Доброе утро, почитал я тему, которой уже нет, посмотрел на Ria, и вот она - новая тема-срач. Скажем, от 2010 года, с пробегом до 230, только дизель OM642, без пневмоподвески. Про проблемы с выпускными коллекторами немного знаю.
Я б не був дуже впвнений щодо пробігів біля 200 на 15-тирічному дизельному авто бізнес класу. Ми дивилися минулого року знайомому штук 5 GLE-шек 15-17 років, там вже пробіги 260-280-300, це по авто, які обслуговувались на столичці у дилера і там все прозоро. у твоєму випадку треба чітко розуміти, що буде під 500 пробіг реальний.
И вообще, что хочется от машины - приличный салон, комфортная подвеска, багажник большой (не обязательно 800 л, как у ML, но хотя бы 600+, как у Grand Scenic).
а от доречі, які гроші на утримання вважаються прийнятними? Скажімо, $1000 вже забагато на рік, чи прийнятно?
там в оригіналі задній важіль один 1,3 кіло євро, так, для розуміння.
чи варто в авто такого віку важиль брати оригінальний? по оригіналу будь-яке авто після приблизно 10 років стає вкрай невигідним (реально вигідно продати і взяти новіше за гроші, що відкладені на наступні ремонти)
Researcher 03.02.2025 08:53 пишет: Якщо є гроші на утримання, чому ні.
а от доречі, які гроші на утримання вважаються прийнятними? Скажімо, $1000 вже забагато на рік, чи прийнятно?
на мл-ку мабудь треба подвоїти суму, це якщо стан реально добрий. запчастини треба буде обирати вдумливо, як і виконавців. з описаного у тс маю ом642 і акпп 5gtronic (у нього буде 7gtronic, яка трохи дорожче в сервісі) - розумію про що мова. у мене підвіска/ходова простіше, але в середньому 1к за рік на авто на запчастини проїдає. роботи виконую сам, а з ними можна суму витрат подвоїти без вагань.
Maksimus 03.02.2025 14:59 пишет: чи варто в авто такого віку важиль брати оригінальний?
наприклад на мій профільний корч оригінальні передні аммо по 12 тис грн а неоригінальні - від 1500 грн. тільки оригінал відходив далеко на 100 тис, а отой за 1500 - хоча б 10 проходить?
Maksimus 03.02.2025 14:59 пишет: чи варто в авто такого віку важиль брати оригінальний?
наприклад на мій профільний корч оригінальні передні аммо по 12 тис грн а неоригінальні - від 1500 грн. тільки оригінал відходив далеко на 100 тис, а отой за 1500 - хоча б 10 проходить?
з мерсом думаю та сама ситуація.
Тут більше питання яку саме задачу ТС намагається вирішити. Якщо йому хочеться ось ті плюшки Мерса заради яких він готовий лізти в цю авантюру, то ймовірніше всього "замінник" не той вибір, який варто робити при виборі запчастин, бо плюшки втрачаються. Тут сайлент сторонній поставив, тут аморт неоригінал і ось авто вже їде не як преміум, а як жигулі. Хоча зовні все ще буде лого мерседеса.
з мерсом думаю та сама ситуація.
у мене оригінальні амо 9т, неоригінальні від 2т.. взяв неоригінал по 7,2т (кони). думаєшь прогадав? маточина в зборі оригінал 183$, взяв неоригінал за 46$ - 100т відпрацювала і потрапила в зіп (не правильно діагностував і замінив випадково). зараз маточина та, що лежить в коробці оригіналу, але без тієї оригінальної коробки коштує 92$. мерсівські запчастини беру для двигуна і акпп, частіше для місць. де занадто багато робіт і супроводжувальних витрат при заміні. або різниця вартості не дуже велика. ну є ще оригінальні запчастини, яким нема заміни. вдумливо підходити - володіння не напружує.
Я більше не по сумі дивлюсь, а по характеру поломок. Поки робляться тільки розходники (включаючи туди всю ходову звісно) і навісне, типу резистор вентилятора чи щось подібне, то це машина. Якщо вже лізуть в двигун, коробку, і тп, то це хоббі і фетіш.
1000 мабуть ок, але поки, здається, виходить значно менше.
Я більше не по сумі дивлюсь, а по характеру поломок. Поки робляться тільки розходники (включаючи туди всю ходову звісно) і навісне, типу резистор вентилятора чи щось подібне, то це машина. Якщо вже лізуть в двигун, коробку, і тп, то це хоббі і фетіш.
ти просто не віриш в достатню кваліфікацію сервісів: поки роблять прості операції - можна вірити, складні операції скоріш за все виконати не зможуть без помилок. таке ставлення має сенс, хоча накосячити можуть і з фільтрами та сайлентблоками.
Researcher 03.02.2025 08:53 пишет: Якщо є гроші на утримання, чому ні.
на мл-ку мабудь треба подвоїти суму, це якщо стан реально добрий. запчастини треба буде обирати вдумливо, як і виконавців. з описаного у тс маю ом642 і акпп 5gtronic (у нього буде 7gtronic, яка трохи дорожче в сервісі) - розумію про що мова. у мене підвіска/ходова простіше, але в середньому 1к за рік на авто на запчастини проїдає. роботи виконую сам, а з ними можна суму витрат подвоїти без вагань.
А як щодо саме заміни випускних колекторів? Чи вже була вона? І якщо так - то на які саме? Дякую.