дякую усім за інформацію. Поки чекаю на теплу погоду без опадів. Теплу - це просто щоб вдень був + Стосовно минулого моїх фар - нічого не можу сказати, я далеко не перший власник авто. І до мене на ньому мотались 8 років, спочатку араби а потім наші співвітчизники. Що було з фарою не знаю але помутніння досить не велике (не таке страхітливе як на фотках з реклами лаків та поліролів). Поки підшукую варіанти з бронюванням фар. Може щось підкажуть знайомі. Але спочатку буду полірувати і дивитись на масштаби покращення. Спочатку руками спробую - якщо буде слабенько - то невеликими обертами шуріком.
WSX 20.02.2025 11:39 пишет: То мабудь таку плівку поклеїли. В мене клеїлись фари 8 років назад і проїхав я десь біля 140 тисяч.
Мені клеїли років 15 тому, не за дешево, знімав її років 10 тому. Більше цим дрочівом займатись нема бажання. Хоча може зараз тежнології виробництва плівки пішли вперед. ))
відполірував фари. Результатом задоволений. Загалом вони були не в такому поганому стані як на зображеннях реклами поліролів. Вони не були суцільно жовтими як зуби у курця зі стажем Максимально ефект проявився у верхній частині фари там де в мене габарити. Там фара перехдить у таку площину близьку до горизонтальної і тепер чудово видно рефлектор під габаритами. В зоні ближного та дального світла теж нормльно стало відмито. Не можу сказати що фара ідеальна, але ефект явно є, на полірування витрачено десь годину часу разом з обклеюванням поверхні навколо фар. Цей поліроль + консервант по запаху точнісінько як розчинник сольвент (якщо не плутаю з іншими брендами розчиників). Такий же специфічний нафтовий запах. Є підозра що частково їх склад схожий.
kkk_GAZ240 20.02.2025 11:19 пишет: А може хтось підкаже перевірену точку полірнути та плівку якісну щоб напнули? А то якось сцикотно запоротти орігінальні фари.
kvadjagan 05.03.2025 11:05 пишет: відполірував фари. Результатом задоволений. Загалом вони були не в такому поганому стані як на зображеннях реклами поліролів. Вони не були суцільно жовтими як зуби у курця зі стажем Максимально ефект проявився у верхній частині фари там де в мене габарити. Там фара перехдить у таку площину близьку до горизонтальної і тепер чудово видно рефлектор під габаритами. В зоні ближного та дального світла теж нормльно стало відмито. Не можу сказати що фара ідеальна, але ефект явно є, на полірування витрачено десь годину часу разом з обклеюванням поверхні навколо фар. Цей поліроль + консервант по запаху точнісінько як розчинник сольвент (якщо не плутаю з іншими брендами розчиників). Такий же специфічний нафтовий запах. Є підозра що частково їх склад схожий.
kkk_GAZ240 20.02.2025 11:19 пишет: А може хтось підкаже перевірену точку полірнути та плівку якісну щоб напнули? А то якось сцикотно запоротти орігінальні фари.
вони свого часу врятували мені жутко мутні і жовті фари на Кордобі, і нещодавно у них ставив лінзи батькові в машину. Плюс багато знайомих у них робили фари.
ZaminaLamp в партнерах
спробую.
вони мені робили полірування, плівку, лінзи замість рефлектора, за 3 роки фари ще досі виглядають як нові, але я за цей час проїхав не більше 10 тисяч.
kvadjagan 05.03.2025 11:05 пишет: відполірував фари. Результатом задоволений. Загалом вони були не в такому поганому стані як на зображеннях реклами поліролів. Вони не були суцільно жовтими як зуби у курця зі стажем Максимально ефект проявився у верхній частині фари там де в мене габарити. Там фара перехдить у таку площину близьку до горизонтальної і тепер чудово видно рефлектор під габаритами. В зоні ближного та дального світла теж нормльно стало відмито. Не можу сказати що фара ідеальна, але ефект явно є, на полірування витрачено десь годину часу разом з обклеюванням поверхні навколо фар. Цей поліроль + консервант по запаху точнісінько як розчинник сольвент (якщо не плутаю з іншими брендами розчиників). Такий же специфічний нафтовий запах. Є підозра що частково їх склад схожий.
Все оно добре, але як надовго?
у мене не має відповіді на ваше питання. Якщо ви в мене запитаєте який у мене горизонт планування свого життя - мабуть я скажу що максимум на кілька місяців. Важко щось прогнозувати і планувати в умовах війни. Дасть Бог буде покращення глобальне - заморочусь і щось зроблю з фарами - може забронью плівкою а може і фару придбаю на розбірці, бо не зовсім розумію у якому стані там лінза. Поки отримав ефект і радію тому.
робив певно так само як тс, або близько, без лаку і плівки: вауефект десь на рік, взагалі вже пройшло 3 роки і стан фар прийнятний (поки не викликає свірбіжа в руках покращити ).
робив певно так само як тс, або близько, без лаку і плівки: вауефект десь на рік, взагалі вже пройшло 3 роки і стан фар прийнятний (поки не викликає свірбіжа в руках покращити ).
хотів запитати у вас - а яку кількість поліролю ви використали і що за поліроль? Можна і в приватні повідомлення. Бо я використав мабуть 3ю або 4у частину банки з поліролем. Тобто якщо фари за рік помутніють а поліроль не перетворится в кисіль - то я ще можу тими залишками полірувати раза 3 ще.
хотів запитати у вас - а яку кількість поліролю ви використали і що за поліроль? Можна і в приватні повідомлення. Бо я використав мабуть 3ю або 4у частину банки з поліролем. Тобто якщо фари за рік помутніють а поліроль не перетворится в кисіль - то я ще можу тими залишками полірувати раза 3 ще.
полироль к2, використав біля третини туби. може ще повторю. а так: руками листками 1000, 1500, 2000, 2500 поливаючи водою, після вже м'яким фетром і пастою полірував, при чому одну спробував шуріком на невеликих обертах, другу руками - руками мені навіть трохи більше сподобалось (бо є якесь відчуття процесу і складну форму скла повторити легше). загалом витратив до 1,5 години на дві фари. десь знаходив компанію , яка пропонує вінілову плівку для фар в шматках приблизно по розміру фар, запам'ятав що вона десь на почайній в Києві. хоча зараз подібних пропозицій вистачає
Поліровка без наступного бронювання плівкою або покриття лаком (кому що до вподоби, не суть важливо) - гроші і час на вітер. Помутніють за кілька місяців ще гірше ніж було до. Відразу після полірування бажано захистити результат одним із способів. Експериментував на попередній машині. Лише після бронювання плівкою лишився задоволений. Відкатав так декілька років і продав - нічого не помутніло, прозорі і яскраві фари. Наступну машину відразу ж полірнув і закатав фари у плівку. Різниця між "до" вражаюча. Робив не сам, обидві на двох різних детейлінг сто. Ціни і якість +- те саме.
Ємність 100мл зі спеціальним складом (з Китаю) за ~100грн., дві ганчірочки з мікрофібри, 15 хвилин часу на 4 фари, фото (клікабельні). Залишок складу після обробки 4 фар ~70мл. p.s.
Aleks777. 17.03.2025 12:42 пишет: Ємність 100мл зі спеціальним складом (з Китаю) за ~100грн., дві ганчірочки з мікрофібри, 15 хвилин часу на 4 фари, фото (клікабельні). Залишок складу після обробки 4 фар ~70мл.