В ответ на: По общим ощущениям - появилась настойчивая мысль прикинуть стоимость владения таким аппаратом и с огромным удивлением посмотрев на цены на него на Риа понял что хочется на такой пересесть надолго. Сравнивая с ГрандШироким 17 года, на котором была возможность поездить несколько раз, лично мне комфортнее оказалось таки в Мерсе.
Отож, поддивившись на ціни, задай собі питання, чому такі класні авто так дешево коштують.
В ответ на: По общим ощущениям - появилась настойчивая мысль прикинуть стоимость владения таким аппаратом и с огромным удивлением посмотрев на цены на него на Риа понял что хочется на такой пересесть надолго
Бо тс не перший, хто винаходить крутий лайфхак - преміум за дешево
До цього були бляхери, які розказували, що європейці просто мріяли продати преміальні авто за 3-4 тисячі баксів в ідеальному стані
Ну як той що має БМВ Х3 2.5 автомат 2004 200 тіс. пробігу скажу так. Є плюси. Мотор на ланцюгу. Повний привід, нормальний. Висока посадка. Не задемпфований мотор, їде відразу, без затримки. Жре навіть 92 бензин коли вже дуже потрібно.
Ну мабуть і все. Розхід заявлений у місті 14 литрів. Жінка якось вкладувалась. Я - ні. В мене 20-23. То пробки, то 100. Конструктив. МП3 навіть не було. Я вже не кажу про екран чи навігацію.
Ну і головне. Роки. Там патрубок розтріскався, там пластмаса під капотом десь у трещинах, там вже стартер здох, там термостат, там фарба на релінгах облізла, лобове в цяточку вже давно, кріплення запаски ніша варити треба - трещіни. Якусь ручку чи ще щось візьмеш - може зламатись. Захист передних тормозних дісків просто відгнив. Щось відкрутити що не чипали 20 років - проблема. Хтів же років 5 тому змінити на Сонату LPi, свіжіша на 10 років, жінка була проти. "Це ж БМВ, жип". Зараз у Польщі, авто висмоктує грощі. Зрозуміла, що це не вийшла у двір, сіла та поїхала. Треба обслуговувати ще. "Треба було щось поновіше". Дійшло.
Тому увесь цей "преміум" - як та старуха що хоче казатись молодою. Вся у підтяжках, три шари кремів та пудри, і одишка на другому поверсі. Зате знає Мандельштама. Чи сталінка, де товсті стіни, але проводка 70-річна, як і труби, як і паркет, як і щитова, як і батареї, як і паркет і т.д. Зате "кааачество".
Форумчанин который ездил - я Из крупных недостатков этого авто (как для впервые проехавшегося на ней) 1. Скорость до 100 не ощущается от слова совсем. Пришлось включать waze и в нем включать предупреждение о превышении скорости. На Доблике при 130 мыслей снять руку с руля не возникает.
Якби ти порівнював не з фургоном, а більш менш свіжою легковушкою, не з самих бюджетних, тоді не було б такого вау-фактору.
Вже в С-класі нормально зашумленому 100 це не швидкість
egorka 30.01.2025 11:11 пишет: О. Заправки ще трохи розбагатіють а молода родина не дуже
ну Доблік 1.6 їсть трохи більше По місту середній за поїздку КП-Сирець намалювало 10.7, 200 км по трасі - 10.9 Щоправда Добліку трохи не повезло з СТО, до офіціалів троїи не в мому бюджеті а 3 на яких щось робив з цим апаратом стикнулись як не вперше тому вже у групі на ФБ мені ткнули носом в мегапройоп - в цьому двигуні при заміні ГРМ треба міняти шайби під болтами шестерен ГРМ, про що вони не знали, тому й збивались мітки а через це розхід більше від цього мерса.
egorka 30.01.2025 11:11 пишет: О. Заправки ще трохи розбагатіють а молода родина не дуже
ну Доблік 1.6 їсть трохи більше По місту середній за поїздку КП-Сирець намалювало 10.7, 200 км по трасі - 10.9 Щоправда Добліку трохи не повезло з СТО, до офіціалів троїи не в мому бюджеті а 3 на яких щось робив з цим апаратом стикнулись як не вперше тому вже у групі на ФБ мені ткнули носом в мегапройоп - в цьому двигуні при заміні ГРМ треба міняти шайби під болтами шестерен ГРМ, про що вони не знали, тому й збивались мітки а через це розхід більше від цього мерса.
Моя колишня хонда їла 9-11л. Оце я зараз реально щаслива, коли на табло 5-6. Взагалі звичайний не преміум, але свіжий - комфорт, безпека, економія, «плюшки» типу камер, датчиків, ассистів.
1. Скорость до 100 не ощущается от слова совсем. Пришлось включать waze и в нем включать предупреждение о превышении скорости.
Це спочатку так. Я коли з Сеат/Гольфа6 пересів на Рено, швидкість до 100 також не відчувалась, і дружина це замітила коли по окружній їхали. Кажу вже 100, вона дуже здивувалась, бо по відчуттях було як 60-70. Тут напевно, більше не Мерс, а розмір авто і висока посадка. Люк мене також бісив, а скоріше панорама, при +5 і нижче, починала скріпити в пластикова перегородка торохтіти. Коли сніг на криші і воно береться коркою льоду, і ти виїжджає із двору і "падаєш" з бровки, то тріскіт такий, наче панорама лопнула. Тому більше ніяких панорам не буде, так само як і люків. Взагалі безпонтова штука ця панорама, дуже багато мінусів, плюс тільки один "це вау", але через пару місяців всі забули про ту панораму.
До цього були бляхери, які розказували, що європейці просто мріяли продати преміальні авто за 3-4 тисячі баксів в ідеальному стані
Ну як той що має БМВ Х3 2.5 автомат 2004 200 тіс. пробігу скажу так. Є плюси. Мотор на ланцюгу. Повний привід, нормальний. Висока посадка. Не задемпфований мотор, їде відразу, без затримки. Жре навіть 92 бензин коли вже дуже потрібно.
Ну мабуть і все. Розхід заявлений у місті 14 литрів. Жінка якось вкладувалась. Я - ні. В мене 20-23. То пробки, то 100. Конструктив. МП3 навіть не було. Я вже не кажу про екран чи навігацію.
Ну і головне. Роки. Там патрубок розтріскався, там пластмаса під капотом десь у трещинах, там вже стартер здох, там термостат, там фарба на релінгах облізла, лобове в цяточку вже давно, кріплення запаски ніша варити треба - трещіни. Якусь ручку чи ще щось візьмеш - може зламатись. Захист передних тормозних дісків просто відгнив. Щось відкрутити що не чипали 20 років - проблема. Хтів же років 5 тому змінити на Сонату LPi, свіжіша на 10 років, жінка була проти. "Це ж БМВ, жип". Зараз у Польщі, авто висмоктує грощі. Зрозуміла, що це не вийшла у двір, сіла та поїхала. Треба обслуговувати ще. "Треба було щось поновіше". Дійшло.
Тому увесь цей "преміум" - як та старуха що хоче казатись молодою. Вся у підтяжках, три шари кремів та пудри, і одишка на другому поверсі. Зате знає Мандельштама. Чи сталінка, де товсті стіни, але проводка 70-річна, як і труби, як і паркет, як і щитова, як і батареї, як і паркет і т.д. Зате "кааачество".
О, не думал, что ты еще на нем. Я в 15-ом еще продал, до наступления всех этих прелестей. Пересел на свежего партнера и понял, что можно ездить практически бесплатно
Скажу більше, мене якось навіть GLE свіженький не вразив.
Так МЛ на той час також був 4-5 річний і пробіг в районі 100тис оригінал. Тобто він так розповідав, яка це пушка і комфорт, я проїхав, ну таке, сказав йому, що авто суперове, щоб не образити. Прискорення гонка, але по стикам і латкам, ну таке собі.
kkk_GAZ240 29.01.2025 22:31 пишет: Во первых не я а мы с сыном выбрали. Особо как оказалось и выбирать не особо осталось. Из 40-ка вариантов в пятницу к воскресенью осталось 8, а в понедельник утром осталось два.
Ни на какие вопросы отвечать не буду и ваши ответы читать тоже.
Да это все таки куплен и стоит уже во дворе МЛ350, на цепном надежном моторе, 2007 год, полный электропакет, полный фарш. Состояние практически идеальное. Есть скрипы по салону, что-то немного дребезжит, но это устраним. пробег 253к. Машина официалка - вся история есть, меню на русском даже есть. Валили по Одесской 150+ легко и с удовольствием Забирать со мной ездил форумчанин, с которым мы часто спорили про авто. Теперь он хочет такой-же. Так что соврать не даст, МЛку как раз он и перегонял.
Финиш. "Экспертам" большой привет.
Подвброшу Форумчанин который ездил - я Из крупных недостатков этого авто (как для впервые проехавшегося на ней) 1. Скорость до 100 не ощущается от слова совсем. Пришлось включать waze и в нем включать предупреждение о превышении скорости. На Доблике при 130 мыслей снять руку с руля не возникает. 2. не нашел или нет подключения телефона по блютузу к голове. 3. соответственно в городе пришлось ехать почти постоянно слушая ругань Вейза дабы не привезти Косте пачку штрафов, разницы в ощущениях между 50 и 90 км/ч нет, от слова совсем, и для меня это минус. 4. шторка люка в открытом положении дребезжит. При выключеной музыке подбешивало. Пришлось закрыть ее и в моем конкретном случае пеерестал видеть светофор если под него уже подкатился. 5. Если трасса пустая то убаюкивает, машина хоть и жестковата по сравнению даже с Матриксом, но это как плацкарт и СВ. 6. Все таки расчитана на чуть более стандартные габариты водителя. При максимально опущенной и отодвинутой сидушке приходится пригибаться при посадке и т.к не нашли где включается круиз то устала правая нога т.к выпрямить у меня ее не вышло. В этом плане для меня Добло все таки лучше. 7. лепестки автомата на руле это прикольно, но случано включить и ехать на 4 +- несколько км - Done. Т.к двигателя почти не слышно то заметить это достаточно сложно, благо среагировал на изменившийся значок на приборке. По общим ощущениям - появилась настойчивая мысль прикинуть стоимость владения таким аппаратом и с огромным удивлением посмотрев на цены на него на Риа понял что хочется на такой пересесть надолго. Сравнивая с ГрандШироким 17 года, на котором была возможность поездить несколько раз, лично мне комфортнее оказалось таки в Мерсе.
Ты путаешь стоимость владения и стоимость покупки. А это две огромные разницы.
Maksimus 30.01.2025 11:22 пишет: треба скрініти, бо і цю тему потруть. бюджет не озвучений, але маю думку мабудь десь 7-8 вийшло. цікаво за рік почути що довелося ремонтувати через крайній знос/злам (поточне утримання не рахуємо).
Достатньо підключити сканер, і подивитись помилки, і в житті не повірю що там немає обривів цепі, датчиків і тд.
Моя колишня хонда їла 9-11л. Оце я зараз реально щаслива, коли на табло 5-6. Взагалі звичайний не преміум, але свіжий - комфорт, безпека, економія, «плюшки» типу камер, датчиків, ассистів.
Ну в бюджеті до 9 ти не сильно знайдеш датчики, камери та асистенти. Тим більше навіщо МОЛОДІЙ родині всі ці андроїд авто/карплеї і т.п
Maksimus 30.01.2025 11:22 пишет: треба скрініти, бо і цю тему потруть. бюджет не озвучений, але маю думку мабудь десь 7-8 вийшло. цікаво за рік почути що довелося ремонтувати через крайній знос/злам (поточне утримання не рахуємо).
Достатньо підключити сканер, і подивитись помилки, і в житті не повірю що там немає обривів цепі, датчиків і тд.
Тому й ціняться старі ТЛК й Прадо, а Мерси не почім. Бо перші прості по максимуму, а в Мерсах Туарегах і тд тих датчиків, пластикових патрубків, різних сервоприводів просто уйма, відповідно є чому виносити мозок в такому віці.
То ти не довівши до ума Добло задивляєшся на старий преміум? Подумай 10 раз, не потрібне воно тобі. Авто треба купувати по своєму достатку, а не таке, що з'їдатиме весь сімейний буюджет і не давитиметься.
По общим ощущениям - появилась настойчивая мысль прикинуть стоимость владения таким аппаратом и с огромным удивлением посмотрев на цены на него на Риа понял что хочется на такой пересесть надолго. Сравнивая с ГрандШироким 17 года, на котором была возможность поездить несколько раз, лично мне комфортнее оказалось таки в Мерсе.
Ты путаешь стоимость владения и стоимость покупки. А это две огромные разницы.
так я ж так и написал, посчитать во что выходит стоимость езды на таком и сравнить с тем что есть. В добло как + то стоимость НОВОЙ и ОРИГИНАЛЬНОЙ запчасти НЕНАМНОГО дешевле аналогичной на МЛку. Правда на Доблик есть выбор неоригинала на любой кошелек гораздо больший чем на мерсы, вот только пословица про рыбу и юшку тут работает 10000%. но в + есть надежда что хороших спецов по мерсам даже у меня больше чем хорошего спеца по моему доблику.
О, не думал, что ты еще на нем. Я в 15-ом еще продал, до наступления всех этих прелестей. Пересел на свежего партнера и понял, что можно ездить практически бесплатно
Я - хуже, я на Ланосе. ЗЫ. Я бы давно ее продал, еще лет 5 назад. Тогда за 8-9 можно было попытаться. Сейчас конечно нет. Жена орала что нет, она ей нравится. Сейчас она на ней ездит и сама обслуживает. Уже не нравится.
Ну в бюджеті до 9 ти не сильно знайдеш датчики, камери та асистенти. Тим більше навіщо МОЛОДІЙ родині всі ці андроїд авто/карплеї і т.п
в цьому випадково наткнувся на датчик наближення, щоправда на ходу ввімкнути не зміг. Камера та парктронік є та працюють. Андроіда нема.
я (ми) звісно не молода родина, але ніт. Будь яка родина потребує комфорту і економії як мінімум палива. Тут же ж нещодавно тільки сперечалися про дизель і бензин, і шалену економію. Так при економії бензину в два рази це дуже хороший профіт. До речі слушне було зауваження вище про ГБО )))