Паром мені приємніше. Через мости об'їзд Констанци після з'їзду з автобану дуже напружує, ділянка з поворотами під прямим кутом, там їх штук 20 здається. Натомість від Візіру до Калараш - ідеально пряма порожня дорога. Ціна за паром в Сілістру - 65 леї. максимум година часу займає. Але 30 км. економії по відстані на ділянці Візіру - Варна.
Паром мені приємніше. Через мости об'їзд Констанци після з'їзду з автобану дуже напружує, ділянка з поворотами під прямим кутом, там їх штук 20 здається. Натомість від Візіру до Калараш - ідеально пряма порожня дорога. Ціна за паром в Сілістру - 65 леї. максимум година часу займає. Але 30 км. економії по відстані на ділянці Візіру - Варна.
Це ось ця ділянка? Та нормальна дорога, чисто румунська )
Хтось їздив в Болгарію на американських авто після запровадження в минулому році необхідності наявності документу про пройдений техогляд? Хочу приблизно через місяць їхати в цьому напрямку та гадаю що із цим робити
Кажуть що болгари питають підтвердження броні , що їдеш на відпочинок , а також просять страховку на подорожуючих . На скільки це відповідає дійсності ?
Болгари і румуни тепер в шенгені...відповідно можууть питати за бронь і медичну страхівку. Я їїзавжди роблю страхівку на всіх,( купую на рік із терміном перебування 30 днів) , ціна від 350 грн. При подорожі до "шенгенів" Польші -ще жодного разу мене її не питали.
А от страхівку на машину( "зелену карту") румуни в мене перевіряли деілька разів за останні роки, коли є вже вертався до України. Доречі , тепер появилась можливість купувати страїхівку (ЗК) на 21 день.
taramon 17.06.2025 14:10 пишет: Болгари і румуни тепер в шенгені...відповідно можууть питати за бронь і медичну страхівку. Я їїзавжди роблю страхівку на всіх,( купую на рік із терміном перебування 30 днів) , ціна від 350 грн. При подорожі до "шенгенів" Польші -ще жодного разу мене її не питали.
За час багаторазових поїздок останніх 18 років медичні страхівки запитали тільки серби у 2021 році. І то мабуть через ковідний період. Хоча я завжди їх робив і не просто "для перетину кордону". Це особиста безпека, гарантія меддопомоги.
taramon 17.06.2025 14:10 пишет: А от страхівку на машину( "зелену карту") румуни в мене перевіряли деілька разів за останні роки, коли є вже вертався до України. Доречі , тепер появилась можливість купувати страїхівку (ЗК) на 21 день.
Вони десь так і промишляють, що хтось десь "затримався". У 2009 р. я порахував дні математично. Типу взяв 1-го + 15 днів закінчення 16-го. На день помилився. От і зупиняють в Браїлі і показують, що вже дві години як не діє. Благо молдавани румунів ще тоді на кеш навчили. З офіційного 300Є зійшлися на 60$. І сказали давай на Рені. Тут недалеко. Там реально км. 20. Але ж мені на Порубне майже 400. Та дальше благо минулося. Але від тоді страхівки під контролем.
Це ось ця ділянка? Та нормальна дорога, чисто румунська )
Двічі їздив цією ділянкою. https://maps.app.goo.gl/4P7LSFtJbW9BE9Ch7 Перший раз до Болгарії. Попав перед світанком. Більш густого туману в житті не бачив. Ближні, протитуманки майже без користі. Виручив навігатор. При швидкості до 10 км\год. повільно входив у тих безлічі 90-градусних поворотів. І так же повільно між ними. Все випливало з туману раптово. То ж концентрація уваги була як ніколи. За скільки часу проїхали не скажу, але здавалося, що кінця краю таму не буде. Другий раз через кілька років з Болгарії. Були близько обіду. Ділянку пройшли до пів години.
6 чернвя в 12 ночі заїзжав у Варну, також туман був такий, що за два метра нічого не видно! Таке в перше бачу. Дорога від нашої набагато краще! А саме головне що сподобалось - що не такий швидкий темп (людей та авто) як у нас!