VW Polo, ручная коробка, 3 цилиндра двигатель, бензин. Завелся. Обороты несколько секунд были 1500, потом упали до 1000 (обычно 850-900), и машина начала дергаться.
Из выхлопной дым идет ритмом, а не постоянно.
Что это такое, до мастеров вообще можно ехать своим ходом?
За виглядом дуже схоже, що один циліндр з трьох або не працює взагалі, або рівень пропусків запалювання там захмарний. Найпростіше, мабуть, варто подивитись в сторону модуля запалювання/високовольтних дротів чи окремих котушок в залежності від того, як воно влаштовано в Поло. Не знаю, як на 2 з 3, але на 3 з 4 циліндрах я колись успішно 50 км доїхав до авторинку купити модуль запалювання в Ланос.
троїть? Чи правильніше - двоїть Зазвичай це запалювання (свічки, котушка) або паливо (форсунка) Важкий випадок - це мала компресія, проблеми з клапанами
Це все роздуми з власного досвіду та загальної конструкції двигунів. Конкретно цього двигуна я не знаю. Може там є ще якись приколи.
Щодо їхати. Потужність двигуна впала як мінімум на 33 %. А то і всі 40. Їхати може і буде, але хріново. Думаю, недалеко можна доїхати.
Чек не горить? З помилкою типу "пропуски запалення"
Нет, никакой чек не горит. Оно уже было примерно так, тогда прогорел клапан цилиндра, и делали капиталку двигателя. После этого проехали 20к км. Просто я не помню, чтобы настолько сильно дергалась машина, ну может забыл.
juiT 10.02.2025 13:34 пишет: Якщо симптоми схожі, то скоріше за все знову прогорів.
Як на мене, прогар розвивається поступово. Спочатку буде нестійка робота. Поки догорить до повної відмови циліндра - потрібен час. Ще може рокер зламатися (якщо є таке в цьому двигуни). Тоді циліндр вимикається "одразу і назавжди".
Питання по свічкам до ТС. Регламент заміни виконували? Якщо ні - часто котушка помирає (якщо вона стоїть на свічі)
Як на мене, прогар розвивається поступово. Спочатку буде нестійка робота. Поки догорить до повної відмови циліндра - потрібен час. Ще може рокер зламатися (якщо є таке в цьому двигуни). Тоді циліндр вимикається "одразу і назавжди".
Питання по свічкам до ТС. Регламент заміни виконували? Якщо ні - часто котушка помирає (якщо вона стоїть на свічі)
Вместе с капиталкой и свечи поменяли, т.е 20000 назад.
Выхожу я днем еще раз, ну надо ехать на СТО. Врубаю, чтобы прогреть, а она начинает выбирать нового папу римского. Запредельное количество белого дыма с конденсатом. Руку на 2 секунды подставляешь, и она уже мокрая.
Прогрел минут 10, заглушил, сбегал на минутку домой, возвращаюсь, завожу - работает без проблем. Ни двоения, ни вибраций, ни белого дыма - НИЧЕГО.
Съездил на СТО - свечи норм, компрессия норм. Сказали - скорее всего форсунок забился. Диагностировать, чистить или менять у них щас нет времени. Сказали - если еще раз такое будет, то записывайся. Будем смотреть что с форсунками, и чистить/покупать новые.
amigo9876 11.02.2025 20:40 пишет: У знакомого на работе та же самая фигня, и тоже вчера. Он приехал на СТО, а там ему говорят - вы мол уже не первый клиент.
Теория, что это гавняное топливо на воге и окко. Разбавленное водой, которая и подмерзла.
В принципі, це стандартні байки майстрів. Особливо, коли клієнт "слухає з відкритим ротом".