато - американець із відповідними дзеркалами і радіо