Але поцікавлюсь - оця поїздка вартістю 2250 грн на пальне - вона який приблизно відсоток загального місячного доходу складає?
Рахуй свої гроші, будь ласка. Раз поїхав, то значить мені треба, і дозволу в тебе я питати не збираюсь. І читати тебе більше не буду - ти в ігнорі тепер.
ПС: статистику навів щоб такі ковбої інтернету всіляку хню не писали
Окремо не засікав, тому загальні цифри - 264км / час в дорозі 4г06хв / середня 60 / розход 12
Якщо на ці цифри продивитися з іншого боку. То ти спалив 30 літрів на 264 км., при середній швидкості 60км. І вже відчуття цифр стає зовсім інакшим. Та, як я і казав, не треба цим себе заспокоювати, та розказувати ці казки про Гугл, ШІ і т.п.
Ти як і ШІ рахуєте невідомо як. Середня 60 стала після півтори години по тягнучкам по місту. І я не рахую, а беру дані з компьютера авто. Ось тобі фото змішаного циклу їзди - реальні, а не вигадані за допомогою ШІ
а от тобі перша половина поїздки.
Ти як і ШІ рахуєте невідомо як
Тоді виходить, що ти по своєму рахуєш? 264 км, при 12-ти літрах середнього, це 30 літрів. При ще меншій середні швидкості, показники розходу будуть зростати по експоненті. Взагалі то мені то пофігу. Просто цікаво що ти намагаєшся цим довести.
Ти як і ШІ рахуєте невідомо як
Тоді виходить, що ти по своєму рахуєш? 264 км, при 12-ти літрах середнього, це 30 літрів. При ще меншій середні швидкості, показники розходу будуть зростати по експоненті. Взагалі то мені то пофігу. Просто цікаво що ти намагаєшся цим довести.
Я нічого нікому не доводжу. Навпаки мені і ти теж пишеш що це не так, що так бути не може. А ще мене бісить дехто намагається вчити інших жити та розповідати що треба робити що ні. Але це мені подвійне пофігу Я в їх життя не лізу, якого дехто вважає що може лізти в моє? Як казав один персонаж - не вчіть мене жити, а я не буду казати куди вам піти.
Я просто навів дані які суперечать "інтернет пише". Дехто сперечається про смак омарів з тими хто їх їв (С) М.М.Жванецький
Мені треба було багато чого габаритного відвезти на дачу і забрати звідти маму (87 років). І другий пункт був головний. Будь хто хто скаже що це було зайве - просто при нагоді отримає по писку.
При ще меншій середні швидкості, показники розходу будуть зростати по експоненті.
Трохи не так... Менша середня біля 50-52 в мене буває коли я всю дорогу їду спокійно, без стартів "з буксою" та "тапка в полик". Середній розхід тоді в мене виходить 10-10.2 на таку поїздку. Я тоді входжу в економічний режим. Можливо на деяких авто буде по іншому - ну я не всі знаю. Наприклад в мене по трасі на Монтереї було зазвичай біля 14 літрів. А коли водив вантажні колони в АТО то їхали не більше 100 ( бо вантажівки) і я отримував 12.3-12.5 Але це був режим тошнота
Ну шо скептики.... Це тим хто казав що мерседес дорога в ремонті машина. Ну звісно не ланос, але розговорились с дядькою на камри ( після мийки салони протирали та тренділи) - ціни практично однакові.
Так от... що по ремонтах. Нарешті машина постояла в черзі та більш менш ремонтувалось щось. Зайняло це 3-4 тижні ( можна було скоріше, але я не поспішав, їздив поки на службовій). Суть проблеми - почав підтроювати мотор. Помилка 301 та 351 - котуха приплила. Перекинув місцями з 4-ю так помилка стала 354-ю але одразу не придивився до того що 301ша не зникла. То ладно. Замовив катуху Делфі ( по номеру як на інших) та щоб два рази не лазити свічки. 5000 за все. поміняв. А от 301ша помилка не пропала і якщо раніше було іноді підтроювання, то перед заміною котущки воно було одразу після заводки. Ну поміняв - нічого. Троїть і далі. Що робити? Поїхали до спеціалістів, тим більше що став жалітися на 301 з приміткою перелив палива, можливий дамадж. За "великі" гроші (страшні 650 грн - є заказ-наряди) мені зробили діагностику вже на мерсовському обладнанні - в першому ціліндрі нема взагали роботи. Ще раз переставили котушки, підкинули свічки ( іскра є), переставили форсунки місцями... Ніц - не працює ціліндр. Взяли в руки "важку" артилерію - поміряли компресію. 10-11 на холодному. Ну не те що супер, але норм. І потім я звернув увагу що свічка не пахне паливом - після всіх маніпуляцій вона суха.
Приговор "мізки".
Ну і головне - вчора вже забрав машину, просто стала пуляти. За все заплатив 15700. Це з урахуванням того що хтось як виявилось вже це намагався мабуть ремонтувати і "мізки" мені замінили на інші "не копані", звісно прошивши в них мою машину.
Тобто весь ремонт ( доволі складний) вийшов десь в 20к. Ну і очікування, бо до "мозгоправа" черга
була дуже схожа проблема на дизелі (помилка по мізкам, помилка по ряду форсунок, помилка по одній форсунці "обрив", 20 км до дому ледь доїхав - заводиться и одразу смикано працює, за хвилину двигун вимикається), трохи перепочив і на ранок зняв з проблемної форсунки роз'єм, зазирнув в середину і вирішив для початку підігнути трохи контакти. на цьому пригоди з нерівною роботою двигуна завершилися, а міг і мізки поміняти (якщо вірити інтернету)
Рахуй свої гроші, будь ласка.
Так а нащо ти сам почав писати про те скільки та за що ти заплатив? Даєш таку інформацію на загал - будь готовий до обговорення! Хочеш просто в нікуди писати свої спогади - заведи блог та закрий каменти!
Я просто навів дані які суперечать "інтернет пише".
В тебе книжка на твій Мерс є? Там все це вказано Тому інтернет це і пише. До того ж я не розумію чим твоя книжка відрізняється від моєї. Де це теж все вказано, та все співпадає. Ну і по місту іхати 40-50 хвилин 14 км, то які там 10 літрів будуть Мова про бензинові авто.
В тебе книжка на твій Мерс є? Там все це вказано Тому інтернет це і пише. До того ж я не розумію чим твоя книжка відрізняється від моєї. Де це теж все вказано, та все співпадає. Ну і по місту іхати 40-50 хвилин 14 км, то які там 10 літрів будуть Мова про бензинові авто.
цікаво ти мені відповів чи ТС. книжки пишуть те що пише виробник - результати отримані за певних умов. і серед цих умов в тому числі навички водіїв. більш досвічені можуть їздити раціонально: помірні витрати пального без зайвого "тошноцтва" на дорозі. нагадаю: більше всього на витрату пального впливає настрій водія і музика, що грає в авто
трохи перепочив і на ранок зняв з проблемної форсунки роз'єм, зазирнув в середину і вирішив для початку підігнути трохи контакти. на цьому пригоди з нерівною роботою двигуна завершилися, а міг і мізки поміняти (якщо вірити інтернету)
Ну ремонтував мені не інтернет, а досить непоганий майстер-діагност і звісно що приходить на роз'єм ми теж подивились. Там замість сигналу була якась спонтанна хня.
До речі якщо в когось є шматок проводки на котушки... Мені один корпус роз'єма на катуху м272/273 треба. Я там трохи своїма граблями пошкодив защіпку. Тримається, але краще поміняти
*** Ви занесли цього користувача в ігнор ***
Мені дуже цікава така думка
Звісно що є. І о диво! Цифри в ній дуже наближені (+/- 0.5 літра) до моїх. Але в усіх темах всі рахують якісь тільки їм відомо де взяті цифри та намагаються мене переконати що неправий я. Останнім часом мене це навіть почало розважати.
нагадаю: більше всього на витрату пального впливає настрій водія і музика, що грає в авто
До речі туди я їхав під Рамштайн, Аеросміт... Назад - Спейс, Еніо Моріконе...
То такі да... Ти маєш рацію.
Читаю, аж завидую. На круизе ставлю 100 км/ч, еду из Львова в Киев, расход 5.6 литра. Но по Львову езжу, средняя 13 км/ч, расход 16 литров. И мотор 2.0. обычный седан. ХЗ как умудряются в городе расход, на бОльшем обьёме, получить 10 литров. Как мне это сделать, научите!
Заправился, скатился с горки, например от южного моста по саперно слободской, 4л расход 7,2
Заправился, скатился с горки, например от южного моста по саперно слободской, 4л расход 7,2
і вітер зі сходу
цікаво ти мені відповів чи ТС.
Сорі, провтикав Звичайно ж, що тс
Звісно що є. І о диво! Цифри в ній дуже наближені (+/- 0.5 літра) до моїх. Але в усіх темах всі рахують якісь тільки їм відомо де взяті цифри та намагаються мене переконати що неправий я. Останнім часом мене це навіть почало розважати.
Ну то зняв би цю таємну завісу книжки твого Мерса. Та вже озвучив скільки там в тебе чого. А про твої десять літрів по місту в економ режимі, то теж цікаво що це, та де це саме. Бо в мене книжці, і з мощою 1.8 90 к.с, то по місту 12, газу - 14 - 15 . А ще в мене механіка, а не автомат Більше 3х тисяч не кручу, бо толку 0
Читаю, аж завидую. На круизе ставлю 100 км/ч, еду из Львова в Киев, расход 5.6 литра. Но по Львову езжу, средняя 13 км/ч, расход 16 литров. И мотор 2.0. обычный седан. ХЗ как умудряются в городе расход, на бОльшем обьёме, получить 10 литров. Как мне это сделать, научите!
жарти жартами але на тазах 1.1 завжди розхід був більшим за 1.6 в місті та меншим на трасі.
А так тут начинаются другие приколы. Не, если я буду весь день ездить от светофора до светофора по 100 метров... То выползает на паспртные 16+. А вот с 2.0 моторами и у меня есть прикол. ГрандВитара, ну по трассе естественно не будет 5.6, веса много, два моста и т.п. НО по городу этот 2.0 берет больше чем мой 3.5! И даже я сравнивал с такой-же витарой но на 2.5v6 моторе так 2.5 почти на литр меньше. Тут уже и вопросы по нагрузках (затаратах топлива) на сдвинуть массу автомобиля с места и разные комплектации в зависимости от мотора. Например на одинаковых по комплектациям витарах на 2.0 акпп 4-х ступенчатая, а на 2.5 - 5ти ступенчатый автомат. Больше мощность, короче передачи, быстрее масса набирает скорость.
На самом деле все зависит и от характера водителя и как уже писали какая музыка играет. Может ты на светофорах машину на паркинг ставиш каждый раз. Я и такое видел. При этом расход будет как у камаза
ПС: как ты на круизе 100 едеш со Львова на Киев? Открой эту тайну лучше! Я пробовал - или 90 нюхать фуры или 130-130+ уже по левому.
А про твої десять літрів по місту в економ режимі, то теж цікаво що це, та де це саме. Бо в мене книжці, і з мощою 1.8 90 к.с, то по місту 12, газу - 14 - 15 . А ще в мене механіка, а не автомат Більше 3х тисяч не кручу, бо толку 0
Я про 10 по місту не писав Можливо я не завжди чітко пишу думки. Це по трасі при 100-120 запросто.
Ну механіка має свої переваги та і вад теж не мало. Давай порівнювати порівнюване Наприклад в 20тирічного мерса автомат 7ми ступеневий, більшість авто того часу мали 4ри, максимум 5ти ступеневий. Звісно що дві додаткові передачі дають значну перевегу в економії палива, особливо на трасі. Це мабуть безглуздо заперечувати.
А про 3000 обертів... то потужність мотора і коробка дуже мають значення. Я звернув увагу після заміни ЕСМ. Раніше десь під 3000 це було трохи більше 140. Зараз звернув увагу, що після активного розгону оберти 3000-3100 а швидкість 160 (!). Я сам собі сказав ну ніхсобі жарить. Перед цим катався з місяць на службовому добліку. 1.3 вантажний на механиці. 3000обертів це 105-115. Ну більше 120 я його навіть з горки розігнати не зміг
Тому порівнювати витрати палива на авто не просто різного класу, а взагалі різного призначення просто безглуздо. Давайте порівнювати розхід мерса МЛ 3.5 з бмв х5 з 3.4 ( здається в них 3.4 а не 3.5), з дюранго 3.6 або 4.0. Це буде порівняння в одному класі. А займатися абстрактними вкидами "ось у тебе жере багато", ок.. я відповім "а тобі карніз 3.5 метри не влізе в машину". Як це ще ніхто не написав що смарт бере 3.5 на 100
Дивись, ось так
Читаю, аж завидую. На круизе ставлю 100 км/ч, еду из Львова в Киев, расход 5.6 литра. Но по Львову езжу, средняя 13 км/ч, расход меньше 10 литров. И мотор 2.0. обычный седан.