VW Polo, ручная коробка, 3 цилиндра двигатель, бензин. Завелся. Обороты несколько секунд были 1500, потом упали до 1000 (обычно 850-900), и машина начала дергаться.
Из выхлопной дым идет ритмом, а не постоянно.
Что это такое, до мастеров вообще можно ехать своим ходом?
За виглядом дуже схоже, що один циліндр з трьох або не працює взагалі, або рівень пропусків запалювання там захмарний. Найпростіше, мабуть, варто подивитись в сторону модуля запалювання/високовольтних дротів чи окремих котушок в залежності від того, як воно влаштовано в Поло. Не знаю, як на 2 з 3, але на 3 з 4 циліндрах я колись успішно 50 км доїхав до авторинку купити модуль запалювання в Ланос.
троїть? Чи правильніше - двоїть Зазвичай це запалювання (свічки, котушка) або паливо (форсунка) Важкий випадок - це мала компресія, проблеми з клапанами
Це все роздуми з власного досвіду та загальної конструкції двигунів. Конкретно цього двигуна я не знаю. Може там є ще якись приколи.
Щодо їхати. Потужність двигуна впала як мінімум на 33 %. А то і всі 40. Їхати може і буде, але хріново. Думаю, недалеко можна доїхати.
Чек не горить? З помилкою типу "пропуски запалення"
Нет, никакой чек не горит. Оно уже было примерно так, тогда прогорел клапан цилиндра, и делали капиталку двигателя. После этого проехали 20к км. Просто я не помню, чтобы настолько сильно дергалась машина, ну может забыл.
Если это просто свеча - то круто.
Думал, мб из-за морозов что-то замерзло.
Якщо симптоми схожі, то скоріше за все знову прогорів.
Як на мене, прогар розвивається поступово. Спочатку буде нестійка робота. Поки догорить до повної відмови циліндра - потрібен час. Ще може рокер зламатися (якщо є таке в цьому двигуни). Тоді циліндр вимикається "одразу і назавжди".
Питання по свічкам до ТС. Регламент заміни виконували? Якщо ні - часто котушка помирає (якщо вона стоїть на свічі)
Нет, в тот раз она масла жрала как не в себя, литр на 500км на высоких оборотах. Щас вообще не ест.
Як на мене, прогар розвивається поступово. Спочатку буде нестійка робота. Поки догорить до повної відмови циліндра - потрібен час. Ще може рокер зламатися (якщо є таке в цьому двигуни). Тоді циліндр вимикається "одразу і назавжди".
Питання по свічкам до ТС. Регламент заміни виконували? Якщо ні - часто котушка помирає (якщо вона стоїть на свічі)
Вместе с капиталкой и свечи поменяли, т.е 20000 назад.
Ще, як варіант, може бути підсос повітря. Перевіряється димогенератом.
З такими питаннями потрібно їхати на сто, а не гадати на форумі.
З такими питаннями потрібно їхати на сто, а не гадати на форумі.
Він же і спитав чи можна своїм ходом їхати до СТО?
Я б мабуть не їхав, на двох циліндрах. Хоча спочатку самому перевірити свічки, провода і тп.
Выхожу я днем еще раз, ну надо ехать на СТО. Врубаю, чтобы прогреть, а она начинает выбирать нового папу римского. Запредельное количество белого дыма с конденсатом. Руку на 2 секунды подставляешь, и она уже мокрая.
Прогрел минут 10, заглушил, сбегал на минутку домой, возвращаюсь, завожу - работает без проблем. Ни двоения, ни вибраций, ни белого дыма - НИЧЕГО.
Съездил на СТО - свечи норм, компрессия норм. Сказали - скорее всего форсунок забился. Диагностировать, чистить или менять у них щас нет времени. Сказали - если еще раз такое будет, то записывайся. Будем смотреть что с форсунками, и чистить/покупать новые.
белый дым с конденсатом из-за форсунки? мне в такое слабо верится
сьогодні з ранку морозно. Поки не прогріється - білий дим буде полюбе.
Суміш діагностували? Можливо є смисл перевірити паливні корекції, показники лямбд, витратомірів.
сьогодні з ранку морозно. Поки не прогріється - білий дим буде полюбе.
чет мне кажется, что дым от "испарения" из выхлопной отличается
про перескок ланцюга вже було? звичайна проблема для цих двигунів. проявляється плаваючими пропусками запалення
У знакомого на работе та же самая фигня, и тоже вчера. Он приехал на СТО, а там ему говорят - вы мол уже не первый клиент.
Теория, что это гавняное топливо на воге и окко. Разбавленное водой, которая и подмерзла.
скорее бенз разбвален спиртом, а спирт уже водой)))
У знакомого на работе та же самая фигня, и тоже вчера. Он приехал на СТО, а там ему говорят - вы мол уже не первый клиент.
Теория, что это гавняное топливо на воге и окко. Разбавленное водой, которая и подмерзла.
В принципі, це стандартні байки майстрів. Особливо, коли клієнт "слухає з відкритим ротом".